Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Έφυγε» ο Στάθης Κάβουρας
  • [02] Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF - Συγκεντρώθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ
  • [03] Σταμάτης: «Στο μυαλό μας κυριαρχούσε η θέση μιας κεντροδεξιάς παράταξης»
  • [04] Στρατούλης: «Δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα»
  • [05] Τσίπρας: Πρέπει να διώξουμε την κυβέρνηση - Υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση
  • [06] Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης στη ΝΕΤ
  • [07] Μωραΐτης: «Πρέπει να υπάρχουν στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές»
  • [08] Με μια ματιά

    [01] «Έφυγε» ο Στάθης Κάβουρας

    Πέθανε τα χαράματα της Τρίτης, σε ηλικία 80 ετών, ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής των δημοτικών τραγουδιών Στάθης Κάβουρας. Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές του είδους, με σημαντικό έργο, αφού έγραψε και ερμήνευσε πάνω από 500 τραγούδια και συνέβαλε ιδιαίτερα στην προβολή του δημοτικού τραγουδιού. Πραγματοποίησε επίσης, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με την ΕΡΤ και έχει γράψει δύο βιβλία. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τετάρτη στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, στο Γκολφ της Γλυφάδας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27417

    [02] Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της UNICEF - Συγκεντρώθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ

    Περισσότερα από 300.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού Τηλεμαραθωνίου Αγάπης για την καταπολέμηση της φτώχειας και τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο, που διοργάνωσε όπως κάθε χρόνο η ΕΡΤ σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF. Στο ποσό αυτό -υψηλό για τα οικονομικά δεδομένα της συγκυρίας- δεν συμπεριλαμβάνονται τα έσοδα από τα SMS, οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι «κουμπαράδες» των σχολείων.

    Συγκινητικά ήταν τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε χθες το τηλεφωνικό κέντρο που είχε στηθεί για τις ανάγκες του Τηλεμαραθωνίου, στο οποίο Έλληνες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό ανακοίνωναν τις προσφορές τους.

    Οι πολίτες μπορούν να συνεχίσουν τις προσφορές τους στη UNICEF με τους παρακάτω τρόπους: - Με γραπτό μήνυμα (SMS), στέλνοντας κενό μήνυμα στο 54234 μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου (αυτόματη χρέωση 1,23 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). - Από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ, καλώντας το 901 11 17 17 17 (αυτόματη χρέωση 3,68 ευρώ ανά κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). - Μέσω της ιστοσελίδας της UNICEF, στη διεύθυνση www.unicef.gr

    Επίσης όσοι επιθυμούν, μπορούν να καταθέτουν τη συνεισφορά τους στους παρακάτω αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών: - Εθνική 169/480020-64 - ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΑΤΕ BANK 017 04 00441670 - Εμπορική 031/80191081 - Κύπρου 0000 1216 3468 - Πειραιώς 5049-022842-011 - Attica 069/54799691 - Alpha Bank 115 00 2002 017649 - T Bank 101-03-0006583 - Citibank 55 02 346484 - Eurobank- Ergasias AE 0026-0102-14-0100540998 - HSBC 002-066694-130 - Millennium Bank 51 98 29 - Geniki Bank 3603003908-9 - PROBANK 296431012017 - MARFIN-EGNATIA BANK 0127787-40/0

    - Σε όλα τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ - Για τους κατοίκους της Κύπρου: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) 52 5539 8037 - Για τους κατοίκους Εξωτερικού: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - NATIONAL BANK OF GREECE. ΙΒΑΝ : GR61 0110 1690 0000 1692 9600 878 - SWIFT (BIC) : ETHNGRAA

    Σημαντικές ήταν οι προσφορές από εταιρείες και φορείς, αλλά και από εκατοντάδες σχολεία. Μηνύματα απηύθυναν μέσω βίντεο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας και πολιτικοί αρχηγοί.

    Στον Τηλεμαραθώνιο έδωσαν το «παρών» πολλές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, της δημοσιογραφίας, του αθλητισμού και της τέχνης, καθώς και οι Ολυμπιονίκες της Παραολυμπιάδας 2012 και 23 σχολεία από την Αθήνα και την επαρχία, που έσπασαν τους κουμπαράδες τους στο στούντιο της ΕΡΤ.

    Στο μουσικό μέρος της βραδιάς εμφανίστηκαν o Nίκος Τουλιάτος με τα κρουστά, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Γιάννης Μηλιώκας, η Μαριέττα Φαφούτη, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Δημήτρης Κότσικας, η Ζωή Τηγανούρια, οι ONIRAMA, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Χαρά Κεφαλά, ο Γιώργος Μεράντζας , ο Γεράσιμος Ανδρεάτος. ο Γιάννης Ζουγανέλης και η Σοφία Παπάζογλου.

    Τον τηλεμαραθώνιο παρουσίασαν ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Μάριον Μιχελιδάκη, ο Χρήστος Φερεντίνος, η Μαριλένα Κατσίμη, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Κουβαράς, η Λίνα Κλείτου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Κατερίνα Καραβάτου, ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Κώστας Αρβανίτης, η Χαρά Κεφαλά, ο Κώστας Φραγκολιάς, η Βίκυ Παγιατάκη, η Δώρα Αναγνωστοπούλου, ο Μιχάλης Μαρίνος, η Μαρίνα Λαχανά, η Μάγια Γάκη, ο Γιάννης Δημητριάδης, η Βάνα Δαφέρμου και η Λιλιάνα Αβρούσιν. Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη, η αρχισυνταξία της Δέσποινας Μακρινού και η διεύθυνση παραγωγής της Μαριάννας Ροζάκη και της Αθηνάς Νίνου.

    Ο Τηλεμαραθώνιος μεταδόθηκε από τη συχνότητα της ΕΤ1 και αναμεταδόθηκε για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο δορυφορικά από την ERTworld και μέσω διαδικτύου από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr, ενώ μέρος του μετέδωσε και η ΕΤ3. Περισσότεροι από 80 ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα στήριξαν την προσπάθεια, με απευθείας συνδέσεις στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές τους. Με τα στούντιο συνδέθηκαν κατά διαστήματα όλα τα ραδιόφωνα και οι Περιφερειακοί Σταθμοί της ΕΡΑ.

    Για τις ανάγκες του Τηλεμαραθωνίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι «Μέλισσες» και ο Μύρωνας Στρατής, διέθεσαν σε εμπορικό κέντρο των Αθηνών αυτόγραφά τους έναντι ενός ευρώ, ενώ δημοπρατήθηκαν μία μεταξοτυπία του Δημήτρη Μυταρά, ένα σκίτσο του Μίνωος Αργυράκη, καθώς και από μία φανέλα της Barcelona, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ με τις υπογραφές των παικτών τους.

    Σχετική είδηση: Τηλεμαραθώνιος Αγάπης της Unicef σε συνεργασία με την ΕΡΤ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 17:03

    Είδηση: 27416

    [03] Σταμάτης: «Στο μυαλό μας κυριαρχούσε η θέση μιας κεντροδεξιάς παράταξης»

    «Εμείς θέλουμε να πείσουμε μια μεγάλη μερίδα του λαού για το δίκιο των απόψεών μας και από εκεί και πέρα αν έρθουν άλλα κόμματα να συγκλίνουν προς εμάς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την όποια συνεργασία» δήλωσε στη NETFM ο Δημήτρης Σταμάτης, στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ: « Όταν μια συνεργασία προκύπτει σε μια προγραμματική βάση, βεβαίως και είναι συζητήσιμη. Όταν όμως μια συνεργασία τίθεται εκ των προτέρων ως μονόδρομος και ως υποχρεωτική ή επιθυμητή εξέλιξη τότε αλλάζουν τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να πείσουμε μια μεγάλη μερίδα του λαού για το δίκιο των απόψεών μας και από εκεί και πέρα αν έρθουν άλλα κόμματα να συγκλίνουν προς εμάς θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την όποια συνεργασία.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπω στο twitter ο κος Καμμένος να γράφει ότι είναι ξεκάθαρο ποιοι λειτούργησαν ως Δούρειος ίππος επαγγελματίες με σπόνσορες.»

    Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ: « Ξέρω από την εμπειρία μου ότι κάθε φορά που δημιουργείται ένα ρήγμα σε μια παράταξη ή σε ένα κόμμα, μοιραία οι αφορισμοί και οι δικαιολογίες και οι απαντήσεις είναι αυτού του είδους.»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Βλέπετε περιθώριο επανάκαμψης όσων αποχωρήσατε από το κόμμα των ανεξάρτητων Ελλήνων στη ΝΔ;»

    Δ.ΣΤΑΜΑΤΗΣ: « Τέτοιο περιθώριο δεν υπάρχει. Άλλωστε η ΝΔ ακολουθεί το δικό της μνημονιακό δρόμο, εμείς είμαστε κατά του μνημονίου, όμως πάντα στο μυαλό όλων μας κυριαρχούσε η θέση μιας μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, όπου να υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις και οι τάσεις και να κυριαρχεί η πλειοψηφία με έναν διάλογο όμως.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 14:14

    Είδηση: 27395

    [04] Στρατούλης: «Δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα»

    «Δεν μπορεί να συμβαδίσει συμφέρον της Ελλάδας, του λαού μας και μνημόνια. Ή θα έχουμε τα μνημόνια με αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και αυτές τις κυβερνήσεις, ή θα έχουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνιο» δήλωσε στη NETFM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: « Θα ήταν πολύ επιθυμητό η ηγεσία του ΚΚΕ να έχει μια άλλη γραμμή. Εξάλλου η πρότασή μας απευθύνεται και στην ηγεσία του ΚΚΕ και στον κόσμο του. Αλλά μην μένετε στατικά, θα δούμε μέχρι να γίνουν εκλογές που πιθανόν να γίνουν την επόμενη άνοιξη, γιατί δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα»

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Είστε έτοιμοι να στηρίξετε μεταρρυθμιστικές αλλαγές;»

    Δ.ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Δεν μπορεί να συμβαδίσει συμφέρον της Ελλάδας, του λαού μας και μνημόνια. Ή θα έχουμε τα μνημόνια με αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και αυτές τις κυβερνήσεις, ή θα έχουμε μια κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μνημόνιο.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 13:57

    Είδηση: 27394

    [05] Τσίπρας: Πρέπει να διώξουμε την κυβέρνηση - Υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση

    Παίρνοντας τον λόγο ο προέδρός της Αλέξης Τσίπρας, τόνισε οτι «αποφασίσαμε να προχωρήσουμε αυτό το βήμα μιας μακράς πορείας για τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ από συμμαχία συνιστωσών σε μια κοινή συνισταμένη της μεγάλης λαΪκής πλειοψηφίας που διαμορφώνεται στη χώρα που απαιτεί την αλλαγή πορείας για τον τόπο. Το μηνημόνιο καταστρέφει τη χώρα. Απέναντί μας έχουμε ένα πολιτικό κατεστημένο ποτισμένο στη διαφθορά και τη διαπλοκή και ένα κράτος εκτάκτου ανάγκης που έχει στήσει η κυβέρνηση Σαμαρά με τα δεκανίκια Βενιζέλου και Κουβέλη με τη βουλή σε διακοσμητικό ρόλο».

    «Πρέπει να διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επανέλαβε την πρότασή του για τη σύγκλιση διάσκεψης για το χρέος.

    Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε: «Κυβερνούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Συζητείται 1 στις 12 επίκαιρες ερωτήσεις.9 στα 10 νομοσχέδια έρχονται με τη μορφή του κατεπείγοντος και πρώτα μεταφράζονται στα αγγλικά για να πάρουν την έγκριση της τρόικας και μετά να έρθουν στη βουλή. Κυβερνούν αντί με υπουργικά συμβούλια με συσκέψεις των τριών πολιτικών αρχηγών. Κυβερνούν με αυταρχικό τρόπο με φρασεολογία που πολλές φορές θυμίζει μετεμφυλιακές εποχές, με βασικό γνώμονα την συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων.Αυτό που προέχει είναι να τους διώξουμε με τη μορφή του κατεπείγοντος, αυτή την κυβέρνηση που έχει ρίξει τον κόσμο στη φτώχια και τη δυστυχία. Ένα δίλημμα υπάρχει: Δημοκρατική εκτροπή ή δημοκρατική ανατροπή; Εκτροπή με τα νεοφιλελεύθερα διατάγματα της τρόικας και του κ. Στουρνάρα ή λαϊκή ετυμηγορία με αριστερή δημοκρατική κυβέρνηση, κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη οτι : «Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλη την Ευρώπη. Την ώρα που κάποιοι καμαρώνουν για ένα νόμπελ ειρήνης της ΕΕ γιατί ξέχασε τις ιδρυτικές αρχές της αλληλεγγύης και προχωρά στη φτωχοποίηση των λαών, η Ιταλία βρίσκεται στο χείλος της αββύσου και η Γαλλία περιμένει τη σειρά της. Ο ευρωπαϊκός νότος φλέγεται. Οι πολιτικές της λιτότητας δεν είναι μόνο βάρβαρες αλλά και απολύτως αναποτελεσματικές ως προς τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. 22 Γιούρογκρουπ κατέληξαν χωρίς αποτέλεσμα. Επιλέχθηκε με δογματισμό η συνταγή της ύφεσης της λιτότητας και της ανεργίας. Η Ελλάδα επιλέχθηκε ως το πειραματόζωο στην κρίση. Το πολιτικό προσωπικό ουδέποτε διαπραγματεύτηκε αλλα συμβιβάστηκε. Μετά το νόμπελ Ειρήνης ίσως έχει σειρά το νόμπελ Οικονομίας για τους ιθύνοντες αυτού του εγκλήματος κατά της Ελλάδας.

    Ζητάμε,να γίνει τώρα ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος γιατί το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό και άρα τέτοια πρέπει να είναι η λύση, Ζητάμε κούρεμα του χρέους για όλες τις ευρωπαικές χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δημόσιου χρέους. Ζητάμε ταυτόχρονα όμως να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας. Ζητάμε μορατόριουμ στην αποπληρωμή του χρέους

    Ισχύει ακόμα η πρόταση μας για σύσταση επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου για τη νομιμότητα του χρέους που έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτέλεσμα ταξικής πολιτικής. Ζητάμε να κληθεί στην επιτορπή οικονομικών υποθέσεων ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας για να μας πει για τη ζημιά των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI.

    Πάση θυσία ασυλία επιδιώκουν μόνο όσοι γνωρίζουν ότι σύντομα θα χρειαστούν. Εμείς όμως τους ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας θα αποδώσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

    Την περίοδο του Μνημονίου είχαμε 4 φορολογικά νομοσχέδια κατ' έτος με ταξικό πρόσημο. Και αυτό προϋπολογίζει αριθμούς που θα μείνουν στα χαρτιά γιατί ισχύει το "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Γιατί έχουν απογυμνώσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

    «Περιπτώσεις καραμπινάτης φοροδιαφυγής παραμένουν στα συρτάρια. Και αυτά δεν είναι ατύχημα αλλά αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και επιλογής. "Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει". Το μόνο καλά οργανωμένο λόμπι στην ελλάδα είναι το λομπι της φοροδιαφυγής και αυτό το σύστημα ευνοεί το σύστημα που καταρρέει. Και αυτό το λόμπι της χρεΟκοπίας είναι αυτό που στηρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά».

    «Το φορολογικό είναι η νέα απάτη της κυβέρνησης γιατί δεν είναι φορολογικό αλλά δημοσιονομικό. Όπως έκαναν με τις αναπηρικές συντάξεις στον προυπολογισμό ίσως επαναφέρουν διατάξεις από την πίσω πόρτα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου λέγοντςα ότι μας το επέβαλαν. Είναι ένα νομοσχέδιο αναδιανομής του πλούτου σε βάρος των πολλών και υπερ των λίγων. Εκείνο που παραμένει προκλητικό είναι η μείωση του φόρου των μεγάλων επιχειρήσεων. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις προσπάθεια για δίκαιο φορολογικό σύστημα χωρίς να έχεις περιουσιολόγιο. Προτείνουμε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το πόθεν έσχες. διαρκή ελεγκτική διαδικασία από ειδική υπηρεσία ελέγχου. Η φορολογική κλίμακα να έχει περισσότερα κλιμάκια. Το ατομικό φορολογικό να υπολογίζεται κατ έτος σε σχέση με το όριο της φτώχειας και άρα για το 2013 να είναι στο 12.000 ευρώ. Προτείνουμε την κατάργηση των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, ειδικούς αυξημένους φορολογικούς συντελεστές για τις τράπεζες, τη μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή από το 23%, χαμηλό συντελεστή για τα είδη πρώτης διατροφής, χαμηλό ΦΠΑ σε προιόντα πολιτισμού και γνώσης και βεβαίως στις ΑΠΕ.

    Στόχος δικός μας είναι να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να επιβάλλουμε κοινωνική δικαιοσύνη σ' αυτόν τον τόπο. Προτείνουμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών χαρατσιών όπως το τέλος ακινήτων και την εισφορά αλληλεγγύης.

    Μας κυβερνά μια κυβέρνηση έτοιμη να αποδεχθεί την καταστροφή κι εμείς είμαστε εδώ σαν έτοιμοι από καιρό για να ανοικοδομήσουμε τη χώρα. Αυτη η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δώσει μόνο φόβο, ψέματα και ακροδεξιές ακρότητες.

    Η καταστροφή είναι εδώ, δεν την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, την έφεραν αυτοί που κυβερνούν με μοναδικό πρόραμμα το μνημόνιο. Η χώρα δεν έχει άλλη ελπίδα και ευκαιρία από μια κυβέρνηση που πρέπει να πετύχει και να σταματήσει την οικονομική καταστροφή. Η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως κοινωνική ανάγκη και κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει με διχασμό ή παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο.

    Τους έπιασε πόνος με την απλή αναλογική. Τους προκαλούμε να την φέρουμε αύριο το πρωί. Με τερτίπια και κόλπα δεν ανακόπτεται η νίκη του λαού μας».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Παπαδημητρίου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 16:35

    Είδηση: 27393

    [06] Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης στη ΝΕΤ

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα μπορούσε σε δύο χρόνια να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, εφόσον δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις, εξέφρασε ο Νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Χριστόφορος Πισσαρίδης, στη ΝΕΤ. Ο κ. Πισσαρίδης επισήμανε ότι «κλειδί» για την ανάπτυξη της χώρας μας είναι οι επενδύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

    Επίσης, ανέφερε ότι πρέπει να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις ώστε να βοηθηθεί το κλίμα και να θελήσουν οι ξένοι επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι η επέκταση του ωραρίου των καταστημάτων θα μπορούσε να έχει θετικά αποτελέσματα για τους εμπόρους και την αγορά, καθώς -όπως είπε- υπάρχουν ακόμη κάποιοι που έχουν λεφτά.

    Ο κ. Πισσαρίδης τόνισε ότι για να γίνει ανταγωνιστική η χώρα μας πρέπει να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας, όσο όμως οι μισθοί κόβονται αυτό, ο στόχος αυτός δεν μπορεί επιτευχθεί. Είναι σαφές, είπε, ότι όσο μειώνονται οι αποδοχές των εργαζομένων, τόσο πέφτει και η παραγωγικότητα τους.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr, ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 12:19

    Είδηση: 27378

    [07] Μωραΐτης: «Πρέπει να υπάρχουν στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές»

    «Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι σε θετική κατεύθυνση και συμφωνούμε για την αναγκαιότητά τους και βοηθούν στον εκσυγχρονισμό της αγοράς. Εκεί που εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν το εμπορικό ωράριο και τις εκπτώσεις» δήλωσε στη NET FM ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης για την λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και Απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ.ΜΩΡΑΪΤΗΣ: « Οι χθεσινές ανακοινώσεις είναι σε θετική κατεύθυνση και συμφωνούμε για την αναγκαιότητά τους και βοηθούν στον εκσυγχρονισμό της αγοράς. Εκεί που εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν το εμπορικό ωράριο και τις εκπτώσεις. Πρέπει να αποφεύγονται οι πειραματισμοί και οι υπερβολές. Πρέπει να υπάρχουν στοχευμένες και αποτελεσματικές πολιτικές και όχι μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NETFM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 13:42

    Είδηση: 27392

    [08] Με μια ματιά

    -Κατολίσθηση σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να κλείσει η μία λωρίδα κυκλοφορίας στο δεξιό μέρος, τέσσερα χιλιόμετρα μετά τον κόμβο των Κερδυλίων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. -Μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία διοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ στις 8 το βράδυ, με τη συμμετοχή 22 πολύ γνωστών καλλιτεχνών, με στόχο την ενίσχυση του ιατρείου κοινωνικής αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου. - Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το πρώτο πρόγραμμα διαλογής απορριμμάτων στην πηγή στο δήμο Κηφισιάς. Από την εφαρμογή του εκτιμάται ότι πλέον μπορεί να ανακυκλώνεται το 95% των υπολειμμάτων από το φαγητό.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27369


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 December 2012 - 17:49:26 UTC