Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Α. Μέρκελ στην Αθήνα - Συνεχής ενημέρωση
  • [02] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ-Αντιδράσεις
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Επίσκεψη Α. Μέρκελ στην Αθήνα - Συνεχής ενημέρωση

    To πρόγραμμα της Καγκελαρίου

    Η Α. Μέρκελ φθάνει στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 13:30 και στις 14:15 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης και στις 16:45 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    Στις 17:00 η Άνγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

    Οι κινητοποιήσεις

    Στις 12:30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, θα πραγματοποιήσει στο Σύνταγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Στις 13:00 στο Σύνταγμα και το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι προγραμματισμένη την ίδια ώρα στην Ομόνοια

    Στις 18:00 παράσταση διαμαρτυρίας στη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

    Τα μέτρα ασφαλείας

    Επί ποδός βρίσκονται 7.000 αστυνομικούς επί ποδός

    Ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται ακροβολισμένοι σε στρατηγικά σημεία

    Ελικόπτερα της Αστυνομίας θα επιτηρούν όλο το 24ωρο

    Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε όλους τους χώρους του κέντρου που θα κινηθεί η κυρία Μέρκελ, καθώς και στην Αττική οδό

    Σε επιφυλακή υδροφόρα οχήματα της ΕΛΑΣ

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

    Από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα-Πανεπιστήμιο-Ευαγγελισμός-Κατεχάκη-Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής θα είναι κλειστοί

    Από τις 13:00 ως τις 16:00 δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία και τρόλεϊ.

    Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 12:54

    Είδηση: 23395

    [02] Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη Μέρκελ-Αντιδράσεις

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται ενόψει της άφιξης της καγκελαρίου Μέρκελ. Περίπου 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν για την Τρίτη όλες οι συγκεντρώσεις στους δρόμους απ όπου θα διέλθει η Καγκελάριος.

    Ως επιχειρησιακά επιτελεία, έχουν ορισθεί στο Μέγαρο της Λ. Κατεχάκη και τη ΓΑΔΑ, με την παρουσία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ-Αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου, και του Αττικάρχη, Υποστράτηγου Γιάννη Δικόπουλου.

    Στο επιχειρησιακό σχέδιο, θα συνδράμει και το Λιμενικό, με επίλεκτα στελέχη από τις ειδικές Δυνάμεις, να βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, καθώς και πλωτά μέσα. Από αέρος, θα επιτηρούν την ανάπτυξη των μέτρων και τις εξελίξεις, ελικόπτερα της ΕΛΑΣ, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται και τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    Αντιπολίτευση και συνδικάτα έχουν εξαγγείλει μπαράζ κινητοποιήσεων.

    Συγκέντρωση στο Σύνταγμα θα κάνουν την Τρίτη το μεσημέρι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το ΠΑΜΕ θα κάνει συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση το απόγευμα, έξω από την γερμανική πρεσβεία.

    Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, απαγορεύτηκαν όλες οι συγκεντρώσεις, από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ σε όλους τους χώρους του κέντρου που θα κινηθεί η κυρία Μέρκελ, καθώς και στην Αττική οδό.

    Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.

    Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛΑΣ- ο ΑΙΑΣ καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ΕΛΑΣ, απο το Ισραήλ- θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να επιχειρήσουν, ενώ και τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική στην ΕΛΑΣ, θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο κέντρο της Πρωτεύουσας την Τρίτη.

    Το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης- και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από το βραδύ της Δευτέρας, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα είναι κλειστή για ΙΧΕ και δίκυκλα. Για όσους πεζοί διέρχονται από το κέντρο της πόλης, θα υπάρχουν έλεγχοι στοιχείων από τις Αστυνομικές Δυνάμεις.

    Τα τροχοφόρα δίκυκλα και οχήματα δεν θα κυκλοφορούν στα όρια του μικρού δακτυλίου, αφού θα έχουν αναπτυχθεί Αστυνομικές Δυνάμεις, και Υπηρεσιακά οχήματα, θα έχουν τοποθετηθεί ώστε το κέντρο της πόλης να είναι κλειστό.

    Από το ύψος του Hilton, η κίνηση προς το κέντρο, θα έχει διακοπεί, στο μήκος της Β .Σοφίας, μέχρι τη Βουλή. Κλειστοί θα είναι όλοι οι δρόμοι γύρω από την πλ. Συντάγματος, μέχρι τις στήλες Ολυμπίου Διός, στις αρχές της Λ. Συγγρού, απ' όπου και θα γίνονται εκτροπές της κυκλοφορίας, προς Λ. Βουλιαγμένης και Καλλιμάρμαρο.

    Η κίνηση στη Λ. Αλεξάνδρας θα διεξάγεται κανονικά, από Πατησίων καθώς επίσης και στις Λ .Κηφισίας και Μεσογείων.

    Λόγω των συγκεντρώσεων, κλειστοί θα μείνουν την Τρίτη, από τις 10 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα-Πανεπιστήμιο-Ευαγγελισμός-Κατεχάκη-Αμπελόκηποι και Μέγαρο Μουσικής. Από τη 1 έως τις 4 δεν θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

    Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο κέντρο, ωστόσο, όπως τονίζουν πηγές του Υπ. Παιδείας, θα υπάρξει ελαστική αντιμετώπιση στους μαθητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να προσέλθουν λόγω των κινητοποιήσεων για την επίσκεψη Μέρκελ.

    Έκκληση σε όλους του πολίτες που θα διαδηλώσουν να προφυλάξουν αφενός μεν την ειρήνη στην πρωτεύουσα και κυρίως και πάνω από όλα την προοπτική της χώρας μας, την εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό, απεύθυνε ο υπουργός Δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας.

    Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή και πιστεύουμε ότι θα είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας που θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα αποτελέσει το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας, δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

    Η γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων δεν μας βρίσκει σύμφωνους, πρώτον γιατί φοβόμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα και δεύτερον γιατί εμφανίζει την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, σχολίασε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

    Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική χαρακτηρίζουν την απόφαση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης.

    Δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες, επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

    Η καλύτερη απάντηση της εργατικής τάξης είναι η μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, λέει το ΠΑΜΕ.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Απαγόρευση συγκεντρώσεων σε τμήμα της Αθήνας- Κανονικά οι προγραμματισμένες

    Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα λόγω Μέρκελ

    Ν. Δένδιας: Να προφυλάξουμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ , ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 09:32

    Είδηση: 23381

    [03] Με μια ματιά

    -Στις 13:30 αναμένεται στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ. Θα την υποδεχθεί επισήμως στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός.

    -Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ. Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας.

    -Απαγόρευση κινητοποιήσεων σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας. Κανονικά τα συλλαλητήρια από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ σε Σύνταγμα και Ομόνοια.

    -Κλειστοί οι σταθμοί του Μετρό σε: Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Κατεχάκη, Αμπελόκηποι, Μέγαρο Μουσικής. -Ακινητοποιημένα 11 με 4, λεωφορεία και τρόλεϊ.

    -Για τη λίστα Λαγκάρντ κατέθεσαν ως μάρτυρες στους οικονομικούς εισαγγελείς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    -Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο πρώην ΓΓ Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, Γιάννης Σμπώκος.

    -Προβάδισμα του Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Μπαράκ Ομπάμα, για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

    -Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα 22χρονος αλλοδαπός. Δύο άγνωστοι τον σταμάτησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κι αφού τον ξυλοκόπησαν, άρπαξαν 100 ευρώ που είχε πάνω του και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Στο μεταξύ, την καταγγελία 58χρονης ιδιοκτήτριας καταστήματος ψιλικών στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ερευνούν οι αστυνομικές αρχές. Όπως κατήγγειλε, άγνωστος με την απειλή όπλου εισέβαλε χθες το βράδυ στην επιχείρησή της και αφαίρεσε από το ταμείο 100 ευρώ.

    -Λαθραία τσιγάρα και οινοπνευματώδη ποτά κατασχέθηκαν σε παντοπωλείο στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν η 36χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και ο 44χρονος υπάλληλός της. Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα και στο Ι.Χ. αυτοκίνητο της 36χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.814 πακέτα τσιγάρα και 58 φιάλες αλκοολούχων ποτών, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Επίσης, κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ.

    -Το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης προσπάθησαν να «ξηλώσουν» άγνωστοι τα ξημερώματα. Οι δράστες -τέσσερις, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Αστυνομία- επέβαιναν σε φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποίησαν στον αύλειο χώρο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στη συνέχεια, πυροβολώντας για εκφοβισμό τέσσερις φορές στον αέρα και σε τζαμαρία πόρτας του κτιρίου, επιχείρησαν να αποκολλήσουν το ΑΤΜ από τη βάση του, προκειμένου να το φορτώσουν στο όχημά τους. Δεν κατάφεραν, ωστόσο, να ολοκληρώσουν το έργο τους και τράπηκαν σε φυγή με άλλο όχημα -ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο- εγκαταλείποντας το φορτηγάκι, που, όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο, στην αυλή του νοσοκομείου.

    -Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, έξω από το σταθμό μετρό «Συγγρού-Φιξ», 37χρονος ημεδαπός για ληστεία σε γραφείο μεταφοράς χρημάτων και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος πολιτών.

    -Η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες για την ύπαρξη φωτιάς σε επικαθήμενη καρότσα φορτηγού οχήματος, έμφορτη με δεκαπέντε τόνους βαμβάκι και σταθμευμένη εντός της χερσαίας ζώνης του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Άμεσα στελέχη της Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στο σημείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη συνδρομή της οποίας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κάποιο άτομο, ούτε προκλήθηκε περαιτέρω κίνδυνος στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

    -Συνελήφθησαν σε διαφορετικά περιστατικά, βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας στον λιμένα εξωτερικού πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα της Πάτρας από άνδρες της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών /Τμ. Αλλοδαπών 28χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε ως συνοδηγό έναν αλλοδαπό ο οποίος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Επίσης, συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια παραχωρώντας στον 28χρονο το Ι.Χ.Ε. όχημα για να πραγματοποιηθεί η μεταφορά, ενώ θα ταξίδευε μαζί τους με το ίδιο πλοίο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23385


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 October 2012 - 8:49:56 UTC