Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Βούτσης: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα είναι η οικονομία, θα είναι η δημοκρατία»
  • [02] Π. Μεντρέκας: «Η διαφορά είναι πώς θα μοιραστούν οι ζημιές στα γερμανικά μονοπώλια και στην ελληνική πλουτοκρατία»
  • [03] Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή για τον τόπο και τη δημοκρατία
  • [04] Κ. Τασούλας: Λύση για την Ελλάδα νωρίτερα από τις γερμανικές εκλογές
  • [05] Ψυχάρης, Πουλάκης, Κωνσταντινόπουλος, Μπίστης για το πολιτικό σκηνικό

    [01] Ν. Βούτσης: «Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα είναι η οικονομία, θα είναι η δημοκρατία»

    « Δεν είναι δυνατόν η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Έχουν τυπική ευθύνη όλοι αυτοί που υπογράφουν» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: « Δεν είναι δυνατόν η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται δια των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου. Έχουν τυπική ευθύνη όλοι αυτοί που υπογράφουν, δεν συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο...

    Πλέον το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν θα είναι πρόβλημα οικονομίας, θα είναι πρόβλημα δημοκρατίας και αυτό μας ανησυχεί πολύ. Διότι μπορεί να έρχεται η δόση και να μην ξέρεις που θα πάνε τα λεφτά, δηλαδή να δυσχεραίνονται οι καταστάσεις μέσα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων αντί να διευκολύνονται, είναι δύσκολη η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώνεται...»

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: « Πολιτική διαπραγμάτευση για το χρέος, μόνο πολιτικά έχουν κοπεί χρέη ή έχουν αναδιαρθρωθεί χρέη ιστορικά. Πολιτική διαπραγμάτευση, ευρωπαϊκή λύση για το χρέος για όλο το Νότο, όχι μόνο για την Ελλάδα, παραμονή στο ευρώ μέσα από ρήτρες ανάπτυξης που θα γίνει δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη και πρωτογενές περίσσευμα στη χώρα μας, αφού βεβαίως δοθεί και πάγωμα για όσο χρόνια απαιτηθεί παύση πληρωμής των τοκοχρεολυσίων για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:35

    Είδηση: 25782

    [02] Π. Μεντρέκας: «Η διαφορά είναι πώς θα μοιραστούν οι ζημιές στα γερμανικά μονοπώλια και στην ελληνική πλουτοκρατία»

    «Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει χρεοκοπία, δηλαδή να καταστραφεί ένα μέρος των συσσωρευμένων κεφαλαίων που έχουν είτε οι τράπεζες, είτε άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι χωρίς το βάρος να μεταφερθεί στο λαό» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας στη ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: « Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα είναι στο πλαίσιο υλοποίησης των υποχρεώσεων του προηγούμενου κουρέματος...

    Π.ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ: « Δεν υπάρχει τρόπος να γίνει χρεοκοπία, δηλαδή να καταστραφεί ένα μέρος των συσσωρευμένων κεφαλαίων που έχουν είτε οι τράπεζες, είτε άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, χωρίς το βάρος να μεταφερθεί στο λαό. Είτε γίνει χρεοκοπία με τη μέθοδο του ΔΝΤ, είτε γίνει με το γερμανικό σχέδιο είτε επέλθει πάλι συμβιβασμός, το αποτέλεσμα για το λαό είναι ίδιο. Η διαφορά είναι πώς θα μοιραστούν οι ζημιές στα γερμανικά μονοπώλια και στην ελληνική πλουτοκρατία.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:38

    Είδηση: 25779

    [03] Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή για τον τόπο και τη δημοκρατία

    Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 του μήνα. Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της χώρας και επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ:

    -Δεν θέλουμε να είμαστε γραφειοκρατική νομενκλατούρα εξουσιών αλλά ένα πλατύ σχήμα που θα βασίζεται στον κόσμο του. Δεν θέλουμε να αντιγράψουμε αποτυχημένα μοντέλα κομμάτων.

    -Βρισκόμαστε σε οριακή στιγμή για τον τόπο και την δημοκρατία.

    -Δεν πεινάσαμε στις 16 όπως έλεγε ο υπουργός Οικονομικών. Αυτό που εξαντλήθηκε στις 16 δεν είναι τα αποθεματικά, αυτό που εξαντλείται είναι η αντοχή του κόσμου.

    -Στο στόχαστρό τους πια δεν είναι η κοινωνία και η οικονομιά αλλά η ίδια η δημοκρατία και η κοινοβουλευτική λειτουργία.

    -Με τα τελευταία μέτρα ο κ. Σαμαράς εννοούσε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα που θα ψηφιστούν από τη Βουλή, η οποία εξορίζεται από τη λειτουργία του τόπου, καταργείται η λειτουργία της. Πλέον οι επίτροποι στα υπουργεία θα κυβερνούν ερήμην του κοινοβουλίου. Δεν έχουμε να κάνουμε με παραχάραξη της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έχουμε να κάνουμε με τη μετατροπή της χώρας μας σε άλλη χώρα. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία χρέους. Σε αυτή την εκποίηση της χώρας έκθετος δεν είναι μόνο ο κ. Σαμαράς αλλά και οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης στις ρυθμίσεις και τις πράξεις που δένουν χειροπόδαρα τη χώρα.

    -Δεν τόλμησαν να τα φέρουν αυτά προς ψήφιση, ενδεχομένως επειδή φοβήθηκαν ότι δεν θα είχαν αυτή την ισχνή πλειοψηφία. Σε 2 μήνες έχουμε 11 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πως μπορεί να κυβερνάτια μια χώρα με τέτοιες πράξεις;

    -Την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή λειτούργησε μόνο 1 ώρα. Από τα τέλη Αυγούστου έχουμε καταθέσεις πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε εδώ. Και πληροφορούμαστε ότι θα τη φέρουν προς ψήφιση ταυτόχρονα με μια πρόταση που θα αφορά το ίδιο θέμα αλλά δεν θα συγκεκριμενοποιεί ευθύνες.

    -Η κυβερνητική συμμαχία βασίζεται στην ομερτά και τη συγκάλυψη ευθυνών.

    -Αναρωτιέμαι αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει αυτές τις πράξεις έχει άποψη για όλα αυτά. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μη διαλυθούν μια ώρα αρχύτερα τα κόμματα τους και όχι αν διαλύεται η κοινωνία.

    -Αύριο στο Γιούρογκρουπ η κυβέρνηση θα περιμένει με το χέρι απλωμένο και με τη λογική ό,τι προαιρείσθε παρακολουθώντας τη σύγκρουση της παρωχημένης λογικής της κας Μέρκελ και των απαιτήσεων του ΔΝΤ.

    -Αυτή την κρίσιμη στιγμή τη χώρα κυβερνά μια κοινοπραξία προθύμων μερκελιστών, μια συμπαράταξη ακραίων νεοφιλελεύθερων, που μιλά για ανάπτυξη ενώ έφερε μέτρα 9 δισ. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τον τόπο γιατί επιπλέον δεν μπορεί να διαπραγματευθεί τίποτα προς όφελος του τόπου.

    -Η μόνη επιλογή μας είναι να δώσουμε όλες μας; τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε. Να πούμε ως εδώ με τις εκτροπές και την κατάλυση του συντάγματος και τη δικτατορία των αγορών που επιχειρείται να επιβληθεί. Με έναν πρωθυπουργό που χαρίζει χρόνο στη Γερμανία και κόβει το οξυγόνο της χώρας, που χειρίζεται κρίσιμα θέματα με γνώμονα τον προεκλογικό χρόνο της κας Μέρκελ.

    -Το μνημόνιο έχει αποδειχθεί αποτυχημένο. Μόνη λύση η κατάργησή του και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Λέμε διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους τώρα. Λέμε ρήτρα ανάπτυξης όπως στο παρελθόν συνέβη για τη Γερμανία. Λέμε συντονισμός των χωρών του νότου και κυρίως των λαών.

    -Σήμερα το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που χρεοκόπησε τον τόπο και εξάντλησε το οράματα της μεταπολίτευσης είναι χρεοκοπημένο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέρα με τη μέρα κερδίζει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

    -Η τρικομματική κυβέρνηση θέτει όμηρο την κοινωνία. Μιλάνε για λαϊκισμό όπου βλέπουν κάθε δίκαιο λαικό αίσθημα. Μιλάνε για διαρθρωτικές αλλαγές και εννούν κατάργηση όλου του εργατικού δικαίου, αλλά απέναντί τους είναι ο λαός που ανεξάρτητα αν έχει διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκείνη η πολτική δύναμη που θα αλλάξει τα πράγματα στον τόπο.

    -Δεν υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και από τους εχθρούς μας ότι θα είμαστε οι νικητές των επόμενων εκλογών.

    -Είμαστε βέβαιοι ότι θα τα καταφέρουμε αν έχουμε το λαό συμμέτοχο στις προσπάθειες μας. Θα υπερασπιστούμε την κοινωνία με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλουμε τους πολίτες συμμέτοχους.

    -Επιλέγουμε με ενότητα και δημοκρατία να πλησιάσουμε τους πολίτες και να τους κάνουμε συνδιαχειριστές στο νέο πολιτικό υποκείμενο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 14:26

    Είδηση: 25777

    [04] Κ. Τασούλας: Λύση για την Ελλάδα νωρίτερα από τις γερμανικές εκλογές

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ EUROGROUP

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα βρεθεί λύση ή θα περιμένουμε τις γερμανικές εκλογές;»

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Είναι πολύ πίσω οι γερμανικές εκλογές σε σχέση με τις δικές μας ανάγκες. Θα πρέπει νωρίτερα να δοθεί λύση για την Ελλάδα, για την Ευρώπη συγχρόνως και να σταματήσει αυτό το μαρτύριο του τριμήνου, ή της αβεβαιότητας, ή της αίσθησης ότι όλα αυτά που κάνουμε, τα κάνουμε τζάμπα και βερεσέ...»

    Κ.ΤΑΣΟΥΛΑΣ: « Αυτό που κάνει αφόρητη την κατάσταση δεν είναι απλώς τα μέτρα τα οποία έχουν περιορίσει το εισόδημα του λαού, αλλά και η αίσθηση ότι όλα αυτά γίνονται τζάμπα και βερεσέ, χωρίς αποτέλεσμα...

    Νομίζω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις οι οποίες θα μας επιτρέψουν πλέον να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας, να αλλάξουμε σελίδα...Η αίσθηση που έχω είναι ότι θα έχουμε μια θετική εξέλιξη αύριο, ώστε η χώρα να μπορέσει να ασχοληθεί πρώτα με την ανάκαμψη και στη συνέχεια με την ανάπτυξή της...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Α. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:29

    Είδηση: 25765

    [05] Ψυχάρης, Πουλάκης, Κωνσταντινόπουλος, Μπίστης για το πολιτικό σκηνικό

    Tα μέτρα είναι δυσάρεστα αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι για να υπάρξει μία διέξοδος και να σωθεί η χώρα τόνισε Α. Ψυχάρης εκτιμώντας ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα δώσουν ώθηση στην οικονομία ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν βρίσκει παράλογο να μην πληρώνονται οι διοικητές των ΔΕΚΟ όταν δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους.

    Από την πλευρά του, στο επιθετικό λόγο που έχει αναπτύξει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι να φτιάξουμε ένα νέο ΠΑΣΟΚ» ενώ υποστήριξε ότι τελικά τις εκλογές θα τις επιβάλει ο κόσμος.

    Ενόψει του αυριανού Eurogroup, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτό χωρίς κυβερνητική θέση για το μεγάλο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους.

    Στους λόγους για τους οποίους ο Ε. Βενιζέλος ζητά επικαιροποίηση της συμφωνίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Ο. Κωνσταντινόπουλος.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι αυτό έχει να κάνει με τους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης.

    «Στην τετράμηνη λειτουργία μας είδαμε στην πράξη κάποια θέματα, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που είδαμε ήταν η συνεργασία και σε επίπεδο βουλής» σημείωσε.

    Ξεκαθάρισε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ στη δύσκολη στιγμή της χώρας, στήριξε την προσπάθεια της κυβέρνησης ενώ προειδοποίησε ότι αν υπάρξει νέα απογοήτευση του κόσμου, η οποία προκαλείται, όπως είπε, με την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, θα οδηγηθούμε στον εκφασισμό της κοινωνίας.

    Η κυβέρνηση θα κριθεί από εδώ και μπρος εκτίμησε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο Νίκος Μπίστης

    Παρατήρησε ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί από την μία μεριά δεν υπήρχε κουλτούρα συνεργασίας και από την άλλη υπήρχαν έκτακτες συνθήκες.

    Ζήτησε επίσης πιο ενεργό ρόλο της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

    Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι η κυβέρνηση αυτή είναι πολύ μπλε ανέφερε συμπληρώνοντας ότι τον πρωθυπουργό τον εξυπηρετεί μία πιο ισορροπημένη κυβέρνηση.

    Αν γίνει ανασχηματισμός θα ήθελα μία πιο ισορροπημένη κυβέρνηση συμπλήρωσε

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: A. Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012 15:19

    Είδηση: 25758


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 19 November 2012 - 17:58:08 UTC