Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-08-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μακρύς Γιαλός Λασιθίου: Ένα χωριό χωρισμένο στα δυο λόγω Καλλικράτη
  • [02] Π. Παυλόπουλος- Ε. Χριστοφιλοπούλου- Θ. Δρίτσας- Οδ. Βουδούρης
  • [03] Γ. Μηλιός: Οι πολιτικές αυτές δεν καθιστούν βιώσιμο το δημόσιο χρέος
  • [04] Βενιζέλος: Τα μέτρα να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη
  • [05] Το βασικό πακέτο έχει κλείσει λέει ο Γ. Στουρνάρας
  • [06] Σ. Λυκούδης: Δια των μέτρων θα υπάρξει παρέκκλιση από το πρόγραμμα
  • [07] Γ. Γιακουμάτος: Το ζήτημα είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

    [01] Μακρύς Γιαλός Λασιθίου: Ένα χωριό χωρισμένο στα δυο λόγω Καλλικράτη

    Δίνοντας ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, της παράλογης καθημερινότητας, κάτοικοι που μίλησαν στην εκπομπή ανέφεραν

    Υπάρχουν άνθρωπου που μένουν στον ένα Δήμο και ενώ παρκάρουν το αυτοκίνητό τους απέναντι, ουσιαστικά σταθμεύουν σε άλλο Δήμο

    Ένα σχολείο, ενώ κτηριακά ανήκει στον ένα Δήμο, σύμφωνα με το ΦΕΚ ανήκει στον άλλο ενώ ακόμα και τα Χριστούγεννα, υπήρχε άλλος χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στο μισό χωριό και άλλος στο άλλο!

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 20230

    [02] Π. Παυλόπουλος- Ε. Χριστοφιλοπούλου- Θ. Δρίτσας- Οδ. Βουδούρης

    «Οι τρεις αρχηγοί συνέρχονται σήμερα για να δουν πως αυτό το ποσό θα εξοικονομηθεί με τρόπο που να συνάδει με την συμφωνία που έχουμε υπογράψει» δήλωσε για την σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στην Ενημέρωση στη ΝΕΤ ο βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε «Να περιμένουμε να δούμε τι θα αποδώσει αυτή η συνάντηση. Αυτή η συνάντηση γίνεται ύστερα από μια σημαντική αλλαγή κλίματος: H Ελλάδα θέλει να κάνει την προσπάθεια για να μείνει στο ευρώ και η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ».

    «Η συζήτηση που θα γίνει στις 10:00 είναι μια πάρα πολύ σοβαρή συζήτηση για το σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση» δήλωσε η κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Το κλίμα είναι σημαντικό εντός και εκτός της χώρας» τόνισε η κα. Χριστοφιλοπούλου και πρόσθεσε «Αυτό που έχει σημασία είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε ότι «Η σημερινή σύσκεψη είναι μια σύσκεψη διαχείρισης προειλημμένων αποφάσεων. Το πλαίσιο είναι ασφυκτικά στενό, συγκεκριμένο και αποδεκτό και από τα τρία κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση» ενώ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης τόνισε ότι «Δεν έχει αλλάξει το κλίμα υπέρ της Ελλάδος στην Ευρώπη. Δώσαμε υποσχέσεις όπως και στο παρελθόν και δεν άλλαξε τίποτα γι' αυτό και δεν μας έχουν εμπιστοσύνη».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:20

    Είδηση: 20217

    [03] Γ. Μηλιός: Οι πολιτικές αυτές δεν καθιστούν βιώσιμο το δημόσιο χρέος

    Για τη μη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Γιάννης Μηλιός, σημειώνοντας ότι λόγω της λιτότητας δεν μπορούν να συλλέξουν εκείνα τα έσοδα που θα ισοσκέλιζαν πρωτογενώς τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι υπάρχει ένα σχέδιο στην Ευρώπη, στο οποίο είναι μέσα ο Α. Σαμαράς, ο Ε. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης, που λέει ότι η ανταγωνιστικότητα θα κερδηθεί μέσα από μια βίαιη αναδιανομή πλούτου και εξουσίας υπέρ των εχόντων και κατεχόντων και έκανε λόγο για μια άδικη πολιτική στην οποία, όπως επισήμανε, το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΜΗΛΙΟΣ: «Οι πολιτικές αυτές δεν καθιστούν βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, διότι λόγω της λιτότητας δεν μπορούν να συλλέξουν εκείνα τα έσοδα που θα ισοσκέλιζαν πρωτογενώς τον κρατικό προϋπολογισμό και επειδή καθώς συρρικνώνεται συνεχώς το ΑΕΠ, δηλαδή ό,τι παράγει η χώρα στο κλάσμα χρέος δια προϊόν, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εκτινάσσεται συνεχώς, αυτό το γνωρίζουν και φαίνεται ότι το κύριο ζήτημα δεν ήταν η δημοσιονομική βιωσιμότητα της χώρας, αλλά ήταν να περάσουν αυτές καθαυτές οι αλλαγές. Δηλαδή, υπάρχει ένα σχέδιο στην Ευρώπη στο οποίο δυστυχώς είναι μέσα και ο κος Σαμαράς, ο κος Βενιζέλος και ο κος Κουβέλης που λέει ότι θα κερδηθεί η ανταγωνιστικότητα μέσα από μια βίαιη αναδιανομή πλούτου και εξουσίας υπέρ των εχόντων και κατεχόντων. Αυτή είναι μια άδικη πολιτική στην οποία εμείς βρισκόμαστε κάθετα αντίθετοι και νομίζω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού το έχει αντιληφθεί και γι' αυτό αντιδρά».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:42

    Είδηση: 20216

    [04] Βενιζέλος: Τα μέτρα να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη

    «Υπάρχει ένα όριο για τα χαμηλά εισοδήματα και το όριο της μεσαίας τάξης η οποία δεν πρέπει να διαλυθεί» είναι ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας σημείωσε

    Σίγουρα θα χρειαστούν πρόσθετες περικοπές και θυσίες, σημείωσε, αλλά όπως είπε, πρέπει να είναι δίκαιες.

    Και επειδή, όπως είπε, υπάρχει καταιγισμός σεναρίων, κάλεσε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί γιατί όπως είπε «έχουμε πλήρη συνείδηση για την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας»

    «Ξέρουμε τι συμβαίνει. Και αυτήν την αγωνία της ελληνικής κοινωνίας προσπαθούμε να τη συνδέσουμε με την ανάγκη να σταθεί η ελληνική οικονομία»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:42

    Είδηση: 20215

    [05] Το βασικό πακέτο έχει κλείσει λέει ο Γ. Στουρνάρας

    Το βασικό σενάριο έχει οριστικοποιηθεί, δήλωσε εξερχόμενος της σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας. Παραμένουν πρόσθεσε, ανοιχτά ένα με δυο ελάσσονα ζητήματα τεχνικής φύσεως, για τα οποία ετέθησαν ερωτήματα. Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι θα συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις. «Απόψε θα έχουμε μία συνάντηση να δώσουμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και το πακέτο θα κλείσει». Για τα ειδικά μισθολόγια, είπε ότι «τα συζητούμε ακόμα» ενώ ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι «στο βασικό σενάριο δεν υπάρχει μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:42

    Είδηση: 20213

    [06] Σ. Λυκούδης: Δια των μέτρων θα υπάρξει παρέκκλιση από το πρόγραμμα

    Βέβαιος ότι με τα νέα μέτρα θα υπάρξει παρέκκλιση από την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων, εμφανίστηκε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Σπύρος Λυκούδης. Ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ διευκρίνισε ότι το κόμμα του παρά τις αντιθέσεις που θα έχει μετά τα μέτρα, διότι, όπως υποστήριξε, θα υπάρξουν μέτρα με τα οποία δεν θα συμφωνεί, δεν θα δημιουργήσει πολιτική ή κυβερνητική κρίση στη χώρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Πολλές φορές η πραγματικότητα συγκρούεται ακόμα και με συνεννοήσεις που έχουν γίνει. Είμαι βέβαιος ότι δια των μέτρων θα υπάρξει παρέκκλιση στο πρόγραμμα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Παρέκκλιση από την κοινή διακήρυξη των τριών κομμάτων εννοείτε»;

    Σ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: «Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει. Ξέρω πολύ καλά πόσο πολιτικά είναι ενοχλητικό αυτό για εμάς και πόσο δυσάρεστο μπορεί να αποβεί για το βαλάντιο των ανθρώπων. Αλλά, την ίδια ώρα, ξέρω σε τι φάση βρίσκεται η χώρα μας. Πιστεύω απόλυτα ότι επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στις κινήσεις που θα κάνουμε. Η ΔΗΜΑΡ παρά τις αντιθέσεις που θα έχει μετά τα μέτρα, γιατί είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν μέτρα που δεν θα συμφωνούμε, η επιλογή της είναι να μην δημιουργήσει πολιτική ή κυβερνητική κρίση στη χώρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:41

    Είδηση: 20212

    [07] Γ. Γιακουμάτος: Το ζήτημα είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ

    Για τις επιλογές που έχει ο βουλευτής, ή να ψηφίσει τα μέτρα και να τον βρίζει ένα κομμάτι του λαού ή να μην τα ψηφίσει, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί προδότης και να διαγραφεί, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, διερωτώμενος αν είναι δυνατόν κάθε φορά να πέφτει στον βουλευτή αυτό το βάρος. Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, επισημαίνοντας πως η δραχμή δεν θα είναι αυτή που είχαμε. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της δημοσίευσης των ονομάτων εκείνων που έβγαλαν δισ. και εκατ. έξω, χωρίς να έχουν δηλώσει εισόδημα εδώ, και γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή γι' αυτό το θέμα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Είναι δυνατόν κάθε φορά στο βουλευτή να πέφτει αυτό το βάρος; Δηλαδή, πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο βουλευτής έχει δύο επιλογές: η μία είναι να ψηφίσει τα μέτρα και να τον βρίζει ένα κομμάτι του λαού, η άλλη είναι να μην τα ψηφίσει, να τον πούνε προδότη και να διαγραφεί. Πες μου την άκρη. Η δική μου σκέψη είναι να κάτσω να τα διαβάσω, να δω τι ακριβώς γίνεται, εάν έχουν κοινωνική δικαιοσύνη, να δω και κάποια άλλα παράλληλα μέτρα».

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Το ζήτημα είναι ότι πρέπει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ, αυτό έχει σημασία. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τι μέλλει γενέσθαι. Ξέρουμε τι σημαίνει το εθνικό νόμισμα; Μακάρι να ήταν η ευλογημένη δραχμή που είχαμε. Δε θα είναι έτσι, όμως».

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Δεν πρέπει αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά έξω στο εξωτερικό, δισεκατομμύρια και εκατομμύρια, χωρίς να έχουν δηλώσει εισόδημα εδώ, να τους δημοσιεύσουν τα ονόματά τους κάποια στιγμή; Είναι η Προστασία Προσωπικών Δεδομένων που δεν αφήνει. Για μένα είναι απαραίτητο. Εγώ καταθέτω ερώτηση την ερχόμενη βδομάδα, από Δευτέρα που ανοίγει κανονικά και λειτουργεί η Βουλή, γι' αυτό το θέμα. Είναι απαράδεκτο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Με τα λεφτά τι γίνεται»;

    Γ. ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: «Το 45%, που είναι ο φόρος, άμεσα κατάσχονται και μετά πάμε και δικαστικά. Αυτά πρέπει να κάνουμε. Ήδη την επόμενη εβδομάδα έχω κλείσει ραντεβού με τον διοικητή της ΣΔΟΕ να δω τι γίνεται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012 13:39

    Είδηση: 20210


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 29 August 2012 - 16:49:38 UTC