Read the Latest International Press Articles on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-09-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πρέπει και να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες
  • [02] Π. Σκουρλέτης: Επιμήκυνση σημαίνει επιμήκυνση του τέλους μας
  • [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά όχι καταστροφικά
  • [04] Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ενεργά στην κυβέρνηση
  • [05] Έλεγχοι σε επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υπαχθεί στην αυτοπεραίωση

    [01] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πρέπει και να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες

    Την ανάγκη των αποκρατικοποιήσεων, της φορολογικής μεταρρύθμισης και της αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, διότι, όπως είπε, το ότι θα ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή δεν σημαίνει και ότι θα εφαρμοστούν. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι είναι προτιμότερο να γίνουν απολύσεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να μην συρρικνωθεί περαιτέρω το εισόδημα των συνταξιούχων, ενώ ερωτηθείς για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο, επισήμανε ότι πρέπει και να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτή τη στιγμή προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, και όχι η αναζήτηση ευθυνών. Δεν εκτιμώ, πρόσθεσε, ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί εικόνα σταθερότητας στη χώρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Σήμερα η χώρα ζει με δανεικά, το να συνεχίσει να ζει με δανεικά εξαρτάται από τους δανειστές. Το επιτόκιό μας στις διεθνείς αγορές είναι 21% περίπου, άρα πρέπει να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από την τρόικα. Αυτό που έχουμε συμφωνήσει είναι ότι στο τέλος του 2014 δεν θα έχουμε άλλα ελλείμματα και για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει σταδιακά να εφαρμοστούν τα μέτρα των περικοπών των 11,5 περίπου δισ. Το να ψηφιστούν τα μέτρα στη Βουλή δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά θα εφαρμοστούν, αν ανακόψουμε τον ρυθμό της ύφεσης και για αυτό θα πρέπει να γίνουν και άλλες πολιτικές που είναι των αποκρατικοποιήσεων, της φορολογικής μεταρρύθμισης, της αλλαγής στον τρόπο λειτουργίας του κράτους».

    ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Πιστεύω ότι ενδεχομένως είναι προτιμότερο να πάμε σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, προκειμένου να μην συρρικνώσουμε περαιτέρω το εισόδημα των συνταξιούχων που έχουν καταβάλει πλήρεις τις ασφαλιστικές τους εισφορές».

    ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα η αναζήτηση των ευθυνών, η οποία άλλωστε τρέχει και σαν δικαστική έρευνα σε πολύ προκαταρκτικό επίπεδο. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει και να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες».

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Δεν εκτιμώ ότι η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι να δημιουργώ αναμπουμπούλα σε όλα μέτωπα, δημιουργεί εικόνα σταθερότητας στη χώρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:25

    Είδηση: 20754

    [02] Π. Σκουρλέτης: Επιμήκυνση σημαίνει επιμήκυνση του τέλους μας

    Η επιμήκυνση δεν μας οδηγεί πουθενά. Σημαίνει παράταση της ύφεσης και επιμήκυνση του τέλους μας, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η πολιτική που ακολουθείται γίνεται όλο και πιο βάρβαρη, με ακόμα μεγαλύτερες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία. Ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να προκαλέσει μία έκτακτη διακυβερνητική σύσκεψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να θέσει το θέμα το ελληνικό, καθώς και την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, που να περιέχει κάποια βασικά σταθερά, όπως το πάγωμα της αποπληρωμής του χρέους, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, όταν ακολουθείται μια βαθύτατα υφεσιακή πολιτική.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Στο θέμα της επιμήκυνσης παραβιάζονται ανοιχτές θύρες, διότι το θέμα μιας ενδεχόμενης επιμήκυνσης, ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθειάς ύφεσης, άρα μεγάλης απόκλισης από τους στόχους που έθετε το ίδιο το πρόγραμμα, ήταν κάτι που προέβλεπε το μνημόνιο. Επιμήκυνση, όταν όλοι οι υπόλοιποι παράμετροι της ασκούμενης πολιτικής παραμένουν ίδιοι, δεν μας οδηγεί πουθενά. Σημαίνει παράταση της ύφεσης, σημαίνει επιμήκυνση του τέλους μας».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Δεν είναι σεναριολογία, είναι η πολιτική τοποθέτηση απέναντι σε μια πολιτική, η οποία είναι κλιμακούμενη, είναι όλο και πιο βάρβαρη. Δεν έχουμε μια υποχώρηση στα χαρακτηριστικά της πολιτικής μετά από δύο, δυόμιση χρόνια εφαρμογής του μνημονίου. Ίσα- ίσα, έχουμε μια μεγαλύτερη έντασή της, με ακόμα πιο μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία. Άρα, το υπεύθυνο είναι όχι να φωνάζουμε μία, να φωνάζουμε στη νιοστή, να βγούμε στα κεραμίδια, κυριολεκτικά, διότι δεν υπάρχουν αντοχές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αυτό πώς μεταφράζεται, κύριε Σκουρλέτη, σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση; Η ελληνική κυβέρνηση τι θα έπρεπε να κάνει πρακτικά»;

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να κάνει αυτό που της έχουμε πει. Να πάει να προκαλέσει μία έκτακτη διακυβερνητική σύσκεψη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να θέσει το θέμα το ελληνικό, και κατ' επέκταση την ανάγκη να υπάρξει μια διαφορετική στρατηγική για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης, όπου να έχει κάποια βασικά σταθερά. Πρώτα απ' όλα πάγωμα αποπληρωμής του χρέους. Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ανάπτυξη, όταν ακολουθείς μια βαθύτατα υφεσιακή πολιτική».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:24

    Είδηση: 20752

    [03] Μ. Κεφαλογιάννης: Τα μέτρα είναι δύσκολα αλλά όχι καταστροφικά

    Τα μέτρα είναι δύσκολα για την ελληνική οικογένεια, αλλά δεν είναι καταστροφικά, όπως η λύση η οποία μας οδηγεί έξω από το ευρώ και από την Ευρώπη, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο γραμματέας της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ερωτηθείς για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, υποστήριξε ότι η κρίση έχει το ονοματεπώνυμο Ανδρέας Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι νοοτροπίες ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική ενοχή που θα καταγράψει η ιστορία. Σημείωσε, δε, ότι έχουν ήδη καταλογιστεί πολιτικές ευθύνες από την ιστορία, ενώ υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, όπως αυτές του Α. Τσοχατζόπουλου και άλλων, οι οποίοι, όπως είπε, παρουσιάζονται με αποδείξεις ότι είναι έκνομοι.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κος Σαμαράς είπε ότι αυτό είναι το τελευταίο πακέτο μέτρων. Είναι πράγματι το τελευταίο»;

    Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Ο κόσμος περιμένει πραγματικά να δει ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί. Έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά για να δείξουμε αξιοπιστία στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό. Υπάρχει μια ανησυχία ότι δεν βγαίνουμε από το αδιέξοδο, στο οποίο έχουμε μπει εδώ και αρκετό καιρό. Τα μέτρα είναι σκληρά για την ελληνική κοινωνία, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Εδώ που έχουμε φτάσει τα πράγματα είναι δραματικά για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού».

    Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Τα μέτρα αυτά είναι δύσκολα για την ελληνική οικογένεια, αλλά δεν είναι καταστροφικά, όπως είναι η άλλη λύση η οποία μας οδηγεί έξω από το ευρώ, από την Ευρώπη, στα αχαρτογράφητα νερά της χρεοκοπίας. Αν η Ελλάδα οδηγηθεί στην χρεοκοπία θα μιλάμε για 3 εκατομμύρια ανέργους, για πλήρη κατάρρευση της οικονομίας, του κοινωνικού ιστού, του κράτους, θα μιλάμε για έκτακτες καταστάσεις που η Ελλάδα έζησε μόνο μετά από περιπέτεια. Αυτό προσπαθούμε να αποφύγουμε».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ποια θέση κρατά η ΝΔ απέναντι στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο»;

    Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Όλο αυτό που ψάχνει το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι οι νοοτροπίες της δεκαετίας του ΄80, το σύστημα εξουσίας ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά οι λογικές του ''Τσοβόλα δώστα όλα'', όλο αυτό το σύστημα που δημιουργήθηκε την δεκαετία του ΄80 που οδηγούσε την Ελλάδα να έχει ελλείμματα 14%, κάθε χρόνο μας έλειπαν 14% και οι τόκοι και τα πανωτόκια, ενώ δεν είχαμε τίποτα ως χρέος την δεκαετία του ΄80 ούτε στον ιδιωτικό ούτε στο δημόσιο τομέα. Αυτή τη νοοτροπία πληρώνουμε. Πολιτικές ευθύνες έχουν ήδη καταλογιστεί από την ιστορία, η κρίση έχει ένα όνομα και επώνυμο είναι Ανδρέας Παπανδρέου και νοοτροπίες ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν στο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, αυτή είναι η πολιτική ενοχή που θα καταγράψει η ιστορία και υπάρχουν ασφαλώς και ποινικές ευθύνες, όπως αυτές του κου Τσοχατζόπουλου και άλλων, οι οποίοι παρουσιάζονται με αποδείξεις ότι είναι έκνομοι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:23

    Είδηση: 20750

    [04] Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ενεργά στην κυβέρνηση

    Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ενεργά στην κυβέρνηση, συνεργάζεται, ελέγχει και αξιολογεί το έργο της, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Νίκος Ανδρουλάκης, και επισήμανε ότι είναι λάθος να συζητείται το ενδεχόμενο ανασχηματισμού δύο μήνες μετά τις εκλογές. Το μέλος της Π.Γ. του ΠΑΣΟΚ, εκτίμησε ότι για να έχει μέλλον το κόμμα πρέπει να απαντήσει στα 7 σημεία που έβαλε ο πρόεδρος με σύγχρονο τρόπο στη σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας. Παράλληλα, χαρακτήρισε επιτυχή την προχθεσινή εκδήλωση του Κινήματος, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του Κ. Σημίτη συμβολίζει την ενότητα. Κληθείς να σχολιάσει τις απουσίες που υπήρξαν, σημείωσε ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πολιτική του στάση, για τις πολιτικές του πράξεις και την πολιτική του συμπεριφορά.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει ενεργά στην κυβέρνηση. Δεν συμμετέχει ούτε λίγο, ούτε πολύ. Δεν είναι ούτε μέσα, ούτε έξω. Συμμετέχει, συνεργάζεται, ελέγχει, αξιολογεί το έργο της κυβέρνησης και για μένα είναι λάθος να συζητάμε για ανασχηματισμό δύο μήνες μετά τις εκλογές, και όσοι βάζουν τέτοιο θέμα, μάλλον δεν καταλαβαίνουν ότι και αυτός ο λόγος της πολιτικής αστάθειας, των συνεχών ανασχηματισμών, ήταν ένας από τους λόγους που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν».

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Αυτά τα 7 σημεία που έβαλε ο πρόεδρος είναι 7 ζητήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσουμε με σύγχρονο τρόπο στη σημερινή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας, αν θέλουμε το ΠΑΣΟΚ να έχει μέλλον. Αν τώρα αυτά προσπαθούμε να τα απαντήσουμε πριν 30 χρόνια, δεν έχουμε μέλλον. Εκεί πέρα υπήρχαν πάρα πολλά ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στην παρουσία του Κώστα Σημίτη, που συμμετείχε για πρώτη φορά, μετά τα όσα είχαν συμβεί το καλοκαίρι του 2008, κι αυτή η παρουσία συμβολίζει πραγματικά την ενότητα. Άρα, συνολικά η εκδήλωση ήταν για μένα επιτυχής».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπήρχαν και απουσίες, όμως».

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Εγώ θέλω να σταθώ στις παρουσίες. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πολιτική του στάση, για τις πολιτικές του πράξεις και την πολιτική του συμπεριφορά».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Οι απουσίες που υπήρξαν, πιστεύετε ότι δρομολογούν καταστάσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ»;

    Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: «Σας ξαναλέω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για την πολιτική του συμπεριφορά. Ο καθένας που έλλειπε από την εκδήλωση θα πει για ποιο λόγο δεν ήρθε. Αν υπάρχει κάποια πολιτική διαφωνία να την εκφράσει δημόσια. Δημόσιος λόγος υπάρχει, δημόσια σφαίρα, και θα αξιολογηθεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 14:22

    Είδηση: 20749

    [05] Έλεγχοι σε επιχειρήσεις-ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υπαχθεί στην αυτοπεραίωση

    Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της αυτοπεραίωσης, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Το δείγμα που θα ελεγχθεί θα είναι 2% του συνόλου, εκτιμάται δηλαδή ότι θα ελεγχθούν περίπου 10.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία το υπουργείο απέστειλε σε όλα τα ελεγκτικά κέντρα και τις εφορίες, οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα ελεγχθούν, θα επιλεγούν βάσει πέντε κριτηρίων, τα οποία συνδέονται με τον κίνδυνο για φοροδιαφυγή. Τα κριτήρια αυτά, είναι:

    - Το ύψος των δαπανών που δηλώθηκε, καθώς και το κόστος των πωληθέντων.

    - Το πόσο απέχουν από τα όρια υπαγωγής στη ρύθμιση τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης ή του επαγγελματία (150.000 ευρώ για παροχή υπηρεσιών και 300.000 ευρώ και κάτω για εμπορικές επιχειρήσεις).

    - Το ύψος των απαλλασσόμενων εκροών.

    - Το ύψος του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ 2009.

    - Το ύψος του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ για τη χρήση του 2010.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2012 13:44

    Είδηση: 20747


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 September 2012 - 16:49:32 UTC