Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λίστα Λαγκάρντ: «Πόλεμος» για τη διερεύνηση ευθυνών - Τι αναζητούν οι εισαγγελείς
  • [02] Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΝΕΤ WEEK απόψε στις 23:00

    [01] Λίστα Λαγκάρντ: «Πόλεμος» για τη διερεύνηση ευθυνών - Τι αναζητούν οι εισαγγελείς

    Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την πρόταση που αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για διερεύνηση ευθυνών και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, στους οικονομικούς εισαγγελείς θα καταθέσουν αυτή την εβδομάδα ως ύποπτοι για τέσσερα κακουργήματα και ένα πλημμέλημα οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων διαγράφηκαν από την αρχική λίστα. Ταυτόχρονα, οι οικονομικοί εισαγγελείς αναζητούν πρόσωπα-κλειδιά στη διαδρομή τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης λίστας Λαγκάρντ και θα κληθούν να καταθέσουν και όλοι οι συνεργάτες του πρώην υπουργού.

    Σφοδρή αντιπαράθεση

    Για αδίστακτη συκοφαντία και πολιτική αθλιότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία ένδειξη, κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αφήνει αιχμές και για τη στάση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

    Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του ότι «εξακολουθούν, ενάντια σε κάθε λογική, να επαναλαμβάνουν και να εντείνουν τις χυδαίες επιθέσεις τους με βάση το ανεκδιήγητο επιχείρημα ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε τη λίστα στο ''συρτάρι/σεντούκι/μαξιλάρι'' του». Παράλληλα, κατηγορεί τον Αλ. Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την θέση πως «ο κ. Βενιζέλος έκανε δύο εκλογές έχοντας τη ''λίστα'' στη διάθεσή του και άρα μπορεί να εκβίασε πρόσωπα που περιέχονται σε αυτήν για πολιτική στήριξη» συκοφαντούν με ακραίο τρόπο χωρίς κανένα στοιχείο και κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια. Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να σιωπήσει και να ζητήσει συγγνώμη, καθώς, όπως καταλήγει η ανακοίνωσ,η «και η πολιτική αθλιότητα έχει όριο».

    Αν προκύψουν ενδείξεις για ευθύνες των κκ. Παπανδρέου και Παπαδήμου, καθώς και για τους κκ. Σαμαρά και Στουρνάρα, θα προχωρήσουμε σε κατάθεση νέας πρότασης, δήλωσε στο Α΄ Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

    «Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Εξάλλου, το βράδυ της Κυριακής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλέξης Μητρόπουλος και Σταύρος Κοντωνής, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την σύνταξη και την κατάθεση της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ενημέρωσαν τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο της πρότασης, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο.

    Ενδείξεις για ποινικές ευθύνες υπάρχουν μόνο για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ανέφερε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Σπύρου Λυκούδη, στον ίδιο σταθμό, επισημαίνοντας πως, εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λειτουργίες του πολιτεύματος για να εντυπωσιάσουμε, μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε.

    Ωστόσο, αναταράξεις και στη ΔΗΜΑΡ προκαλεί η λίστα Λαγκαρντ, καθώς οι κκ. Μουτσινάς και Βουδούρης διαφωνούν με τις αποφάσεις του κόμματος όσον αφορά την απόδοση ευθυνών.

    Πολιτικές ευθύνες στους κκ. Βενιζέλο και Παπανδρέου, καταλογίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. «Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στη Βουλή το φορομπηχτικό νομοσχέδιο και εξουθενώνει τον Έλληνα οικογενειάρχη με τα χαράτσια, δεν προχωρά με ταχείς ρυθμούς στον φορολογικό έλεγχο όλων των προσώπων που εμπεριέχονται στη λίστα Λαγκάρντ, με αποτέλεσμα τη νύφη να πληρώνουν τα συνήθη υποζύγια», σημειώνει σε δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

    Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή ζητά προανακριτική για Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και Παπανδρέου.

    Η θέση του ΚΚΕ για τη λίστα Λαγκάρντ είναι να διερευνηθούν όλα και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση, τόνισε στην Ελληνική Ραδιοφωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Σπύρος Χαλβατζής.

    Σχετικές ειδήσεις: Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για τη λίστα Λαγκάρντ - Βαριές κατηγορίες Έντονο απ' την ερχόμενη βδομάδα το δικαστικό μέρος της «λίστας Λαγκάρντ»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα, ΝΕΤ, ΑΜΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 08:15

    Είδηση: 28880

    [02] Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο ΝΕΤ WEEK απόψε στις 23:00

    Για όλα μιλάει απόψε στις 23:00 στην εκπομπή της ΝΕΤ «ΝΕΤ WEEK» και την Έλλη Στάη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου: για τη λίστα Λαγκάρντ, την προκαταρκτική επιτροπή και την πολιτική διαμάχη.

    Μια πρόγευση των θέσεων που προβάλλει ο πρώην υπουργός δίνει στο ενημερωτικό site matrix24.gr του Νίκου Φελέκη. Ειδικότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει «δεν μπορεί να τα φορτώσουν σε μένα, δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ».

    Παράλληλα, τονίζει ότι δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση, ενώ, αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν μπορεί να έχει ευθύνες αυτός που έδωσε εντολή να γίνει έρευνα και να μην υπάρχουν ευθύνες σε όσους έπρεπε να συνεχίσουν την έρευνα και δεν το έκαναν.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ, ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 11:35

    Είδηση: 28913


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 January 2013 - 9:51:41 UTC