Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δούρου: «Κοινός παρανομαστής μας πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες»
  • [02] Μαργαρίτης: «Δεν έχουμε στην κουλτούρα μας τα πειθαρχικά μέτρα»
  • [03] Μπεγλίτης:«Πρέπει να συμμετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό»
  • [04] Μητσοτάκης: «Χρειάζεται πιο ενεργή συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση»
  • [05] Γεωργιάδης, Βρούτσης, Χαϊκάλης, Παπαδόπουλος: Διαξιφισμοί για τη δόση
  • [06] Ο υφ. Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης στην ΝΕΤ

    [01] Δούρου: «Κοινός παρανομαστής μας πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Να έχω μια θέση σας αναφορικά με τις δηλώσεις που είχαμε στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, κυρίως αναφέρομαι στη δήλωση Παναγούλη...»

    Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: « Είναι περίεργη η εμμονή τόσες μέρες και ενώ είναι σε εξέλιξη σημαντικότατες εξελίξεις, όπως η δέσμευση της χώρας από τους δανειστές μέσω του Eurogroup..., εμείς να ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο...Είναι αν μη τι άλλο περίεργο, δεν λέω από μέρους σας, να έχουμε μετά από τόσες μέρες το θέμα γύρω από κάτι που ξεκαθαρίστηκε ότι είναι προσωπική άποψη...»

    Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: « Αυτό που λέμε εμείς είναι δυο συγκεκριμένα επίπεδα. Σε εθνικό επίπεδο μιλάμε για σταθεροποίηση των δημοσίων δαπανών σταδιακά και για αύξηση των δημοσίων εισφορών στο 42 με 45% του ΑΕΠ όπως είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος. Στο διεθνές επίπεδο γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή δεν θα αντιστοιχηθούμε με όμορα κόμματα, αλλά ο κοινός παρονομαστής πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές κοινωνίες. Με αυτή τη λογική θα είχαμε πάει στην Μάλτα, όταν πριν ένα μήνα συναντήθηκαν οι πρωθυπουργοί των χωρών του Νότου...

    Για ποιο λόγο απουσίασε ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Μάλτα;...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 14:10

    Είδηση: 25345

    [02] Μαργαρίτης: «Δεν έχουμε στην κουλτούρα μας τα πειθαρχικά μέτρα»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κακός μαθητής του πελατειακού συστήματος που οικοδόμησαν οι προκάτοχοί του στα πράγματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από αυτή την άποψη του κάνω κριτική...

    Στηρίζουμε μια κυβέρνηση διότι θεωρούμε ότι είναι κρίσιμο για την παραμονή της χώρας στο ευρώ...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θεωρείτε ότι η διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης είναι επαρκής;»

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Νομίζω ότι θα πρέπει να ενταθεί...Έγιναν αρκετά βήματα στο επίπεδο της επαναδιαπραγμάτευσης, όμως τώρα η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει την μέγιστη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση...»

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Η ΔΗΜΑΡ σέβεται σε κάθε περίπτωση τη προσωπική συνείδηση του βουλευτή, αλλά και ο βουλευτής πρέπει να σέβεται και να μην περιφρονεί τη συλλογική συνείδηση του κόμματος. Διαγραφές δεν έχουμε. Δεν έχουμε στην κουλτούρα μας τα πειθαρχικά μέτρα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 14:11

    Είδηση: 25343

    [03] Μπεγλίτης:«Πρέπει να συμμετάσχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Πράγματι είναι ανησυχητικές. Είμαι όμως αισιόδοξος για το ΠΑΣΟΚ, πιστεύω ότι μετά τα τραύματα της προηγούμενης εβδομάδας μπορεί να υπάρξει και άμεσα η σταθεροποιητική βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε αργά, σταθερά, δύσκολα πολλές φορές μια διαδικασία ανάταξης της παράταξης...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Σε περίπτωση που γίνει ανασχηματισμός πρέπει να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ με στελέχη του;»

    Π.ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: « Σε αυτή την τριμερή κυβερνητική συνεργασία έπρεπε να συμμετάσχουμε με πολιτική συμμετοχή στελεχών μας με πολιτική εμπειρία και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας, του Ευάγγελου Βενιζέλου... Μια τέτοια συμμετοχή θα δημιουργούσε άλλες κυβερνητικές ισορροπίες και άλλη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:21

    Είδηση: 25333

    [04] Μητσοτάκης: «Χρειάζεται πιο ενεργή συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση»

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Θετικό πρόσημο παίρνει η απόφαση του Eurogroup να επικυρώσει την διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας. Κάτι το οποίο δημιουργεί ένα κενό χρηματοδότησης...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλάμε για 32,5 δισ, τα οποία ποιος θα τα βάλει;»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Κάποιος πρέπει να τα βάλει από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση για την παράταση, οι ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτό το κενό χρηματοδότησης... Το ΔΝΤ ισχυρίζεται ότι το δημοσιονομικό χρέος δεν είναι βιώσιμο χωρίς κάποιο ουσιαστικό κούρεμα των χρεών που κατέχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Η Ευρώπη ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταστεί βιώσιμο με ένα μείγμα πολιτικών παρεμβάσεων...

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται πια ότι και η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της και το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει φτάσει στα δικά του όρια, γιατί δεν μπορώ να δω πως αυτή η Βουλή μπορεί να νομοθετήσει και άλλο πακέτο οριζόντιων περικοπών, αυτό θα πρέπει αυτή τη στιγμή να αποκλειστεί...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Πως βλέπετε να κινείται σε πολιτικό πεδίο από εδώ και πέρα το πράγμα; Είναι κοντά ένας ανασχηματισμός;»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Αυτό το οποίο εικάζω ότι θα συμβεί στο προσεχές διάστημα είναι ένας επαναπροσδιορισμός των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει πιο ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα κινούνται με τον ίδιο βηματισμό...»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εάν κληθείτε να βοηθήσετε αυτή την προσπάθεια που γίνεται από θέση υπουργού θα το κάνετε;»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Νομίζω ότι όλοι αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε πρόθυμοι και διαθέσιμοι εφόσον υπάρξει η ανάγκη να βοηθήσουμε από οποιαδήποτε θέση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Με αστερίσκους ή χωρίς;»

    Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: « Δεν υπάρχουν ούτε αστερίσκοι, ούτε υποσημειώσεις σε αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται και νομίζω ότι έχω αποδείξει ότι προσπαθώ να είμαι χρήσιμος από όπου μπορώ.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:08

    Είδηση: 25332

    [05] Γεωργιάδης, Βρούτσης, Χαϊκάλης, Παπαδόπουλος: Διαξιφισμοί για τη δόση

    Τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και ειδικότερα η εκταμίευση της δόσης και τη διετή επιμήκυνση, καθώς και η σκληρή πολιτική λιτότητας που υπήρξε προϋπόθεση για τη θετική έκθεση της τρόικας έγιναν εστίες αντιπαράθεσης για τους κ.κ. Γεωργιάδη, Βρούτση, Χαϊκάλη και Παπαδόπουλο, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

    Ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην επιμήκυνση, έκανε λόγο για πρώτους ορατούς καρπούς της ελληνικής προσπάθειας και πως ο μόνος λόγος που η χώρα βρέθηκε χθες στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν η θετική έκθεση της τρόικας. Παράλληλα, σημείωσε πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα η δόση θα καταβληθεί στις αρχές Δεκέμβρη.

    Αναφερόμενος στις επικρίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρέπεμψε στα ξένα ΜΜΕ. «Για αυτό που οι ξένοι θεωρούν το πρώτο μεγάλο θετικό βήμα για την Ελλάδα, έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και μιζεριάζει.» είπε.

    Επίσης, έκανε λόγο για σταθερή και ευρεία πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή παραπέμποντας στις 167 ψήφους με τις οποίες εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, ο οποίος όπως είπε ενέχει τη βαρύτητα ψήφου εμπιστοσύνης.

    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βρούτσης χαρακτήρισε «φιάσκο» το χθεσινό Eurogroup επισημαίνοντας πως ήδη προϋπολογίζεται νέο πακέτο των 6 δις. , γεγονός που σημαίνει νέα μέτρα. Επιπλέον σημείωσε πως το κόστος των 32 εκ. της επιμήκυνσης κάνει το χρέος μας ακόμα λιγότερο διαχειρίσιμο την ώρα που ακόμα σοβούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ για το ποιος θα επιβαρυνθεί, καθυστερώντας την καταβολή της δόσης.

    Σημείωσε πως οι εξελίξεις φέρνουν πιο κοντά από ποτέ την ανάγκη για αλλαγή στο τιμόνι της εξουσίας. Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και πως διαθέτει σχέδιο και έκτακτης και τακτικής ανάγκης. «Εμείς φτιάχνουμε πρόγραμμα, δεν περιμένουμε να μας το δώσουν μεταφρασμένο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Σχετικά με τις «διαρροές» βουλευτών από τα κόμματα σημείωσε πως αν υπάρχει διαφοροποίηση με αριστερό πρόσημο, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Για την περίπτωση του κ. Ανδρουλάκη, είπε πως «δεν έχει αριστερό πρόσημο», ενώ ερωτηθείς για την κ. Κατσέλη και την κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε πως μιλάμε για ένα status συμπτώσεων στο δημόσιο λόγο και μέχρι εκεί.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε πως δεν χρειαζόμαστε τη δόση, γιατί δεν θα προσφέρει καμία ρευστότητα στην αγορά, καθώς τα 25 εκ. θα πάνε στις τράπεζες υπό τη μορφή εγγυήσεων, προκειμένου να βελτιωθεί η σχέση δανείων-καταθέσεων. «Το πρόβλημα είναι τραπεζικό και δεν θα έπρεπε να το φορτωθεί ο λαός» είπε.

    Μιλώντας για την κυβερνητική πολιτική σημείωσε πως ο κ.Σαμαράς δέχεται τον εξευτελισμό που μας επιβάλουν κι ενώ η Ελλάδα υπηρετεί αυτά που της ζητούν, οι δανειστές θέλουν συνεχώς περισσότερα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τα λεγόμενα του κ. Καμμένου και του ιδίου σχετικά με την υιοθέτηση του δολαρίου έναντι του ευρώ σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη, είπε πως ο Ομπάμα αναγνωρίζει πως το χρέος μας δεν είναι διαχειρίσιμο και πως θα ήταν χρήσιμο να τον έχουμε στρατηγικό εταίρο.

    Ο κ. Χαϊκάλης έκανε επίσης λόγο και για ευκαιρίες τιτλοποίησης του ελληνικού φυσικού πλούτου, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Γεωργιάδη ο οποίος έκανε λόγο για «ανοησίες» φέρνοντας το παράδειγμα της Κύπρου, που δεν μπορεί, όπως είπε, να βρει μέσω τιτλοποίησης του φυσικού αερίου ούτε τα 5 δις. που χρειάζεται.

    Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, είπε πως σήμερα θα συζητηθούν στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος οι καταψηφίσεις του προϋπολογισμού. Σημείωσε πως το κόμμα του δεν λέει άκριτα «ναι» στις αποκρατικοποιήσεις και πως είναι υπέρ της ύπαρξης μεταβατικής περιόδου στο θέμα της αλλαγής των ορίων ηλικίας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 15:24

    Είδηση: 25323

    [06] Ο υφ. Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης στην ΝΕΤ

    Η Δικαιοσύνη μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο

    Εξειδικεύοντας ο Κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι μεταξύ άλλων θα πρέπει να κλείσει το θέμα της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, ο έλεγχος των τίτλων αλλά, όπως είπε, το ενδιαφέρον θα πρέπει να επικεντρωθεί, στις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα στην ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πρόγραμμα ύψους 110 εκ. Ευρώ που «τρέχει» αυτήν την ώρα το υπουργείο.

    Υπογραμμίζοντας τον διττό ρόλο που έχει η Δικαιοσύνη ο υφυπουργός σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι το μέσο αποκατάστασης της εμπιστοσύνης του πολίτη προς την πολιτική και τη διοίκηση αλλά κυρίως αποτελεί ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο δεδομένου ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το πόσο γρήγορα γίνεται η απονομή της δικαιοσύνης σε μία χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012 13:38

    Είδηση: 24973


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 November 2012 - 17:50:42 UTC