Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το υπ. Υγείας - Συνάντηση με τον υπουργό
  • [02] Τροχαίο στην Λ. Ποσειδώνος με τέσσερις νεκρούς
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το υπ. Υγείας - Συνάντηση με τον υπουργό

    Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Τελικά, ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα.

    Την παράσταση διαμαρτυρίας διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΕΤΜ, με αίτημα να δοθούν φάρμακα σε όλους τους δικαιούχους, χωρίς εμπόδια και να μην γίνονται οι συνταξιούχοι τα θύματα της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ΕΟΠΥΥ και στους φαρμακοποιούς.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, εξερχόμενος από το γραφείο του κ. Λυκουρέντζου, κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του υπουργού.

    Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ-ΕΛΤΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΟΣΕ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ-ΟΤΑ-ΤΑΕ.

    Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:52

    Είδηση: 20639

    [02] Τροχαίο στην Λ. Ποσειδώνος με τέσσερις νεκρούς

    Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους και ένα τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου. Όπως έγινε γνωστό, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε άτομα και κινούνταν από Γλυφάδα προς Πειραιά ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα άτομο, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι τέσσερις συνεπιβάτες του ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι. Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροxαία Γλυφάδας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:52

    Είδηση: 20610

    [03] Με μια ματιά

    -Τέσσερα άτομα έχασαν την ζωή τους και ένα τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Παλαιού Φαλήρου. Όπως έγινε γνωστό το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε άτομα και κινούνταν από Γλυφάδα προς Πειραιά ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ και τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν ένα άτομο, που διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ οι τέσσερις συνεπιβάτες του ανασύρθηκαν απανθρακωμένοι. Έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί η Τροxαία Γλυφάδας.

    -Σε εξέλιξη βρισκόταν το πρωί επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που εκδηλώθηκε στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Αβάντις», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Σκιάθο. Στο σημείο επιχειρούσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής. Και τα επτά μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

    -Σε εξέλιξη βρίσκονται τρία πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Στη Μουρτερή, η φωτιά μαίνεται σε δασική έκταση, ενώ καλύτερη είναι από χθες, η εικόνα στο Μαρμάρι Καρύστου. Τέλος, σε δύσβατη περιοχή μαίνεται η πυρκαγιά στην Φαράκλα.

    -Παρατείνεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Να μην χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει αποφάσισαν και οι φαρμακοποιοί της Αττικής. Από σήμερα η αποπληρωμή των χρεών για τον Μάιο, γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας.

    -Νέο κύκλο συμπληρωματικών απολογιών θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση να περνά σύντομα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου.

    -Με δυναμικές κινητοποιήσεις απειλούν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, δικαστικοί και νοσοκομειακοί γιατροί για τις περικοπές αποδοχών. Κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, εξήγγειλαν οι πανεπιστημιακοί.

    -Σε ρύθμιση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, για σήμερα, προχώρησε η ΣΤΑ.ΣΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το «φιλόμουσο» κοινό που θα παρακολουθήσει τη μεγάλη συναυλία των RED HOT CHILI PEPPERS, η οποία διεξάγεται το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

    -14 νεκροί από τον ιό Έμπολα, στο Kονγκό.

    -Ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, από τη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΑΥΡΟΥ» Θεσσαλονίκης. Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Νέας Μοδύτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

    -Βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Τ/Ρ-Κ/Ρ «CRYSTAL SERENITY» σημαίας Μπαχάμες προσέγγισε το λιμάνι της Σύρου, εκτάκτως, κατά παρέκκλιση προγραμματισμένου περιηγητικού πλου από Νάπολη Ιταλίας προς Κουσάντασι Τουρκίας, προκειμένου να αποβιβάσει 83χρονο αλλοδαπό επιβάτη, ο οποίος έχρηζε ιατρικής περίθαλψης. Ο ανωτέρω αποβιβάστηκε ασφαλώς και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση προγραμματισμένου πλου.

    -Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παρείχε άμεση συνέργια συνοδεύοντας μία αλλοδαπή και το ανήλικο τέκνο της, επιδεικνύοντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 27χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου «ΚΑΜΠΕΡ», ένας 27χρονος και ένας 21χρονος ως συνοδηγοί του, διότι μετέφεραν κρυμμένους μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος, έξι αλλοδαπούς, στερούμενους ναυτιλιακών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν λαθραία στο εξωτερικό, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 11:26

    Είδηση: 20618


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 4 September 2012 - 8:50:15 UTC