Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενστάσεις για το φορολογικό, στο Eurogroup η συζήτηση
  • [02] ΤΕΑΔΥ: Το μητρώο ασφαλισμένων εγκαινίασε ο Γ. Βρούτσης
  • [03] Επένδυση-ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
  • [04] 48ωρη απεργία -Πέμπτη και Παρασκευή- αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • [05] Στα 31,9 δισ. ευρώ η επαναγορά ομολόγων, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ

    [01] Ενστάσεις για το φορολογικό, στο Eurogroup η συζήτηση

    Στο μικροσκόπιο του Eurogroup μπαίνει και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι ενστάσεις που διατύπωσε κυρίως η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν το πρόεδρο του Eurogroup να ζητήσει από τον Γιάννη Στουρνάρα, πριν καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο, να το φέρει μαζί του στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όπου θα παρίστανται και οι επικεφαλής της τρόικας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, παρόλο που οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ και της ΕΕ ενέκριναν το νομοσχέδιο, το ΔΝΤ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εξέφρασε αντιρρήσεις.

    Σημεία διαφωνίας αποτελούν:

    -το εισοδηματικό όριο 40.000 € για τον ανώτατο συντελεστή 40% για μισθωτούς και συνταξιούχους και προτείνει να αυξηθεί στις 43.000 € -η αύξηση των επιδομάτων για τους πολύτεκνους -η ευνοϊκή φορολόγηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών για τα 3 πρώτα έτη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και -η εξαίρεση των αγροτών με μικρά εισοδήματα από την τήρηση βιβλίων και μάλιστα προτείνει να φορολογηθούν οι αγρότες με ξεχωριστή κλίμακα από το 2013 και όχι από το 2014 όπως προβλεπόταν.

    Στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

    Αυξημένα εισοδήματα που άγγιξαν τα 116,5 δισ. ευρώ δήλωσαν οι Ελληνες στην Εφορία για τα εισοδήματα του 2010, με τους μισθωτούς και συνταξιούχους να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος καταβάλοντας το 55% του συνόλου των φόρων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών οι ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν το 18,79% του συνολικού εισοδήματος,ενώ οι επιχειρήσεις δήλωσαν το 11%.

    Σχετική είδηση: Φορολογικό: Τον Ιανουάριο του 2013 η συζήτησή του στη Βουλή

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Κώστας Τσουρός

    Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 22:48

    Είδηση: 27538

    [02] ΤΕΑΔΥ: Το μητρώο ασφαλισμένων εγκαινίασε ο Γ. Βρούτσης

    Αύξηση συνταξιοδοτικών πράξεων κατά 29,83% την τελευταία τριετία με μειωμένο προσωπικό, και έλλειμμα 70 εκατ. ευρώ το 2012 με πρόβλεψη για 174 εκατ. το 2013, καταγράφει το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων. Το μητρώο ασφαλισμένων που εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στο νέο κτίριο του Ταμείου, δείχνει την ανησυχητική ανατροπή στη σχέση συνταξιούχων και υπαλλήλων. Όπως δήλωσε ο Γ. Βρούτσης, «όλες οι συντάξεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως διασφαλισμένες». Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές συντάξεων και τις συνθήκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

    Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης, ότι στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους έχει προβλεφθεί πλεόνασμα 2,8 δισ. στον κοινωνικό προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι το 45% των συντάξεων καταβάλλονται από τον προϋπολογισμό του κράτους.

    Ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε «κόσμημα» το κτίριο του ΤΕΑΔΥ, και πρόσθεσε ότι ανακαινίσθηκε με πόρους του Ταμείου, κάτι που, όπως τόνισε, αποτελεί παράδειγμα για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ταμείων.

    Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κατέβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ, Μιχάλης Γιάγκας, τόσο για την ανακαίνιση του κτιρίου όσο και για την ολοκλήρωση του Μητρώου Ασφαλισμένων που ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ως προϋπόθεση για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 20:10

    Είδηση: 27531

    [03] Επένδυση-ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    Ως ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εκλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου την πρωτοβουλία της εταιρίας Philip Morris International, μητρικής εταιρίας της «Παπαστράτος», να επενδύσει στην Ελλάδα, μεταφέροντας την παραγωγή λεπτοκομμένου καπνού στην εγχώρια αγορά από άλλα εργοστάσια της εταιρίας στην Ευρώπη. Εν τω μεταξύ, την εξαγωγή καπνού για στριφτά τσιγάρα, σε 15 χώρες, έχει κάνει σκοπό του η «Παπαστράτος», επενδύοντας μια νέα γραμμή παραγωγής για το συγκεκριμένο είδος καπνού.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πρόκειται για μια επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ «και είναι μία από τις πλέον προηγμένες τεχνολογικά σε όλη την Ευρώπη», σε συνέχεια της συμφωνίας Hewlett Packard-COSCO.

    «Ανήκει στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης η βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για να καταστεί η Ελλάδα πόλος επενδύσεων διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης κλίμακας. Είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για την Ελλάδα να ολοκληρώνονται σημαντικά επενδυτικά σχέδια και να υλοποιούνται πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και των εξαγωγών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Τη νέα γραμμή παραγωγής λεπτοκομμένου καπνού στον Ασπρόπυργο εγκαινίασαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νότης Μηταράκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Παπαστράτος» Νικ. Θεοφιλόπουλος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 19:54

    Είδηση: 27498

    [04] 48ωρη απεργία -Πέμπτη και Παρασκευή- αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

    Σε 48ωρη απεργία αύριο και την Παρασκευή προχωρά η ΠΟΕ- ΟΤΑ μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να επικαιροποιήσει τη βάση δεδομένων της απογραφής των υπαλλήλων, διαγράφοντας από τη λίστα και θέτοντας σε διαθεσιμότητα όλους τους υπαλλήλους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, που ανήκουν σε φορείς που δεν απέστειλαν στοιχεία στο υπουργείο.

    Στη σχετική απόφαση κατέληξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ σήμερα το πρωί μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ενώ ήδη από προχθές είχε κηρύξει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη προβλέπεται συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

    Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα συμμετέχουν σε καμία εργασία, ούτε στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

    Εν τω μεταξύ, αποχώρησαν λίγο μετά τις 14:00 από το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ), οι περίπου 200 διαδηλωτές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού είχαν αποκλείσει εντός του κτιρίου επί μισή ώρα τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Η πορεία των διαδηλωτών κατευθύνεται προς την πλατεία Κοτζιά, ενώ, δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Φιλελλήνων.

    Νωρίτερα, διαδηλωτές πέρασαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, κατεβάζοντας τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, αλλά αποχώρησαν μετά από λίγο χωρίς να υπάρξει ένταση.

    Σχετική είδηση:

    Κορυφώνονται οι αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ- Κινητοποίηση και των δημάρχων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου, Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 22:46

    Είδηση: 27483

    [05] Στα 31,9 δισ. ευρώ η επαναγορά ομολόγων, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ

    Στα 31,9 δισ. ευρώ ανήλθαν οι προσφορές που κατατέθηκαν στο διάστημα 3 - 11 Δεκεμβρίου 2012 κατά το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) ανακοίνωσε σήμερα, πως η μέση τιμή επαναγοράς διαμορφώθηκε στο 33,8%.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ η Ελληνική Δημοκρατία σχεδιάζει να κάνει αποδεκτό το σύνολο των προσφερομένων ομολόγων υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η αύξηση της χρηματοδότησης από τον EFSF κατά 1,29 δισ. ευρώ.

    Βερολίνο: Πολύ καλά

    «Πολύ καλά» πήγε το ελληνικό πρόγραμμα επαναγοράς χρέους, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που τέθηκαν υπόψη των μελών του Eurogroup, υποστήριξε η γερμανική κυβέρνηση.

    Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ, δήλωσε ότι δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης «μια προκαταρκτική εκτίμηση, η οποία σημειώνει ότι το πρόγραμμα πήγε καλά» και προσέθεσε ότι «η τρόικα πρέπει να προχωρήσει στη σύνταξη λεπτομερούς αξιολόγησης, επί της οποίας το Eurogroup θα αποφασίσει για την καταβολή των επόμενων δόσεων» της δανειακής βοήθειας.

    Πτώση των σπρεντ

    Συνεχίζεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα η πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος επαναγοράς. Το σπρεντ των δεκαετών ελληνικών τίτλων κινείται πλέον στις 1150 μονάδες βάσης, ενώ η τιμή τους διαπραγματεύεται σε 46,9 σεντς στη δευτερογενή αγορά.

    Σχετική είδηση:

    Εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την επαναγορά ομολόγων

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Α. Αθανασόπουλος

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012 22:45

    Είδηση: 27482


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 12 December 2012 - 21:49:54 UTC