Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] από το Δελτίο Ειδήσεων των 15:00
  • [02] Δ. Κρεμαστινός: «Το μεγάλο θέμα είναι τα δισεκατομμύρια που έχουν φύγει στο εξωτερικό»
  • [03] από το Δελτίο Ειδήσεων των 12:00
  • [04] Θ. Μαργαρίτης: «Έχει πολιτικές ευθύνες ο Βενιζέλος και πρέπει να αξιολογηθεί»
  • [05] Ρ. Δούρου: «Για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ προκύπτουν ποινικές ευθύνες»
  • [06] Λίστα Λαγκάρντ και Βίλα Αμαλίας επί τάπητος στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»
  • [07] Ο διοικητής του ΙΚΑ στο «Συμβαίνει Τώρα»
  • [08] Με μια ματιά

    [01] από το Δελτίο Ειδήσεων των 15:00

    1. Λίστα Λαγκάρντ (i). Στα ύψη το πολιτικό κλίμα - εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. οι Βουδούρης - Μουτσινάς - Καταθέτει την πρόταση για Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ - Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ Οξύτατη επίθεση Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ (ii). Η κοινοβουλευτική και η δικαστική διαδικασία 2. Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο - Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης 3. Ανεπίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Βερολίνο 4. Στη φυλακή οι φοροφυγάδες - Δεν μπορεί να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης - Ελάχιστοι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό - Το φορολογικό στη Βουλή 5. 22.000 παράνομες συντάξεις του ΙΚΑ 6. Ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ, υπό το μηδέν ο υδράργυρος 7. Μέτρα για την προστασία των αστέγων από το δήμο της Αθήνας 8. Διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: 25.000 μετακινήσεις μέσα στο 2013 - Δηλώσεις Μανιτάκη 9. Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια - Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια 13. Ινδία: Δική-εξπρές για τα 5 τέρατα που βίασαν τη φοιτήτρια 14. Εκρηκτική άνοδος των ευρωσκεπτικιστών στην Αγγλία 15. Αυτοκίνητα αντίκες στο Παρίσι 16. Αθλητικές Ειδήσεις 17. Πρόγνωση Καιρού

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 17:56

    Είδηση: 28933

    [02] Δ. Κρεμαστινός: «Το μεγάλο θέμα είναι τα δισεκατομμύρια που έχουν φύγει στο εξωτερικό»

    «Γίνεται πολλή συζήτηση για το χρήμα που έφυγε στο εξωτερικό. Η λίστα Λαγκάρντ είναι σε μια μεσαία τράπεζα ελβετική ενώ οι καταθέσεις βρίσκονται στις άλλες τράπεζες στο Λιχτεστάιν. Το θέμα πρέπει να ελεγχθεί, αλλά η υπερβολική συζήτηση περί του θέματος αποπροσανατολίζει. Πρέπει να γίνει διερεύνηση του θέματος» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « ¶κρως ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: « Γίνεται πολλή συζήτηση για το χρήμα που έφυγε στο εξωτερικό. Η λίστα Λαγκάρντ είναι σε μια μεσαία τράπεζα ελβετική ενώ οι καταθέσεις βρίσκονται στις άλλες τράπεζες στο Λιχτεστάιν. Το θέμα πρέπει να ελεγχθεί, αλλά η υπερβολική συζήτηση περί του θέματος αποπροσανατολίζει. Πρέπει να γίνει διερεύνηση του θέματος.»

    Δ.ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ: « Το μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι ότι δισεκατομμύρια έχουν φύγει στο εξωτερικό, μας το λέει και το ΔΝΤ, είναι η μόνη χώρα που επτώχευσε με τόσα δισεκατομμύρια στο εξωτερικό, όσο είναι περίπου το χρέος της λένε μερικοί. Και σήμερα δεν μας λύνει το πρόβλημα να κυνηγάμε μια λίστα μιας μεσαίας τράπεζας του εξωτερικού. Θέλει διαφορετική προσέγγιση το όλο θέμα.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 14:00

    Είδηση: 28926

    [03] από το Δελτίο Ειδήσεων των 12:00

    1. Λίστα Λαγκάρντ (i) - Εν αναμονή της πρότασης για προκαταρκτική από τον ΣΥΡΙΖΑ - Ανταλλαγή πυρών με βαριές κατηγορίες - Από 14 έως 18 Ιανουαρίου η συζήτηση στη Βουλή -Απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία - Η τελική απόφαση στη διάσκεψη των προέδρων - Αναταράξεις και στη ΔΗΜΑΡ 2. Λίστα Λαγκάρντ (ii) - Στον εισαγγελέα οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου - Κατάθεση όλων των συνεργατών του πρώην υπουργού - Νέες καταθέσεις από Διώτη-Καπελέρη - Ε. Παπακωνσταντίνου: Νόμιμα τα χρήματα 3. Επίσκεψη Α. Σαμαρά στο Βερολίνο - Συνάντηση με ¶. Μέρκελ 4. Γ. Στουρνάρας: Δεν μπορεί να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης 5. «Τελεσίγραφο» από ΥΠΟΙΚ σε 25.000 καταθέτες του εξωτερικού 6. Το φορολογικό στη Βουλή - Οι αλλαγές σε κλίμακες και συντελεστές 7. Εντείνεται η κακοκαιρία - Πρόγνωση καιρού για τις επόμενες ημέρες 8. Βρέθηκε σώος ο ορειβάτης στα Πιέρια Όρη 9. Θάνατος στις φλόγες από πυρκαγιά από τζάκι στα Τζουμέρκα 10. Κύμα παγετού σαρώνει Τουρκία, Κίνα και Ινδία 11. Αύριο λήγει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας 12. Ρ. Σπυρόπουλος: 22.000 παράνομες συντάξεις του ΙΚΑ 13. Επίσκεψη Κ. Παπούλια στο Βερολίνο - Συνάντηση με τον πρόεδρο της Γερμανίας 14. Αξιοποίηση ακινήτων Δημοσίου - Αισθητή η παρουσία ξένων επενδυτών 15. Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια - Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια 16. Ινδία: Δίκη-εξπρές για τα πέντε τέρατα που βίασαν την φοιτήτρια 17. Τασμανία: Αγνοείται η τύχη 100 ατόμων από τις πυρκαγιές 18. Συρία: - Αποθέωσαν τον ¶σαντ - Χάος από τις επιθέσεις σε συριακές πόλεις - ΗΠΑ: Εκτός πραγματικότητας η πρόταση ¶σαντ 19. Σοκάρει την Ιταλία νέα αυτοκτονία μαθήτριας 20. Ιταλία: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο 21. Με τη Λίγκα του Βορρά συμμαχεί ο Μπερλουσκόνι 22. Προς συμφωνία Κεντροαριστεράς-Μόντι 23. Αυτοκίνητα-αντίκες στο Παρίσι 24. Αθλητικές ειδήσεις 25. Πρόγνωση Καιρού

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΕΡΤ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 19:36

    Είδηση: 28925

    [04] Θ. Μαργαρίτης: «Έχει πολιτικές ευθύνες ο Βενιζέλος και πρέπει να αξιολογηθεί»

    «Βεβαίως, έχει πολιτικές ευθύνες ο κ. Βενιζέλος και πρέπει να αξιολογηθεί. Αν στο δρόμο βρεθούν και άλλες ευθύνες, τότε και ο ίδιος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή» δήλωσε ο Θόδωρος Μαργαρίτης, μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Έχει ευθύνες ο κ. Βενιζέλος; Βεβαίως, έχει πολιτικές και πρέπει να αξιολογηθεί. Αν στο δρόμο βρεθούν και άλλες ευθύνες, τότε και ο ίδιος θα πρέπει να παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή. Σήμερα όμως τέτοια στοιχεία δεν υπάρχουν»

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Εφόσον η δικαιοσύνη δείχνει ευθύνες, η Βουλή οφείλει να παραπέμπει σε περαιτέρω διερεύνηση αυτούς που έχουν ευθύνες.»

    Θ.ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ: « Η στήριξή μας στη κυβέρνηση δεν είναι λευκή επιταγή. Η επιλογή μας έχει γίνει με βάση την αποτροπή του κινδύνου χρεοκοπίας και την παραμονή της χώρας στο ευρώ».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 13:27

    Είδηση: 28923

    [05] Ρ. Δούρου: «Για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ προκύπτουν ποινικές ευθύνες»

    «Για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον επικεφαλής του κόμματος για την απόκρυψη και την μη αξιοποίηση μιας λίστας φοροφυγάδων που θα μπορούσε να αποφέρει πολλά εκατομμύρια αντί να απομυζούν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.

    Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι μπορεί να υπάρχουν ποινικές ευθύνες του κου Βενιζέλου.»

    Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: « Είναι περισσότερο μια ιστορία από μέρους του ΠΑΣΟΚ προς το ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή μια ντε και καλά προσπάθεια υψηλών τόνων με χυδαιότητα πολλές φορές, προκλητικά και υποκριτικά δελτία Τύπου και όχι τόσο μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει με έναν εμμονικό τρόπο όπως μας χαρακτηρίζουν τον κο Βενιζέλο ως επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ή γενικά το ΠΑΣΟΚ. Είναι μια ιστορία που για εμάς έχει συνέχεια, δεν είναι ξαφνικά μια προσπάθεια εντυπωσιασμού ή να βάλουμε γενικά και αόριστα το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για τον κ. Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον επικεφαλής του κόμματος για την απόκρυψη και την μη αξιοποίηση μιας λίστας φοροφυγάδων που θα μπορούσε να αποφέρει πολλά εκατομμύρια αντί να απομυζούν τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους.»

    Ρ.ΔΟΥΡΟΥ: « Μέχρι στιγμής γίνεται μια λυσσαλέα μάχη δελτίων Τύπων, χυδαιοτήτων όπου παρουσιάζεται ότι ο κος Βενιζέλος είχε τόση εμπλοκή όσο εσείς και εγώ, θέλουν να περιοριστεί μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 12:56

    Είδηση: 28922

    [06] Λίστα Λαγκάρντ και Βίλα Αμαλίας επί τάπητος στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα»

    Η πολιτική σύγκρουση για τη λίστα Λαγκάρντ και η κόντρα κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα του ασύλου και τη Βίλα Αμαλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα» στην οποία συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Μπ. Σαβούρδου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 11:53

    Είδηση: 28916

    [07] Ο διοικητής του ΙΚΑ στο «Συμβαίνει Τώρα»

    Στη εκπομπή της ΝΕΤ «Συμβαίνει Τώρα» μίλησε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «επιστρέφονται στο ΙΚΑ χρήματα που είχαν εισπραχθεί από παράνομες συντάξεις», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι αλλάζει ο τρόπος καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

    Εικοσιδύο χιλιάδες παράνομες συντάξεις εντόπισε το ΙΚΑ μέσα από τις απογραφές του 2011 και του 2012, επισήμανε ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ εκτιμά ότι ανέρχονται στα 150 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 13:02

    Είδηση: 28914

    [08] Με μια ματιά

    Νέες, μειωμένες τιμές, θα ισχύσουν από σήμερα σε 1.200 φάρμακα, με μεσοσταθμική μείωση 10% , ενώ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 30 εκατ. ευρώ, ετησίως.

    Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω, λόγω παγετού Κλειστά και τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν και Πηλίου.

    Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 54χρονου ορειβάτη στα Πιέρια Ορη, μέλους του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, ο οποίος απομακρύνθηκε από την ομάδα του κοντά στο χωριό Καταφύγι. Στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

    Κηδεύεται στις 16:30 από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών η συγγραφέας και πολιτικός, Ρούλα Κακλαμανάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 28906


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 7 January 2013 - 17:51:45 UTC