Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Παπαδόπουλος: Θα ήταν παράταιρο να έχουμε διαγραφές
  • [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πολύ σωστά προχωρήσαμε στη διαγραφή του Σταυρογιάννη
  • [03] Ε. Τσακαλώτος: Αν περάσουν αυτά τα μέτρα οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές
  • [04] Β. Κεγκέρογλου: Τα μέτρα είναι πάρα πολύ βαριά
  • [05] Κοντογιάννης-Παππάς για μέτρα, κυβερνητική πολιτική, εξεταστική για μνημόνιο
  • [06] Βούλτεψη, Κουτρουμάνης, Χατζησωκράτης για το πολιτικό σκηνικό

    [01] Α. Παπαδόπουλος: Θα ήταν παράταιρο να έχουμε διαγραφές

    Ούτε στο καταστατικό ούτε στη λογική της ΔΗΜΑΡ προβλέπονται διαγραφές στελεχών, επανέλαβε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε άκαιρη τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει μια αντιφατική εικόνα, καθώς, όπως επισήμανε, υπάρχει μια έντονη διαπάλη στο εσωτερικό του.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ενδέχεται να έχουμε διαγραφές και στη ΔΗΜΑΡ με βουλευτές που ενδεχομένως δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα»;

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Όχι. Δεν υπάρχουν διαγραφές ούτε στο καταστατικό, ούτε στη λογική μας. Για το δικό μας το κόμμα θα ήταν παράταιρο να έχουμε διαγραφές».

    ΓΙΑ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Είναι εντελώς άκαιρη η συζήτηση αυτή την ώρα για ανασχηματισμό, για πρόσωπα, για καρέκλες».

    ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

    Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Νομίζω ότι υπάρχει μια έντονη διαπάλη στο εσωτερικό του για το αν η χώρα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, για το αν το νόμισμα είναι φετίχ, και ό,τι άλλο. Εκπέμπει αντιφατική εικόνα».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:58

    Είδηση: 24357

    [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: Πολύ σωστά προχωρήσαμε στη διαγραφή του Σταυρογιάννη

    Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα προκαλέσει μια συνταγματική εκτροπή, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε ορθή επιλογή τη διαγραφή του συναδέλφου του Ν. Σταυρογιάννη από την Κ.Ο. του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι κανένας δεν κατέβηκε ανυποψίαστος σε αυτές τις εκλογές. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στον οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ, να λέει ότι ''δεν ήξερα πριν από τις εκλογές τι θα καλούμουν να ψηφίσω''» πρόσθεσε.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές των δυο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες τι συμβαίνει, επαναληπτικές εκλογές»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Δεν νομίζω ότι ο κος Τσίπρας θα μπει σε μια λογική συνταγματικής εκτροπής. Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό που θα προκαλέσει μια συνταγματική εκτροπή».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πρακτικά μπορεί να γίνει»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Ναι, μόνο για τις έδρες τις συγκεκριμένες».

    ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Πολύ σωστά προχωρήσαμε στη διαγραφή του κου Σταυρογιάννη, γιατί κανένας δεν κατέβηκε ανυποψίαστος σε αυτές τις εκλογές. Είχαμε ψηφίσει σαν ΝΔ το πρόγραμμα του PSI, δηλαδή το δεύτερο μνημόνιο στο οποίο περιλαμβάνονται πλήρως όλα αυτά τα μέτρα τα οποία σήμερα συζητάμε. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία στον οποιονδήποτε βουλευτή της ΝΔ, να λέει ότι ''δεν ήξερα πριν από τις εκλογές τι θα καλούμουν να ψηφίσω''».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σημαίνει ότι το μήνυμα του Μαξίμου προς την ΚΟ της ΝΔ με την διαγραφή Σταυρογιάννη είναι σαφές, ουδείς δικαιούται να λέει ότι δεν γνώριζε και άρα υποχρεωτικά πρέπει να ψηφίσουν»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Ή να παραιτηθούν, αν δεν το αντέχουν».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Το μήνυμα του Μαξίμου με την διαγραφή Σταυρογιάννη έχει περάσει στην ΚΟ, έχει αποθαρρύνει όσους σκέφτονταν να μην ψηφίσουν»;

    Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: «Δεν είναι μήνυμα του Μαξίμου. Είναι μήνυμα και όλων των συναδέλφων οι οποίοι θα κληθούν να πάρουν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Νομίζετε ότι όλοι αυτοί πάνε με ευχαρίστηση να ψηφίσουν ένα πολύ δύσκολο πακέτο; Ότι αύριο το πρωί θα ξυπνήσουμε με χαρά να ψηφίσουμε ένα δύσκολο πακέτο που ξέρουμε ότι περιορίζει τα οικονομικά όλων των συμπολιτών μας, τα ήδη περιορισμένα; Για το όνομα του Θεού. Δεν είναι ένα βίτσιο που πάμε να ικανοποιήσουμε, πάμε να πάρουμε μια πολύ δύσκολη απόφαση ευθύνης που θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη και κρίσιμη για την επιβίωση της οικονομίας και της χώρας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:57

    Είδηση: 24356

    [03] Ε. Τσακαλώτος: Αν περάσουν αυτά τα μέτρα οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές

    Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια ΕΚΤ, ένα σύστημα μεταφοράς χρημάτων από τον Βορρά στο Νότο και μια συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική, εξέφρασε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αν περάσουν τα νέα μέτρα οι επιπτώσεις κοινωνικά και οικονομικά θα είναι καταστροφικές, ενώ ερωτηθείς γιατί άλλαξε στάση η Γερμανία απέναντι στη χώρα μας, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Η νομισματική Ένωση από τη στιγμή που θα διώξεις μια χώρα οι αγορές θα αναμένουν να διώξεις την επόμενη και η κρίση θα συνεχιστεί και θα είναι προς διάλυση του ευρώ».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

    Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μέρος του παζλ. Να δούμε πως θα μπορεί να δουλέψει. Φοβάμαι ότι η Ευρώπη χρειάζεται πολύ μεγαλύτερες αλλαγές, άρα δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα, χρειάζεται μια ΕΚΤ, χρειάζεται κάποιο σύστημα μεταφοράς χρημάτων από το Βορρά στο Νότο, μια συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική».

    Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Με πάση θυσία πρέπει να σταματήσουν αυτά τα μέτρα, γιατί αν περάσουν αυτά τα μέτρα οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές και κοινωνικές και οικονομικές».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Μπορείτε να εξηγήσετε την αλλαγή της στάσης της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας»;

    Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: «Νομίζω ότι τους εξήγησαν κάποιοι οικονομολόγοι ότι αυτό που λέγατε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, απλώς δεν ισχύουν. Η νομισματική Ένωση από τη στιγμή που θα διώξεις μια χώρα οι αγορές θα αναμένουν να διώξεις την επόμενη και η κρίση θα συνεχιστεί και θα είναι προς διάλυση του ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:56

    Είδηση: 24355

    [04] Β. Κεγκέρογλου: Τα μέτρα είναι πάρα πολύ βαριά

    Για το δίλημμα δόση ή κατάρρευση που τίθεται ξανά, μίλησε στη ΝΕΤ FM ο Βασίλης Κεγκέρογλου, υπογραμμίζοντας ως αναγκαία προϋπόθεση τη δημοσιονομική προσαρμογή και τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας. Αναφερόμενος στο νέο πακέτο μέτρων, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολύ βαριά μέτρα, τα οποία, όπως υποστήριξε, θα πρέπει να συνδυαστούν με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση. Πρόσθεσε, δε, ότι η συζήτηση για τα εργασιακά δεν ωφελεί, επισημαίνοντας πως αν δεν υπάρξει επανεκκίνηση της αγοράς, δεν θα υπάρξουν ούτε εργασιακές σχέσεις.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Όλα για τη δόση»;

    Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Επανάληψη προηγούμενων διλημμάτων, η δόση ή η κατάρρευση και βέβαια είναι αναγκαία προϋπόθεση η δημοσιονομική προσαρμογή και η συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, όμως έχουμε χρόνο να δούμε το σύνολο των προϋποθέσεων για την έξοδο από την κρίση».

    Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Τα μέτρα δυστυχώς αυτή τη φορά είναι χιλιόμετρα, δεν είναι μέτρα απλά, δεν είναι αυτά που έχουμε λάβει κατά καιρούς, είναι πάρα πολύ βαριά και για αυτό θα πρέπει να πάνε πακέτο με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση»...

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Γιατί έχει τεθεί η συζήτηση για τα εργασιακά»;

    Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: «Νομίζω ότι η συζήτηση αυτή είναι επιπλέον, τα θέματα αυτά είναι επιπλέον, η τρόικα παρεμβαίνει σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανταγωνιστικότητα, όμως η χώρα το έχει ξεκαθαρίσει από τον Φεβρουάριο ότι το θέμα της ανταγωνιστικότητας δεν μπορεί να είναι θέμα μόνο εργασιακού κόστους. Και ό,τι έγινε στο εργασιακό κόστος έχει ήδη γίνει και μάλιστα με το παραπάνω. Από εκεί και πέρα η συζήτηση δεν ωφελεί...Αν δεν υπάρξει επανεκκίνηση της αγοράς, δεν θα υπάρξουν ούτε εργασιακές σχέσεις»...

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 14:55

    Είδηση: 24353

    [05] Κοντογιάννης-Παππάς για μέτρα, κυβερνητική πολιτική, εξεταστική για μνημόνιο

    Τα μέτρα πρέπει να περάσουν, δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πετύχει το καλύτερο δυνατό. Τόνισε πως είναι σαφές ότι χρειάζεται να γίνει δουλειά και οι βουλευτές να είναι ενημερωμένοι για την αναγκαιότητα των μέτρων, ενώ ανέφερε ότι «δεν μας έφερε ο λαός στη Βουλή για να επανεκλεγούμε, αλλά να θυσιαστούμε». Ο κ. Κοντογιάννης επισήμανε ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα στις διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αν προχωρήσει η χώρα σε διαρθρωτικά και αναπτυξιακά μέτρα θα περιοριστούν τα δημοσιονομικά μέτρα.

    Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Συνασπισμού δήλωσε ότι εντός της χώρας ζούμε ένα θέατρο και εκτός μια τραγωδία, ενώ αναρωτήθηκε ποια είναι τελικά η θέση της Ελλάδας. Τόνισε ακόμη ότι «με αυτή την κυβέρνηση τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία», ενώ τη χαρακτήρισε «κυβέρνηση μερκελιστών». Ο κ. Παππάς μίλησε ακόμη για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, λέγοντας πως πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση, υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων, ενώ σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να απεμπολίσουμε καμία δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι».

    Για τα εσωκομματικά ο κ. Παππάς επισήμανε ότι σε όλα τα μεγάλα κόμματα υπάρχει πολυφωνία και πως «δεν μπορεί να είναι μονολιθικά».

    Απαντώντας σχετικά με την εξεταστική για το μνημόνιο, ο κ. Κοντογιάννης δήλωσε ότι 1από τη στιγμή που οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν στείλει την υπόθεση στη Βουλή, αναμένεται να κληθούμε να ψηφίσουμε το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας», ενώ υποστήριξε πως πρώτος ο Γιώργος Παπανδρέου έπρεπε να είχε ζητήσει τη σύστασή της. Ο κ. Παππάς από την άλλη, δήλωσε πως θα ήθελε να ξέρει ποια είναι η θέση της ΝΔ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 13:50

    Είδηση: 24330

    [06] Βούλτεψη, Κουτρουμάνης, Χατζησωκράτης για το πολιτικό σκηνικό

    Αναφερόμενη στη διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας, η κα Βούλτεψη είπε ότι ο Ν. Σταυρογιάννης δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αντιδράσει και σχολίασε ότι

    «Οι βουλευτές έχουν προβληματισμό και υπάρχουν ένας - δυο βουλευτές με πιο έντονο προβληματισμό ανάμεσα τους ήταν και ο Νίκος σταυρογιάννης»

    Ερωτηθείσα για αυτό που λένε ορισμένοι βουλευτές ότι δεν έχουν επαρκή ενημέρωση σημείωσε με νόημα ότι οι βουλευτές οφείλουν να ενημερώνονται και ότι επιπλέον είναι υποχρέωσή τους να ενημερώνονται και για το τι πρόκειται να γίνει.

    Από την πλευρά του ερωτηθείς για το αν θα καταψηφίσει τα μέτρα, ο Γ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι « εφόσον προηγηθεί, και θα γίνει, η συμφωνία των αρχηγών στη συνέχεια θα ψηφιστούν τα μέτρα γιατί ο καθένας θα κρίνει με βάση αυτό που διακυβεύεται»

    Το μείζον είναι τι διακυβεύεται σε σχέση με την επόμενη μέρα για την χώρα συμπλήρωσε προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνει μία συζήτηση.

    Είπε επίσης, ότι θεωρεί δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

    Αναφερόμενος στο πολιτικό σκηνικό χαρακτήρισε την κατάσταση ιδιαίτερα ρευστή και όπως είπε, πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν από το πώς θα είναι η πραγματικότητα την επόμενη μέρα.

    Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικών, Δ. Χατζησωκράτης, σημείωσε ότι οι βουλευτές του κόμματος, είναι αρκετά ενημερωμένοι για τα ζητήματα και μάλιστα έχουν διατυπώσει τις διαφορές τους.

    Αναφορικά με τα εργασιακά, ξεκαθάρισε ότι «Δεν θέλουμε το πακέτο αυτό που έχει ανοίξει πέρα από ότι προβλέπονταν στο μνημόνιο» και προειδοποίησε ότι «αν αρχίσει το κουβάρι να ξηλώνεται δε ξέρουμε που μπορεί να φθάσει».

    Λαμβάνοντας το λόγο η κα Βούλτεψη, σημείωσε ότι «για λόγους αρχής, σωστά η ΔΗΜΑΡ παίρνει αυτή τη θέση όμως όπως είπε, ο μεγάλος εχθρος των εργασιακών δικαιωμάτων είναι η ανεργία.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 13:49

    Είδηση: 24311


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 October 2012 - 16:49:39 UTC