Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χ. Γ. Φούχτελ στη ΝΕΤ: Να διατηρηθεί το γερό υπόβαθρο των ελληνογερμανικών σχέσεων
  • [02] Βενιζέλος προς Παπούλια για ρόλο ΠΑΣΟΚ, πορεία προς το Συνέδρο και ΧΑ
  • [03] Βολές Τσίπρα εναντίον διαπλοκής και κυβέρνησης
  • [04] Τσούκαλης: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και διαφοροποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο»
  • [05] Χ. Γ. Φούχτελ στη ΝΕΤ: Να διατηρηθεί το γερό υπόβαθρο των ελληνογερμανικών σχέσεων
  • [06] Τζαβάρας: «Το φορολογικό δεν είναι δικαιότερο, είναι συστηματικότερο»
  • [07] Βούτσης: «Βέλη με αποδέκτες και εντός κυβέρνησης οι ανακοινώσεις για το Δεκέμβρη '08»

    [01] Χ. Γ. Φούχτελ στη ΝΕΤ: Να διατηρηθεί το γερό υπόβαθρο των ελληνογερμανικών σχέσεων

    Θα χαρούμε να υποδεχτούμε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία - από τότε που είναι πρωθυπουργός υπάρχει ένα θετικό κλίμα ότι προχωράμε σε επίλυση προβλημάτων, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

    Υπάρχει εμπιστοσύνη από γερμανικής πλευράς, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα προχωρήσει σε ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, είπε ο Γερμανός υφυπουργός.

    Αναφορικά με την επίμαχη δήλωσή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φούχτελ σημείωσε ότι οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν και από ακραία στοιχεία, «αυτό αποδεικνύεται και από δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών».

    Όπως υπογράμμισε, γενικά παρερμηνεύτηκε η δήλωση του: «Αυτό που ήθελα να εκφράσω ήταν ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα απαιτεί πολλά επίπεδα αποφάσεων, που αναγκαστικά χρειάζονται πολλά στελέχη για να διεκπεραιωθεί».

    Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θα μπορέσει όλος ο μηχανισμός της δημόσιας διοίκησης να είναι πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός, σημείωσε.

    Ο κ. Φούχτελ ανέφερε πως είναι γεγονός ότι σε μια ελεύθερη αγορά, ένας υπέρογκος δημόσιος τομέας, ο οποίος είναι και πολύ δαπανηρός, δεν αφήνει περιθώρια για ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σπαταλώνται πολύ μεγάλα κονδύλια για τη συντήρησή του.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι, για να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρειάζονται δομές για τη λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων, προσθέτοντας πως η νέα οργάνωση και οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν αλλαγές και στο προσωπικό.

    Και από τις δύο πλευρές έχουν γίνει αρνητικές δηλώσεις και στον Τύπο και αλλού, εκτίμησε ο κ. Φούχτελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπερισχύσει το γερό υπόβαθρο της μακρόχρονης ελληνογερμανικής φιλίας, σημειώνοντας ότι 2 εκατ. Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ, πολλοί είναι οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στη Γερμανία.

    Ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη «τα καλά αποτελέσματα που δρομολογούνται τώρα θα πρέπει να γίνουν γνωστά και στην Γερμανία, να ξέρει ο κόσμος ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 17:43

    Είδηση: 27144

    [02] Βενιζέλος προς Παπούλια για ρόλο ΠΑΣΟΚ, πορεία προς το Συνέδρο και ΧΑ

    Στο διάλογο που είχε ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του επισήμανε ότι πήγε για να τον ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις, οικονομικές και πολιτικές στην κυβέρνηση, για τον ρόλο που παίζει το ΠΑΣΟΚ ως παράγοντας σταθερότητας στην κυβέρνηση. Επίσης για την πορεία προς το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και την Χρυσή Αυγή --αυτό το αντισυνταγματικό μόρφωμα, όπως το χαρακτήρισε, καθώς και για την προώθηση τροπολογίας στη νομοθεσία και τον ποινικό κώδικα για να αντιμετωπίζονται ατομικές συμπεριφορές παραβατικότητας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 17:16

    Είδηση: 27127

    [03] Βολές Τσίπρα εναντίον διαπλοκής και κυβέρνησης

    «Οι πρωταγωνιστές και εμπνευστές του Μνημονίου σήμερα συνειδητοποιούν ότι αυτή η παγίδα που στήθηκε σε βάρος της χώρας ίσως να αφορά και τους ίδιους και ότι δεν θα τύχουν της ευνοϊκής μεταχείρισης όπως είχαν συνηθίσει από το πολιτικό προσωπικό» είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας επιχειρηματικά συμφέροντα ότι, «ενώ εδώ και τρία χρόνια έκαναν τη βρώμικη δουλειά συκοφαντώντας κάθε κοινωνική και επαγγελματική κατηγορία, ενώ ισοπέδωσαν τα πάντα και όποιον αντιστάθηκε στην πολιτική του Μνημονίου, τώρα που τους ειδοποιούν και τους απειλούν να τους πάρουν τη δύναμη που είχαν ως σήμερα, τώρα άρχισαν τα δάκρυα και λένε ότι είναι θέμα εθνικής ανάγκης να κρατηθούν οι επιχειρήσεις τους».

    «Όταν υμνούσαν την πολιτική της βαρβαρότητας που οδήγησε χιλιάδες στην ανεργία, η εθνική ανάγκη δεν ήταν οι θέσεις εργασίας, αλλά το μνημόνιο- και τώρα είναι οι ίδιοι που θυμήθηκαν ότι οι τράπεζες κινδυνεύουν με αφελληνισμό. Και όταν εμείς μιλούσαμε για εθνικοποίηση των τραπεζών μας χλευάζανε και νομίζανε ότι τα λεφτά του IFSF θα ήταν σαν τα θαλασσοδάνεια και τώρα διαμαρτύρονται, αλλά είναι αργά για δάκρυα» τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν έχει να κερδίσει τίποτα από την επένδυση στη Χαλκιδική, παρά μόνο περιβαλλοντικό κόστος.

    Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όπως είπε οδηγεί στη φτωχοποίηση. «Και μόνο που "έπεσε" η σκέψη για φορολογία 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, σας ξεγυμνώνει για όσα λέγατε και αποκαλύπτει ότι στόχος είναι η διάλυση της μεσαίας τάξης. Αυτό το νομοσχέδιο είναι απορρύθμιση- και μόνο στην εξαθλίωση οδηγεί. Μην το αποκαλείτε μεταρρύθμιση», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι δεν έρχονται στη Βουλή να δώσουν απαντήσεις.

    Για το θέμα της διαθεσιμότητας ζήτησε από την κυβέρνηση να μην την αποκαλεί μεταρρύθμιση γιατί όπως είπε επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, οδηγεί στις απολύσεις. «Το μόνο που θα μπει σε διαθεσιμότητα είναι το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης σας» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    «Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον κατήφορο της τεχνητής έντασης»

    Αναφερόμενος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείου τύπου της ΝΔ την παραμονή της ημέρας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μια πρωτοφανή, μισαλλόδοξη, μετεμφυλιακή ανακοίνωση, μια νοσηρή ιδέα εγκεφάλων κοντά στον πρωθυπουργό που επιχειρώντας να αλλάξουν ατζέντα οδήγησαν τη χώρα στο 1949.

    «Προσβάλετε όσους επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές» συνέχισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε «ξαναβάλτε στο συρτάρι την πολιτική της έντασης και του διχασμού, γιατί το μόνο που θα κερδίσετε είναι η χλεύη. Δεν σας σώζει κανείς, καμία διαπλοκή, καμία απόπειρα αλλαγής του εκλογικού νόμου όπως προσπαθείτε να κάνετε τώρα με τη συζήτηση για την απλή αναλογική, καμία ακροδεξιά εφεδρεία. Οι πολίτες έχουν αποφασίσει τέλος η τρομοκρατία, η χώρα έχει αξιοπρέπεια και θα την διεκδικήσει».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 17:17

    Είδηση: 27125

    [04] Τσούκαλης: «Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και διαφοροποιήσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο»

    «Αυτό που επιδιώκουμε και γνωρίζουμε ως ΔΗΜΑΡ είναι μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου να έχει κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο, όχι να ψηφιστεί. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει περίοδος ευρύτατης διαβούλευσης.» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν υπάρχει η δέσμευση το φορολογικό νομοσχέδιο να ψηφιστεί μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου;»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Όχι. Αυτό που επιδιώκουμε και γνωρίζουμε ως ΔΗΜΑΡ είναι μέχρι τις 11 να έχει κατατεθεί, όχι να ψηφιστεί. Αυτό που θέλουμε είναι να υπάρξει περίοδος ευρύτατης διαβούλευσης.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Υπάρχει προϋπόθεση από πλευράς των εταίρων να έχει τελειώσει το θέμα του νομοσχεδίου προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση. Ισχύει ή όχι;»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Εμείς δεν το γνωρίζουμε αυτό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θέλουν να έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο μέχρι τις 11.»

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Η διαδικασία εντοπισμού της φορολογητέας ύλης που διαφεύγει είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις και διαφοροποιήσεις σε πολλούς δείκτες του νομοσχεδίου που θα ψηφιστεί.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 14:00

    Είδηση: 27122

    [05] Χ. Γ. Φούχτελ στη ΝΕΤ: Να διατηρηθεί το γερό υπόβαθρο των ελληνογερμανικών σχέσεων

    Θα χαρούμε να υποδεχτούμε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία - από τότε που είναι πρωθυπουργός υπάρχει ένα θετικό κλίμα ότι προχωράμε σε επίλυση προβλημάτων, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ.

    Υπάρχει εμπιστοσύνη από γερμανικής πλευράς, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και στην ελληνική κοινωνία, ότι θα προχωρήσει σε ένα δρόμο που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση, είπε ο Γερμανός υφυπουργός.

    Αναφορικά με την επίμαχη δήλωσή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Φούχτελ σημείωσε ότι οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν και από ακραία στοιχεία, «αυτό αποδεικνύεται και από δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών».

    Όπως υπογράμμισε, γενικά παρερμηνεύτηκε η δήλωση του: «Αυτό που ήθελα να εκφράσω ήταν ότι η γραφειοκρατία που υπάρχει στην Ελλάδα απαιτεί πολλά επίπεδα αποφάσεων, που αναγκαστικά χρειάζονται πολλά στελέχη για να διεκπεραιωθεί».

    Αν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, θα μπορέσει όλος ο μηχανισμός της δημόσιας διοίκησης να είναι πιο αποτελεσματικός και παραγωγικός, σημείωσε.

    Ο κ. Φούχτελ ανέφερε πως είναι γεγονός ότι σε μια ελεύθερη αγορά, ένας υπέρογκος δημόσιος τομέας, ο οποίος είναι και πολύ δαπανηρός, δεν αφήνει περιθώρια για ιδιωτικές πρωτοβουλίες και σπαταλώνται πολύ μεγάλα κονδύλια για τη συντήρησή του.

    Παράλληλα, σημείωσε ότι, για να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, χρειάζονται δομές για τη λήψη πιο γρήγορων αποφάσεων, προσθέτοντας πως η νέα οργάνωση και οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν αλλαγές και στο προσωπικό.

    Και από τις δύο πλευρές έχουν γίνει αρνητικές δηλώσεις και στον Τύπο και αλλού, εκτίμησε ο κ. Φούχτελ, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπερισχύσει το γερό υπόβαθρο της μακρόχρονης ελληνογερμανικής φιλίας, σημειώνοντας ότι 2 εκατ. Γερμανοί τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα, ενώ, πολλοί είναι οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στη Γερμανία.

    Ο κ. Φούχτελ αναφέρθηκε, τέλος, στην ανάγκη «τα καλά αποτελέσματα που δρομολογούνται τώρα θα πρέπει να γίνουν γνωστά και στην Γερμανία, να ξέρει ο κόσμος ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 17:25

    Είδηση: 27123

    [06] Τζαβάρας: «Το φορολογικό δεν είναι δικαιότερο, είναι συστηματικότερο»

    Την είδηση ότι γίνονται συζητήσεις για την δημιουργία ενός τηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα που θα αναδείξει τον πολιτισμό, επιβεβαίωσε στη ΝΕΤFM ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας και πρόσθεσε «πιστεύω ότι θα γίνει γρήγορα αυτό.»

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Σκοπεύετε να αναδείξετε τον πολιτισμό μέσα από μια συχνότητα;»

    Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: « Ήδη γίνονται συζητήσεις για να έχουμε ένα κανάλι πολιτισμού στην Ελλάδα και πιστεύω γρήγορα θα γίνει αυτό.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τηλεοπτικό κανάλι πολιτισμού;»

    Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: « Βέβαια.»

    ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Κ.ΤΖΑΒΑΡΑΣ: « Αυτό για το οποίο δεσμευτήκαμε προεκλογικά είναι να υπάρξει ένα φορολογικό σύστημα το οποίο να μπορεί όσο το δυνατόν καλύτερα και αποτελεσματικότερα να συλλάβει την φορολογητέα ύλη που διαφεύγει και όλοι είχαμε δεσμευτεί για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Το φορολογικό είναι δικαιότερο από το παρελθόν;»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 13:10

    Είδηση: 27115

    [07] Βούτσης: «Βέλη με αποδέκτες και εντός κυβέρνησης οι ανακοινώσεις για το Δεκέμβρη '08»

    Για «προφάσεις εν αμαρτίαις ενός πολιτικού προσωπικού που θεωρεί ότι ακυρώνει ίσως το ρόλο της Χρυσής Αυγής» έκανε λόγο ο γραμματέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «Ακρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» της ΝΕΤ Fm και στον Παναγιώτη Τσούτσια, με αφορμή την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ σε σχέση με την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και τη δικογραφία Ρουμελιώτη σημειώνει πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην μπουν οι υποθέσεις στο συρτάρι.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Να ξεκινήσουμε με αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, κάποιοι το χαρακτήρισαν ένα φραστικό πόλεμο ο οποίος θα πρέπει να μην συνεχιστεί.»

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: « Έτσι θέλουμε και εμείς. Εκφράσαμε την ανησυχία μας γιατί ήταν μια πρωτοφανή ανακοίνωση σε μια συνηθισμένη και καθόλα αξιοπρεπή πολιτική ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝ Φαίνεται ότι για τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 έχουν μια εντελώς ελλειπτική μνήμη σε κάποιους κύκλους της ΝΔ, εγώ παραπέμπω απλώς στις δηλώσεις τότε του Κάρολου Παπούλια, του προέδρου της Δημοκρατίας για το ξέσπασμα της νεολαίας. Από εκεί και πέρα τέτοιου τύπου ανακοινώσεις ποτέ δεν είχαν βγει μεταπολιτευτικά και ποτέ δεν είχαν ανταλλαγεί, πόσο μάλλον του κυβερνώντος κόμματος προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: « Είδα τον κ. Μουρούτη να γράφει στο twitter, ότι όχι μόνο επικροτεί την ανακοίνωση, που ενδεχομένως την έχει κάνει και ο ίδιος, αλλά ότι απηχεί ακριβώς τα πράγματα και δημιούργησε πανικό στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες ανόητες αντιλήψεις, ότι πρέπει να ανασύρονται εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις περί δοσιλόγων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Επισήμως το κόμμα μας ζητά εκλογές εδώ και δυο μήνες. Γιατί αυτά είναι εμπρηστικά; Προφάσεις εν αμαρτίαις ενός πολιτικού προσωπικού που θεωρεί ότι ακυρώνει ίσως το ρόλο της Χρυσής Αυγής ενώ είναι προφανές ότι τον ενδυναμώνει με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, ή ακόμα χειρότερα, ήταν βέλη με αποδέκτες και μέσα στην κυβέρνηση. Διότι πιστεύω προσωπικά ότι ήθελαν να σπάσουν και τις πρωτοβουλίες που πήρε ο Βενιζέλος σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Τι θα κάνετε με τη λίστα Λαγκάρντ και την δικογραφία Ρουμελιώτη;»

    Ν.ΒΟΥΤΣΗΣ: « Θα τα εξετάσουμε και θα κάνουμε καθετί πρώτον, για να μην ξεχαστούν, δεύτερον για να μην παραγραφούν και τρίτον για να μην μπορεί κανείς να προσάψει ότι πάμε σε μια άδικη ή πρόχειρη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής δεν θα αφήσουμε αυτές τις περιπτώσεις να μπουν στο συρτάρι»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2012 13:24

    Είδηση: 27113


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 December 2012 - 17:50:51 UTC