Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλαβάνος:«Χρειαζόμαστε δικό μας νόμισμα για να πετύχουμε εντυπωσιακή ανάπτυξη»
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Αλαβάνος:«Χρειαζόμαστε δικό μας νόμισμα για να πετύχουμε εντυπωσιακή ανάπτυξη»

    Δριμεία κριτική άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξη του στη ΝΕΤ, για την πολιτική που ακολουθείται από τα ελληνικά κόμματα στην Ελλάδα αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο μνημόνιο», γιατί αν συνεχίσουμε «αυτομάτως θα γυρίσουμε πίσω στο δικό μας νόμισμα».

    Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο η χώρα να έχει δικό της νόμισμα προκειμένου να πετύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι «το ευρώ είναι ένα ακριβό νόμισμα, με αποτέλεσμα εμείς που το έχουμε υιοθετήσει και δεν έχουμε δικό μας νόμισμα, να μην μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλες χώρες με -μικρότερης αξίας- νόμισμα, οι οποίες είναι φθηνότερες». Πρόσθεσε δε ότι «το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παγκόσμια οικονομία οφείλεται και στην πολιτική της Κίνας, η οποία για να διεισδύσει στις παγκόσμιες αγορές κρατά τεχνητά υποτιμημένο το νόμισμα της».

    Ο κ. Αλαβάνος επέκρινε την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν έχει κανένα σχέδιο σε περίπτωση που εγκαταλείψει το ευρώ. Κάποιος που είναι σε δύσκολη θέση εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα». Σημείωσε ακόμη ότι δι' ασήμαντο αφορμή, όπως να μην ψηφίσει ένα κοινοβούλιο για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας, μπορεί η χώρα να βρεθεί εκτός ευρώ.

    Επίσης αναφέρθηκε και στις αλλαγές που επέρχονται στον Ευρωπαϊκό χάρτη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη στιγμή σε πολλές χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης υπάρχουν διαιρετικές τάσεις στο εσωτερικό τους, ενώ επιπτώσεις υπάρχουν και στη Γερμανία, όπως αναφέρουν και οι Financial Times σε σημερινό δημοσίευμα τους, ότι μειώθηκαν οι εξαγωγές της.

    Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στο μνημόνιο», γιατί αν συνεχίσουμε «αυτομάτως θα γυρίσουμε πίσω στο δικό μας νόμισμα». Πρόσθεσε ακόμη ότι «η ίδια η Ευρωζώνη γίνεται θεσμικά μνημόνιο, καθώς εντάσσει θεσμικά μέτρα στη θεσμική της λειτουργία, όπως το δημοσιονομικό σύμφωνο κ.ά, και έδωσε ως παράδειγμα τις προτάσεις της Γερμανίας για υπερεπίτροπο, οι οποίες στηρίζονται σε πάρα πολύ αυστηρούς όρους, και του δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχει τους προϋπολογισμούς των χωρών και να αποφασίζει για το μέλλον τους.

    Αναφερόμενος στην πολιτική του κόμματος του, ο πρώην πρόεδρος δήλωσε ότι «η λογική του ΣΥΡΙΖΑ: έξω από το μνημόνιο αλλά μέσα στο ευρώ, είναι 100% αδύνατη και εντελώς έξω από τα πράγματα», σημείωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να δει πίσω από τα κόμματα» και αναρωτήθηκε «γιατί όλα τα κόμματα σήμερα συμβάλλουν στη λοβοτομή του κόσμου» και γιατί «να μην εξετάσουμε την πρόταση να βγούμε από το ευρώ αφού η πολιτική υπονομεύει την Ελλάδα για δεκαετίες».

    «Πρέπει να βγούμε από τη στενή κομματική λογική και να σταματήσει αυτή η τρομοκρατία», τόνισε και υποστήριξε ότι «χρειαζόμαστε ένα δικό μας νόμισμα και δημόσια εργαλεία για να επιτύχουμε εντυπωσιακή ανάπτυξη, όπως δείχνει και η διεθνής εμπειρία».

    Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για αναντιστοιχία στις προτάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς όπως είπε, έχει παραδεχτεί στην περίπτωση της Ελλάδας ότι έχει κάνει λάθος υπολογισμούς και αυτή τη στιγμή ανατροφοδοτείται το χρέος της χώρας μας, ενώ στην περίπτωση των ΗΠΑ είχε ακολουθήσει άλλη πολιτική. Είχε δώσει τέσσερις συμβουλές στις ΗΠΑ: α) να αυξήσει το χρέος, β) να μην βάλει κανένα νέο φόρο, γ) να αυξήσει τις δαπάνες και δ) να υποτιμήσει το δολάριο.

    Αναφερόμενος στην ακροδεξιά και τα τελευταία γεγονότα, τόνισε ότι «η Αριστερά θα πρέπει να δει αυτές τις διεργασίες», προσθέτοντας ότι «αυτό συνέβη στην κοινωνία, γιατί καταρρέει κάθε πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούσε ο πολίτης» και έδωσε ως παράδειγμα τη σημερινή πανεργατική απεργία, στην οποία -όπως είπε- δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο.

    Για το ΚΚΕ σημείωσε ότι ήταν πιο διορατικό και από τον ίδιο στα θέματα της Ευρώπης.

    Για το μεταναστευτικό ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι «το Δουβλίνο ΙΙ έχει κάνει την Ελλάδα αποθήκη της Ευρώπης» ενώ υποστήριξε πως η αλλαγή νομίσματος αυτομάτως θα επιφέρει και ραγδαία μείωση της μεταναστευτικής ροής, γιατί θα αναζητήσουν άλλες χώρες με ισχυρά νομίσματα, όπως το ευρώ και το δολάριο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 11:45

    Είδηση: 24078

    [02] Με μια ματιά

    -24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Την ίδια ώρα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Στην απεργία συμμετέχουν μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, φαρμακοποιοί , νοσοκομειακοί γιατροί και γιατροί του κλάδου υγείας του ΙΚΑ που έχει ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, ενώ κλειστά θα μείνουν τα εμπορικά καταστήματα.

    -Δεν θα κυκλοφορήσουν ΟΣΕ, Προαστιακός και τρόλεϊ, ενώ τα ταξί δεν θα κινηθούν 8 το πρωί με 5 το απόγευμα. Μετρό και ηλεκτρικός θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί και το τραμ 7 το πρωί με 11 το βράδυ και τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα κάνουν στάση εργασίας, 10 με 1. Στάση εργασίας 11 με 3 έχουν κηρύξει και οι δημοσιογράφοι.

    -Καταβάλλεται ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η προκαταβολή του 50% των επιδοτήσεων για τις αγροτικές παραγωγές του 2012. Αφορά 680.000 δικαιούχους αγρότες- και το ποσό της προκαταβολής ανέρχεται συνολικά σε 1,1 εκατ. ευρώ.

    -Ανακοινώθηκε η συμφωνία Credit Agricole με την Αlpha Bank, για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην Εμπορική Τράπεζα.

    -Έλεγχο στην οικονομική διαχείριση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πραγματοποιεί το ΣΔΟΕ, μετά από παραγγελία του οικονομικού Εισαγγελέα, Γρηγόρη Πεπόνη.

    -Το νέο δελτίο τιμών των φαρμάκων παρέδωσε ο ΕΟΦ στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

    -Εξιχνιάστηκε από την ασφάλεια Αττικής η απαγωγή ενός 25χρονου χωρίς όμως να έχει βρεθεί το θύμα και οι αρχές φοβούνται ότι πιθανότατα να έχει δολοφονηθεί από τους απαγωγείς του. Εγκέφαλος των απαγωγέων είναι ένας 72χρονος οικογενειακός φίλος τους θύματος.

    -Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας, οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας αλλοδαπών γυναικών, που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων μελών του κυκλώματος, τριών ανδρών, 46, 40 και 60 ετών, καθώς και μίας Ρωσίδας, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και σωματεμπορία.

    -Τον τρόμο έζησε ένα ζευγάρι Ελλήνων τα ξημερώματα σε ισόγειο διαμέρισμα στα Μανιάτικα στον Πειραιά, όταν άγνωστος με την απειλή μαχαιριού, τους ακινητοποίησε και αφού απέσπασε έναν φορητό υπολογιστή και τα κλειδιά ενός ταξί, πήρε το όχημα και εξαφανίστηκε. Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

    -Απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ύδρας, για την ύπαρξη τραυματισμένου αλλοδαπού στο λιμάνι του νησιού. Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν αιμόφυρτο 37χρονο αλλοδαπό και τον μετέφεραν στο «ΚΟΥΛΟΥΡΕΙΟ» Νοσοκομείο. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, ο 37χρονος διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με το F/D XXIX Ν.Π. 10232 για περαιτέρω έλεγχο.

    -Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην οδό Π. Κουντουριώτη Μυτιλήνης (χερσαία ζώνη λιμένα), όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 55χρονος, συγκρούστηκε αρχικά με μια σταθμευμένη μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια με Ι.Χ.Ε. όχημα, επίσης σταθμευμένο. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Μετά από έλεγχο αλκοτέστ στον 55χρονο, διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος και συνελήφθη.

    -Απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκε στην παραλία Αλυκών Ωρωπού πτώμα γυναίκας σε προχωρημένη σήψη, το οποίο έφερε αθλητικά βάρη και στα δύο πόδια, δεμένα μεταξύ τους. Στη συνέχεια το πτώμα αναγνωρίστηκε από τους οικείους της, πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 49 ετών. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών και να διενεργηθεί νεκροψία- νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

    -Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες για ακυβέρνητο Ι/Φ σκάφος στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά της Πάργας. Άμεσα προς εντοπισμό και παροχή συνδρομής απέπλευσε από Ηγουμενίτσα πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο μεταμεσονύκτιες ώρες σήμερα εντόπισε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ Πρεβέζης και σε απόσταση οκτώ ν.μ. περίπου νότια από το λιμένα ΛΥΓΙΑΣ το Ι/Φ σκάφος «KYRA» σημαίας Ιταλίας με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια το «KYRA» οδηγήθηκε έξω από το λιμάνι της ΛΥΓΙΑΣ όπου και παρελήφθη από το Ερ/Κο-Α/Κ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» Σ.Μ.356, στο οποίο επέβαιναν και στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών, προκειμένου να οδηγηθεί με ασφάλεια στο λιμένα της ΛΥΓΙΑΣ.

    -Απογευματινές ώρες χθες, συνελήφθη από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, μετά τον κατάπλου Ro/Ro-Ε/Γ πλοίου στο λιμάνι προερχόμενο από το εξωτερικό, 50χρονος αλλοδαπός οδηγός βυτιοφόρου Φ/Γ οχήματος (τράκτορας/επικαθήμενο), διότι μετέφερε επικίνδυνο φορτίο 24.000 κιλών κλάσης 5.1 packing group II, το οποίο απαγορευόταν να μεταφέρεται με το συγκεκριμένο πλοίο.

    -Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα της Πάτρας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής και πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Επίσης, συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός, ο οποίος παρείχε άμεση συνέργεια συνοδεύοντας και συνταξιδεύοντας με τον έναν από τους τρεις ανωτέρω αλλοδαπούς.

    -Συνελήφθη, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ - Ο/Γ πλοίο, 22χρονος αλλοδαπός, διότι μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του, εντός ταξιδιωτικού σακιδίου πλάτης, μία νάιλον τσάντα, η οποία περιείχε τέσσερις συσκευασίες ηρωίνης σε μορφή πλάκας, συνολικού βάρους δύο κιλών και πενήντα επτά γραμμαρίων (2057,0 γραμμάρια).

    -Συνελήφθησαν στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της ασφάλειας, τέσσερα άτομα ηλικίας από 29 έως 48 ετών, για παράβαση του νόμου περί Ναρκωτικών, ενώ ένας από αυτούς, 46 ετών, κατηγορείται επίσης και για κατοχή κροτίδων- βεγγαλικών. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στα σπίτια των συλληφθέντων, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν, ποσότητα χασίς, βάρους 83,7 γραμμαρίων, ενώ επιπλέον στο σπίτι του 46χρονου, βρέθηκαν και δεκατέσσερις κροτίδες, οι οποίες επίσης κατασχέθηκαν. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Τρίπολης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 24071


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 18 October 2012 - 8:49:32 UTC