Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Α. Λοβέρδου στη ΝΕΤ και στο NETWEEK
  • [02] Διαγραφή Α. Λοβέρδου από την ΚΟ ΠΑΣΟΚ μετά την ίδρυση της «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ»
  • [03] Σε θετικό κλίμα ξεκίνησε η διαδικασία επαναγοράς του χρέους
  • [04] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό ν/σ

    [01] Συνέντευξη Α. Λοβέρδου στη ΝΕΤ και στο NETWEEK

    Όπως τόνισε στόχος είναι η συσπείρωση της ευρύτερης κεντροαριστεράς, μέσω της ρήξης με το κομματικό σύστημα.

    Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι οδηγεί το κόμμα σε αποσυσπείρωση, λόγω έλλειψης στρατηγικής και ταχτικής και σημείωσε ότι η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες.

    Όταν δεν έχεις στρατηγική τόνισε δεν μπορείς να απευθύνεσαι στον κόσμο, τόνισε και υπογράμμισε ότι αν και θα κρατήσει την σχέση του με τον κ. Βενιζέλο, διαωνεί μαζί του πολιτικά.

    Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν διεκδίκησε νωρίτερα την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν ήθελε να διαιρέσει το κόμμα σε μια τραγική για ην χώρα στιγμή και πρόσθεσε ότι ούτε τώρα θα μπορούσε να κάνει, καθώς ο κόμμα είχε ψηφίσει και διαλέξει αρχηγό πρόσφατα.

    Τέλος ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας δίχως να ζητά κυβερνητικά ανταλλάγματα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 23:44

    Είδηση: 26828

    [02] Διαγραφή Α. Λοβέρδου από την ΚΟ ΠΑΣΟΚ μετά την ίδρυση της «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ»

    Τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας», ανακοίνωσε μέσω διαδικτύου, ο Ανδρέας Λοβέρδος. Άμεση, ήταν η αντίδραση της Ιπποκράτους, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαγράφει τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ, από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

    Η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου να δημιουργήσει πολιτική κίνηση με την επωνυμία «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ», οδήγησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην απόφαση να τον διαγράψει από την ΚΟ του κόμματος. Στην γραπτή ανακοίνωση ο Ε. Βενιζέλος τονίζει ότι ανέχθηκε επί μακρόν βλαπτικές συμπεριφορές για την παράταξη και προσθέτει: «Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ οργανώνει, με κόπο και δυσκολίες, ένα νέο «εμείς», κάποιος διάλεξε το «εγώ». Κρίμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά με αυτούς που θέλουν και μπορούν. Και είναι ανοικτό στο διάλογο και τη συμπόρευση με όλους εκείνους που πιστεύουν στις αξίες των Ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών».

    Είχε προηγηθεί η αναγγελία της ιδρυτικής διακήρυξης από τον Α. Λοβέρδο μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στην οποία γίνεται λόγος για νέο κόμμα

    «Απαιτείται καθολική ρήξη με τον οικονομικό παρασιτισμό, τη γραφειοκρατία, το πελατειακό και παρασιτικό κομματικό σύστημα. Γι' αυτό προτείνουμε να συγκροτηθεί ένα ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα», αναφέρεται στην ιδρυτική διακήρυξη.

    Στην ανακοίνωση του πάντως ο Α. Λοβέρδος μετά την διαγραφή του , υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι με τέτοιες αποφάσεις συρρικνώνεται η παράταξη: «Κινήθηκα πάντα θεσμικά και δημόσια. Βοήθησα με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να αποφευχθούν νέες διαιρέσεις στην παράταξή μας, σε πολύ δύσκολες εποχές. Είμαι, λοιπόν, ο τελευταίος που θα δεχόταν συμβουλές για το θέμα αυτό».

    Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αργά το απόγευμα είχαν επισκεφθεί την ιστοσελίδα της «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» περισσότεροι από 20 χιλιάδες άτομα.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Τι απαντά στον Ε. Βενιζέλο ο Α. Λοβέρδος για τη διαγραφή του

    Εκτός ο Λοβέρδος με δήλωση Βενιζέλου: «Δεν ανήκει πλέον στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ»

    Πηγές του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή του Α. Λοβέρδου

    Πολιτική κίνηση ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος - «ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ» το όνομά της

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 21:53

    Είδηση: 26814

    [03] Σε θετικό κλίμα ξεκίνησε η διαδικασία επαναγοράς του χρέους

    Η κρίσιμη διαδικασία της επαναγοράς ομολόγων ιδιωτών, με στόχο την διαγραφή σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους, ξεκίνησε με την πρόσκληση που απηύθυνε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους πρόσκληση που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου.

    Η επαναγορά θα χρηματοδοτηθεί μέσω εξάμηνων εντόκων γραμματίων του EFSF. Θα ακολουθηθεί η Ολλανδική μέθοδος, δηλαδή οι κάτοχοι των ομολόγων θα τα προσφέρουν στην τιμή που επιθυμεί ο καθένας και το Δημόσιο θα κρίνει σε ποια τιμή θα τα επαναγοράσει.

    Η κυβέρνηση όρισε ελάχιστο εύρος τιμής στο 30,2% έως 38,1% και ανώτατο εύρος τιμής στο 32,2% έως 40,1%, ανάλογα με τις λήξεις των ομολόγων.

    Στόχος του προγράμματος είναι να δαπανηθούν 10 δισ. ευρώ, για να εξαγορασθούν ομόλογα ονομαστικής αξίας 40 δισ. και το χρέος να μειωθεί κατά 30 δισ. ευρώ.

    « Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σταϊκούρας, από το βήμα του Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, επισήμανε ότι «είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η επαναγορά των ομολόγων με ισορροπημένο τρόπο", ενώ τόνισε, ότι δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων.

    Στάση αναμονής κρατά η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν να ξεκαθαρίζει ότι την ευθύνη για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος την έχει η Ελληνική Δημοκρατία.

    «Δεν θα προδικάσω το αποτέλεσμα καθώς έχουμε μπροστά μας 5 ημέρες. Θα αξιολογήσουμε το πρόγραμμα με την ολοκλήρωσή του', τόνισε ο Σάιμον Ο' Κόνορ.

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί, ενώ νωρίτερα, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου είχε τονίσει: «Με την Ελλάδα θα την καλύψουμε αυτή την πρόκληση, μια διαδικασία για την οποία δεν ανησυχώ ιδιαίτερα» είπε.

    Ανέφερε μάλιστα ότι την περασμένη Παρασκευή, κατά την επίσκεψή της στο Παρίσι, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την τελική έκβαση του ελληνικού προγράμματος. Παράλληλα, τόνισε ότι μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος «θα κερδηθεί χρόνος, ώστε οι Έλληνες φίλοι μας να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις».

    Για το ίδιο ζήτημα η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ εξέφρασε την ελπίδα να είναι επιτυχές.

    «Δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε ότι το πρόγραμμα επαναγοράς ελληνικού χρέους δεν θα πετύχει», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επαναγοράς χρέους από τον ΟΔΔΗΧ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 23:42

    Είδηση: 26807

    [04] Σύσκεψη στο Μαξίμου για το φορολογικό ν/σ

    Ανάμεσα στις αλλαγές που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι αφορολόγητο εννέα χιλιάδων ευρώ για όλους τους μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και επιβολή του υψηλού συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 25 χιλιάδων, ως αντιστάθμισμα για την καλύτερη φορολογική αντιμετώπιση των οικογενειών με παιδιά.

    Συγκεκριμένα το σενάριο θέλει τους νέους συντελεστές να διαμορφώνονται:

    21% από το πρώτο ευρώ έως 18.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

    26% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 18.000-26.000 ευρώ και.

    45% για εισόδημα άνω των 26.000 ευρώ ενώ το αρχικό σενάριο προέβλεπε συντελεστή 45% για εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ.

    Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν δυσκολίες στην υλοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους της Ελλάδας, εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. Στάση αναμονής ωστόσο κρατά η Κομισιόν για το τελικό αποτέλεσμα

    Μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 και μέχρι 26.000 ευρώ, θα έχουν φορολογικό όφελος έως 400 ευρώ.

    Αντίθετα, μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσια εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με αυξήσεις φόρων από 90 έως και 4.790 ευρώ το χρόνο.

    Φορολογούμενοι με ένα παιδί και εισοδήματα έως 11.000 ευρώ θα έχουν ελάφρυνση από 40 έως 100 ευρώ το χρόνο, ενώ όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 11.000 ευρώ θα έχουν επιβαρύνσεις από 70 έως 4.990 ευρώ.

    Η κυβέρνηση πάντως δηλώνει ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι περιορισμένα και αφήνει παράθυρο για μικρές στοχευμένες παρεμβάσεις - ελαφρύνσεις.

    Προοδευτική μείωση των φορολογικών συντελεστών, μόλις το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά μεγέθη, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    «Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί. Πρέπει να υπάρχει αίσθημα δικαίου», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας, Γιώργος Μαυραγάνης

    Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Νικο Αναστασιάδη.

    Η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των κοινωνικών στρωμάτων και θα πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί αυτό το φαινόμενο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ όπως διεφάνη και από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, από το βήμα του συνεδρίου του «Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου». Το φορολογικό νομοσχέδιο, είπε, είναι μία δοκιμασία... Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με την ελληνική κοινωνία.

    Και η Δημοκρατική Αριστερά διατυπώνει τις δικές της ενστάσεις. Ζητήματα που έχουν σχέση με την φορολόγηση της περιουσίας, της οικογένειας και των γεωργικών γαιών είναι πάνω στο τραπέζι και πρέπει να τα ξαναδούμε, δήλωσε στη ΝΕΤ FM, o βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

    Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι οι διαρροές για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις αποκαλύπτουν και τα σχέδια της κυβέρνησης που οδηγούν στη φτωχοποίηση των νοικοκυριών.

    Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν ότι υποκριτικά διαδηλώνουν την ευαισθησία τους και «χύνουν» κροκοδείλια δάκρυα πάνω σε ένα φορολογικό σχέδιο με το οποίο δίνεται χαριστική βολή στους φορολογούμενους και την μεσαία τάξη των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί.

    Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε χαρακτηριστικά πως για το ΚΚΕ το 45% πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών, τα φυσικά πρόσωπα δεν μπορεί να φορολογούνται με ένα τέτοιο ποσό, που σημαίνει πως ό,τι έχει μείνει, τα ψίχουλα που έχουν μείνει από το μισθό, θα τα πηγαίνουμε στην εφορία. Μιλάμε για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού, τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Πάντως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, στέλνει σαφές μήνυμα ότι θα πρέπει να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση και όχι να αυξηθεί. «Το σύστημα που σχεδιάζεται πρέπει να στηρίζεται στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσω περιορισμού της φοροδιαφυγής, ούτως ώστε να μπορέσει να περιορίσει την φορολογική επιβάρυνση των ήδη φορολογουμένων, η οποία έχει αυξηθεί υπέρμετρα», τονίζει ο κ. Προβόπουλος. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την αύξηση του επιδόματος για τις οικογένειες με τρία ή περισσότερα παιδιά και ταυτόχρονα τη μείωση του οικογενειακού επιδόματος για τους φορολογούμενους με ένα ή δύο παιδιά.

    Σχετικές ειδήσεις:

    Στο τραπέζι τα νέα σενάρια για το φορολογικό

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2012 21:53

    Είδηση: 26802


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 December 2012 - 21:56:43 UTC