Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ε. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και το φορολογικό θα ψηφιστεί
  • [02] Σαμαράς:«Αποφασισμένοι να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα της χώρας»
  • [03] Με μια ματιά

    [01] Ε. Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και το φορολογικό θα ψηφιστεί

    Την βεβαιότητα οτι το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση οπότε τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά καθώς θα πέσει χρήμα στην αγορά, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης.

    Μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου πήραν το λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αλλοι εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, άλλοι τοποθετήθηκαν αυτοκριτικά και υπήρξε και κριτική στις πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα.'Ενταση επικράτησε και σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν άρεσαν σε μερίδα του ακροατηρίου αποστροφές των ομιλητών.Έτσι ορισμένοι από το ακροατήριο αντέδρασαν με φωνές στην ομιλία του πρώην υφυπουργού Λευτέρη Τζιόλα.

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως λέει ψέματα και κρύβει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βρει κεφάλαια από την Κίνα, τη Ρωσία και αλλού. Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης-και κυρίως τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α-τόνισε πως όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός «θα του ζητήσει τα ρέστα» αργότερα. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση, όμως κανείς τους δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό, παρατήρησε.

    Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σηκώνει στους ώμους του τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση. Αφησε αιχμές προς τη ΔΗΜ.ΑΡ λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «επαμφοτερίζουσες τάσεις» και ζήτησε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζε τα μέτρα στη Βουλή και δεν υπήρχε η πλειοψηφία των 151 βουλευτών. «Οποιος χτυπάει το ΠΑΣΟΚ, χτυπάει την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, χτυπάει τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είπε πως θα κάνει συναντήσεις με φορείς και κοινωνικούς θεσμούς, επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «αντισυνταγματικό μόρφωμα» και υπογράμμισε ότι οι τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας δεν ενισχύονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία που ευνοεί ή ανέχεται τέτοια φαινόμενα.

    Σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου ο κ. Βενιζέλος είπε πως «πρέπει να ξαναγίνουμε παράταξη, να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, να ξαναεκφράσουμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλα «σοκ» και σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ της επιρροής του. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση πως όταν ανέβει η Ελλάδα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ.

    Ηταν καυστικός απέναντι στη στάση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που εμφανίστηκαν ως «αλεξιπτωτιστές» και «κηπουροί» στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και άλλων με μεγάλη διαδρομή στο κόμμα. Αναγνώρισε ότι όσοι περίμεναν να καταλάβουν κυβερνητικές θέσεις απογοητεύθηκαν με την απόφαση να μην συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρατήρησε πως κάνουν «τραγικό λάθος» όταν μιλάνε για «ασύμμετρη φθορά» στην κυβέρνηση.

    Δήλωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό σε όλους, σε όσους δεν φοβούνται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ, σε όσους δεν στρέφονται κατά της παράταξης», ενώ απηύθυνε εκ νέου πρόσκληση συνεργασίας προς τη ΔΗΜ.ΑΡ και άλλες κινήσεις. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάνει «λυσσασμένη προσπάθεια» για να μην αλλάξει κάτι και του καταλόγισε «δήθεν αριστερό συντηρητισμό». Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει και οι πολίτες δεν φεύγουν από τη δημοκρατική παράταξη, αλλά απλώς αποστασιοποιούνται και περιμένουν να δουν τι θα γίνει σε αυτή.

    Μετά την ομιλία του κ. Βενιζέλου πήραν το λόγο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αλλοι εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, άλλοι τοποθετήθηκαν αυτοκριτικά και υπήρξε και κριτική στις πολιτικές που ακολούθησε το κόμμα. Στέλεχος είπε ότι «δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος μας γύρισε την πλάτη, διότι είμαστε και ανήθικοι», σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «ανήθικος» δεν είναι κάποιος μόνο όταν κλέβει, αλλά και όταν λέει πως οι εργαζόμενοι θα συνταξιοδοτούνται στα 67 τους χρόνια, αφού ο ίδιος εκτιμά πως ούτε αυτό θα ισχύσει και οι συντάξεις θα δίνονται «μετά θάνατον».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 14:39

    Είδηση: 27195

    [02] Σαμαράς:«Αποφασισμένοι να ανακτήσουμε την φερεγγυότητα της χώρας»

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης.

    -Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτό το Σαββατοκύριακο ταξιδεύετε στο Μόναχο. Γιατί σας είναι τόσο σημαντικό να μιλήσετε με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Χορστ Ζεεχόφερ;

    Εμείς οι Ευρωπαίοι πιστεύουμε στον διάλογο και στην απευθείας συνομιλία. Και είμαι αισιόδοξος ότι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Αρχηγό του CSU θα βελτιώσει την κατανόηση μεταξύ μας. Είμαστε εταίροι, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και ιδεώδη. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε ο ένας από τον άλλο, έχουμε να κερδίσουμε πολλά, εάν μιλούμε μεταξύ μας περισσότερο. Έρχομαι στο Μόναχο ως φίλος, ανοιχτός, ειλικρινής και δίκαιος. Γνωρίζω ότι οι Γερμανοί φίλοι μας εκτιμούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Προσβλέπω σε ένα νέο ξεκίνημα στις σχέσεις μας.

    - Η κυβέρνησή σας αποφάσισε επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Αλλά αυτό το είχε κάνει ήδη και ο προκάτοχός σας Γ. Παπανδρέου και οι μεταρρυθμίσεις ποτέ δεν υλοποιήθηκαν. Γιατί η Ευρώπη να εμπιστευθεί αυτή τη φορά την ελληνική κυβέρνηση;

    Επειδή ήδη έχουμε αποδείξει ότι αυτή τη φορά το εννοούμε σοβαρά. Ήδη εφαρμόσαμε δεκάδες μέτρα κατά γράμμα. Ο απολογισμός μας είναι: από 72 μέτρα τα οποία ζήτησε η τρόικα , εφαρμόσαμε 72. Είμαστε αποφασισμένοι να ανακτήσουμε την πιστωτική φερεγγυότητα της χώρας μας και διάφοροι ευρωπαίοι ηγέτες και οργανισμοί ήδη μας έχουν επαινέσει ακριβώς για αυτό.

    - Παραταύτα, η γραφειοκρατία των υπουργείων πάλι θα προσπαθήσει να αναβάλει την εφαρμογή. Η Διεθνής Διαφάνεια μόλις διαπίστωσε ότι η διαφθορά στην Ελλάδα τελευταία ειναι χειρότερη από ποτέ.

    Η κυβέρνηση μας είναι μόλις πέντε μήνες στην εξουσία. Τα αποτελέσματα της μελέτης στην οποία αναφέρεστε αφορούν τον χρόνο πριν από την ανάληψη της εξουσίας από μένα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Βλέπουμε σε όλους τους τομείς ενθαρρυντικά δείγματα: Μόνο στο τρέχον έτος, η ελληνική θέση στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας βελτιώθηκε κατά 11 θέσεις. Στην κατάταξη των χωρών με το πιο φιλικό για την οικονομία κλίμα, ανεβήκαμε μάλιστα 13 θέσεις. Το κύμα παράνομων μεταναστών στα σύνορά μας μειώθηκε κατά 80%. Η εσωτερική ασφάλεια βελτιώνεται αισθητά. Αποκαλύψαμε συντάξεις που αποκτήθηκαν με δόλο και υγειονομικές υπηρεσίες που χορηγούνταν καταχρηστικά, οι ένοχοι αναγνωρίστηκαν και οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη.

    - Πώς;

    Δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι ξεσκεπάστηκαν και μέχρι πρόσφατα παρέμεναν παραταύτα στις θέσεις τους, διώκονται. Επιτιθέμεθα μετωπικά στα λόμπι, τα οποία πλούτισαν παρανόμως στον τομέα των προμηθειών του δημοσίου, πχ στα νοσοκομεία. Αλλά κανείς δεν μπορεί να τακτοποιήσει τα πάντα μονομιάς. Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται ότι κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Για αυτό έχουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων - παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας τα οποία έπρεπε να εφαρμόσουμε και παρά την αντίσταση των ομάδων συμφερόντων που αισθάνονται να απειλούνται. Όπως είπα, το εννοούμε σοβαρά. Και το αποδεικνύουμε.

    - Σύμφωνα με ελληνικές εφημερίδες, βρίσκεται και η μητέρα του προκατόχου σας Παπανδρέου στην λίστα Λαγκάρντ διασήμων φοροφυγάδων. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δημιούργησε στην Ευρώπη ένα σοκ;

    Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν για τρία χρόνια ο κύριος πολιτικός μου αντίπαλος. Αντιπαρατεθήκαμε έντονα στην Βουλή, αλλά ποτέ δεν συμπεριφέρθηκα απέναντί του άδικα. Για αυτό και δεν θα τον κρίνω στην βάση κατηγοριών εναντίον του από εφημερίδες. Όλα ελέγχονται ενδελεχώς. Κανένας δεν στέκεται πάνω από τον νόμο. Αλλά δεν στοχεύω κάτω από τη μέση.

    - Ο λαός έχει κουραστεί με Έλληνες πολιτικούς που πλουτίζουν από τα αξιώματά τους, όπως συνέβαινε επί μακρόν.

    Κατέθεσα δραματικές αλλαγές της νομοθεσίας σχετικά με την συμπεριφορά των πολιτικών, είτε ποινικής είτε άλλης φύσης. Αλλά είμαστε Ευρωπαίοι. Έχουμε νόμους και νομικές διαδικασίες. Δεν θα καταδικάσουμε ανθρώπους μόνο στη βάση κάποιων κατηγοριών. Θα εξετάσουμε τα πράγματα και θα κρίνουμε τον καθένα με βάση στοιχεία. Θα ήταν πολύ εύκολο - και πολύ συμφέρον - για εμένα να κατηγορήσω πρώην αντιπάλους για αυτά ή για εκείνα τα πράγματα. Αλλά θα υπηρετούσε την δικαιοσύνη, αν το έκανα χωρίς αποδείξεις; Όχι! Θα κατέληγε οποιοσδήποτε Γερμανός πολιτικός σε οποιαδήποτε συμπεράσματα για έναν πολιτικό αντίπαλο όσο οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί; Δεν το νομίζω. Θα διαλευκάνουμε την υπόθεση. Αλλά ως Ευρωπαίοι, ως δημοκρατική χώρα, με κανόνες και νόμους.

    - Πότε θα δούμε επιτέλους φοροαπατεώνες να καταδικάζονται και να πηγαίνουν φυλακή; Ο ελληνικός λαός που υποφέρει περιμένει αυτή τη μέρα.

    Η κυβέρνηση δεν διαχωρίζει τους πολίτες με βάση τον πλούτο τους. Και πλούσιοι - σε περίπτωση οποιουδήποτε παραπτώματος - ήδη διώκονται ποινικά. Είναι πολύ εύκολο, να υπονοεί κανείς ότι η φοροδιαφυγή αφορά μόνο έναν αριθμό πλουσίων Ελλήνων. Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι ευρέως εξαπλωμένη. Το 35% της οικονομίας μας είναι παραοικονομία. Δεν εμπλέκονται μόνο πλούσιοι σε αυτό. Ανθρώποι από όλες τις τάξεις επωφελούνται από την παραοικονομία. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή, διότι είναι ένα μεγάλο διαρθρωτικό πρόβλημα.

    - Τι κάνετε συγκεκριμένα;

    Χρειαζόμαστε σκληρές ποινές και νόμους οι οποίοι καθιστούν δυνατή την γρήγορη επιβολή αυτών των ποινών. Όσο μιλάω μαζί σας, βρισκόμαστε στην διαδικασία εισαγωγής αυτών των νόμων. Ένα παράδειγμα: σε λίγο θα είμαστε σε θέση η φοροδιαφυγή σε μεγαλύτερη κλίμακα να διώκεται ποινικά σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως οποιουδήποτε διακανονισμού με τις φορολογικές αρχές. Ένας τέτοιος νόμος δεν υπήρχε μέχρι τώρα. Τώρα τον εισάγουμε.

    - Οι Έλληνες έχασαν σε αυτή την κρίση κατά μέσο όρο το ένα τρίτο του εισοδήματός τους. Πολλοί δεν βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ. Ο ριζοσπάστης σοσιαλιστής Αλέξης Τσίπρας κερδίζει στις δημοσκοπήσεις. Πόσο μπορεί να κρατηθεί η κυβέρνησή σας;

    Ήδη κατά την διάρκεια του επόμενου χρόνου οι μεταρρυθμίσεις για την υπέρβαση της ύφεσης θα κινητοποιήσουν την οικονομία και θα οδηγήσουν στην υπέρ κάλυψη των μέτρων λιτότητας για τη μείωση του ελλείμματος. Για αυτό η ύφεση θα μειωθεί αισθητά και θα καταλήξει στο τέλος του 2013 σε μια ανάκαμψη. Το αργότερο τότε η πλειοψηφία των Ελλήνων θα δει φως στην άκρη του τούνελ. Αλλά ήδη προηγουμένως θα δούμε μια ανακούφιση.

    - Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει αισθητό κάτι τέτοιο...

    Μα η ψυχολογία ήδη αλλάζει! Αυξάνονται πχ πάλι οι τραπεζικές καταθέσεις, κινητοποιούνται την οικονομία μέσω της ανακεφαλιοποίησης των τραπεζών μας και του συμψηφισμού με οφειλές του κράτους στην ιδιωτική οικονομία. Και τα δυο είναι σημαντικά για να ξεκινήσουμε μια ανάκαμψη. Και τα δύο είναι συμφωνημένα με την τρόικα. Με άλλα λόγια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια νεα ισορροπία μεταξύ περικοπών και μέτρων τα οποία κινητοποιούν την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό το νέο μίγμα θα ανατρέψει την καθοδική τάση. Και η επίδραση θα ενισχυθεί και μέσω της επιστροφής των καταθέσεων στις τράπεζες, μέσω της αποδέσμευσης ευρωπαϊκών κονδυλίων, τα οποία ως τώρα δεν είχαν αξιοποιηθεί από την Ελλάδα και πρωτίστως μέσω νέων επενδύσεων από το εξωτερικό. Αυτό αλλάζει την κατάσταση ριζικά. Κάποια από αυτά γίνονται πολύ γρήγορα, κάποια σταδιακά. Αλλά όλα μαζί θα βελτιώσουν αποφασιστικά τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία αλλά και την ψυχολογία της αγοράς. Σε ό,τι αφορά την ιδεολογία τύπου Κάστρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτήν δεν θα την σχολιάσω. Αλλα είμαι πεπεισμένος ότι όταν η οικονομία μας θα πάρει πάλι μπρος, ο λαϊκισμός θα διαλυθεί...

    -Οι Γερμανοί φορολογούμενοι πληρώνουν ένα υψηλό τίμημα για την διάσωση της Ελλάδας. Ταυτόχρονα παραπονιούνται Έλληνες, διαμαρτυρόμενοι για ελλιπή αλληλεγγύη των Γερμανών και εφημερίδες δείχνουν την κυρία Μέρκελ με ναζιστικά σύμβολα. Καταλαβαίνετε ότι αυτό θέτει σε κίνδυνο την γερμανική διάθεση για βοήθεια;

    Όπως ήδη είπε σωστά η καγκελάριος, είμαστε περήφανοι που οι άνθρωποι μπορούν να διαμαρτύρονται στις χώρες τους. Αυτή είναι η Δημοκρατία! Οι πολιτικές ηγεσίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία εργάζονται σκληρά για να αποθαρρύνουν πολιτικούς εξτρεμιστές. Κοινός μας στόχος είναι να καταπολεμήσουμε τέτοια φαινόμενα και στις δυο πλευρές και όχι να αλληλοκατηγορούμαστε για εξτρεμισμό. Ο εξτρεμισμός υπονομεύει την Δημορατια και την κοινωνική συνοχή.

    - Κατά την τελευταία σας επίσκεψη στο Βερολίνο υποσχεθήκατε ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα χρέη της. Τώρα όμως, ακόμη και η καγκελάριος μιλάει για ένα κούρεμα χρέους.

    Ξεκάθαρος στόχος μας είναι να αποφύγουμε μια χρεοκοπία. Θελουμε να ανακτήσουμε ως κράτος την πιστωτική μας φερεγγυότητα - πολιτικά και οικονομικά. Αυτός είναι ένας σκληρός αγώνας, αλλά θα τον κερδίσουμε, θα γίνει μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη. Εν τω μεταξύ είναι υποχρέωσή μας να αποδειχθούμε αξιόπιστοι από κάθε πλευρά. Το παίρνουμε αυτό πολύ σοβαρά. Αυτό είναι όλο που μπορώ να πω σχετικά.

    - Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα. Ποτέ μπορούν οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν πάλι στην Αθήνα, την Σαντορίνη ή την Κρήτη χωρίς να πρέπει να φοβούνται ότι γενικές απεργίες θα τους χαλάσουν τις ωραιότερες εβδομάδες του χρόνου;

    Για εμάς τους Έλληνες, η φιλοξενία είναι πολύ σημαντική. Αυτό είναι ένα πολιτισμικό χαρακτηριστικό το οποίο το κρατούμε από την αρχαιότητα. Αλλωστε ο Δίας, ο πατέρας των αρχαίων Ελλήνων θεών, είχε ορκιστεί να προστατεύει την φιλοξενία. Οι Έλληνες μπορεί να έχουν ανάμεικτα συναισθήματα σχετικά με την μία ή την άλλη πολιτική. Αλλά όταν ένας ξένος επισκέπτεται τη χώρα μας, τότε μας είναι είναι για όλους μας ιερός. Αυτό είναι άγραφος νόμος μέσα στο πολιτισμικό DNA μας.

    - Είστε σίγουρος ότι και οι αντίπαλοί σας αισθάνονται δεσμευμένοι σε αυτή την υπόσχεση;

    Φέραμε νέους κανόνες οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι άγριες απεργίες δεν θα χαλάσουν τις διακοπές των φιλοξενούμενών μας. Παρά πολλοί Έλληνες ζουν από τον τουρισμό. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό να το καταστρέψουν προβοκάτορες. Όταν ψηφίσαμε αυτούς τους νόμους, η συναίνεση της κοινής γνώμης ήταν ευρύτατη. Επιτρέψτε μου να προσκάλεσω για άλλη μια φορά όλους τους Γερμανούς στην Ελλάδα. Θα ζήσετε εκεί μοναδικές και ωραίες στιγμές.

    "Ας αφήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις ο πρωθυπουργός και ας θέσει για πρώτη φορά στους τοκογλύφους πιστωτές μας το ζήτημα του παράνομου και επαχθούς ελληνικού χρέους"σχολίασε το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής.

    Σχετική είδηση:

    Α. Σαμαράς στην Muenchner Merkur: «Έρχομαι ως φίλος»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2012 14:48

    Είδηση: 27188

    [03] Με μια ματιά

    ------Τέσσερα άτομα -αγνώστων στοιχείων- λήστεψαν τα μεσάνυχτα έναν έμπορο κοσμημάτων, στην οδό Γορτυνίας 43 στην Ηλιούπολη. Οι δράστες επιτέθηκαν στον έμπορο μόλις στάθμευσε το αυτοκίνητο του, τον ακινητοποίησαν με σωματική βία, άρπαξαν μία βαλίτσα με κοσμήματα και χρήματα από το πορτ μπαγκάζ και διέφυγαν. Από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Νωρίτερα δύο άλλοι άγνωστοι επιτέθηκαν σε περίπτερο στον 'Αγιο Παντελεήμονα, χτύπησαν τον ιδιοκτήτη και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Το θύμα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών.

    -------Προσωρινά κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας παραμένει ένας 47χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων. Ο γιατρός εναντίον του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα, οδηγήθηκε στην ανακρίτρια Πύργου, όπου απολογήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη υπόθεση άρχισε να ερευνάται, όταν ασφαλιστικά ταμεία διαπίστωσαν παρατυπίες στα φύλλα βιβλιαρίων συνταγογράφησης ασθενών. Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν ευθύνες σε βάρος του γιατρού, ο οποίος όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε τις κατηγορίες, κατά την διάρκεια της απολογίας του στην ανακρίτρια. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γιατρός επιρρίπτει ευθύνες σε τρίτο πρόσωπο. Πάντως στη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εξετάζεται η πιθανή συμμετοχή και άλλων ατόμων στην συγκεκριμένη υπόθεση.

    -----Καλά είναι στην υγεία τους οι 9 Έλληνες ναυτικοί του υπό ελληνική σημαία ελληνόκτητου πλοίου «AEGEAN HORΙZON», που κρατείται εδώ και 20 ημέρες από τις αρχές της Νιγηρίας. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, το πλοίο με 24 άτομα πλήρωμα, 9 Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους, ενώ είχε αποπλεύσει για το Ρότερνταμ, το σταμάτησαν πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, πιθανόν εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του. Η πλοιοκτητρία εταιρεία, όπως και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, είναι σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον καπετάνιο του «AEGEAN HORΙZON», ενώ για το θέμα είναι ενημερωμένο το υπουργείο Εξωτερικών, που έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27202


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 December 2012 - 17:50:14 UTC