Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 12-12-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση αγνώστων κατά Δ. Στρατούλη - Την Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Θρήνος στις ΗΠΑ - Κοντά στις οικογένειες των θυμάτων ο Μπαράκ Ομπάμα
  • [03] Πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση- Εκταμιεύονται τη Δευτέρα τα πρώτα 34,4 δισ
  • [04] Ευρυτανία, η Ελβετία της Ελλάδας
  • [05] Με μια ματιά

    [01] Επίθεση αγνώστων κατά Δ. Στρατούλη - Την Χρυσή Αυγή καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Επίθεση από τρεις αγνώστους δέχτηκε το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι, όπως καταγγέλλεται, δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι δράστες διέφυγαν. Άγρια δολοφονική επίθεση καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουν την επίθεση κυβέρνηση και κόμματα. Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή.

    Στο Γενικό Κρατικό για εξετάσεις

    Ο βουλευτής βρισκόταν στο γήπεδο με τον γιο του, προκειμένου να παρακολουθήσει τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο. Στο ημίχρονο του αγώνα βγήκε έξω από το γήπεδο, όπου τον πλησίασε τρία άτομα, οι οποίοι, αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, χειροδίκησαν εναντίον του, έξω από τη θύρα 11. Τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι. Αυτός κάλεσε σε βοήθεια και έτρεξε ο κόσμος και τον βοήθησε.

    Ο Δημήτρης Στρατούλης είναι καλά στην υγεία του. Δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του Ολυμπιακού Σταδίου, περιέγραψε στην Αστυνομία τους δράστες, και μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό για εξετάσεις.

    Άμεση απάντηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

    Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει άγρια δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής εναντίον του βουλευτή του και ζητά άμεση και αποφασιστική απάντηση, πριν είναι αργά.

    «Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του "πως τώρα θα σε σκοτώσουμε"».

    »Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

    «Καταδικάζουμε σφοδρότατα την επίθεση εναντίον του βουλευτή Δημ. Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση βίας και τρομοκρατίας μελών της Χρυσής Αυγής κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την καταδίκη του νεοναζισμού και της κοινωνικής και ρατσιστικής βίας καλώντας όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου σε συσπείρωση και ενότητα», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

    Με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει «απερίφραστα την χουλιγκανική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα»: «Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα. Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες».

    «Ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο σε βάρος Εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα καταδικαστέο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επικοινώνησε με τον Ν. Παπά, για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας του Δ. Στρατούλη.

    «Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης», πρόσθεσε ο κ. Κουίκ.

    Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του, το ΚΚΕ καταδικάζει την «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης. «Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

    Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή την εμπλοκή μελών της

    «Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια. Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 22:34

    Είδηση: 27806

    [02] Θρήνος στις ΗΠΑ - Κοντά στις οικογένειες των θυμάτων ο Μπαράκ Ομπάμα

    Ένα ολόκληρο έθνος πενθεί μετά την ανείπωτη τραγωδία στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Από τα 26 θύματα του Άνταμ Λάντζα, τα 12 ήταν κορίτσια, 8 αγόρια και 6 ενήλικες γυναίκες. Τα 16 από τα παιδιά ήταν ηλικίας 6 ετών και τα υπόλοιπα τέσσερα ήταν 7 ετών. Ο πρόεδρος Ομπάμα, που φέρεται αποφασισμένος για πρωτοβουλίες ώστε να ελεγχθεί η οπλοκατοχή, αναμένεται το βράδυ στο Νιουτάουν, όπου θα συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων και θα προσευχηθεί μαζί τους στην επιμνημόσυνη δέηση.

    Σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας, το μακελειό διήρκεσε 10 λεπτά. Ο 20χρονος δράστης πυροβόλησε τα περισσότερα παιδιά κατ' επανάληψη και από μικρή απόσταση.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το τι προκάλεσε τη σφαγή, δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα του δράστη, ενώ ερευνάται και το κατά πόσον ο ρόλος της μητέρας του συνέβαλε στην έκρηξη βίας του νεαρού.

    Ο πατέρας του Άνταμ Λάνζα σε γραπτό μήνυμά του, αναφέρει: «Η οικογένειά μας θρηνεί μαζί με αυτούς που υπόκεινται σε αυτήν την πρωτοφανή τραγωδία. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν αληθινά το πόσο θλιμμένοι είμαστε. Προσπαθούμε να βρούμε κάποιες απαντήσεις. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις διωκτικές αρχές και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε».

    Τα παιδιά που επέζησαν από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ του Νιουτάουν δεν θα επιστρέψουν στη σκηνή του εγκλήματος όταν ξαναρχίσουν τα μαθήματα, εντός της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα φοιτήσουν σε σχολείο μιας γειτονικής πόλης, στο Μονρό.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό οπλοκατοχής στον κόσμο. Περίπου 300 εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν νόμιμα, δηλαδή ένα όπλο για κάθε αμερικανό πολίτη, αν και όσοι κατέχουν όπλα, συνήθως έχουν παραπάνω από ένα. Παρά το γεγονός ότι η συχνότητα των μαζικών δολοφονιών έχει αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια, οι φανατικοί υποστηρικτές της οπλοκατοχής επικαλούνται τη θεμελιώδη γι'ι αυτούς ελευθερία που προβλέπει το δεύτερο άρθρο του αμερικανικού συντάγματος.

    Στις πολιτικές τηλεοπτικές εκπομπές το δικαίωμα στην οπλοκατοχή και ο έλεγχος των όπλων κατείχε την Κυριακή πρωτεύουσα θέση. Σε μία από αυτές συμμετείχε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που από το Σάββατο έχει ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα. Από την πλευρά της, η γερουσιαστής των Δημοκρατιών Νταϊάν Φεϊνστάιν δήλωσε ότι στις αρχές Ιανουαρίου θα εισηγηθεί στο Κογκρέσο ένα νόμο για την απαγόρευση των όπλων στρατιωτικού τύπου.

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα έστειλε στον Μπαράκ Ομπάμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

    CNN: Connecticut school shooting: Latest developments

    Σχετικές ειδήσεις: Κοντά στην ελληνική κοινότητα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΗΠΑ: Εκκενώθηκε εκκλησία στο Νιουτάουν μετά από προειδοποίηση για βόμβα ΗΠΑ: Στον απόηχο της τραγωδίας - επίσκεψη Μ. Ομπάμα στο Κονέκτικατ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΜΠΕ, Reuters

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 22:32

    Είδηση: 27803

    [03] Πυρετός διαβουλεύσεων στην κυβέρνηση- Εκταμιεύονται τη Δευτέρα τα πρώτα 34,4 δισ

    Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων, με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, ενώ αύριο Δευτέρα εκταμιεύονται τα πρώτα 34,4 δις ευρώ από τη δόση που θα λάβει η χώρα μας.

    Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα δεχθεί την Δευτέρα στο γραφείο του εκπροσώπους 16 μεγάλων πολυεθνικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευρύνουν την παρουσία τους στη χώρα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Την Τρίτη ο κ.Σαμαράς θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση και επί τάπητος θα βρεθούν το φορολογικό νομοσχέδιο και ο σχεδιασμός του επόμενου διαστήματος.

    Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και μέχρι το Μαϊο πρέπει να κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, τόνισε το Σάββατο ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε συνέδριο για την υγεία. Ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup δημιουργεί τις συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και υψηλότερη απασχόληση, ενώ ανακοίνωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ θα επιχορηγηθεί εκτάκτως με 100 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των άμεσων αναγκών του.

    Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο, θέλει να κάνει αλλαγές και έχουμε καλή συνεργασία, επισημαίνει εν τω μεταξύ, η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα που θα δημοσιευτεί αύριο. Η Αγκελα Μέρκελ εκφράζει την κατανόησή της και για τη συνεχιζόμενη κριτική κατά της πολιτικής λιτότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αναγνωρίζει πως "από πολλούς στην Ελλάδα, ζητούνται πάρα πολλά αυτόν τον καιρό", προσθέτει ωστόσο ότι στην Ευρώπη βρισκόμαστε σε μια διαδικασία αναπόφευκτων αλλαγών σε βάθος, που θα διαρκέσει χρόνια.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ fm

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Στάθης Σφαέλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012 22:33

    Είδηση: 27786

    [04] Ευρυτανία, η Ελβετία της Ελλάδας

    Η Ελβετία της Ελλάδας μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε έναν από τους λίγους επίγειους παράδεισους.

    Πλούσια ιστορική παράδοση, πανύψηλα έλατα, το καθαρότερο περιβάλλον στον κόσμο με μηδενική μόλυνση, η ελληνική φύση σε όλο της το μεγαλείο, και όμορφα χωριά. Αυτή είναι η Ευρυτανία, όμορφη και σαγηνευτική όλες τις εποχές του χρόνου.

    Απολαύστε το αλπικό τοπίο, γλιστρήστε με τα σκι σας στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου και γευθείτε την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου.

    Παραδοσιακοί οικισμοί, αναπαλαιωμένα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, σχολεία που μετατράπηκαν σε μουσεία και τοξωτά πέτρινα γεφύρια μας χαρίζουν εικόνες απόλυτης ομορφιάς.Μία από τις πέντε πρώτες περιοχές του κόσμου με το καθαρότερο περιβάλλον η Ευρυτανία θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν τη δράση και τις συγκινήσεις που προσφέρει το βουνό, το χιόνι αλλά και το υδάτινο στοιχείο. Σκι, rafting, cannyoning, πεζοπορία.... στην αγκαλιά της φύσης. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη γωνιά της γης η φύση στάθηκε πολύ γενναιόδωρη, χαρίζοντάς της χιλιάδες ομορφιές.

    Στο γραφικό Καρπενήσι την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα ταξιδέψετε πίσω στο χρόνο ανακαλύπτοντας μοναδικές ομορφιές και υπέροχους συνδυασμούς χρωμάτων.

    Αμφιθεατρικά χτισμένο μέσα στα έλατα, το Καρπενήσι περιτριγυρισμένο από τους μικρούς γραφικούς οικισμούς που είναι σκαρφαλωμένοι στις πλαγιές της Καλιακούδας και της Χελιδώνας αφουγκράζεται τους ήχους του Καρπενησιώτη ποταμού.

    Στην πλατεία του θα δείτε τον ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη που σκοτώθηκε στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο, ενώ στα δρομάκια και τις πλατείες του θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπιες νοστιμιές και γνήσιο κρασί. Δοκιμάστε το κατσικίσιο τυρί Ευρυτανίας, φέτα , ντόπια κρέατα και αλλαντικά, χυλοπίτες, τραχανά αλλά και υπέροχα γλυκά του κουταλιού.

    Το χωριό Κορυσχάδες βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, στο Βουτύρο θα δείτε την μεγαλύτερη πέτρινη εκκλησία του νομού την Αγία Παρασκευή, ενώ στη συνέχεια λίγο πριν φτάσετε στη διασταύρωση του Μεγάλου και Μικρού Χωριού θα συναντήσετε το χωριό Νόστιμο.

    Το Μεγάλο Χωριό έχει έντονη τουριστική κίνηση και αξίζει να περπατήσετε στα γραφικά δρομάκια του. Μην παραλείψετε να οργανώσετε και μία εκδρομή στην τοποθεσία Πανταβρέχει με τον εκπληκτικό καταρράκτη που θα σας προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα.

    Το Μικρό Χωριό είναι ένα καινούργιο χωριό που χτίστηκε όταν ένα τεράστιο τμήμα του βουνού κατολίσθησε το 1962 και κατέστρεψε το Παλιό Μικρό Χωριό.

    Παίρνοντας το δρόμο για τον Προυσσό θα περάσετε και από τα «Πατήματα της Παναγίας» εκεί από όπου πέρασε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στο δρόμο της προς το Μοναστήρι.

    Λίγο πριν το μοναστήρι του Προυσσού θα συναντήσετε τους πύργους του Καραϊσκάκη και στη συνέχεια θα βρεθείτε στην πολύ όμορφη τοποθεσία που είναι χτισμένη η Μονή Προυσσού.

    Εδώ θα επισκεφθείτε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο του μοναστηριού, ενώ θα καθίσετε στο εξώστη του για να απολαύσετε τους ήχους του Καρπενησιώτη που κυλά τα γάργαρα νερά του στο βάθος του φαραγγιού και να χαθείτε στη μαγεία του τοπίου!

    Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να χαρείτε τα αγαπημένα σας αθλήματα σε ειδυλλιακές τοποθεσίες. Το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου βρίσκεται στο βουνό Βελούχι στη θέση Διαβολότοπος και απέχει από το Καρπενήσι 11χλμ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι ιδανική γιατί λόγω των καιρικών συνθηκών διατηρεί καλής ποιότητας χιόνι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πράγμα που το κατατάσσει στα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Εδώ μπορείτε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του νυχτερινού σκι, να ξεκινήσετε τα πρώτα σας βήματα στο άθλημα, ή να κάνετε βόλτα με τα μηχανοκίνητα έλκηθρα στην υπέροχη φύση της Ευρυτανίας.

    Στην περιοχή δραστηριοποιούνται επίσης εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού που προσφέρουν πλήρη εξοπλισμό οπότε όσοι επιθυμείτε μπορείτε να ασχοληθείτε με ράφτινγκ, κανό και καγιάκ στην λίμνη Επισκοπής αλλά και στην τεχνητή λίμνη Κρεμαστών, ορειβασία, πεζοπορία, ιππασία και ποδήλατο βουνού. Αν διαθέτετε όχημα 4χ4 χωθείτε στους χωμάτινους δρόμους εκεί που δεν μπορούν να πάνε οι πολλοί και απολαύστε τη μαγεία της φύσης.

    Η Ευρυτανία, είναι μια περιοχή με παράδοση, με ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά προσκυνήματα και καταπληκτικής ομορφιάς φυσικό πλούτο.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

    Ρεπορτάζ: Νότα Χατζηαναστασίου

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27794

    [05] Με μια ματιά

    - Τη τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ένας 57 χρόνος ψαράς ο οποίος ανασύρθηκε νεκρός λίγο έξω από το λιμάνι του Ηρακλείου. Ο άτυχος άνδρας πήγε να μαζέψει τα δίκτυα του στη θαλάσσια περιοχή των παλαιών σφαγείων όταν έπεσε από τη βάρκα του στη θάλασσα. Τον 57χρονο ανέσυραν άνδρες του Λιμενικού ενώ διασώστες του ΕΚΑΒ έκαναν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν στη ζωή χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.

    - Ποινή κάθειρξης 38 χρόνων επέβαλλε χθες το βράδυ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης στον 44χρονο Ηρακλειώτη για την δολοφονία της Ελένης Πανταγάκη και τις δύο απόπειρες σε βάρος του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και διοικητή του ΤΑΕ Μεσαράς Τηλεμάχου Πανταγάκη και μιας ακόμα γυναίκας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό και του επιβλήθηκαν επιπλέον 22 μήνες φυλάκισης για οπλοφορία και οπλοχρησία.

    - Από σήμερα είναι διαθέσιμη για ανάληψη από τα ΑΤΜ των τραπεζών η δεύτερη δόση της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 27745


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 December 2012 - 21:49:26 UTC