Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 30%
  • [02] Αναταραχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Παραιτήσεις και σκληρές δηλώσεις Καμμένου
  • [03] Ολοκληρώθηκε η επαναγορά ομολόγων - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

    [01] Αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ έως και 30%

    Αυξήσεις τιμολογίων για τους οικιακούς καταναλωτές, σε τρείς δόσεις, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, που μπορεί να φθάσουν και το 20%, προτείνει η διοίκηση της ΔΕΗ, στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Σύμφωνα με το νόμο, η Ρυθμιστική Αρχή θα αξιολογήσει την εισήγηση της επιχείρησης και θα υποβάλει τη δική της πρόταση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που θά λάβει και την τελική απόφαση.

    Η διοίκηση της ΔΕΗ, επικαλείται αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 25%, γεγονός που έχει ανεβάσει το κόστος παραγωγής.

    Κανονικά το Τέλος Ακινήτων

    Κανονικά θα εισπράττεται το Τέλος Ακινήτων, μετά την επιστολή που έστειλε ο Υπουργός Οικονομικών στον πρόεδρο τής επιχείρησης, επικαλούμενος λόγους δημοσίου συμφέροντος. Ταυτόχρονα, νέα επιβάρυνση έρχεται για τα νοικοκυριά, καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ ζητάει αυξήσεις, που μπορεί να φτάσουν και το τριάντα τοις εκατό. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την παρέμβαση Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Μήνυση κατά του υπουργού Οικονομικών για παρότρυνση σε διάπραξη αδικήματος θα καταθέσει η Χρυσή Αυγή.

    Σε αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ που σταδιακά φτάνουν έως και 30% μέσα στο 2013 οδηγεί η σύνδεση από το νέο χρόνο του κόστους παραγωγής του ηλεκτρικού ρεύματος με την τιμή πώλησής του, όπως προβλέπει το μνημόνιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στη Ρυθμιστική αρχή ενέργειας η ΔΕΗ το συνολικό κόστος παραγωγής ενέργειας από 4 δις. το 2012 θα ανέλθει στα 4,4 δις. το 2013.

    Η απόφαση για τα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα. Στους λογαριασμούς που τώρα εκδίδονται θα περιλαμβάνεται και η τρίτη δόση του Ειδικού τέλους μετά την επιστολή που έλαβε η ΔΕΗ από το υπουργείο Οικονομικών για να συνεχίσει την είσπραξή του.

    Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε επίσης αίτηση στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου που έκρινε ως παράνομη την είσπραξη του ειδικού τέλους από τη ΔΕΗ.

    Το Ειδικό Τέλος για το οποίο απομένουν ακόμα 2 δόσεις θα αντικατασταθεί από το καλοκαίρι, από τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα καταβάλλεται στην Εφορία με βάση τα στοιχεία του Ε9.

    Σχετικές ειδήσεις: Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει μείωση της φορολογίας στους λογαριασμούς ρεύματος

    Παραμένει το ειδικό τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM,ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 21:50

    Είδηση: 27443

    [02] Αναταραχή στους Ανεξάρτητους Έλληνες - Παραιτήσεις και σκληρές δηλώσεις Καμμένου

    Ραγδαίες ειναι οι εξελίξεις στους Ανεξάρτητους Ελληνες μετά την χθεσινή επεισοδιακή κοινη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της διοικούσας Επιτροπής που οδήγησε στην καθαίρεση του Κώστα Μαρκόπουλου απο τη θέση του γραμματέα και την αντικατάστασή του απο τον Παναγιώτη Μελά. Το μεσημέρι παραιτήθηκε απο εκπρόσωπος του κόμματος ο Χρήστος Ζώης και σε δήλωσή του αναφέρει οτι κανείς δεν μπορει να συνομιλήσει με το χάος, την αφερεγγυότητα, την υποκρισία και την πολυγλωσσία.

    Ο Πάνος Καμμένος έκανε δεκτή την παραίτησή του και σε ανακοίνωσή του αναφέρει οτι «η πορεία που έχουμε επιλέξει είναι ο δύσκολος και επικίνδυνος για το καθεστώς δρόμος. Εμείς συνεχίζουμε».

    Παραιτήθηκε και ο Δημήτρης Σταμάτης

    Την παραίτησή του υπέβαλλε γραπτώς, με δήλωσή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, το στέλεχος του κόμματος Δημήτρης Σταμάτης, κατόπιν της προφορικής υποβολής της μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Ο κ. Σταμάτης στη γραπτή δήλωσή του επαναλαμβάνει σε «κάθε Έλληνα πολίτη» τη «σταθερή του θέση κατά του μνημονίου και υπέρ των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

    «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών και κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί» σημειώνει ο κ. Σταμάτης.

    Νεα διάσταση στην εσωκομματική διαμάχη έδωσαν και οι σκληρές δηλώσεις του Γιάννη Μανώλη στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ, ο οποίος αφού δήλωσε οτι αποχωρεί απο το κόμμα, κατήγγειλε οτι το ανυπόγραφο non paper, που έκανε λόγο για ψήφο ανοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε περίπτωση εθνικού κινδύνου, οντως δόθηκε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας απο τον Πάνο Καμμένο.

    Οι καταγγελίες Μανώλη προκάλεσαν την άμεση και σκληρή αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος απάντησε οτι «η αποστασία ξεκινά πάντα απο έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη και οτι η υπόθεση ανήκει πλέον στην δικαιοδοσία της δικαιοσύνης. Είπε ακόμη οτι «όσοι αντέχουν να συνεχίσουμε, θα συνεχίσουν μαζί μας, όσοι δεν αντέχουν μπορούν να γυρίσουν στα μαντριά τους, καλό ταξίδι».

    Σχετικές ειδήσεις: Παραίτηση Χ. Ζώη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες - Απάντηση Καμμένου

    Καμμένος: Όσοι δεν αντέχουν, να γυρίσουν στα μαντριά τους

    Διαγραφή Γ. Μανώλη από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 22:03

    Είδηση: 27413

    [03] Ολοκληρώθηκε η επαναγορά ομολόγων - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

    Τα αποτελέσματα της επαναγοράς ομολόγων από το ελληνικό Δημόσιο εκτίμησαν το απόγευμα της Τρίτης, σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη να πάρουν την τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, φαίνεται πως ο στόχος των 30 δισ. ευρώ που είχε τεθεί υπερκαλύφθηκε και οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν τελικά με μεγαλύτερο ποσοστό ομολόγων.

    Το πρωί της Τετάρτης και πριν από το άνοιγμα των αγορών, αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για την επαναγορά των ομολόγων, μέσω της οποίας η κυβέρνηση επιδιώκει τη μείωση του δημοσίου χρέους κατά περίπου 20 δισ. ευρώ.

    Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου: «Έχουμε μέτρα 9,2 δισ. για τη μείωση του ελλείμματος. Από την άλλη, υπάρχουν ακόμα 9,2 δισ. που θα μπουν στην αγορά για εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου και για ΕΣΠΑ)».

    Reuters: Στα 31,8 δισ. ευρώ οι προσφορές

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή της ευρωζώνης, οι προσφορές «αυξήθηκαν στα 31,8 δισ. ευρώ αλλά η υψηλότερη τιμή που θα πληρώσει η Αθήνα δημιουργεί απόκλιση από τους αρχικούς στόχους για τη μείωση του χρέους».

    Το πρόγραμμα εκτιμάται ότι θα μειώσει το χρέος της Ελλάδας στο 126,6% του ΑΕΠ έως το 2020, ποσοστό που υπολείπεται κατά 450 εκατ. ευρώ περίπου του στόχου για χρέος 124% του ΑΕΠ. Η μέση τιμή επαναγοράς ανήλθε στα 33,5 σεντς ανά ευρώ χρέους, ελαφρά ψηλότερα από το αναμενόμενο. Από αυτό προκύπτει μείωση του ελληνικού χρέους κατά 9,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ αντί για τις 11 που προβλεπόταν, είπε ο αξιωματούχος.

    Κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, έγινε μία πρώτη αποτίμηση της διαδικασίας. Δεν έγιναν δηλώσεις, αλλά υπήρξε παραπομπή για επίσημες ανακοινώσεις την Πέμπτη. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν Σάιμον Ο' Κόνορ, οι προαπαιτούμενες ενέργειες που αποτελούν προϋπόθεση για την απόφαση εκταμίευσης της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί. Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Χορστ Ράινχεμπαχ.

    «Υπάρχουν και "περαιτέρω δράσεις"»

    Ωστόσο, ο κ. Ο' Κόνορ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν «περαιτέρω δράσεις» που θα πρέπει να αναληφθούν σε μεταγενέστερο στάδιο, όπως είναι η φορολογική μεταρρύθμιση. «Σε μεταγενέστερο στάδιο η ελληνική πλευρά θα είναι σε θέση να παρουσιάσει πιο λεπτομερή στοιχεία για την πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών μέτρων», δήλωσε ο κ. Ο' Κόνορ και προσέθεσε ότι η έκθεση προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας θα δοθεί στη δημοσιότητα, εφόσον ληφθεί απόφαση για την εκταμίευση της δόσης στο Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

    Η διαδικασία επαναγοράς ομολόγων ολοκληρώθηκε στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), μετά την μικρή παράταση που δόθηκε τη Δευτέρα, με σκοπό να διευρυνθεί η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών.

    Σχετική είδηση: Η έκβαση της επαναγοράς «κλειδί» για τη δόση - Νέα τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM, ΑΠΕ - ΜΠΕ,

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012 22:08

    Είδηση: 27401


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 11 December 2012 - 21:49:49 UTC