Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι προτεινόμενες και προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της εργασίας
  • [02] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνησή μας ουδέποτε συζήτησε το συγκεκριμένο έγγραφο
  • [03] Κεδίκογλου στη ΝΕΤ: Δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση σήμερα
  • [04] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό το θέμα της συνάντησης των αρχηγών
  • [05] Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στην πολιτική διαπραγμάτευση

    [01] Οι προτεινόμενες και προωθούμενες αλλαγές στο χώρο της εργασίας

    Συμβιβαστική λύση με την Τρόικα επιτεύχθηκε, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Οπως είπε ο υπουργός, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν το πακέτο των προτάσεων για τις τριετίες, το μηχανισμό για τις αποζημιώσεις και τη διευθέτηση του ωραρίου με συλλογικές συμβάσεις. Το πακέτο για τα εργασιακά που δόθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων παρουσίασε από τη ΝΕΤ η Άννα Κωνσταντακάκη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Άννα Κωνσταντακάκη

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 18:14

    Είδηση: 24584

    [02] Σ. Κεδίκογλου: Η κυβέρνησή μας ουδέποτε συζήτησε το συγκεκριμένο έγγραφο

    Η διαβούλευση για τα εργασιακά είναι σε εξέλιξη, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και πρόσθεσε ότι οι τριετίες είναι επιτυχίες που κατάφερε ο Γ. Βρούτσης. Ερωτηθείς για τον ειδικό λογαριασμό, ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση ουδέποτε συζήτησε το συγκεκριμένο έγγραφο.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ (γιατί δεν υπάρχει προεργασία πριν φτάσουν αυτά τα ζητήματα στους αρχηγούς)

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Νομίζω ότι αδικεί τον Γιάννη Βρούτση ένα τέτοιο σχόλιο, διότι πραγματικά βελτιώθηκαν πολύ και για πρώτη φορά όροι του μεσοπρόθεσμου. Δηλαδή, οι τριετίες είναι επιτυχίες που κατάφερε ο Γιάννης Βρούτσης. Και είναι μια διαβούλευση που είναι σε εξέλιξη».

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

    Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Η κυβέρνησή μας ουδέποτε συζήτησε αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 14:08

    Είδηση: 24553

    [03] Κεδίκογλου στη ΝΕΤ: Δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση σήμερα

    Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ώστε να ξεπεραστεί η εμπλοκή που σημειώθηκε χθες στη σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη. Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ. Ο κ. Κεδίκογλου επισήμανε ότι είναι διαρκής η ενημέρωση των κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη για όλες τις διαβουλεύσεις που γίνονται, ενώ δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας νέα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων.

    Υπογράμμισε ότι αυτή την ώρα βρισκόμαστε σε μια δύσκολη καμπή, οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία και αποδεκτή λύση, ενώ τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. «Η προσπάθεια μας είναι να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

    Ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα ειδικού λογαριασμού, διευκρινίζοντας ότι είχε ειπωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως η παρούσα κυβέρνηση δεν το συζητά.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο Β, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «πάντα υπάρχει, αλλά είναι προτιμότερο το σχέδιο Α».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 12:13

    Είδηση: 24545

    [04] Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗΜΑΡ: Ανοιχτό το θέμα της συνάντησης των αρχηγών

    Έτσι όπως έχει η κατάσταση οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι δεν μπορούμε να τις ψηφίσουμε δήλωσε στην ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ Α. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι θα πρέπει και η τρόικα να καταλάβει ότι η κοινωνία βρίσκεται στα όρια της και ότι οι αλλαγές δεν θα προσφέρουν απολύτως τιποτα. Η ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε, δεν έχει ψηφίσει ούτε το πρώτο ούτε το β μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι «δεν έχουμε τη διάθεση να ρίξουμε την κυβέρνηση ή να πάει σε περιπέτειες η χώρα». Ερωτηθείς αν αφορά την ΔΗΜΑΡ, το μήνυμα του Πρωθυπουργού, περί τολμηρών σημείωσε ότι μεγαλύτερο κήρυγμα για το ποιος είναι γενναίος δεν υπάρχει από την στάση της ΔΗΜΑΡ και τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση. Ο ίδιος χαρακτήρισε ανοιχτό το θέμα της νέας συνάντησης των αρχηγών. Ξέρουμε ότι η διαπραγμάτευση, συνεχίζεται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αν υπάρχουν νεότερα πιθανό να γίνει συνάντηση, δεν έχουμε όμως τετοια ενημέρωση τώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 12:12

    Είδηση: 24544

    [05] Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στην πολιτική διαπραγμάτευση

    Την ανάγκη να εξαντλήσει ο πρωθυπουργός τις δυνατότητές του στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως υποστήριξε έπρεπε να είχε ξεκινήσει κυρίως για τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους, της παράτασης και της εκταμίευσης, υπογράμμισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM η Φώφη Γεννηματά. Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη συμφωνία των τριών αρχηγών για τα εργασιακά ζητήματα, σύμφωνα με την οποία ό,τι έρθει για ψήφιση στη Βουλή θα είναι ένα πακέτο που θα μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό και να το στηρίζουν και οι τρεις, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματός της ότι είναι ένα μέτωπο που δεν πρέπει να ανοίξει. Ερωτηθείσα για τον ειδικό λογαριασμό, διευκρίνισε ότι είναι ένα έγγραφο που εστάλη από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών στο αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και επισήμανε ότι αυτό το θέμα είχε έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επί της κυβέρνησης Παπαδήμου και απερρίφθη. «Δεν φάνηκε καθόλου στη συζήτηση να συμφωνεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε. Κληθείσα να σχολιάσει εσωκομματικά ζητήματα, σημείωσε χαρακτηριστικά «Ή είσαι με το ΠΑΣΟΚ, το αγαπάς σέβεσαι την διαδρομή του κρατάς ψηλά τη σημαία των αρχών του και των αξιών του ή έχεις προσωπικές επιλογές και διαδρομές».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια και τον Τάκη Σαράντη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Θα πρέπει ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει τις δυνατότητές του στο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης... Εμείς πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει από την πολιτική διαπραγμάτευση, κυρίως για τα θέματα της βιωσιμότητας του χρέους, της παράτασης, της εκταμίευσης. Προσχωρήσαμε στην άποψη του πρωθυπουργού γιατί αυτός έχει τον τελευταίο λόγο και στηρίζουμε με κάθε τρόπο την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός. Στα ζητήματα των εργασιακών έχουν συμφωνήσει οι τρεις αρχηγοί πως ό,τι έρθει για ψήφιση στη Βουλή θα είναι ένα πακέτο που θα μπορούν να συμφωνήσουν σε αυτό και να το στηρίζουν και οι τρεις. Είχε τεθεί εξαρχής και από τον κο Βενιζέλο και από τον κο Κουβέλη ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο υπουργός Εργασίας σε καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα για ζητήματα εργασιακά αν δεν έχει πάρει την έγκριση των αρχηγών, εδώ και εβδομάδες είχε ειπωθεί αυτό. Εμείς λέμε ότι αυτό είναι ένα μέτωπο που δεν πρέπει να ανοίξει. Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας».

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Αν έρθουν τα εργασιακά σε ένα νόμο για ψήφιση, εκεί θα έχετε τεράστιο δίλημμα τι θα κάνετε».

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Αυτά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και από τους τρεις. Το δίλημμα δεν αφορά μόνο το ένα ή τα δυο από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Όλοι θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και πρωτίστως ο πρωθυπουργός και η ΝΔ. Άρα, θα πρέπει να εξαντληθούν οι προσπάθειες να φτάσει στη Βουλή ένα πακέτο που να μπορούν να στηρίξουν και τα τρία κόμματα. Και επειδή ειπώθηκε χθες ότι ''προχωράμε με όσους τολμήσουν'', νομίζω ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τόλμη, γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και οι σημερινοί βουλευτές και η προηγούμενη ΚΟ τόλμησαν να στηρίξουν πολύ δύσκολες αποφάσεις για να στηρίξουν την Ελλάδα, όταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδιναν αυτή την μάχη μόνοι τους και οι υπόλοιποι μιλούσαν για ισοδύναμα μέτρα».

    ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πότε ενημερωθήκατε για τον ειδικό λογαριασμό»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Επειδή άκουσα ότι το χαρτί είναι παλιό, γνωρίζω ότι το χαρτί αυτό εστάλη από τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών τον κο Τόμας Στέφεν στο αντίστοιχο ελληνικό υπουργείο το Σάββατο 20 Οκτωβρίου. Ό,τι λέμε το λέμε επειδή θέλουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ το έχει στα χέρια το χαρτί. Είχε έρθει αυτό το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και επί της κυβέρνησης Παπαδήμου και απερρίφθη. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας λογαριασμός στην τράπεζα της Ελλάδας και το διαχειρίζεται το Γενικό Λογιστήριο. Το έγγραφο αυτό ζητά να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός στην ΕΚΤ και να τον διαχειρίζεται η τρόικα, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν φάνηκε καθόλου στη συζήτηση να συμφωνεί η κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση».

    ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είχαμε δηλώσεις Πάγκαλου, Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη και του κου Σηφουνάκη που είπε ότι είναι καλός πρωθυπουργός ο Σαμαράς, τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ»;

    Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Έχω μάθει εδώ και πολλά χρόνια να λέω ότι ''έχω πρόβλημα όταν το ΠΑΣΟΚ έχει πρόβλημα''. Και αυτό σημαίνει ότι επιλέγω να μένω και να παλεύω την προσπάθεια μέσα από το κόμμα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική που λέει ότι είμαι με τον Σημίτη και εργάζομαι στην πρώτη γραμμή αλλά όταν έρχεται ο Γιώργος το ΠΑΣΟΚ δεν μου κάνει, φεύγω. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την λογική ότι είμαι με τον Γιώργο και παλεύω αλλά όταν έρχεται ο Βενιζέλος δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι απέξω και κάνω κριτική. Ή είσαι με το ΠΑΣΟΚ, το αγαπάς σέβεσαι την διαδρομή του κρατάς ψηλά τη σημαία των αρχών του και των αξιών του ή έχεις προσωπικές επιλογές και διαδρομές. Έχω επιλέξει να είμαι με το ΠΑΣΟΚ, είμαι εδώ, το παλεύω και θα το παλεύω».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βανέσσα Δημοπούλου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 13:53

    Είδηση: 24542


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 24 October 2012 - 16:50:02 UTC