Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε θερινές παραστάσεις
  • [02] Μέρκελ:Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας-Σαμαράς:Η Ελλάδα θα αποδείξει τη συνέπειά της
  • [03] Χ. Κάτσικας:Το μέσο κόστος για ένα παιδί που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας
  • [04] Δηλώσεις Μέρκελ- Σαμαρά μετά τη συνάντηση
  • [05] Μ. Κοππά: Ο πρωθυπουργός να πείσει ότι η επιμήκυνση δεν θα επιβαρύνει τους Ευρωπαίους
  • [06] Μ. Γιαννάκου: Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια

    [01] «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» σε θερινές παραστάσεις

    Το θεατρικό έργο «ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού» γραμμένο από τον βραβευμένο με Νόμπελ Ιταλό θεατρικό συγγραφέα Ντάριο Φο, στο πλαίσιο της περιοδείας σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παρουσιάζεται απόψε (Παρασκευή 24/8) στα Βριλήσσια, στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη».

    Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός, η «πολιτική» κωμωδία που γράφτηκε το 1970, για να ασκήσει κριτική στο Ιταλικό σύστημα δικαιοσύνης σκηνοθετείται αυτή τη φορά από το Σπύρο Παπαδόπουλο και παρουσιάζεται σε μετάφραση ¶ννας Βαραβαρέσου. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Παπαδόπουλος, Χρήστος Μπίρος, Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Στέλιος Πέτσος και Νικολέτα Κοτσαηλίδου.

    Η παράσταση αρχίζει στις 21:00.

    Το εισιτήριο κοστίζει 18 €. Το μειωμένο (Μαθητικό, Φοιτητικό, παιδικό) κοστίζει 12 €. Η προπώληση γίνεται από το ταμείο του Θεάτρου «Αλίκη Βουγιουκλάκη», δύο ώρες πριν από την παράσταση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Νικόλας Περδικάρης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 17:30

    Είδηση: 19942

    [02] Μέρκελ:Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας-Σαμαράς:Η Ελλάδα θα αποδείξει τη συνέπειά της

    «Περιμένουμε από την Ελλάδα να υλοποιήσει ό,τι εχει υποσχεθεί τα λόγια, πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις», δήλωσε η ¶γκελα Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. «Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής»,συμπλήρωσε η ¶γκελα Μέρκελ. «Δεν μας αρέσει να ζούμε με δανεικά. Η Ελλάδα θα αποδείξει τη συνέπειά της για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της», τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε τη συνάντησή του με την ¶γκελα Μερκελ «ως ένα πρώτο βήμα για μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών». «Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας οτι είναι απαραίτητο για τη δημοσιονομική προσαρμογή και να αφήσουμε στο παρελθόν συμπεριφορές, όπως η φοροδιαφυγή», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε οτι «η Ελλάδα εξαλείφει το δημοσιονομικό της έλλειμμα αλλά και το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει αποκτήσει». «Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάπτυξη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και επισήμανε οτι «η κακοφωνία για την Ελλάδα πρέπει να σταματήσει».

    Σχετική είδηση: Δηλώσεις Μέρκελ- Σαμαρά μετά τη συνάντηση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 17:19

    Είδηση: 19923

    [03] Χ. Κάτσικας:Το μέσο κόστος για ένα παιδί που σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας

    Λίγες μέρες πριν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής, μιλώντας στην εκπομπή Ενημέρωση στη ΝΕΤ, ο αναλυτής Χ. Κάτσικας, αναφέρθηκε στο πως η κρίση και η ανεργία διαμορφώνει τις επιλογές των υποψηφίων. Από τους 5 νέους πτυχιούχους των τελευταίων τριών ετών, οι τέσσερις δεν έχουν εργασία και από αυτούς τους τέσσερις οι δυο σκέπτονται να φύγουν στο εξωτερικό ανέφερε λέγοντας ότι αυτό έχει περάσει στη συνείδηση παιδιών και γονέων. Ο κ. Κάτσικας προσδιόρισε το μέσο κόστος για μια οικογένεια της οποίας το παιδί σπουδάζει εκτός τόπου κατοικίας μεταξύ 8-9.000 Ευρώ. Σε περίπτωση που το παιδί βρει φοιτητική εστία το κόστος υπολογίζεται μεταξύ 5-6.000 Ευρώ. Στο κόστος αυτό, συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για ενοίκιο, φαγητό, χρήματα για φωτοτυπίες κα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 19918

    [04] Δηλώσεις Μέρκελ- Σαμαρά μετά τη συνάντηση

    Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας ¶γκελα Μέρκελ και αυτή τη στιγμή δίνουν συνέντευξη τύπου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών τους. Η κ. Μέρκελ δήλωσε :

    «Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί. Ξέρω ότι ζητάμε από τους πολίτες να υποστούν τα πάνδεινα. 5 χρόνια σε αυτή την έρημο την οποία διανύουν χρειάζονται την υποστήριξη όλων μας. Σκοπός μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Ξέρουμε ότι το ευρώ είναι πάνω απ όλα νόμισμα. Είναι η ιδέα μιας ενιαίας ολοκληρωμένης ευρώπης Για αυτό πρέπει να κινηθούμε προς μια ενιαία κατεύθυνση. Εξηγήσαμε πως σε κάθε βήμα περιμένουμε ένα αποτέλεσμα. Πρέπει να κερδίσουμε ξανά την μεταξύ μας εμπιστοσύνη. Περιμένουμε από την Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει όσα μας έχει υποσχεθεί. Τώρα πρέπει να ακολουθήσουν οι πράξεις. Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει από τη Γερμανία ότι δεν θα φτάσει σε συμπεράσματα χωρίς στοιχεία, την έκθεση της τρόικας. Συμφωνήσαμε ότι οι διμερείς σχέσεις θα συνεχιστούν. Το να τηρεί κανείς τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, αυτό είναι εκείνο που θα επιτρέψει στην ευρωζώνη να πιστέψει ότι υπάρχει κοινή πλεύση. Η ευρωκρίση θα λυθεί βήμα βήμα. Η Γερμανία θα υποστηρίξει την Ελλάδα σε αυτή την κατεύθυνση.

    Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πήρε στη συνέχεια το λόγο και τόνισε οτι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και η νέα εκθεση της τρόικας θα το σηματοδοτει. Οι πράξεις έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Ο πρωθυπουργός έστειλε τρία μηνύματα: 1) θα φέρουμε αποτελέσματα. 2) αυτή τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα 2 ελλείμματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα αξιοπιστίας και 3) Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας. θα πετύχουμε τους στόχους μας εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο. Χρειαζόμαστε μια δυνατότητα για να μας δώσετε να αναπτυχθούμε στο επίπεδο που μας αξίζει. Αυτό θα σηματοδοτήσει τη δύναμη της Ευρώπης. Σήμερα κάναμε μόνο την αρχή μιας νέας σχέσης ανάμεσα σε δύο χώρες. Είναι μόνο ένα πρώτο βήμα για ένα νέο ξεκίνημα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 16:06

    Είδηση: 19917

    [05] Μ. Κοππά: Ο πρωθυπουργός να πείσει ότι η επιμήκυνση δεν θα επιβαρύνει τους Ευρωπαίους

    Ο Φ. Ολάντ συζητά για ανάπτυξη, η Α. Μέρκελ επιμένει στην αυστηρή τήρηση των προγραμμάτων που έχουν υιοθετηθεί, δήλωσε στη ΝΕΤ FM η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « ¶κρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

    Μ.ΚΟΠΠΑ: «Ο πρωθυπουργός πρέπει να βρει την φόρμουλα με το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών πώς η επιμήκυνση πρακτικά δεν θα χρειαστεί να περάσει από όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, κάτι που θα ήταν πολύ χρονοβόρο και καθόλου σίγουρο, αλλά πώς θα μπορέσει να πείσει ότι δεν θα είναι μια νέα επιβάρυνση για τους ευρωπαίους...»

    ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ- ΟΛΑΝΤ

    Μ.ΚΟΠΠΑ: «Οι διαφορές φάνηκαν για μια ακόμη φορά. Ο κος Ολάντ συζητά κυρίως τα θέματα ανάπτυξης, η κα Μέρκελ επιμένει στην αυστηρή τήρηση όλων των προγραμμάτων που έχουν υιοθετηθεί...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 13:56

    Είδηση: 19905

    [06] Μ. Γιαννάκου: Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια

    Μία επιμήκυνση θα έχει εσωτερικές οικονομικές επιπτώσεις, αλλά αποτελεί ένα πρώτο βήμα χαλάρωσης, δήλωσε στη NET FM η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «¶κρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Έχετε εικόνα από την χθεσινή συνάντηση των δυο;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: «Νομίζω ότι επαναλήφθη το μήνυμα ότι πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα το πρόγραμμα. Βεβαίως τονίστηκε και η βούληση να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.»

    ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μπορεί να υπάρξει επιμήκυνση χωρίς οικονομική επιβάρυνση;»

    Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ: «Θα έχει οικονομικές επιπτώσεις εσωτερικές, σε εμάς, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα η κίνηση αυτή, δηλαδή μιας ελαφριάς χαλάρωσης... Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια, αυτό φαίνεται στο εξωτερικό, δεν είναι κάτι που μπορούν να το αγνοήσουν, ελπίζω ότι κάποια πράγματα θα γίνουν δεκτά με τους όρους που θα θέσουν οι εταίροι και πάλι όπως καταλαβαίνετε, αλλά και εκείνοι πρέπει να κατανοήσουν ότι με τόσο βαθιά ύφεση δεν βγαίνει η υπόθεση αυτή.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012 13:51

    Είδηση: 19903


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 24 August 2012 - 16:49:43 UTC