Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις διασυνδέσεις του 29χρονου ερευνά η αντιτρομοκρατική
  • [02] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Γιουνκέρ-Αναζητούνται επιπλέον 2 δισ.

    [01] Τις διασυνδέσεις του 29χρονου ερευνά η αντιτρομοκρατική

    Την προσδοκία ότι τελικά θα μπορέσει να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, στη Λαμία, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία στην Πάρο, έχουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες.

    Αργά το βράδυ της Δευτέρας προωθήθηκαν στην Αθήνα ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, καθώς επίσης και ένα πολυμηχάνημα που ήταν συγχρόνως εκτυπωτής και skanner.

    Επίσης, βρέθηκε και εστάλη στην Αθήνα ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

    Το πρωί μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα ο ρουχισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. Το μόνο που παραμένει στη βεράντα της συγκεκριμένης γκαρσονιέρας είναι το μπλε ποδήλατο.

    Κατά τις έρευνες που έγιναν στο σπίτι της Λαμίας, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν όπλα, ούτε χρήματα. Στην Πάρο όμως εντοπίστηκε μια μοτοσικλέτα, η οποία είχε πλαστή πινακίδα και είχε κλαπεί από τον νησί μία ημέρα πριν από τη ληστεία.

    Αναζητούνται και άλλα άτομα

    Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και άλλοι τέσσερις νεαροί, ηλικίας 25 έως 30 ετών αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ορισμένοι από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.

    Σύμφωνα με το «Βήμα», τα ονόματά τους είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών, ενώ για δύο από αυτούς έχουν ήδη εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

    Πρόκειται για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος» και έναν 24χρονο αντιεξουσιαστή που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι τα άτομα που αναζητούνται περνούσαν από το σπίτι της Λαμίας.

    Από τους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής ο Θεοφίλου θεωρείται βασικό στέλεχος της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», αρχικά σε υποστηρικτικό και περιφερειακό επίπεδο.

    Στο παρελθόν είχε εντοπιστεί τρεις φορές από την αντιτρομοκρατική. Αρχικά τον είχαν εντοπίσει στο Αγρίνιο να κάνει αντι-παρακολούθηση σε μετακινήσεις πρωταγωνιστικού μέλους της οργάνωσης. Αργότερα να συναντιέται με άλλο μέλος της "Συνωμοσίας" σε γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και την τρίτη σε συναντήσεις του με άλλα μέλη της οργάνωσης, στα Εξάρχεια.

    Με επιστολή της η αδελφή του Δημήτρη Μίχα που δολοφονήθηκε από τα πυρά των δραστών της ληστείας στην Πάρο αποκαλεί τον Θεοφίλου «ψυχρό δολοφόνο, απατεώνα και άνανδρο φονιά»

    «Μπράβο σας, όμως κάνατε καλή δουλειά στην Πάρο. Τέσσερις σφαίρες ευχαριστηθήκατε να πυροβολείτε. Καλός σκοπευτής, άριστος!!! Ρίξατε μια στο χέρι, δυο στο στήθος, την τέταρτη στο κεφάλι. Για ποιο λόγο τη ρίξατε; Τι φοβηθήκατε; Μήπως σηκωθεί να σας κυνηγήσει;;; Δεν φοβηθήκατε κε Θεοφίλου. Απλώς είσαστε ένας κοινός ψυχρός δολοφόνος, ένας απατεώνας, ένας ληστής, ένας παλιάνθρωπος που κρύβεστε πίσω από τον τίτλο του Αναρχικού. Ένας άνανδρος φονιάς!!!!», τονίζει στην επιστολή η αδελφή του Δ. Μίχα.

    Ο 29χρονος έχει λάβει προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, τόσο από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, όσο και από τον τακτικό ανακριτή για τη ληστεία στη Νάουσα της Πάρου και το φόνο του αυτοκινητιστή ενώ την Πέμπτη θα απολογηθεί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για υποθέσεις τρομοκρατίας.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο 30χρονος-Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 21:27

    Είδηση: 19707

    [02] Στην Αθήνα την Τετάρτη ο Γιουνκέρ-Αναζητούνται επιπλέον 2 δισ.

    Δύο δισεκατομμύρια επιπλέον αναζητά η κυβέρνηση προκειμένου να συμπληρώσει το πακέτο μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος στο 3% τα επόμενα δυο χρόνια.

    Η τρόικα ζητά τα 11,5 δισ. ευρώ να είναι το καθαρό δημοσιονομικό όφελος από τις περικοπές δαπανών. Αυτό σημαίνει όμως ότι η ονομαστική αξία των μέτρων πρέπει να φτάσει τα 13,5 δισ.

    Την ανάγκη αυτή δημιουργεί ο ίδιος φαύλος κύκλος, αφού η προωθούμενη από τα μέτρα μείωση εισοδημάτων προκαλεί αρνητική επίπτωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, η οποία με τη σειρά της δίνει τελικά καθαρό όφελος περικοπών μικρότερο από 11,5 δισ. με αποτέλεσμα να πρέπει τα μέτρα να φτάσουν τα 13,5 δισ. ευρώ για να εξοικονομηθούν τελικά καθαρά τα 11,5 δισ. που απαιτεί η τρόικα για την επόμενη διετία.

    Η ανάγκη που προέκυψε για λογιστική εξισορρόπηση των μέτρων εκτινάσσει ακόμη περισσότερο το βάρος του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο για να δώσει το αποτέλεσμα των 5 δισ. € πρέπει να προχωρήσει σε μέτρα που θα φτάνουν τα 6 δισ.

    Για αυτό το λόγο το οικονομικό επιτελείο πιέζει άλλα Υπουργεία να συνεισφέρουν περισσότερο για να ελαφρυνθεί αυτό το βάρος που αφορά σε περικοπές συντάξεων, εφάπαξ και προνοιακών επιδομάτων.

    Από τις μειώσεις δεν γλιτώνουν ούτε τα αναπηρικά επιδόματα τα οποία όπως φαίνεται επιστρέφουν στα επίπεδα του 2008. Από 313-770 ευρώ που κυμαίνονται σήμερα μετά τις αυξήσεις, θα διαμορφωθούν στα 230-400 ευρώ.

    Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Βαρδακαστάνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών, έκανε λόγο για εξαθλίωση των αναπήρων, οικονομική γκιλοτίνα και τεράστια υποβάθμιση της ποιότητας διαβίωσής τους, που θα τους αναγκάσει να επιστρέψουν στα Ιδρύματα, ενώ το κράτος θα πληρώσει περισσότερα χρήματα για την ιδρυματική περίθαλψή τους.

    Συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είχε και το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με κύριο θέμα συζήτησης τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια. Η περικοπή 12% που είχε συμφωνηθεί να γίνει φέτος τον Ιούλιο αποφεύχθηκε αλλά μόνο για φέτος. Στο νέο πακέτο για 2013-2014 περιλαμβάνονται περικοπές και για τα ειδικά μισθολόγια με μόνη εξαίρεση τους μάχιμους ένστολους.

    Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός πακέτου μέτρων μένουν, η μείωση κατά 30 ευρώ στις συντάξεις του ΟΓΑ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οι διπλές συντάξεις σε όσους αποδεδειγμένα τις δικαιούνται.

    Αρχίζουν οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη

    Όλα τα σενάρια για τα μέτρα παραδόθηκαν την Δευτέρα, στα χέρια του Πρωθυπουργού. Η λίστα αναμένεται να κλείσει στις αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προετοιμάζεται για τις επαφές που θα έχει αυτή την εβδομάδα με Γιουνκέρ, Μέρκελ και Ολάντ.

    Το πρώτο ραντεβού του πρωθυπουργού είναι με τον επικεφαλής του Eurogroup στο Μέγαρο Μαξίμου την Τετάρτη. Ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ λίγες ώρες πριν έρθει στη χώρα μας, από το Τιρόλο της Αυστρίας όπου περνά τις θερινές διακοπές του, μιλώντας με δημοσιογράφους επανέλαβε τις δηλώσεις του πως τεχνικά θα ήταν εφικτή μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, όμως πολιτικά δεν θα ήταν δυνατή και θα συνδέονταν με ανυπολόγιστους κινδύνους.

    Όπως εκτίμησε δεν πρόκειται να υπάρξει έξοδος της Ελλάδας, εκτός και αν η χώρα, όπως λέει, παραβιάσει τις δεσμεύσεις της και δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ενώ πεποίθησή του είναι ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τις προσπάθειές της και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

    Την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την ¶νγκελα Μέρκελ. Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, επανέλαβε πως η κυβέρνησή του επιθυμεί τη διατήρηση της ενότητας της Ευρωζώνης και την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν. Ωστόσο τονίζει εκ νέου, ότι για το Βερολίνο αποκλείεται επί της ουσίας χαλάρωση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

    ς σταθμός του πρωθυπουργού μετά το Βερολίνο, είναι το Παρίσι, όπου το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ.

    Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

    Το νέο πακέτο μέτρων αλλά και οι επαφές του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

    «Το αδηφάγο τέρας του μνημονίου συνεχώς ζητάει περισσότερα. Τα 11,5 δις μέτρων γίνονται 13,5 δις, μετά θα γίνουν 15,5 δις, ώσπου να μην μείνει τίποτα στη χώρα για να δοθεί στους δανειστές», τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Ο κ. Σαμαράς και οι πρόθυμοι κυβερνητικοί εταίροι του κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αφού υπέκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού στο όνομα της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης, τώρα, ενόψει της συνάντησης Σαμαρά - Μέρκελ, προτάσσουν ως νέο έπαθλο την επιμήκυνση», επισήμαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    «Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πιστέψει ότι τα άγρια μέτρα είναι μπόρα που κάποτε θα περάσει, όπως δεν πρέπει και να περιμένει τίποτα από την κεντροδεξιά και αριστερή διαπραγμάτευση με την ΕΕ, γιατί και η μια και η άλλη είναι σκέτη κοροϊδία.», σχολίασε το ΚΚΕ.

    Τα οριζόντια και επαχθή μέτρα μόνο μεγαλύτερη ύφεση δημιουργούν αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Ευθυμίου, Κώστας Τσουρός, Μανόλης Σταυρουλάκης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012 21:17

    Είδηση: 19705


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 August 2012 - 20:49:37 UTC