Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς: Μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή για τη δόση
  • [02] Θ. Παφίλης: Δεν αποκλείονται οι εκλογές τον Μάρτιο
  • [03] Δ. Αναγνωστάκης: Τώρα εξαρτώμεθα από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ
  • [04] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Το ΔΝΤ στην Ευρώπη το έφεραν αυτοί που δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος
  • [05] Ο Δ. Κούρκουλας για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες
  • [06] Βρούτσης: Όχι σε παραβατικές συμπεριφορές με άλλοθι την κρίση

    [01] Α. Σαμαράς: Μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή για τη δόση

    Την αισιοδοξία του, ότι την Δευτέρα στο Eurogroup θα υπάρξει θετική κατάληξη για τη βιωσιμότητα του χρέους, εξέφρασε ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής. Αναφερόμενος στις συνεχείς επαφές που είχε το τελευταίο διήμερο στις Βρυξέλλες, με Ευρωπαίους αξιωματούχους για την εκταμίευση της δόσης, τόνισε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος και ότι η Ελλάδα έχει βρει θερμούς υποστηρικτές. Προωθούμε λύσεις που είναι συμφέρουσες επισήμανε και σημείωσε ότι οι συζητήσεις και η μάχη για την εκταμίευση της δόσης, θα συνεχιστούν μέχρι και την τελευταία στιγμή την Δευτέρα. Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι η Ελλάδα έδωσε μάχη για τα κοινοτικά κονδύλια που την αφορούν, και υπογράμμισε, ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι, κατέθεσε πρόταση που προβλέπει αύξηση κατά 20% από το προβλεπόμενο ποσό. Η μάχη συνεχίζεται να πάρουμε ακόμα περισσότερα τόνισε και απέδωσε την μη επίτευξη συμφωνίας σε δυο αιτίες. Πρώτον ότι μειώνονται τα σχετικά κονδύλια από την ΕΕ άνω του 40% και δεύτερον ότι αυξάνονται οι χώρες που τα διεκδικούν, λόγω της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίστηκε με κριτήρια που δεν λάμβαναν υπόψη την κρίση και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να υπάρξει ειδική μεταχείριση λόγω της ύφεσης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 19:34

    Είδηση: 26148

    [02] Θ. Παφίλης: Δεν αποκλείονται οι εκλογές τον Μάρτιο

    Η ΕΕ για ένα πράγμα δεν τσακώνεται, για να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ο οποίος ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί συνέδριο τον ερχόμενο Μάρτιο, εκτός κι αν έχουμε εκλογές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: « Η ΕΕ για ένα πράγμα δεν τσακώνεται, για να επιτεθεί απέναντι στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ακούσατε καμία συζήτηση για τα προγράμματα λιτότητας και όλα αυτά; Ομόθυμοι όλοι, Βοράς και Νότος, Ανατολή και Δύση συμφωνούν ότι πρέπει να πρέπει να πετσοκόψουν το εργατικό και λαϊκό εισόδημα. Ο καβγάς μετά γίνεται ποιος θα πληρώσει τις ζημιές και τι θα αποσπάσει κάθε χώρα, εννοώ κάθε τμήμα του κεφαλαίου σε εθνικό επίπεδο και ποιος θα πληρώσει λιγότερο την κρίση.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Προχωράτε σε συνέδριο;»

    Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: « Μέσα στο 2013, θα είναι στις αρχές του 2013 και θα γίνει γενικότερη συζήτηση μέσα στο κόμμα. Αν έχουμε εκλογές τον Μάρτιο, δεν μπορούμε να κάνουμε το συνέδριο.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπολογίζετε εκλογές τον Μάρτιο;»

    Θ.ΠΑΦΙΛΗΣ: « Δεν αποκλείεται...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:50

    Είδηση: 26126

    [03] Δ. Αναγνωστάκης: Τώρα εξαρτώμεθα από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ

    «Αυτό που με ταλαιπωρεί είναι ότι δεν υπάρχει με σαφήνεια ένα στρατηγικό σχέδιο», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: «Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο δικό της, είναι της Ευρώπης και τόσο οι δυσκολίες του Eurogroup όσο και οι δυσκολίες στη Σύνοδο Κορυφής επιτείνουν τα αρνητικά συναισθήματα... Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε, αυτά που είχαμε δεσμευτεί με βάση το πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής. Τώρα δυστυχώς εξαρτώμεθα από τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό που με ταλαιπωρεί είναι ότι δεν υπάρχει με σαφήνεια ένα στρατηγικό σχέδιο...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:49

    Είδηση: 26123

    [04] Ο. Κωνσταντινόπουλος: Το ΔΝΤ στην Ευρώπη το έφεραν αυτοί που δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το έφεραν στην Ευρώπη αυτοί που δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος, δήλωσε μιλώντας στη NET FM Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Σχετικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που κάναμε εδώ και τρία χρόνια».

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Στο Eurogroup της Δευτέρας αν δεν παρθεί απόφαση για την βιωσιμότητα του χρέους, όπως γνωρίζετε, η χώρα δεν θα βρεθεί στο σωστό δρόμο... (...) Το ΔΝΤ στην Ευρώπη το έφεραν αυτοί που δεν ήθελαν να πληρώσουν το κόστος. Δυστυχώς όμως θα χρειαστεί και αυτοί να πάρουν οριστικές αποφάσεις σύντομα για να λυθεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα στην Ευρώπη.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Οι Γερμανοί το έφεραν;»

    Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Οι Γερμανοί βεβαίως.»

    ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα κληθούν όλοι; Και οι διαγραφέντες;»

    Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Άκουσα ότι είναι ένα κάλεσμα προς όλους να συμμετέχουν στις οργανώσεις και από αυτές τις οργανώσεις να εκλεγούν...»

    Ο.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια που κάναμε εδώ και τρία χρόνια, μια προσπάθεια με πολλά προβλήματα σε πρωτόγνωρες συνθήκες με πολλά λάθη και παραλείψεις. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να μην γίνουμε ούτε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο καθένας από εμάς να διαπραγματευτεί με τον κο Σαμαρά για ένα υπουργείο. Η παράταξή μας χρειάζεται να υπάρξει και να είναι μέσα στις εξελίξεις.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:46

    Είδηση: 26119

    [05] Ο Δ. Κούρκουλας για τις ελληνικές διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες

    Στις εν εξελίξει δυο παράλληλες διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα, αλλά και τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό 2014-2020 αναφέρθηκε μιλώντας στην ΝΕΤ, ο υφυπουργός Εξωτερικών. Ο Δημήτρης Κούρκουλας, χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι με δηλώσεις τους κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο κ. Γιουνκέρ, ξεκαθαρίζουν ότι η Ελλάδα έκανε στο ακέραιο ότι έπρεπε. Ειδικότερα για τον Πρόεδρο του Eurogroup, είπε ότι είναι ένας ηγέτης, ο οποίος, παρόλο που προέρχεται από μικρή χώρα έχει μεγάλο ευρωπαϊκό ορίζοντα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Aννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 14:14

    Είδηση: 26128

    [06] Βρούτσης: Όχι σε παραβατικές συμπεριφορές με άλλοθι την κρίση

    Τις θέσεις του όσον αφορά στην καλπάζουσα ανεργία, την κατάσταση στα εργασιακά και το πρόβλημα στο ασφαλιστικό ανέπτυξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην πρωινή εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα».

    Περιγράφοντας την ανεργία ως αντανάκλαση των δημοσιονομικών προβλημάτων σημείωσε πως λύση μπορεί να δώσει μόνον η ανάπτυξη, μέσω των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας

    Ερωτηθείς για το πόσο επαρκής για τη διαβίωση μπορεί να είναι ο θεσμοθετημένος κατώτατος μισθός των 586 ευρώ, αναγνώρισε πως πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα και πρόσθεσε: «Μακάρι όμως να είχαν όλοι οι Έλληνες αυτά τα 586 ευρώ. Υπάρχουν και 1.100.000 άνεργοι που δεν έχουν ούτε καν αυτά και εκεί πρέπει να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες».

    Απαντώντας στην κριτική περί έλευσης μεσαίωνα στα εργασιακά, είπε πως για τον ίδιο εργασιακός μεσαίωνας και εργασιακή ζούγκλα είναι η ανεργία και η αδήλωτη εργασία. «Κανείς με άλλοθι την κρίση δεν πρέπει να πηγαίνει σε παραβατικές συμπεριφορές», τόνισε.

    Σημείωσε πως με το νέο νόμο αλλάζει θεμελιακά το σύστημα αξιολόγησης του κατώτατου μισθού και πως κανένας εργοδότης δεν έχει νομική δυνατότητα να δώσει λιγότερα. «Οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι πλέον στην ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Οι εργοδοτικές οργανώσεις καλούνται να δείξουν την ωριμότητά τους. Όλοι θα κριθούν με βάση την ωριμότητά τους», ανέφερε.

    «Πρέπει να εναρμονιστούμε με την πραγματικότητα που αποκρύβαμε τόσα χρόνια. Σήμερα πληρώνουμε την παθογένεια και την αναβλητικότητα πολλών ετών» συμπλήρωσε.

    Σχετικά με το ζήτημα των αποζημιώσεων, υποστήριξε πως το υπουργείο μέσω του μηχανισμού που θεσμοθέτησε έβαλε αντηρίδες υποστήριξης για την προστασία του 85% των εργαζομένων των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας αντικίνητρο στους εργοδότες απέναντι στις απολύσεις.

    Στο θέμα του εφάπαξ τόνισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αναδρομική περικοπή και πως πλέον γίνεται εξορθολογισμός του συστήματος στη βάση της ανταποδοτικότητας.

    Σχετικά με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σημείωσε πως όποιος έχει κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα δεν θίγεται και μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την δουλειά του.

    Ο κ. Βρούτσης επισήμανε παράλληλα ότι για πρώτη φορά υπάρχει πλεόνασμα 2,8 δις. στον κοινωνικό προϋπολογισμό, ενώ για το 2014-2016 προβλέπονται με δύσκολες συνθήκες δαπάνες της τάξης των 95 δις. (τα 44 προερχόμενα από το κράτος), δεδομένα που δείχνουν τη βιωσιμότητα του συστήματος.

    Όπως είπε ο επόμενος σημαντικός στόχος είναι η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό μέσα από «άθλους», όπως ο ίδιος τους ονόμασε.

    Υπενθυμίζοντας πως κάθε χρόνο υπάρχουν απώλειες 400 εκ. ευρώ από συντάξεις-μαϊμού, στάθηκε στο πρόγραμμα Αριάδνη, που απαιτεί τη δήλωση σε συμβολαιογράφο της όποιας δημογραφικής αλλαγής και είπε πως με τη δρομολόγηση των κατάλληλων νομικών ρυθμίσεων από το 2013 δεν θα μπορεί κανείς να κλέψει τη σύνταξή του από τα Ταμεία.

    Προς αυτήν την κατεύθυνση και το μέτρο της προεκτύπωσης από την εφορία των βεβαιώσεων για τις συντάξεις, που αναμένεται να εξοικονομήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

    Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως η χώρα μας με τις προσπάθειες της κέρδισε τη μάχη της αξιοπιστίας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει θετική έκβαση στο ζήτημα της εκταμίσευσης της δόσης και τέλος σημείωσε πως «η οικονομία θα γυρίσει και θα έχουμε μείωση της ανεργίας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 12:17

    Είδηση: 26113


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 23 November 2012 - 17:56:54 UTC