Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με μια ματιά

    [01] Με μια ματιά

    -Παγκόσμια ημέρα για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα σήμερα.

    -Στις περιφέρειες μεταφέρεται από τους δήμους η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών με νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών.

    -Από τη Δευτέρα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Κλείσιμο συνόρων σχεδιάζουν οι βενζινοπώλες στη Φλώρινα, ζητώντας χαμηλότερη τιμή.

    -Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η απόφαση της συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να αναστείλει συμβολικά, για δύο μέρες, κάθε δραστηριότητα του ιδρύματος ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά και λειτουργικά του προβλήματα.

    -Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι 4 κατηγορούμενοι που κρίθηκαν προφυλακιστέοι, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πρόκληση διακεκριμένων φθορών, στα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες μεταξύ αντεξουσιαστών και ακροδεξιών, στην Πάτρα.

    -Ένταση επικράτησε χθες έξω από το θέατρο «Χυτήριο» στην Ιερά Οδό, όπου μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και βουλευτές της Χρυσής Αυγής έκαναν συγκέντρωση, διαμαρτυρόμενοι για την παράσταση «Corpus Christi».

    -Ένα παιδί 10 ετών έχασε τη ζωή του το πρωί όταν το ΙΧ που οδηγούσε η μητέρα του συγκρούστηκε με σχολικό λεωφορείο στο ρέμα Χελιδονούς στη Νέα Κηφισιά. Τραυματίστηκαν επίσης 3 μαθητές, η συνοδός και ο οδηγός του σχολικού.

    -Έρευνες για τον εντοπισμό κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων έχει ξεκινήσει το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, μετά την ανεύρεση μεγάλης ποσότητας μέσα σε φορτηγό. Ειδικότερα, έπειτα από έλεγχο που έκαναν οι λιμενικοί στο όχημα, το οποίο μετέφερε ακτινίδια, βρήκαν κρυμμένες μέσα στα χαρτοκιβώτια 30.700 κουτές λαθραίων τσιγάρων. Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 42χρονο οδηγό, καθώς και τον 52χρονο συνοδηγό. Οι έρευνες του Λιμεναρχείου επικεντρώνονται στο να εντοπίσουν το ακριβές δρομολόγιο του φορτηγού, προκειμένου να βρεθεί το σημείο φόρτωσης του λαθραίου εμπορεύματος, ώστε να φθάσουν και σε άλλα πρόσωπα, που εμπλέκονται στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών από προσωπικό τις Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών / Τμήμα Αλλοδαπών, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, διότι παρείχε άμεση συνέργεια σε 29χρονη αλλοδαπή και το ανήλικο τέκνο της, συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας μαζί τους, κατέχοντας και επιδεικνύοντας για λογαριασμό τους ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    -Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας, από προσωπικό της Υποδ/νσης Ασφαλείας Πατρών/ Τμήμα Αλλοδαπών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, ένας αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.

    -Συνελήφθησαν, πρώτες βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, δύο αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 23687


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 October 2012 - 8:49:44 UTC