Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eurogroup: Συγκρατημένη αισιοδοξία για δόση εν μέσω διελκυστίνδας για χρέος
  • [02] Τσούκαλης: «Καταστροφικό για τη χώρα το ενδεχόμενο εκλογών»
  • [03] Μητρόπουλος: «Εμείς κοιτάμε για αριστερές και προοδευτικές συνευρέσεις»
  • [04] Μ. Όθωνας: «Η δόση η οποία σήμερα θα αποφασιστεί είναι μια θετική εξέλιξη»
  • [05] Ο Γ. Σούρλας στη ΝΕΤ για το πρόγραμμα βοήθειας σε υποσιτιζόμενα παιδιά

    [01] Eurogroup: Συγκρατημένη αισιοδοξία για δόση εν μέσω διελκυστίνδας για χρέος

    Συμφωνία για την εκταμίευση της διευρυμένης δόσης των 44 δισ. ευρώ και επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής προσδοκά η Ελλάδα στο σημερινό Γιουρογκρούπ. Κι όλ΄αυτά την ώρα που φαίνεται πως ΕΕ και ΔΝΤ καταλήγουν σε κοινό σχέδιο για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Στις Βρυξέλλες επικρατεί κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στις Βρυξέλλες, Βαγγέλης Δεμίρης.

    Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πάντως, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, πως ακόμα κι αν σήμερα εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης, η καταβολή της αναμένεται στις 5 Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα. Την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης θα τη λάβει σε έκτακτη συνεδρίαση με φυσική παρουσία ή με τηλεδιάσκεψη το Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε από το Βερολίνο ο ανταποκριτής της ΝΕΤ Γιώργος Παππάς.

    Η Γερμανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, θα προτείνει την επαναγορά από την Ελλάδα του 50% των ομολόγων της, που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών, στο 25% της αξίας τους, ώστε να μειωθεί το χρέος.

    Τα πιο κρίσιμα ζητήματα για την ελληνική οικονομία αποφασίζονται στις Βρυξέλλες σε δυο συνεδριάσεις των τεχνοκρατών τώρα και των Υπουργών Οικονομικών στις 16:00 ώρα Ελλάδος.

    Σχετική είδηση: Επιμηκύνουν και τη διαπραγμάτευση για το χρέος οι Ευρωπαίοι

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 18:17

    Είδηση: 25875

    [02] Τσούκαλης: «Καταστροφικό για τη χώρα το ενδεχόμενο εκλογών»

    Την άποψή του ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την διαμόρφωση των όρων του τρίτου μνημονίου χρειάζεται επικαιροποίηση η προγραμματική συμφωνία εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης στην ΝΕΤFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Δεν οφείλεται στα πρόσωπα, διότι τα νομοσχέδια έρχονται σωρηδόν στη Βουλή δίχως να έχουν στοιχειωδώς ενημερωθεί οι άλλοι δυο εταίροι της κυβέρνησης. Ή όταν γίνονται δηλώσεις από υπουργούς οι οποίες είναι εκτός πλαισίου λειτουργίας... Αυτά έχουν να κάνουν με τον συντονισμό της κυβέρνησης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δείχνει η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων ότι μάλλον χρειάζεται αναδιαμόρφωση.»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Χρειάζεται επικαιροποίηση θα έλεγα και μάλιστα μέσα από ένα δημόσιο διάλογο ως προς το τι αποτελέσματα είχε η υλοποίησή της. Είναι προφανές ότι μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και την διαμόρφωση των όρων του τρίτου μνημονίου χρειάζεται επικαιροποίηση η προγραμματική συμφωνία, είναι η προσωπική μου άποψη»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Εκτιμάτε ότι μπορεί να έχουμε εκλογές την άνοιξη;»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών αυτό το κρίσιμο διάστημα θα είναι καταστροφικό για τη χώρα. Θα είναι ό,τι χειρότερο για τη χώρα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 14:10

    Είδηση: 25865

    [03] Μητρόπουλος: «Εμείς κοιτάμε για αριστερές και προοδευτικές συνευρέσεις»

    «Οι προσκλήσεις που έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα είναι προς το ΚΚΕ και προς τις συλλογικότητες της αριστερής τοποθέτησης. Άρα κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα δεν υπάρχει και δεν ξέρω αν θα υπάρξει...» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος για μια πιθανή συνεργασία του Α. Τσίπρα με τον Π. Καμένο στη NETFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Χθες ο κος Τσίπρας ξαναέβαλε το θέμα της αυτοδυναμίας αλλά και των συμμαχιών...Πιθανά θα υπάρξει συνεργασία και με τον κο Καμένο;...»

    Α.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: « Θα τα συμφωνήσουμε και ο Τσίπρας και η ηγεσία μας θα τα συμφωνήσουμε. Το θέμα είναι ότι εμείς κοιτάμε για αριστερές και προοδευτικές συνευρέσεις. Μέχρι τώρα και ο Αλέξης Τσίπρας και τα ηγετικά μας στελέχη περισσότερο κόπτονται, άγχονται και επιμένουν στο να υπάρχει μια προοδευτική, ενωτική αντιμνημονιακή δράση. Οι προσκλήσεις που έχουν απευθυνθεί μέχρι τώρα είναι προς το ΚΚΕ και προς τις συλλογικότητες της αριστερής τοποθέτησης. Άρα κάτι συγκεκριμένο μέχρι τώρα δεν υπάρχει και δεν ξέρω αν θα υπάρξει...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 14:07

    Είδηση: 25857

    [04] Μ. Όθωνας: «Η δόση η οποία σήμερα θα αποφασιστεί είναι μια θετική εξέλιξη»

    «Πρέπει να βρεθούν τα καταλληλότερα πρόσωπα σε κοινή αναζήτηση και συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών. Θα έλεγα ότι όλοι πρέπει να έχουν λόγο για όλα» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας στη NETFM.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Μ.ΟΘΩΝΑΣ: « Η δόση η οποία σήμερα θα αποφασιστεί είναι μια θετική εξέλιξη και κρίσιμη, υπενθυμίζω βέβαια ότι αυτή η δόση έπρεπε να είχε καταβληθεί από τον προηγούμενο Ιούνιο και θα είχε καταβληθεί ενδεχομένως, αν ο κος Σαμαράς δεν βιαζόταν τόσο πολύ ο κος Σαμαράς να διαπιστώσει πόσο μακριά πέφτει το Μαξίμου από το Ζάππειο που η γεωγραφική απόσταση ξεγελάει αλλά η πολιτική απόσταση αποδείχθηκε ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Έχει ανοίξει η συζήτηση για τον ανασχηματισμό και για το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν τα άλλα κόμματα»

    Μ.ΟΘΩΝΑΣ: « Πραγματικά μετά την 5μηνη αέναη διαδικασία διαπραγμάτευσης βάλαμε πίσω μας την πολύ δύσκολη διαδικασία ψήφισης του πακέτου των μέτρων για την εκταμίευση της δόσης. Αυτό κατά την άποψή μου θέτει ένα θέμα μιας επανεκκίνησης του τριμερούς κυβερνητικού σχήματος. Επανεκκίνηση που αφορά βέβαια και τη σύνθεση των προσώπων που το απαρτίζουν υπό την έννοια ότι η κυβέρνηση αυτή στη σύνθεσή της είναι μια κυβέρνηση που για όποιον έχει μάτια βλέπει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και των αναγκών που έχει η χώρα. Υπάρχουν πρόσωπα και στα τρία κόμματα που στηρίζουν κοινοβουλευτικά την κυβέρνηση τα οποία μπορούν άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο να ανταποκριθούν στις ανάγκες της περιόδου καλύτερα από κάποια άλλα.

    Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε μια στάση τον Ιούνιο. Σήμερα είναι φανερό ότι υπό κάποιες πολύ συγκεκριμένες πολιτικές προϋποθέσεις οι οποίες δεν είναι δευτερεύουσες το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να παριστάνει ότι είναι ολίγον έγκυος.

    Πρέπει να βρεθούν τα καταλληλότερα πρόσωπα σε κοινή αναζήτηση και συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών. Θα έλεγα ότι όλοι πρέπει να έχουν λόγο για όλα. Επομένως δεν είναι ένας ανασχηματισμός ο οποίος θα είναι οριακών μεταβολών και αλλαγών, θα πρέπει αν αποφασιστεί να είναι ένας ανασχηματισμός που θα σηματοδοτεί μια άλλη περίοδο διακυβέρνησης.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 14:05

    Είδηση: 25855

    [05] Ο Γ. Σούρλας στη ΝΕΤ για το πρόγραμμα βοήθειας σε υποσιτιζόμενα παιδιά

    Το πρόβλημα υποσιτισμού των παιδιών το οποίο λαμβάνει πλέον διαστάσεις στη χώρα μας, επισήμανε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας στη ΝΕΤ και μίλησε για το πρόγραμμα βοήθειας που έχει ξεκινήσει πιλοτικά στο νομό Μαγνησίας, στο οποίο υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πρόκειται να εφαρμοστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    Όπως τόνισε ο κ. Σούρλας πρόκειται για οικογένειες που μπορούν οικονομικά να αναλάβουν ένα παιδί μιας οικογένειας που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Αυτό όπως τόνισε ο γγ Διαφάνειας δεν σημαίνει ότι πρόκειται για υιοθεσία του παιδιού αυτού.

    Επίσης κάλεσε εύρωστους οικονομικούς παράγοντες της χώρας να ενισχύσουν οικονομικά οικογένειες και παιδιά που πεινάνε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012 14:32

    Είδηση: 25849


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 20 November 2012 - 17:49:57 UTC