Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του
  • [02] Σαμαράς: Ανοίξαμε νέα σελίδα - Μέρκελ: Έχουν γίνει πολλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε
  • [03] Ειρηνικές διαδηλώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια παρουσία Τσίπρα και Παπαρήγα
  • [04] Α. Παπαδόπουλος: Το μείζον για μας είναι να φέρει η συνάντηση αποτελέσματα
  • [05] Μ. Βαρβιτσιώτης: Η λύση της Ελλάδας πρέπει να περιέχεται μέσα σε αυτό το πακέτο
  • [06] Π. Κουρουμπλής: Η επίσκεψη Μέρκελ στοχεύει στη στήριξη της συγκυβέρνησης Σαμαρά

    [01] Παπούλιας: Ο ελληνικός λαός σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του

    Την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα για να δώσουν ελπίδα και για την αντιμετώπισξη της ανεργίας, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στην Άγκελα Μέρκελ τονίζοντας οτι ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του. O κ. Παπούλιας χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου.

    Θέλουμε να βοηθήσουμε για να λυθούν τα προβλήματα, τού απάντησε η Αγκελα Μέρκελ που τόνισε οτι γνωρίζει τις δυσκολίες και οτι ήρθε ως φίλη στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι θέλει να βοηθήσει και να στηρίξει στην επίλυση των προβλημάτων.

    Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς συνόδευε και σύστησε τη Γερμανίδα Καγκελάριο στον κ. Παπούλια, ενώ άγημα της Προεδρικής Φρουράς είχε παραταχθεί στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου και απέδωσε τιμές.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 18:31

    Είδηση: 23420

    [02] Σαμαράς: Ανοίξαμε νέα σελίδα - Μέρκελ: Έχουν γίνει πολλά, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε

    Μετά το τέλος της συνάντησης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε οτι κυριάρχησε ειλικρίνεια, αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση οτι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Είχα την ευκαιρία να πω οτι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Προϋποθεση να βγει από την ύφεση. Και αυτό προϋποθετει οτι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγες και τη δημοσιονομική προσαρμογή που ειναι δική μας προτεραιότητα. Τόνισα οτι ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το σοτίχημα της ανταγωνιστικότητας. Ο ελληνικός λαός δεν ζητά χρήματα και χάρες, αλλά την ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του το ταχύτερο. Η κ. Μέρκελ έδειξε κατανόηση και σεβασμό και τονισε οτι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

    Ηδη αναγνωρίζεται από όλους οτι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και η εικόνα της έχει αλλάξει. Επίσης η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και η καγκελάριος το αναγνωρίζει και η επίσκεψή της στην Αθήνα το αποδεικνύει έμπρακτα. Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία οπως υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση. Και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα. Η Καγκελάριος είπε οτι θα βοηθήσει την Ελλάδα και να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του λαού.

    Η Ελλαδα θα ξεπεράσει την κρίση της και θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης και έτσι όσοι πόνταραν στην κατάρρρευση της Ελλάδας θα χάσουν το στοίχημα. Νέα σελίδα ανοίξαμε στη σχέση Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και για την ευρωπαϊκή μας πορεία.

    Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε οτι «η περίοδος ειναι δύσκολη ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Πρέπει να πω οτι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Όπως διαπιστώθηκε και χθες στο Γιούρογκρουπ, Έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. Η πορεία είναι δύσκολη αλλά αξίζει η Ελλάδα να την ολοκληρώσει. Είναι συμφέρον της Ευρώπης να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και να δείξουμε ότι εμείς στην ευρωζώνη μπορούμε μόνοι μας να λύσουμε τα προβλήματά μας. Σήμερα συζητήσαμε τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που που πρέπει να γίνουν. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Η Γερμανία θέλει να είναι καλός εταίρος και πρακτικός φίλος της Ελλάδας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος όπως με τα προγράμματα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, για την ανάπτυξη. Γίνονται πολλά για να δώσουμε στην Ελλάδα πρόσβαση στις ευρωπαϊκές πιστώσεις σε συνεργασία και με ευρωπαίκή τράπεζα επενδύσεων. Υπάρχουν πρόοδοι, από 2009 2011 έχει μειωθεί έλλειμμα στο 2%, πολλά έχουν επιτευχθεί που ήταν αναγκαία, πολύ σκληρά μέτρα αλλά αυτός ο δύσκολος δρόμος άξιζε τον κόπο. Η Γερμανία θέλει να είναι καλός φίλος».

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με την καγκελάριο Μέρκελ πήγαν μαζί πεζή στο προεδρικό μέγαρο όπου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

    Πληροφορίες για τη συνάντηση

    Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων που έκαναν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, έλεγε ότι όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα- ένα, καθώς και ότι έχει τεθεί και αυτό της επιμήκυνσης. «Να το συζητήσουμε» ήταν η απάντηση επ' αυτού της Γερμανίδας καγκελαρίου, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής στις 17- 18 Οκτωβρίου.

    Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, στόχος είναι η σύνοδος κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Eurogroup η έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.

    Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και της Γερμανίδας Καγκελάριου

    Σχετική είδηση:

    Επίσκεψη Α. Μέρκελ στην Αθήνα - Συνεχής ενημέρωση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 19:37

    Είδηση: 23418

    [03] Ειρηνικές διαδηλώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια παρουσία Τσίπρα και Παπαρήγα

    Διαλύθηκε περίπου στις 16:00 το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι διαδηλωτές, μετά από εκτεταμένη επιχείρηση της αστυνομίας με επίκεντρο την πλατεία, όπου νωρίτερα είχαν ξεκινήσει επεισόδια με κουκουλοφόρους.

    Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε με ειρηνικό τρόπο χωρίς να λείψουν μικροεντάσεις, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Υπήρξε πρόσκαιρη ένταση στο φράχτη της Αστυνομίας, ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκαψαν μια γερμανική σημαία. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, στην πλ. Συντάγματος συγκεντρώθηκαν περί τα 80.000 άτομα.

    Στη συγκέντρωση του Συντάγματος πήγε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε λόγο για επίσκεψη που θα κομίσει το «μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων». Τον συνόδευσε ο επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ (δεξιά στη φωτογραφία με τον κ. Τσίπρα).

    «Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις της λίστας και τα νέα μέτρα είναι ετοιμόρροπη και κινδυνεύει από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση.

    Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μέρκελ «έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας. Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα».

    «Ήρθαμε εδώ για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό. Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους», δήλωσε ο Μπερντ Ρίξινγκερ.

    Ο πρόεδρος του Die Linke τόνισε πως το κόμμα του θέλει «να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες».

    Νωρίτερα έγινε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, παρουσία της Γ.Γ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα η οποία δήλωσε: «Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων».

    Το μεσημέρι, στη γερμανική πρεσβεία πήγε με την ΚΟ του κόμματος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

    Από εκεί, κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτός ο φάκελος με το ψήφισμα, με το οποίο καλεί τον γερμανικό λαό να σταθεί αλληλέγγυος στους Έλληνες, δηλώνοντας ότι «έτσι αντιλαμβάνεται η Γερμανία τη Δημοκρατία».

    Στις 17:00, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στους Στύλους Ολυμπίου Διός.

    Στο Μετρό έχουν κλείσει από το πρωί οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνουν ακινητοποιημένα έως τις 16:00.

    Σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις 13:30 εως το βράδυ. Απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων από τις 9:00 έως τις 22:00 σε όλους τους χώρους του κέντρου όπου θα κινηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος, καθώς και στην Αττική οδό.

    Σχετικές ειδήσεις: Συνεχίζονται οι προσαγωγές και οι συλλήψεις Επίσκεψη Α. Μέρκελ στην Αθήνα - Συνεχής ενημέρωση

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 17:06

    Είδηση: 23409

    [04] Α. Παπαδόπουλος: Το μείζον για μας είναι να φέρει η συνάντηση αποτελέσματα

    Το μείζον για εμάς είναι η συνάντηση να φέρει αποτελέσματα, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι είναι λογικό να υπάρχει αγανάκτηση του κόσμου, συνέστησε, ωστόσο, την παρούσα στιγμή να κυριαρχήσει ο πολιτικός ρεαλισμός. Επιπλέον, σχολιάζοντας τον τίτλο «η γενική απαγόρευση των συναθροίσεων» έκανε λόγο για αστοχία.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Το κρίσιμο για εμάς είναι η συνάντηση να έχει αποτελέσματα, υπάρχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό, το μείζον για εμάς είναι να φέρει η συνάντηση αποτελέσματα».

    ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Τις θεωρώ πολύ φυσιολογικές, είναι λογικό να υπάρχει αγανάκτηση του κόσμου, όμως θα πρέπει αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσει ο πολιτικός ρεαλισμός. Ευελπιστούμε ότι θα γίνουν χωρίς παρατράγουδα χωρίς υπερβολές από καμία πλευρά».

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήταν αστοχία ο τίτλος του μηνύματος που έλεγε η γενική απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν είναι έτσι θα γίνουν κανονικά οι διαδηλώσεις και έτσι πρέπει να γίνει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 14:51

    Είδηση: 23400

    [05] Μ. Βαρβιτσιώτης: Η λύση της Ελλάδας πρέπει να περιέχεται μέσα σε αυτό το πακέτο

    Αντί να στηρίξουμε την πολιτική διαπραγμάτευση που κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, την οποία δεν έκαναν καθόλου οι προκάτοχοί του, λέμε ότι δεν θέλουμε την Μέρκελ εδώ, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη μέσα σε αυτό το πακέτο μέτρων να περιέχεται η λύση της Ελλάδας και χαρακτήρισε ορθό εκ μέρους του Α. Σαμαρά το ότι έχει θέσει πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που δεν αφορά την εκταμίευση της δόσης αλλά τη βιωσιμότητα του χρέους.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει και νομίζω ότι έχει μια βασιμότητα το επιχείρημα αυτό, ότι θέλει να συνομιλήσει με τους θεσμικούς της Κομισιόν».

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Πέρα από τη Κομισιόν, υπάρχει και ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου απέρριψε τη συνάντηση με τον κο Τσίπρα. Δηλαδή, πρέπει να συναντάται ξεχωριστά με τον κάθε ηγέτη»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Βεβαίως. Δεν αποτελείται η ΕΕ από 27 χώρες; Δεν υπάρχουν σε αυτές τις 27 χώρες οι ισχυροί παίχτες; Αλίμονο δηλαδή, η πολιτική διαπραγμάτευση με ποιον θα γίνει; Δεν θα γίνει με αυτές τις χώρες οι οποίες τελικά θα κληθούν να πληρώσουν και τον λογαριασμό; Με τους επικεφαλής των κυβερνήσεων και τους διαχειριστές των προϋπολογισμών κρατών που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια; Με ποιον θα γίνει δηλαδή; Ίσως ο βασικότερος παίχτης είναι η Γερμανία. Αλίμονο λοιπόν. Τώρα έχει ανοίξει μια πολιτική διαπραγμάτευση για την λύση της κρίσης της ευρωζώνης. Αυτή την πολιτική διαπραγμάτευση την οποία κάνει ο Αντώνης Σαμαράς, την οποία δεν έκαναν καθόλου οι προκάτοχοί του, αντί να την στηρίξουμε λέμε ''δεν θέλουμε την κα Μέρκελ εδώ''»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Η Ελλάδα έχει γίνει το τοξικό μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης και η λύση της Ελλάδας πρέπει οπωσδήποτε να περιέχεται μέσα σε αυτό το πακέτο. Δεν μπορεί να υπάρχει πακέτο χωρίς την Ελλάδα και θεωρώ ότι πολύ σωστά ο Αντώνης Σαμαράς έχει βάλει πλαίσιο διαπραγμάτευσης, που δεν αφορά την εκταμίευση της δόσης αλλά την βιωσιμότητα του χρέους. Και τα 35 δισ. να φύγουν από την πλάτη μας, αυτό αμέσως βελτιώνει όλους τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 14:53

    Είδηση: 23398

    [06] Π. Κουρουμπλής: Η επίσκεψη Μέρκελ στοχεύει στη στήριξη της συγκυβέρνησης Σαμαρά

    Για ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αναφερόμενος στην επίσκεψη Μέρκελ στη χώρα μας. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε γιατί αυτή η επίσκεψη γίνεται τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και πώς προέκυψε ξαφνικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι αυτή η επίσκεψη στοχεύει στο να στηρίξει την ετοιμόρροπη, όπως τη χαρακτήρισε, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά. Επιπλέον, έκανε λόγο για ληστρική συμμορία εναντίον των αδυνάτων, σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν δεχθεί να της πληρώσουμε τα ομόλογα στην τιμή κτήσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Κάθε επίσκεψη μιας ηγετικής προσωπικότητας μιας μεγάλης χώρας είναι ένα πολύ μεγάλο πολιτικό γεγονός. Το ζητούμενο είναι γιατί γίνεται τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, πως ξαφνικά προέκυψε αυτή η επίσκεψη. Η δική μας ερμηνεία είναι ότι αυτή η επίσκεψη στοχεύει να στηρίξει την ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση του κου Σαμαρά»...

    Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: «Αν δεν υπάρξει παύση των πληρωμών των δανείων και σύνδεση με ρήτρα ανάπτυξης, η αποπληρωμή να γίνει σε περισσότερα χρόνια, αν δεν πειστεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να της πληρώσουμε τα ομόλογα στη τιμή κτήσης... εδώ μιλάμε για μια ληστρική συμμορία εναντίον των αδυνάτων»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 13:52

    Είδηση: 23393


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 9 October 2012 - 16:49:55 UTC