Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βενιζέλος για το φορολογικό: Όχι νέα μέτωπα με την κοινωνία
  • [02] Ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης στη ΝΕΤ
  • [03] Παυλόπουλος: «Θα ήταν άδικο και αναποτελεσματικό ένα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο»
  • [04] Λαφαζάνης: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε από την κρίση όσο συνεχίζεται η πολιτική αβουλία»

    [01] Βενιζέλος για το φορολογικό: Όχι νέα μέτωπα με την κοινωνία

    Συνεδριάζει η Γραμματεία Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο φορολογικό «που μπορεί να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μόνο αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις του»,για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που «είναι ανάγκη να γίνει τον Φεβρουάριο», αλλά και για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου κατακρίνοντας την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

    Για την οικονομία

    Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε για την οικονομία οτι «είναι λάθος να ανοίγονται νέα μέτωπα με την κοινωνία, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή το νέο φορολογικό». Πρόσθεσε οτι «το φορολογικό μπορεί να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μόνο αν γίνουν δεκτές οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχει καταθέσει». Σημείωσε μάλιστα ότι «είναι αδιανόητο να υπάρχουν αδικίες για οικογένειες με παιδιά».

    Για τις πολιτικές εξελίξεις

    Σχολιάζοντας τις εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο, ο κ Βενιζέλος επισήμανε ότι έχουν σκυλιάσει όλοι γιατι το λαβωμένο ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί παρά τις ασύμετρες επιθέσεις να είναι καταλύτης των εξελίξεων.

    Για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

    Την ανάγκη να πραγματοποιηθει το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο χωρίς αναβολή, σημείωσε ο κ Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να θεσμοθετηθεί και να αποπροσωποποιηθεί ώστε να γίνει ένα κανονικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα.

    Για Γρηγορόπουλο

    Με αφορμή την αντιπαράθεση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Οργαν. Επιτρ. Συνεδρίου, τόνισε ότι κανείς μα κανείς απο τις παρατάξεις που ειχαν την ευθύνη των γεγονότων του 2008, δεν δικαιούται να διαμορφώνει συνθήκες τεχνητής πόλωσης.

    Πρόκειται για φτηνή κομματική τακτική την ώρα που η καταδίκη της βίας πρέπει να είναι απόλυτη χωρίς προϋποθέσεις και αιρέσεις.

    Επίσης ο κ Βενιζέλος καταδίκασε την βομβιστική επίθεση στα γρφεία της Χ.Α στον Ασπρόπυργο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 17:35

    Είδηση: 27037

    [02] Ο ελληνοαμερικανός γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης στη ΝΕΤ

    Οι Έλληνες ομογενείς της Αμερικής νιώθουν μεγάλη στενοχώρια με όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και πως τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις που βλέπουν και ακούν αποτελούν δυσφήμιση για τη χώρα μας, δήλωσε ο Λεωνίδας Ραπτάκης γερουσιαστής των Δημοκρατικών στο Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

    Ο κ. Ραπτάκης επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες προβληματίζονται για το αν πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα για επενδύσεις, προσθέτοντας πως το κλίμα για τον ευρωπαϊκό νότο δεν είναι θετικό, καθώς υπάρχει έντονο άγχος για το μέλλον των επενδύσεων στις χώρες αυτές. Περιμένουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για να προχωρήσουν, είπε ο γερουσιαστής.

    Αναφερόμενος στην επανεκλογή του Ομπάμα, υπογράμμισε ότι είναι θετικό για την Ελλάδα γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να βοηθήσει τη χώρα.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27027

    [03] Παυλόπουλος: «Θα ήταν άδικο και αναποτελεσματικό ένα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο»

    «Δεν μπορείς να κάνεις μια φορολογική μεταρρύθμιση από τη μια στιγμή στην άλλη, αν και το οικονομικό επιτελείο είχε αρκετό καιρό να το κάνει. Αν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα διορθώσει αδικίες να το δεχτώ» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Λέγεται ότι θα έρθει νομοσχέδιο με περιεχόμενο μεταρρυθμιστικής κατεύθυνσης κατά την άνοιξη.»

    Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Δεν μπορείς να κάνεις μια φορολογική μεταρρύθμιση από τη μια στιγμή στην άλλη, αν και το οικονομικό επιτελείο είχε αρκετό καιρό να το κάνει. Αν πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που θα διορθώσει αδικίες να το δεχτώ.»

    Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Θα ήταν αδιανόητο να έρθει ένα φορολογικό νομοσχέδιο πρόχειρο, το οποίο θα είχε σκοπό να εισπράξει κάποια έσοδα απλώς και μόνο φοροεισπρακτικό, γιατί κάτι τέτοιο και άδικο θα ήταν και αναποτελεσματικό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Συμπληρώνονται σήμερα 4 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αν γυρίζαμε τον χρόνο πίσω, ως υπ Δημόσιας Τάξης θα κάνατε κάτι διαφορετικό από ό,τι είχατε κάνει; Αναφερόμαστε σε αυτά που ακολούθησαν τον Δεκέμβρη του 2008.»

    Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: « Όχι. Νομίζω ότι η ίδια η πορεία των πραγμάτων στον τόπο απέδειξε ότι δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό. Αυτή την πανελλήνια συγκίνηση που δημιουργήθηκε τον αναβρασμό επεχείρησαν κάποιοι να τον εκμεταλλευτούν. Δεν αναφέρομαι σε κανένα κόμμα, όμως κάποιοι θέλησαν να τον εκμεταλλευτούν. Όμως αυτό επέβαλλε σε ένα υπουργό που είχε συναίσθηση της ευθύνης του να έχει ως πρώτο μέλημα να μην υπάρξει θύμα ακόμα και τραυματισμός από την πλευρά της αστυνομίας μέσα σε αυτό τον γενικό αναβρασμό που υπήρχε, γιατί αν υπήρχε ένα ακόμα γεγονός παραπάνω οι συνέπειες μπορούσε να ήταν ολέθριες, αυτό αποφεύχθηκε. Αυτό έκανα και αυτό θα έκανα και σήμερα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:35

    Είδηση: 27033

    [04] Λαφαζάνης: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε από την κρίση όσο συνεχίζεται η πολιτική αβουλία»

    «Δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, όλα τα κεφάλαια έχουν κατευθυνθεί στις Βόρειες χώρες. Πώς βλέπουμε να ανακάμπτει η χώρα; Μόνο με τη λιτότητα; Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διεξόδου» τόνισε στη ΝΕΤFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγούμε από την κρίση όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική αβουλία. Διότι όλα τα κεφάλαια έχουν διαρρεύσει προς το Βορρά. Ο Νότος έχει χάσει πλήρως κάθε δυνατότητα και ικανότητα ρευστότητας. Νότο εννοώ πρώτα την Ελλάδα αλλά όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο, όλα τα κεφάλαια έχουν κατευθυνθεί στις Βόρειες χώρες. Πώς βλέπουμε να ανακάμπτει η χώρα; Μόνο με τη λιτότητα; Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα διεξόδου»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2012 13:41

    Είδηση: 27032


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 6 December 2012 - 17:50:27 UTC