Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θερμή υποδοχή στη Βαυαρία
  • [02] Με μια ματιά

    [01] Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα - Θερμή υποδοχή στη Βαυαρία

    «Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα κλείνουμε το πρώτο κεφάλαιο. Περάσαμε σειρά δύσκολων μεταρρυθμίσεων προκειμένου να γυρίσουμε τη σελίδα και να προχωρήσουμε στην ανάκαμψη», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά τη χθεσινή συνάντησή του στο Μόναχο με τον ομόλογο του της Βαυαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα. «Σέβομαι τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα», υπογράμμισε ο αρχηγός των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και προώθησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

    Κατά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, συζητήθηκαν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους θα αναπτυχθεί συνεργασία.

    Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι με το δάνειο και την έγκριση της ΕΕ και του ΔΝΤ, θα καταστεί δυνατή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες και η εθνική συμμετοχή στα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να γίνουν μεγάλα έργα, τα οποία θα δημιουργήσουν και πολλές θέσεις εργασίας και εμφανίστηκε κατ' αρχήν ικανοποιημένος από τη διαδικασία επαναγοράς του ελληνικού χρέους.

    Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, «το 50% στην οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας» και πρόσθεσε ότι «όταν αυτή αλλάξει, και ο κόσμος αντιληφθεί ότι έχουμε πια φύγει από την δραχμοφοβία, όταν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα προχωρά αποφασιστικά για να είναι ένα κανονικό, όπως όλες οι άλλες χώρες, μέλος της Ευρωζώνης», τότε θα μπορεί η Ελλάδα να φθάσει και στο επόμενο βήμα, την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό και τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις.

    «Όλα αυτά θα βοηθήσουν να γυρίσουμε την καμπύλη και η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Είναι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Και η ιστορία επιτυχίας της Ελλάδας θα αποδείξει ότι η Ευρώπη στάθηκε στα δύσκολα με σωφροσύνη και αλληλεγγύη», δήλωσε.

    Από την πλευρά του, ο Χορστ Ζεεχόφερ αναφέρθηκε ενδεικτικά στην εκπαίδευση και κυρίως στην επαγγελματική κατάρτιση. Επίσης, έκανε λόγο για τις αλλαγές στο φορολογικό και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου, την οποία, όπως είπε, η Ελλάδα προχωρά πιο άμεσα από την Γερμανία, που θα την πραγματοποιήσει σταδιακά ως το 2030. «Δεν είναι απλώς διπλωματία ή ευγένεια, όπως θα πιστεύετε, αλλά πεποίθησή μου», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι ο λαός και η κυβέρνηση της Ελλάδας αξίζουν τον σεβασμό, καθώς βρίσκονται σε έναν καλό δρόμο για να ξεπεράσουν τις αιτίες της κρίσης.

    «Όπως όμως και στην ελεύθερη οικονομία, μόνο εξυγίανση και λιτότητα δεν αρκούν. Χρειάζεται πολιτική ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης. Και λέμε ότι τα βήματα έχουν ξεκινήσει. Και για αυτό στηρίζουμε ως βαυαρική κυβέρνηση τους Έλληνες σε αυτόν τον δρόμο», ανέφερε.

    Σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Όσλο για την τελετή απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.

    Σχετικές ειδήσεις: Σαμαράς-Ζεεχόφερ: «Σέβομαι τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα» Γερμανικά ΜΜΕ: Εξαιρετική η συνάντηση Σαμαρά-Ζεεχόφερ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 11:21

    Είδηση: 27268

    [02] Με μια ματιά

    - Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους έως τις 19 Ιανουαρίου αποφάσισαν και οι εισαγγελείς μετά τους δικαστές, κατεβαίνοντας από τις έδρες 12:00-15:00.

    - «Από την τσέπη τους» θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ θα αρχίσει νέος κύκλος επαφών με τον ΕΟΠΥΥ και τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

    - Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δημοσίας Χρήσης, κρίνοντας ως θετική εξέλιξη την πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να συνηγορήσει στις ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, για να μειωθεί το αντίτιμο που καταβάλλουν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27269


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 10 December 2012 - 9:49:21 UTC