Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο - Κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας
  • [02] Βενιζέλος: Αργός θάνατος της Ελλάδας, οριστική υπονόμευση της €ζώνης
  • [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Καταψήφιση του Προϋπολογισμού στο σύνολό του
  • [04] Π. Καμμένος: Εκβιάσατε λαό και βουλευτές για να περάσουν τα μέτρα
  • [05] Αλ. Παπαρήγα: Δεν υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομικής ευελιξίας στην ΕΕ

    [01] Αλ. Τσίπρας: Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο - Κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας

    Η μόνη εναλλακτική σωτήρια λύση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας που ψηφίσατε, είναι να καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους και τότε να κάτσουμε επί ίσοις όροις στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης: «Είστε επικίνδυνοι για τα συμφέροντα του τόπου, διότι είστε ακατάλληλοι να διαπραγματευτείτε. Στο ενεργητικό σας έχετε ήδη δύο επώδυνα μνημόνια, έχετε σκοπό να θυσιάσετε τον λαό ως άλλη Ιφιγένεια για να πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κ. Μέρκελ».

    Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το οξύμωρο σήμερα δεν είναι ο προϋπολογισμός και τα νούμερά του, αλλά ότι η συζήτησή του δεν έχει κανένα νόημα, γιατί όλα είναι «στον αέρα»: «Γιατί όλοι καταλαβαίνουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο - όλοι, εκτός της Α. Μέρκελ που έχει το δικό της σχέδιο για μια γερμανική Ευρώπη».

    Ψηφίσατε τα μέτρα αλλά τη δόση δεν την πήρατε. Λέγατε ότι αν δεν εκταμιευτεί η δόση, θα καταρρεύσουμε έως τις 16 Νοεμβρίου, θα πεινάσουμε. Το μόνο που θα καταρρεύσει, θα είναι ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπιστία σας, είπε, προσθέτοντας ότι «η στρατηγική σας έγινε κομμάτια και θρύψαλα».

    Σε τι σας εκβιάζουν οι εταίροι; Όλα τα έχετε πει και συμφωνήσει, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

    Απευθυνόμενος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη βαθιά λαϊκή επιθυμία να ξεριζωθεί από τον τόπο το παλιό, το διεφθαρμένο, το άδικο.

    «Για εμάς, προτεραιότητα είναι οι κοινωνικές ανάγκες, μισθοί, συντάξεις, τα φάρμακα των αρρώστων και όχι τα χρήματα των δανειστών. Η μνημονιακή παρτίδα δεν σώζεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες σας. Η λαϊκή ετυμηγορία δεν θα αργήσει, οι εκλογές θα έρθουν σύντομα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 23:36

    Είδηση: 25218

    [02] Βενιζέλος: Αργός θάνατος της Ελλάδας, οριστική υπονόμευση της €ζώνης

    Το 2013 μπορεί να είναι χρονιά πρωτογενούς πλεονάσματος

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι ο εθνικός στόχος, είναι η ουσιαστική και όχι η δημαγωγική απελευθέρωση απ'το μνημόνιο και εκτίμησε ότι το 2013 μπορεί να είναι χρονιά πρωτογενούς πλεονάσματος.

    Το β΄εξάμηνο μπορεί να περάσουμε σε μικρούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης υποστήριξε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί σύντομα να μετατραπεί από αποδιοπομπαίο τράγο σε παράδειγμα σύγχρονης ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ευρώπη.

    Αυτοί που επενδύουν στο χάος θα διαψευσθούν

    Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίσθηκε και πάλι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του κόμματος, ότι η εκλογική έφοδος του Ιουνίου απέτυχε.

    Δεν θα ξαναβρείτε το μομέντουμ αυτό, δεν είστε καν της μόδας, πλέον είναι η χρυσή αυγή είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν πρόκειται για εσωκομματική υπόθεση αλλά για συμπύκνωση των προβλημάτων της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

    Η επιλογή μου είναι εθνική. Όταν κάποιος έχει την αίσθηση του καθήκοντος μπροστά του είναι πολύ ισχυρός και ως άτομο και ως ομάδα σημείωσε με νόημα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 23:12

    Είδηση: 25219

    [03] Ν. Μιχαλολιάκος: Καταψήφιση του Προϋπολογισμού στο σύνολό του

    Όπως ανέφερε, είναι απαράδεκτο το ότι έγιναν δραματικές μειώσεις που αποδυναμώνουν την ένοπλη δύναμη του έθνους και τη δυνατότητα του κράτους να αποκαταστήσει τη δημόσια τάξη.

    Είναι απαράδεκτο, συμπλήρωσε, να υπάρχουν άνθρωποι σε δεύτερες θέσεις πολιτικές που να αμείβονται περισσότερο από ότι ένας ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας όπως επίσης απαράδεκτο είναι να υπάρχουν μειώσεις σε ζητήματα δημόσιας τάξεως όταν στη χώρα καλπάζει η εγκληματικότητα.

    Ο κ. Μιχαλολιάκος, διερωτήθηκε γιατί δεν έγινε έστω ένας εθνικός έλεγχος για να δούμε γιατί χρωστάμε όλα αυτά τα χρήματα όπως επίσης και γιατί δεν απαιτούμε το κατοχικό δάνειο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM, ert.gr

    Ρεπορτάζ: Ν. Τσιμπίδας

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 23:13

    Είδηση: 25213

    [04] Π. Καμμένος: Εκβιάσατε λαό και βουλευτές για να περάσουν τα μέτρα

    Για προϋπολογισμό που προσομοιάζει με τον Τιτανικό και για Πρωθυπουργό που θυμίζει τον καπετάνιο του, που, όταν βυθιζόταν το καράβι αυτός έπαιζε μουσική, έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του επί του κρατικού προϋπολογισμού 2013, προσθέτοντας ότι είναι η «ταφόπλακα» των παραγωγικών δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό, καλώντας τον, αντί να λειτουργεί ως υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, να λειτουργήσει ως Πρωθυπουργός των Ελλήνων και να ενισχύσει τη γεωπολιτική θέση της χώρας.

    Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «παραμύθι» ότι η Ελλάδα αν δεν πάρει την δόση θα πτωχεύσει, ανέφερε ότι πρόκειται για εκβιασμό που ο κ. Σαμαράς χρησιμοποιεί για να πείσει τους βουλευτές, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο υπάρχουν Έλληνες που αρνούνται να υποταχθούν στα γερμανικά σχέδια.

    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε ακόμα «οικονομική αυτοκτονία» αυτό που προτείνει η κυβέρνηση, ενώ, επικαλούμενος στίχους από την «Αντιγόνη» ότι «υπάρχουν και άλλα για σπορά για χωράφια», ανέφερε ότι υπάρχουν νομίσματα πολύ ισχυρότερα του ευρώ, στα οποία μπορούμε να προσδέσουμε το καράβι μας. «Ας σταματήσει η κινδυνολογία περί δραχμής», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος

    Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι ερωτήματα που έχει θέσει στην κυβέρνηση έχουν μείνει αναπάντητα και απεύθυνε εκ νέου προς τον Πρωθυπουργό το ερώτημα εάν το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο και αν πρόκειται να ληφθούν και άλλα μέτρα.

    Αναφερόμενος στο χρέος, ο κ. Καμμένος είπε ότι λύνεται πολιτικά με σεισάχθεια, με διαγραφή μονομερή του χρέους που είναι επονείδιστο και το έχουν δημιουργήσει τα επιτόκια, αλλά και του επαχθούς χρέους που δημιούργησαν εταιρίες. «Εμείς δεν κάνουμε πίσω, ζητάμε την τιμωρία για εκείνους που έβαλαν χέρι στο δημόσιο χρήμα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Η Ελλάδα έχει ελπίδα όσο Έλληνες βουλευτές αντιστέκονται στα γερμανικά σχέδια. Όσοι θέλουν ένα πρελούδιο νέας συμφωνικής, ας φωνάξουν "όχι, αρκετά πήρατε κύριοι" - Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος που μπορεί να προχωρήσει σε νέες γεωστρατηγικές συμφωνίες, μακριά από τη γερμανική μπότα», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET, NET FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Μ. Καλογερόπουλος

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 21:41

    Είδηση: 25212

    [05] Αλ. Παπαρήγα: Δεν υπάρχει δυνατότητα δημοσιονομικής ευελιξίας στην ΕΕ

    Την πρότασή της για συνολική ανατροπή του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου επανέλαβε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η οποία επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι η ανασυγκρότηση που προτείνει δεν μπορεί να υλοποιηθεί στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Χαιρετίσατε την απόφαση για άμεση εκταμίευση χρήματος από την ΕΚΤ. Αλλά αυτό σημαίνει την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Κομισιόν. Δεν υπάρχει περιθώριο ευελιξίας στα όρια της ΕΕ», ανέφερε η κα Παπαρήγα.

    Η ΓΓ του ΚΕ της ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης στην πρόταση του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη φορολογία με 45% των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση αυτές θα φύγουν από τη χώρα, και αντιπρότεινε την κοινωνικοποίησή τους.

    Όπως είπε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «δεν είναι όραμα μας η Αργεντινή».

    Για την τοποθέτηση που θα έχει ο κάθε βουλευτής, η κ. Παπαρήγα είπε ότι το πρόβλημα είναι θέμα στρατηγικής κατεξοχήν και όχι αν η τρικομματική κυβέρνηση τήρησε ή όχι την προγραμματική συμφωνία: «Το πρόβλημα είναι στρατηγικό και όχι αν και ποια σημεία τηρήθηκαν από την προγραμματική συμφωνία. Επί 30 χρόνια ζούσαμε την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μια αντιπαράθεση που κυριάρχησε στην ελληνική κοινωνία διαστρεβλώνοντας και κρύβοντας την πραγματική αντιπαράθεση του λαού με τα μονοπώλια. Τώρα η αντιπαράθεση αυτή αντικαταστάθηκε από την αντιπαράθεση της ΝΔ μετά των δορυφόρων και τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Αναφερόμενη, τέλος, στο ενδεχόμενο ανάκαμψης της ελληνικής κοινωνίας, η κα Παπαρήγα εκτίμησε ότι θα είναι αναιμική και θα γίνει με έναν «λαό ερείπια».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Μ. Καλογερόπουλος

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012 22:55

    Είδηση: 25211


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 November 2012 - 21:49:38 UTC