Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ
  • [02] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21.00
  • [03] Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική - Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση
  • [04] Κ. Παπούλιας: Πρέπει να κερδηθεί η μάχη της ανάπτυξης - Αισιόδοξος ο Γερμανός Πρόεδρος
  • [05] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 18:00
  • [06] Με μια ματιά

    [01] Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στη ΝΕΤ

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι δεν αλλοίωσε αυτός τη λίστα, ξεκαθάρισε πως το όνομα του συνεργάτη του, στον οποίο έδωσε το αρχικό CD για να εξετάσει τη λίστα «θα το πω όταν θα πάω στα θεσμικά όργανα στη Βουλή», ενώ ανέλαβε την ευθύνη σημειώνοντας ότι «η όποια ευθύνη υπάρχει βαρύνει μόνο εμένα. Οι συνεργάτες μου έκαναν αυτό που τους ζήτησε ο υπουργός».

    Επισήμανε ότι ενημέρωσε για την ύπαρξη της λίστας τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου («Ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου ενημερώθηκε ότι έφθασε η λίστα και ότι δόθηκε στον ΣΔΟΕ για έλεγχο»), άλλα όχι και τον διάδοχό του στο υπουργείο Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, λέγοντας ότι «ήταν αυτό το μείζον ζήτημα; Ο κ. Διώτης έπρεπε να τον ενημερώσει».

    «Είναι πολύ βολικό να πέσει όλο αυτό πάνω μου» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφέροντας ότι «μου κάνει εντύπωση η σπουδή να χρεωθεί όλο το θέμα πάνω μου. Ούτε εγώ θέλω να πέσει η κυβέρνηση… αλλά όχι όμως και να πάω φυλακή για να μην πέσει».

    Για το θέμα των συγγενικών του προσώπων σημείωσε ότι δεν γνώριζε πως υπήρχαν στη λίστα και πως «αν το γνώριζα θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω τη λίστα, χωρίς τα ονόματα και να καθαρίσω το ζήτημα ή με τα ονόματα (των συγγενών) και να γινόμουν ήρωας…». «Ποτέ δεν είχα συζητήσει με τις ξαδέλφες μου για λογαριασμούς στην Ελβετία… Έχω καλές σχέσεις, φιλικές και συγγενικές. Δεν έχω καμία επαγγελματική και οικονομική σχέση…» είπε ακόμα, ενώ σημείωσε ότι έστειλε τη λίστα με τα ονόματα των 20 μεγαλύτερων καταθετών «χωρίς να εξετάσω τη λίστα».

    Ο πρώην υπουργός ανέφερε, επίσης, μεταξύ άλλων ότι παρέλαβε το CD στις αρχές Οκτωβρίου 2010 και δεν το πρωτοκόλλησε, γιατί θα καταργούσε την έννοια του απορρήτου, όπως το είχαν χαρακτηρίσει οι Γάλλοι.

    Επεσήμανε ότι το συνολικό ποσό ήταν 2 δισ. δολάρια και περίπου τα μισά από αυτά τα χρήματα, κάπου 1 εκατ., ανήκαν στα πρώτα είκοσι ονόματα της λίστας, ενώ, για την αντιγραφή σε USB, ότι έγινε επειδή είναι πιο ασφαλές μέσο αποθήκευσης.

    Τόνισε ότι ως υπουργός Οικονομικών του Μνημονίου «είχε και άλλες δουλειές να κάνει από το να ασχολείται με τη λίστα» και πως η πρώτη πληροφόρηση που είχε από τον κ. Καπελέρη, για τα πρώτα είκοσι ονόματα, ήταν πως υπήρχαν ενδείξεις φοροδιαφυγής και γι' αυτό του είπε «προχώρησε».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε πως θα ζητήσει από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ελέγξει αν «πείραξε» κανείς το USB, ώστε να βρεθεί ο υπαίτιος των αλλοιώσεων και τα κίνητρά του. Σημείωσε πως έχει κάποιες υποψίες για το ποιος μπορεί να έκανε την αλλοίωση, αλλά δεν σκοπεύει να «κάνει ότι του έκαναν» και θα περιμένει την επίσημη έρευνα. Πάντως, είπε, «αν το είχα κάνει εγώ, δεν θα έβγαζα κι άλλους δέκα, για "ξεκάρφωμα";»

    Ο πρώην υπουργός, ερωτώμενος καταληκτικά εάν θεωρεί πως έχει «τελειώσει» πολιτικά, απάντησε πως εκείνο που τώρα τον ενδιαφέρει είναι να «καθαρίσει» το όνομά του και ότι δεν έχει «καμία σκέψη περί πολιτικής, είναι το τελευταίο που με απασχολεί».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Σ. Δαματόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 02:32

    Είδηση: 28968

    [02] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 21.00

    1) Λίστα Λαγκάρντ

    Οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση και αναταράξεις στα κόμματα

    Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής

    Πολιτικός "πόλεμος" μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

    Κατάθεση μαρτύρων για Γ. Παπακωνσταντίνου

    Οι διαγραφές Βουδούρη-Μουτσινά από τη ΔΗΜ.ΑΡ

    2) Ο πρωθυπουργός στη Γερμανία - «Die Welt»

    3)Στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας - συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του

    4) Επίδομα θέρμανσης -Υπουργείο Οικονομικών

    5) Οι μετεωρολόγοι περιμένουν χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας

    6) Καιρικό στην Τουρκία

    7) Μέτρα για τους άστεγους

    8) Τα τζάκια της «κρίσης» καίνε ασταμάτητα - πρόβλημα αιθαλομίχλης

    9) Μέσα στον Ιανουάριο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

    10) "¶φαντοι" οριστικά 30 χιλιάδες συνταξιούχοι

    11) Διαθεσιμότητα

    12) Χάνει έδαφος αλλά στα ύψη η παραοικονομία στην Ελλάδα

    13) Ποινές για καλάσνικοφ - ¶δειες οπλοφορίας

    14) Θεσσαλονίκη: 6 χιλιάδες μαθητές θα ψάχνουν μέσο για να πάνε στα σχολεία τους

    15) Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. σε εταιρεία με παράνομα προσωπικά δεδομένα πολιτών

    16) Η βία στα ΑΕΙ

    20) Μετρό καθυστερήσεις

    21) Ο βιασμός της κοπέλας στην Ινδία

    22) Συρία: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στρατού και αντικαθεστωτικών

    23) Διορισμοί ΟΜΠΑΜΑ σε CIA - Υπουργείο ¶μυνας

    24) Ντεπαρντιέ στη Ρωσία

    25)Αθλητικά

    26) Ο Καιρός

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 00:03

    Είδηση: 28961

    [03] Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Προανακριτική - Στο «κόκκινο» η αντιπαράθεση

    Την παραπομπή των πρώην υπουργών οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος και για τους δύο, καθώς και επιπλέον του αδικήματος της πλαστογραφίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πρότασή του για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ σκάνδαλο ολκής και κάνει λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε χέρια, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά. Κατηγορεί ακόμη την σημερινή κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες που βαραίνουν πρόσωπα των προηγουμένων κυβερνήσεων και ζητά να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της Προανακριτικής Επιτροπής.

    Κορυφή του παγόβουνου η λίστα Λαγκάρντ, λέει η αξιωματική αντιπολίτευση

    Οι βουλευτές του κόμματος, που υπογράφουν την πρόταση, με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι «φέρνει με χαρακτηριστικό τρόπο στην επιφάνεια την έκταση της σήψης του πολιτικού συστήματος εξουσίας».

    Τελικά, ο βασιλιάς ήταν γυμνός σχολιάζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη θλιβερή, όπως τη χαρακτηρίζουν, προσπάθεια να αποποιηθούν οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης τις ευθύνες τους, οι οποίες τελικά αποκαλύπτονται.

    Στο κείμενο γίνεται λόγος για τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν όλες διαδοχικά τις κυβερνήσεις επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε χέρια όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.

    Επίσης, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. «Ειδική και ξεχωριστή μνεία κάνουμε στις ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, επί πρωθυπουργίας του οποίου η λίστα έφτασε στην Ελλάδα και κρατήθηκε κρυφή και αναξιοποίητη, γεγονός που χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τις ευθύνες που βαραίνουν πρόσωπα των προηγουμένων κυβερνήσεων, ενώ χαρακτηρίζει χοντροκομμένο τέχνασμα την άσκηση ποινικής δίωξης αποκλειστικά κατά του κ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να συσκοτίσει την υπόθεση και να προστατεύσει τον κ. Βενιζέλο.

    Πρόκειται για έναν «κυβερνητικό όρκο σιωπής για να προστατευτεί ο απαραίτητος για την κυβέρνηση Ευάγγελος Βενιζέλος», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας πως όχι μόνο δεν θα συμπράξει στη συγκάλυψη αλλά θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις στη διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών εκεί όπου ανήκουν «ανεξαρτήτως θέσεων των εμπλεκομένων προσώπων».

    Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της Προανακριτικής Επιτροπής.

    Τι ζητείται για Γ. Παπακωνσταντίνου - Ευ. Βενιζέλο

    Συγκεκριμένα, για τον κ. Παπακωνσταντίνου ζητείται η παραπομπή του για υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία διότι με πράξεις αλλά και παραλείψεις του προκύπτουν ενδείξεις ότι πιθανόν να ωφελήθηκαν ο ίδιος ή και άλλοι αναγραφόμενοι καταθέτες στη λίστα Λαγκάρντ.

    Επίσης, γιατί προκάλεσε με την συμπεριφορά του ζημία στο Δημόσιο. Ζητείται, επίσης, η διερεύνηση για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος με σκοπό να προσπορίσει σε άλλο παράνομο όφελος με παράλληλη βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

    Τέλος, ζητείται η παραπομπή του για πλαστογραφία διότι όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αντιγραφή του CD που περιείχε την αυθεντική λίστα Λαγκάρντ, κατήρτησε πλαστό έγγραφο. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά και την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης για το ζήτημα αυτό.

    Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διερεύνηση για την υπεξαγωγή εγγράφου από υπάλληλο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο κ. Βενιζέλος ενώ παρέλαβε τα έγγραφα από τον πρώην διοικητή του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, απέκρυψε την ύπαρξή τους για 14 μήνες, ενώ δεν κατέγραψε και την παράδοση του εγγράφου σε κανένα πρωτόκολλο.

    Επίσης, ζητείται και για τον κ. Βενιζέλο η διενέργεια έρευνας για απιστία στην υπηρεσία, διότι με πράξεις και παραλείψεις, όπως αναφέρεται, προκύπτουν ενδείξεις ότι ζημίωσε τη Δημόσια περιουσία, εν γνώσει του, προς όφελος του ιδίου ή άλλων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

    Τέλος, ζητείται η παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, με σκοπό να προσπορίσει σε άλλο παράνομο όφελος με παράλληλη βλάβη του ελληνικού δημοσίου.

    Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

    Την ίδια ώρα, η πολιτική σύγκρουση φθάνει στα άκρα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι πολιτικές αναταράξεις συμπαρέσυραν και τη Δημοκρατική Αριστερά με τις διαγραφές των δύο βουλευτών που τάχθηκαν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου.

    Για πολιτικό ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ και ακραία εκδήλωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού, έκανε λόγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνοντας ότι η Κομουνδούρου επιχειρεί να ρίξει την κυβέρνηση με την κίνησή του αυτή και να οδηγήσει τη χώρα στο χάος.

    Είναι λάθος επιλογή - σημείωσε ο κ. Βενιζέλος- έξι μήνες μετά τις εκλογές να συγκρούεται με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με το ΠΑΣΟΚ και μαζί μου.

    Η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση είναι πλέον μετωπική καθώς η Κουμουνδούρου μιλά για «ομερτά με στόχο την συγκάλυψη σκανδάλων της εγχώριας κλεπτοκρατίας».

    Με απόφαση του Φώτη Κουβέλη, στο μεταξύ, εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, τέθηκαν οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, οι οποίοι, με δηλώσεις τους είχαν καταστήσει σαφές ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Κι ενώ Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εμμένουν στην θέση τους «για διερεύνηση της υπόθεσης και όχι στην κατασκευή ενόχων», οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταλογίζουν ευθύνες και στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

    Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή ζητά «κάλπη» και για τον Γιώργο Παπανδρέου.

    «Ο Σύριζα ως συστημικό κόμμα αθώωσε τον Παπανδρέου. Τώρα όμως είναι ευκαιρία να στοχοποιηθούν και να πάνε στη φυλακή όσοι ευθύνονται για την κατάντια της χώρας. Θα υπάρξει και τρίτη κάλπη για τον Παπανδρέου».

    «Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να χυθεί φως στην υπόθεση "λίστα Λαγκάρντ» σχολίασε το ΚΚΕ. «Η λίστα Λαγκάρντ και οι άλλες λίστες μεγαλοκαταθετών αποδεικνύουν ότι πλούτος υπάρχει και προέρχεται από τη στυγνή εκμετάλλευση του λαού» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα - ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιμπίδας - Δ. Μποτώνης

    Επιμέλεια: Τίνα Βαλαούρα

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 23:41

    Είδηση: 28956

    [04] Κ. Παπούλιας: Πρέπει να κερδηθεί η μάχη της ανάπτυξης - Αισιόδοξος ο Γερμανός Πρόεδρος

    Τη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό για το βάρος που επωμίζεται, αλλά και την εκτίμησή του για το δύσκολο έργο της κυβέρνησης και την πεποίθηση ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, στο Ανάκτορο Bellevue.

    Ο κ. Γκάουκ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της χώρας, ενώ επανέλαβε ότι η Γερμανία θα στηρίξει την ελληνική προσπάθεια και αναφέρθηκε με θερμά λόγια τόσο στην παρουσία των Ελλήνων της Γερμανίας όσο και στο εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων.

    Ο κ. Παπούλιας, από την πλευρά του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να κερδηθεί η μάχη της ανάπτυξης και ανέδειξε τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των εταίρων. Αναφέρθηκε μάλιστα και στην οικονομική συμβολή των Ελλήνων στην προσπάθεια για την επανένωση της Γερμανίας.

    Νωρίτερα, οι δύο Πρόεδροι ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται στο Martin-Gropius-Bau από τον Αύγουστο και πρόκειται να μεταφερθεί στο Κατάρ και ακολούθως στην Αθήνα. Η έκθεση, όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αποτίει φόρο τιμής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό».

    Για «μεγάλο δώρο» των Ελλήνων στην Γερμανία, καθώς πολλά από τα εκθέματα παρουσιάζονται για πρώτη φορά, έκανε λόγο ο κ. Γκάουκ. Και οι δύο Πρόεδροι ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βερολίνο, Ελευθέριο Οικονόμου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία της έκθεσης.

    Σε δηλώσεις προς τον Τύπο, ο κ. Γκάουκ διαβεβαίωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας» και τόνισε ότι «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης», αλλά και ότι «σε καιρούς κρίσης αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους».

    Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ελληνογερμανικές σχέσεις «στο εξής θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελείται θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία», ενώ ανέφερε ότι στην Ελλάδα «έχουν αλλάξει πολλά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα». Αναφερόμενος στις ευκαιρίες επενδύσεων, σημείωσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω προσωπικά και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε ακόμη τους Γερμανούς οι οποίοι επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι και φέτος θα γίνουν δεκτοί με την ίδια αγάπη και φιλοξενία. Καταλήγοντας, κάλεσε το Γερμανό ομόλογό του να επισκεφθεί την Ελλάδα και ιδιαιτέρως την Ολυμπία, προκειμένου, όπως είπε, «να απολαύσουμε αυτό που αποπνέει» ο τόπος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 23:42

    Είδηση: 28954

    [05] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 18:00

    1. Λίστα Λαγκάρντ (i): Στα ύψη το πολιτικό κλίμα - εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜ.ΑΡ. οι Βουδούρης - Μουτσινάς - Καταθέτει την πρόταση για Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ - Κλιμακώνεται ο πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ Οξύτατη επίθεση Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ 2. Λίστα Λαγκάρντ (ii): Με διαδικασίες εξπρές η σύσταση Προανακριτικής - Καταθέτουν οι συνεργάτες του Παπακωνσταντίνου 3. Βερολίνο: Συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά / Ανεπίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας -Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης 4. Ακραία καιρικά φαινόμενα από το βράδυ - Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το δήμο της Αθήνας 5. Υπ.Οικ.: Στη φυλακή όσοι φοροδιαφεύγουν - Δεν μπορεί να επεκταθεί το επίδομα θέρμανσης - Ελάχιστοι δικαιολόγησαν τις καταθέσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό 6. 22.000 παράνομες συντάξεις του ΙΚΑ 7. Διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: 25.000 μετακινήσεις μέσα στο 2013 - Δηλώσεις Μανιτάκη 8. Κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια - Μετ' εμποδίων τα δρομολόγια 9. Ινδία: Αντιμέτωποι με ποινή θανάτου οι πέντε που βίασαν τη φοιτήτρια 10. Τασμανία : αγνοείται η τύχη 100 ατόμων από τις φονικές πυρκαγιές 12. Αθλητικές Ειδήσεις 13. Πρόγνωση Καιρού 14. Οικονομία

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2013 21:49

    Είδηση: 28951

    [06] Με μια ματιά

    -Tελευταία μέρα σήμερα για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

    -Προβλήματα αναμένονται και σήμερα στα δρομολόγια του μετρό καθώς οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας στα Σεπόλια. Καταγγέλλουν ότι «δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα» και αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

    -Σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος σε βάρος εταιρίας στον ¶γιο Δημήτριο που κατείχε, επεξεργαζόταν και πουλούσε προσωπικά δεδομένα πολιτών. Έχει συλληφθεί 1 άτομο και αναζητούνται άλλα 2 στελέχη της εταιρίας. Μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί χιλιάδες προσωπικά δεδομένα πολιτών, ενώ ερευνώνται οι ακριβείς δραστηριότητες της εταιρείας, η οποία απασχολεί περίπου 30 εργαζόμενους.

    -Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, οδηγούνται σήμερα τρία άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης η οποία εξαπατούσε πολίτες. Σε βάρος των δύο εξ αυτών, έχει σχηματισθεί επίσης δικογραφία για απάτη που διέπραξαν σε βάρος κατοίκου της Βόρειας Ελλάδας, από το οποίο είχαν αποσπάσει 280.000 ευρώ.

    -Κλειστά θα παραμείνουν για δεύτερη ημέρα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ μετά την απόφαση των ιδιοκτητών να συνεχίσουν την απεργία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φορολόγηση -από το πρώτο ευρώ- των κερδών με συντελεστή 10% καθώς δεν είχαν αποτέλεσμα οι συναντήσεις που είχαν χθες με τους εμπλεκόμενους φορείς.

    -Επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε αμερικανοί πολίτες, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κατά τη συντριβή ενός εμπορικού ελικοπτέρου στην περιοχή Ουκαγιαλί, στα βόρεια του Περού, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2013 09:27

    Είδηση: 28972


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 8 January 2013 - 9:49:29 UTC