Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Υπάρχει ένα παράκεντρο μέσα στο ΣΔΟΕ
  • [02] Σπυρόπουλος: Οι σειρές εποχής δημιούργησαν ένα νέο στοιχείο σε εποχή κρίσης
  • [03] Α. Παπαδόπουλος: Δεν συμφωνούμε με αυτά τα μέτρα
  • [04] Π. Σκουρλέτης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια πλουραλιστική Αριστερά
  • [05] Γιαννάκου-Μητρόπουλος-Παπαδόπουλος για τα νέα μέτρα
  • [06] Νάουσα: Μια πόλη στους δρόμους του κρασιού και της εικόνας
  • [07] Υπ. Οικονομικών: Παράταση για τις οφειλές προς εφορίες

    [01] Σ. Βούλτεψη: Υπάρχει ένα παράκεντρο μέσα στο ΣΔΟΕ

    Για πραξικόπημα υφαρπαγής της ψήφου, που έγινε με το ''λεφτά υπάρχουν'' έκανε λόγο στη ΝΕΤ FM η Σοφία Βούλτεψη, διερωτώμενη πού είναι αυτά τα λεφτά. Ερωτηθείσα σχετικά, η βουλευτής της ΝΔ δήλωσε έτοιμη να παραιτηθεί από την ασυλία της, αρκεί, όπως είπε, και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να παραιτηθεί από την προστασία που του δίνει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο μια χώρα που παίρνει μέτρα το ένα μετά το άλλο κρατά στα χέρια της υποτίθεται διεφθαρμένους πολιτικούς επί δύο χρόνια. Επιπλέον, υποστήριξε ότι στο ΣΔΟΕ, εκτός από τους ευσυνείδητους και έντιμους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, υπάρχει ένα παράκεντρο. «Αν δεν υπάρχει, πρέπει να μου το αποδείξουν ότι δεν υπάρχει» σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κα Βούλτεψη άσκησε κριτική τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο μιλάω είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Όταν βγαίνει η κα Λαγκάρντ και λέει ότι και με αυτά τα μέτρα το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, αρχίζει και κλονίζεται το πράγμα».

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Τι να πει η κα Λαγκάρντ ότι σας έδωσα τη λίστα με 1991 ονόματα πριν δυο χρόνια και τη χάσατε; Σου λέει «δεν είστε άνθρωποι». Εγώ είμαι απόλυτη σε αυτό το θέμα. Εδώ έγινε ένα πραξικόπημα υφαρπαγής της ψήφου, το μόνο πραγματικό πραξικόπημα που έγινε, με το «λεφτά υπάρχουν.» Πού είναι; Ήθελα να πω, λέει ο κος Παπανδρέου και ο κος Παπακωνσταντίνου, ότι υπήρχαν στη φοροδιαφυγή, στη σπατάλη. Μάλιστα, πού είναι; Εδώ υπάρχει ένα κρίσιμο ζήτημα, ότι δεν μας πιστεύει κανείς».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Υπάρχει και η λίστα του ΣΔΟΕ. Έχετε καταλάβει τι γίνεται»;

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Έχω πει δημοσίως και έχω απειληθεί με αγωγή από τον κο Παπακωνσταντίνου, την οποία περιμένω, δεν κάνω πίσω και θα παραιτηθώ και από την ασυλία μου, αρκεί και εκείνος ουσιαστικά να παραιτηθεί και από την προστασία που του δίνει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Ενώ το ΣΔΟΕ, η δουλειά του ήταν να πιάνει τους φοροφυγάδες, διότι χρόνια τώρα λέμε 15 δισ. ευρώ η παραοικονομία, μα αυτά είναι τα μέτρα που παίρνουμε κάθε χρόνο και φτωχοποιούμε το λαό μας και κάποιοι κερδίζουν από την παραοικονομία και τα πάνε στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να γίνει ανεκτό; Είδατε να έχουν πιάσει κανένα μεγαλοφοροφυγά; Αυτά που συλλαμβάνονται είναι κάποιοι πτωχευμένοι και επίσης τα άλλα ονόματα είναι από ανώνυμες καταγγελίες. Δύο χρόνια έχεις υποτίθεται βόμβες στα χέρια σου και τις κρατάς, για ποιο λόγο; Για ποιο λόγο μια χώρα που παίρνει μέτρα το ένα μετά το άλλο κρατά στα χέρια του υποτίθεται διεφθαρμένους πολιτικούς επί δύο χρόνια; Έχετε εξήγηση; Μα δύο χρόνια εμείς «σκοτώνουμε κόσμο» ως πολιτικό σύστημα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ; «Συμφωνείτε με την άποψη του κου Κακλαμάνη ότι πρέπει να παραιτηθεί ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ»;

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Έχω υποστηρίξει ότι εκεί έχει δημιουργηθεί ένα παράκεντρο. Άλλωστε για αυτό κατηγορούμαι σε εισαγωγικά κιόλας, γιατί θα δούμε ποιος θα κατηγορήσει ποιον. Δεν είπα ότι όλο το ΣΔΟΕ είναι έτσι, είπα, ότι υπάρχουν πολλοί ευσυνείδητοι και έντιμοι υπάλληλοι που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, εκεί όμως φαίνεται ότι υπάρχει ένα παράκεντρο που παίρνει λίστες, τις ξεκαθαρίζει, τις κρατά στο συρτάρι, κάνει τέτοιες δουλειές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πιστεύετε ότι υπάρχει μέσα στο ΣΔΟΕ ένα παρακράτος»;

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Πιστεύω, ότι υπάρχει ένα παράκεντρο. Διότι, αν δεν υπάρχει πρέπει να μου το αποδείξουν ότι δεν υπάρχει».

    ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο. Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο μιλάω είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε. Το ΠΑΣΟΚ για το οποίο μιλάω και καταγγέλλω είναι στον ΣΥΡΙΖΑ».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Λέτε ότι το υγιές κομμάτι του ΠΑΣΟΚ έχει παραμείνει».

    Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Και θα συνεργαστώ, γιατί ποτέ δεν είπα ότι είναι όλοι σκάρτοι και ούτε είπα ότι εμείς είμαστε πατριώτες και αυτοί δεν είναι, ποτέ δεν το είπα. Πιστεύω, ότι υπάρχει ένας πατριωτισμός που διαπερνά όλα τα στρώματα της πολιτικής τάξης της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν υπάρχει. Το ΠΑΣΟΚ αυτό είναι ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Το 4,5 δεν γίνεται 28 έτσι».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 13:48

    Είδηση: 22676

    [02] Σπυρόπουλος: Οι σειρές εποχής δημιούργησαν ένα νέο στοιχείο σε εποχή κρίσης

    Από τις 15 Οκτωβρίου στις 10 η ώρα κάθε βράδυ, μέσα από το νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ θα προβληθούν οι νέες ευρωπαϊκές σειρές που έσπασαν τα ρεκόρ τηλεθέασης και σάρωσαν τα βραβεία σε όλο τον κόσμο, όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης Κώστας Σπυρόπουλος στη ΝΕΤ.

    «Θα εντάξουμε στο πρόγραμμα μας μια ζώνη που θα είναι αφιερωμένη στην ψυχαγωγία με δραματικές σειρές πλοκής, εποχής ή και σύγχρονες. Όλες οι πέντε σειρές είναι προϊόντα διεθνούς συμπαραγωγής εκτός από την Δανέζικη σειρά» δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος και πρόσθεσε ότι οι σειρές εποχής έχουν δημιουργήσει ένα νέο στοιχείο σε εποχή κρίσης. «Έχουν μεγάλη απήχηση και στην Ευρώπη και στην Αμερική αφού στην εποχή της κρίσης ο κόσμος θέλει να δει με αρχή, μέση και τέλος περιόδους μεγάλων αλλαγών που είχαν επιπτώσεις στη ζωή».

    Σχετική είδηση: Βραβευμένες ξένες σειρές στο νέο πρόγραμμα της ΝΕΤ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Φ. Τσαμούλη

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 22673

    [03] Α. Παπαδόπουλος: Δεν συμφωνούμε με αυτά τα μέτρα

    Θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, δήλωσε στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να καταλάβει η τρόικα ότι δεν έχει να κάνει μόνο με αριθμούς, αλλά και με ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται. Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας ούτε διαγραφών, καθώς δεν προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος. Επισήμανε, δε, ότι συνολικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα, με πρώτο τον Φ. Κουβέλη, δεν συμφωνεί με αυτά τα μέτρα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι πάρα πολύ σκληρή η τρόικα. Βεβαίως, δεν είναι ίδια η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ. Πολύ πιο σκληροί είναι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Πάντως εμείς θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια. Νομίζω είναι μικρά, αλλά σημαντικά. Πρέπει και η τρόικα να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει μόνο με αριθμούς, αλλά έχει να κάνει και με ανθρώπους, οι οποίοι βλέπουν τη ζωή τους να καταστρέφεται».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω ότι αυτή την ώρα, άλλο δρόμο δεν έχει η χώρα μας. Γι' αυτό και νομίζω και ο πρωθυπουργός θα κάνει κάποια ταξίδια, θα έχει και επικοινωνίες με τους εταίρους. Τουλάχιστον, να περισώσουμε κάποιο από αυτά τα ζητήματα με το δρόμο της διαπραγμάτευσης. Πολιτικά είναι τα ζητήματα. Πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ακόμη κι αν διατυπωθούν στην ψηφοφορία διαφοροποιήσεις από βουλευτές σας ή ακόμα κι αν επίκεινται διαφοροποιήσεις, δεν πρόκειται να θέσετε ζήτημα κομματικής πειθαρχίας».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν υπάρχει ούτε στο καταστατικό μας, ούτε στη λογική μας. Και, βεβαίως, αυτό που εμείς λέμε είναι ότι αντιλαμβανόμαστε και τις αντιδράσεις των βουλευτών συνολικά, όχι μόνο των δύο ή των τριών, που έχει γραφτεί, έχουν δηλώσει ότι είναι αντίθετοι με τα μέτρα. Εγώ θα σας έλεγα ότι συνολικά η κοινοβουλευτική ομάδα, με πρώτο τον κύριο Κουβέλη, δεν μας αρέσει και δεν συμφωνούμε με αυτά τα μέτρα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 13:47

    Είδηση: 22674

    [04] Π. Σκουρλέτης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια πλουραλιστική Αριστερά

    Τη διαφωνία του με την εκτίμηση του Π. Λαφαζάνη ότι η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ δεν έπρεπε να γίνει, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, ότι η συνάντηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της πλευράς Ράιχενμπαχ και αποσκοπούσε στο να ανατρέψει το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την άρνηση των προηγούμενων Ευρωπαίων αξιωματούχων να συναντηθούν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτηθείς για το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει και της πανελλαδικής συνδιάσκεψης, τόνισε ότι είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και φωνές, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποτελεί μια «πλουραλιστική Αριστερά». Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί πραξικοπήματος, επισήμανε πως αν τελικά αληθεύουν, τότε υπάρχει ένα θέμα μη εφησυχασμού, ενώ σημείωσε ότι στην περίπτωση που δεν αληθεύουν, πρέπει να διερευνήσει η δικαιοσύνη.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Νομίζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλου είδους συναντήσεις. Αναγνωρίζουν, δηλαδή, με δύο λόγια, την πραγματικότητα».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο κύριος Λαφαζάνης, για τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ράιχενμπαχ, είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει. Μάλιστα τους χαρακτήρισε και μανδαρίνους».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Δεν συμφωνώ με αυτή την εκτίμηση. Σας θυμίζω ότι η συνάντηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της πλευράς Ράιχενμπαχ, και ακριβώς αποσκοπούσε, απ' όσο μπορούμε να καταλάβουμε, στο να βελτιώσει, στο να σπάσει τον πάγο στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί με την άρνηση των προηγούμενων Ευρωπαίων αξιωματούχων να συναντηθούν με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ως τέτοιο το θεωρώ θετικό. Από κει και πέρα, οι υπόλοιπες προεκτάσεις ή ερμηνείες που δίνονται, δεν με βρίσκουν σύμφωνο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πάντως, φαίνεται ότι η πορεία προς την πανελλαδική συνδιάσκεψη και η προσπάθεια ενιαίου κόμματος, σε ό,τι αφορά τη μορφή ή το σχήμα, δεν θα είναι εύκολη».

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Καμία προσπάθεια δεν μπορεί να είναι ανέφελη. Αλλά νομίζω ότι είναι προβλήματα ανάπτυξης, και όχι προβλήματα συρρίκνωσης ή γκρίνιας. Αλίμονο εάν σε αυτή την κοσμογονία, την οποία ζούμε, δεν υπάρχουν διαφορετικοί προβληματισμοί ή κινηθούμε κατά τα πρότυπα άλλων κομμάτων τις προηγούμενες δεκαετίες, για παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ, όπου θυμόσαστε ότι στα πρώτα βήματά του, ο τότε αρχηγός του οποιαδήποτε φωνή την καθάριζε. Μιλάω για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς θέλουμε να είμαστε μια πλουραλιστική Αριστερά».

    ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ

    Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: «Εάν, τελικά, αληθεύουνε αυτές οι ειδήσεις, αυτές οι κινήσεις, τότε υπάρχει ένα θέμα μη εφησυχασμού. Εάν δεν αληθεύουνε, υπάρχει και η δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να διερευνήσει. Νομίζω ότι αποσκοπούν, ως ένα μεγάλο βαθμό, στο να δημιουργήσουν ένα κλίμα Σαμαράς ή τανκς, μνημόνιο ή παρεκτροπή».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 13:46

    Είδηση: 22672

    [05] Γιαννάκου-Μητρόπουλος-Παπαδόπουλος για τα νέα μέτρα

    Το νέο πακέτο μέτρων όπου περιλαμβάνει νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Μαριέτας Γιαννάκου, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, του Αλέξη Μητρόπουλου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ανδρέα Παπαδόπουλου εκπρόσωπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ στην εκπομπή ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.

    Η κα Μαριέτα Γιαννάκου δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι δεδομένο, το χρέος είναι τεράστιο και η κυβέρνηση κάνει αυτό που θα έκανε «όποιος έχει χρέος: περικόπτει τις εξόδους, τα ρούχα, τις αγορές, τα φροντιστήρια όσο μπορεί και προσπαθεί να βρει και δεύτερη δουλειά». Σημείωσε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται σωστά το θέμα, ωστόσο -όπως είπε- χρειάζεται πολλή δουλειά, προσπάθεια και αποδοχή της κατάστασης ότι δηλ. θα περάσουμε για αρκετά χρόνια δύσκολα, προκειμένου να μείνουμε στο σύστημα. Παρόλα αυτά, -όπως τόνισε- κάποια από τα μέτρα είναι έωλα, ενώ τάχθηκε κατά των απολύσεων στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι αναγκαίες αυτή τη στιγμή. Για την έκθεση της τρόικας, ανέφερε ότι αυτό που θέλουν οι δανειστές μας είναι να πάρουν τα χρήματα τους πίσω, και αυτό θα γίνει με την υλοποίηση των συγκεριμένων μέτρων. «Το πρόβλημα είναι πολιτικό, η τρόικα θα περιγράψει την παρούσα κατάσταση και οι αποφάσεις θα παρθούν με πολιτικά κριτήρια, θα είναι μεγάλο και ηθικό πλήγμα να φύγει κάποια χώρα πόσο μάλλον η Ελλάδα». ανέφερε ότι υπάρχει ένα σύμπλεγμα στα οικονομικά που χρειάζεται ξεκαθάρισμα. «Ο ένας έχει το χέρι του στην τσέπη του άλλου», είπε χαρακτηριστικά φέρνοντας ως παράδειγμα τους φαρμακοποιούς με τους προμηθευτές κ.ο.κ., όπου τα οικονομικά του ενός κλάδου είναι συνυφασμένα με του άλλου, γεγονός που δημιουργεί δυσχέρειες. Τόνισε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να υπάρξει καλύτερη διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων ώστε να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας.

    Η κα Γιαννάκου αναφέρθηκε στην υπόθεση φοροδιαφυγής και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων, υποστηρίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί μια σκανδαλολογία η οποία ίσως να μην είναι και αληθινή. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει δυσαρέσκεια των πολιτών για τον πολιτικό κόσμο, ωστόσο επισήμανε ότι «το ελληνικό κράτος ξέρει από πού άρχισε ο καθένας μας». Επέκρινε τη στάση των πολιτών, λέγοντας ότι αντί να δικάζουν θα πρέπει να μάθουν να ψηφίζουν και ποιους ψηφίζουν και πως όλοι οι πολιτικοί δεν είναι κακοί. Για το ενδεχόμενο μη καταβολής των συντάξεων, η κα Γιαννάκου δήλωσε ότι είναι ένα θέμα που διαιωνίζεται και έφερε παράδειγμα το 1990 όπου ήταν υπουργός Υγείας και ο πρωθυπουργός Ξ. Ζολώτας της είχε πει ότι δεν υπάρχουν χρήματα να δοθούν για τις συντάξεις.

    Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι «να δανειστούμε χωρίς να εξαθλιώνουμε τους πολίτες», υπογραμμίζοντας ότι έχουμε ένα νέο γύρο λεηλασίας για τα 31,5 δισ. ευρώ. Υποστήριξε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει και πως είναι η απόλυτη καταστροφή, σημειώνοντας ότι η επιστολή Σαμαρά έκανε μεγάλη ζημιά για την επανατοποθέτηση του προβλήματος σε άλλη βάση. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, τόνισε ότι έχουμε το ολιγαριθμότερο, το οποίο ανέρχεται σε 574.000 υπαλλήλους αυτή τη στιγμή, ενώ τόνισε ότι εάν δεν βρεθούν πόροι άμεσα δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. «Όλοι αγωνιούν ότι δεν θα καταβληθούν οι συντάξεις, γι' αυτό και προσανατολίζονται για την περικοπή των δώρων», είπε ο κ. Μητρόπουλος και άσκησε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης, χαρακτήρισε σκληρό το μέτρο για αύξηση του χρόνου πρόωρης συνταξιοδότησης από τα 15 χρόνια στα 20, σημειώνοντας ότι είναι άδικο για τις γυναίκες. Τέλος, ανέφερε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα των πλαστών συντάξεων, όπου πιθανότατα να κρύβονται αξιόποινες πράξεις.

    Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε με έμφαση ότι η ΔΗΜΑΡ είναι κατά των απολύσεων στο Δημόσιο. «Επιμένουμε ότι οι απολύσεις θα είναι καταστροφή και το μόνο που θα καταφέρουμε να διαρρήξουμε τον κοινωνικό ιστό», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ότι είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να πάρουμε τη δόση 31,5 δισ, γιατί έτσι θα κλείσει η συζήτηση της παραμονής της χώρας στο ευρώ, θα διοχετευθούν κεφάλαια στις τράπεζες και θα «πέσουν» χρήματα στην αγορά. Στόχος μας είναι να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και να γίνει άμεσα η εκταμίευση των 31,5 δισ. ώστε το 1,5 δισ. να πέσει στην αγορά. Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος αναφορικά με τα νέα μέτρα, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «η ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με αυτά τα μέτρα, όμως το ζητούμενο είναι να πάρουμε τη δόση και να περισώσουμε ότι μπορούμε». Αναφερόμενος στην κατάργηση της 15ετίας για πρόωρη συνταξιοδότηση των γυναικών δήλωσε με έμφαση ότι το κόμμα του θα δώσει μάχη να μην περάσει αυτό το μέτρο και να μείνουμε στα 4.500 ένσημα. «Η τρόικα θέλει αίμα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, και να περισώσουμε ότι μπορούμε ώστε να μην πληγούν τα αδύνατα οικονομικά στρώματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 12:59

    Είδηση: 22669

    [06] Νάουσα: Μια πόλη στους δρόμους του κρασιού και της εικόνας

    Η ηρωική πόλη της Νάουσας είναι μία από τις ομορφότερες πόλεις της Μακεδονίας. Μία πόλη πλούσια σε φυσικές ομορφιές και ιστορία, χτισμένη στις παρυφές του Βερμίου, έχει θέα στον πανέμορφο εύφορο κάμπο.

    Είναι η μοναδική πόλη που φέρει τον τίτλο «ηρωική» με διάταγμα του 1955, για την αντίσταση κατά των Τούρκων, τον ηρωισμό και τη θυσία των Ναουσαίων γυναικών, οι οποίες αντί της υποταγής και της ατίμωσης προτίμησαν το θάνατο, πέφτοντας στα ορμητικά νερά του ποταμού Αράπιτσα που διατρέχει την πόλη.

    Η Νάουσα έχει άφθονες πηγές με κρυστάλλινα νερά και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Η εύφορη γη της παράγει το εξαιρετικό ξινόμαυρο κρασί.

    Η διαδρομή του κρασιού της Νάουσας, αποτελεί την πιο διάσημη περιοχή παραγωγής κρασιού της Βορείου Ελλάδος. Εδώ ωριμάζει η πιο εκλεκτή ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδικού χώρου, το ξινόμαυρο. Εδώ θα βρείτε και έναν σημαντικό αριθμό επισκέψιμων οινοποιείων, όπως επίσης και το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου το οποίο στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό -διατηρητέο κτίριο.

    Σπουδαίο κέντρο νηματουργίας τον 19ο αιώνα η Νάουσα χαρακτηρίστηκε ως «το Μάντσεστερ των Βαλκανίων» κι έγινε γνωστή ως τα πέρατα του κόσμου. Τα άφθονα νερά του ποταμού Αράπιτσα, χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην οποία στηρίχθηκε και η ραγδαία εξέλιξη της βιομηχανίας εκείνη την περίοδο. Η αρχιτεκτονική της κληρονομιά σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια μας φανερώνει μία πόλη με πλούσιο πολιτισμικό παρελθόν.

    Παραδοσιακοί νερόμυλοι, δημόσια κτίρια, τα σπίτια της παλιάς πόλης, το άλσος του Αγίου Νικολάου με το αιωνόβιο πλατανόδασος και τα τρεχούμενα νερά, αποτελούν πόλο έλξης επισκεπτών.

    Αξιόλογα είναι επίσης και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής . Στο «νυμφαίο της Μίεζας» τη Σχολή του Αριστοτέλη, ο μεγάλος φιλόσοφος δίδαξε για τέσσερα χρόνια το νεαρό τότε Αλέξανδρο, πριν γίνει βασιλιάς των Μακεδόνων και κατακτήσει τον κόσμο.

    Από το Δημοτικό Πάρκο της πόλης θα απολαύσετε τη μαγευτική θέα στον κάμπο της Ημαθίας μέχρι τη Θεσσαλονίκη και το Θερμαϊκό, ενώ στις καταπράσινες όχθες του Αράπιτσα με τα ορμητικά νερά και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, θα πείτε τον καφέ σας.

    Η Νάουσα είναι η πόλη όλων των εποχών. Εκδηλώσεις πολιτισμού, ήθη έθιμα και παραδόσεις, αλλά και το εξαιρετικό χιονοδρομικό της κέντρο τα «3-5 Πηγάδια» είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών όλο το χρόνο.

    Η Ναουσαίικη αποκριά με τους Γιαννίτσαρους και τις Μπούλες αυτό το μοναδικό και πραγματικά εντυπωσιακό έθιμο κάνει την πόλη να ζει σε ξεχωριστούς ρυθμούς μουσικής και χορού, συνεχίζοντας μία παράδοση μοναδική.

    Τον Σεπτέμβρη σηκώνει αυλαία και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για 9η συνεχή χρονιά φέτος με προβολές ταινιών από όλο τον κόσμο.

    Ένα φεστιβάλ που ενισχύει την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιφέρειας. «Δημιουργία τώρα» είναι το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ που καλεί τους σινεφίλ να απολαύσουν δημιουργίες από όλο τον κόσμο, ταινίες μυθοπλασίας, ταινίες πειραματικές, ταινίες κινουμένων σχεδίων αλλά και αφιερώματα όπως αυτό στον ιταλικό κινηματογράφο με ταινίες του Michelangelo Antonioni αλλά και νέων Ιταλών κινηματογραφιστών.

    Στον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ παρουσιάζονται εκθέσεις φωτογραφίας και μοντέρνας τέχνης, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσης θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις.

    Μια γιορτή πολιτισμού που ζωντανεύει την πόλη και καλεί ντόπιους κι επισκέπτες σε ένα ονειρικό ταξίδι στη μαγεία των εικόνων.

    Τώρα το φθινόπωρο η Νάουσα επιβεβαιώνει και τον τίτλο της ως πόλη «του οίνου και της αμπέλου». Τα οινοποιεία της περιοχής γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος και μαζί με τα ρακοκάζανα που αρχίζουν να βράζουν προσφέρει στους επισκέπτες της την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του κρασιού και του τσίπουρου.

    Η Νάουσα είναι μια πόλη ζωντανή όλο το χρόνο, μια πόλη που προσφέρει ζεστή φιλοξενία και ευχάριστη διαμονή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 22518

    [07] Υπ. Οικονομικών: Παράταση για τις οφειλές προς εφορίες

    Παράταση δύο ημερών, την Τρίτη και την Τετάρτη, για την προθεσμία πληρωμής φόρων και οφειλών που έληγε σήμερα, αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών λόγω της μεγάλης προσέλευσης των φορολογούμενων σήμερα στις εφορίες.

    Λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει παράταση μιας ημέρας (για σήμερα), της προθεσμίας που έληγε την Παρασκευή.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κ. Τσάβαλος

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 13:38

    Είδηση: 22668


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 1 October 2012 - 16:49:44 UTC