Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το Δελτίο Ειδήσεων των 18:00
  • [02] Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση
  • [03] Χατζηδάκης: Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στο τέλος της χρονιάς
  • [04] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 12:00
  • [05] Γεροντόπουλος: «Δεν μπορούμε να στοχοποιούμε ένα κομμάτι ανθρώπων»
  • [06] Νότης Μηταράκης στη ΝΕΤ: Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει
  • [07] Λαφαζάνης: «Έχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες οι Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς»
  • [08] Τσούκαλης: «Η πλειοδοσία των κομμάτων είναι ό, τι πιο επικίνδυνο»

    [01] Δείτε το Δελτίο Ειδήσεων των 18:00

    Δείτε το Δελτίο Ειδήσεων των 18:00

    1. Προτεραιότητα της κυβέρνησης ανάπτυξη και επενδύσεις β€’ Σαμαράς: «έχουμε εξασφαλίσει την παραμονή μας στο ευρώ» β€’ Χατζηδάκης: «τέλος του 2013 τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης» β€’ Έργα στους 4 αυτοκινητοδρόμους και τον Ιούνιο αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ β€’ Συνεργασία Σαμαρά - Στουρνάρα

    2. Νέα κατάληψη της βίλας «Αμαλία»/ β€’ 101 συλλήψεις στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ β€’ Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ β€’ Εκκενώθηκε και η βίλα «Μαρία Κάλλας»

    3. Λίστα Λαγκάρντ β€’ Γραπτές εξηγήσεις από τους 3 συγγενείς του β€’ Ελένη Παπακωνσταντίνου: «πρόκειται για πολιτικό παιχνιδι» β€’ Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου στο ΣΥΡΙΖΑ β€’ «Μετωπική» σύγκρουση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

    4. Καταργήσεις - συγχωνεύσεις οργανισμών

    5. Συνάντηση Σαμαρά-Νίμιτς - Αβραμόπουλου για το όνομα των Σκοπίων

    6. Στη Φλώρινα ο Α. Τσίπρας «να σταθούμε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη»

    7. Πάνω από το 95% πλήρωσε τα τέλη κυκλοφορίας - όσοι δεν πληρώσουν τέλη 2010-11/ απειλούνται με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων

    8. Κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα - Βελτίωση του καιρού από αύριο - Δύσκολος χειμώνας στη Φλώρινα και το Νευροκόπι

    9. Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας σε Τουρκία και Λίβανο

    10. Εξωτερικές ειδήσεις

    12. Αθλητικές ειδήσεις

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 19:42

    Είδηση: 29094

    [02] Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου κατά του ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη γραμματεία της ΚΟΕΣ και αναφερόμενος στην πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ένα κείμενο πολιτικά και ηθικά κατάπτυστο που είναι σαν προκήρυξη της Βίλας "Αμαλία". Δεν ενδιαφέρεται για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά για τη δημιουργία εντυπώσεων και τόνισε ότι επένδυσε στην πόλωση και την καταστροφή και τώρα ετοιμάζει πολιτικό ρεσΆλτο. Είπε ακόμα οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί το νέο εκλογικό του μέγεθος και γύρισε σε αντισυστημική συμπεριφορά . Τόνισε ότι το 2013 ειναι έτος στροφής, η χρονιά του πρωτογενούς πλεονάσματος, η χρονιά της ανάσχεσης της ύφεσης. Είπε ακόμα ότι τα 4 κεντρικά θέματα για το ΠΑΣΟΚ είναι: 1. Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. 2. Εθνικό Φορολογικό Σύστημα 3. Αναθεώρηση Συντάγματος 4. Εθνική Στρατηγική

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το κλείσιμο της διαδικασίας της συνεδρίασης της ΚΟΕΣ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη της παράταξης και τους βουλευτές σε πανστρατιά και συσπείρωση προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης μέσα από τον ευρύτατο διάλογο που θα πραγματοποιηθεί εν όψει του συνεδρίου.Τόνισε επίσης ότι το Συνέδριο θα δώσει στόχο και ρυθμό στο ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε το Συνέδριο γιατί πρέπει να θεσμοθετήσουμε το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να το αποπροσωποποιήσουμε». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος, είπε ακόμη, ότι μέσω του συνεδρίου προσφέρεται μια πολύ ωραία ευκαιρία να βγει το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε όλα τα μεγάλα θέματα, να ενεργοποιηθεί το φόρουμ διαλόγου με διάφορα κινήματα της κεντροαριστεράς και να μπορέσουν όλοι οι όμοροι χώροι και τα «όμορα» πρόσωπα να εκφραστούν, «διαδικασία που δεν θα τελειώσει στο συνέδριο αλλά θα συνεχιστεί και μετά πιο ισχυρά για να καταλάβουν ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε».

    Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο Ευάγγελος Βενιζελος είχε κατ' ιδίαν συνάντηση περίπου μίας ώρας με τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για το σύνολο των πολιιτικών εξελίξεων , την λιστα Λαγκάρντ και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

    Σε απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Στόχος της κυβέρνησης είναι η συγκάλυψη της διαφθοράς και της διαπλοκής. H υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου στο γενικότερο πλαίσιο ασυλίας των ισχυρών και προστασίας τους από τους πολιτικούς τους φίλους. Αντί ο κ. Βενιζέλος να χυδαιολογεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πετώντας την μπάλα νευρικά στην εξέδρα, καλείται να απαντήσει συγκεκριμένα για τις προσωπικές του ευθύνες ως προς τη διαχείριση της λίστας. Η διαχρονική επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της ελληνικής κοινωνίας θα λάβει τέλος».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Αλφόνσος Βιτάλης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 19:21

    Είδηση: 29079

    [03] Χατζηδάκης: Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στο τέλος της χρονιάς

    Τον Ιούνιο υπήρχαν αμφιβολίες για την παραμονή της ελλάδας στην ευρωζώνη, σενάριο που αν υλοποιούταν θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Χατζηδάκης παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013 παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «οι προσπάθειες δεν σταματούν εδώ. Εϊμαστε σε ένα μαραθώνιο και η σκυτάλη έρχεται στο δικό μας υπουργείο σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων γιατί πρέπει να πετύχει η χώρα. Η μάχη που δίνουμε είνα μια μάχη για τα σπίτια μας κα τις οικογένειες μας. Δεν δικαιούμαστε να αποτύχουμε».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης επισήμανε οτι «έχοντας υπόψη το δεδομένο της ύφεσης για το 2013 όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός παλεύουμε ώστε το 2013 να γίνει έτος καμπής για την Ελλάδα» και σημείωσε ότι «και οι καταστροφολόγοι και όσοι πιστεύουν σε μαγικές συνταγές έχουν άδικο». Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι «το 2013 μπορεί να είναι έτος καμπής αρκεί να δουλέψουμε με σχέδιο σύστημα και αποτελεσματικότητα. Στο τέλος της χρονιάς θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ότι η κατάσταση αναστρέφεται».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 15:57

    Είδηση: 29075

    [04] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων των 12:00

    1.Νέα κατάληψη και ανακατάληψη της Βίλας «Αμαλία» - Κατάληψη και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ 2. Συνάντηση Αντ. Σαμαρά, δημ. Αβραμόπουλου και Μάθιου Νίμιτς 3. Λίστα Λαγκάρντ: - Καταθέτουν Διώτης-Καπελέρης και συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου - Πολιτική αντιπαράθεση και νέα δεδομένα από την πρόταση των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» 3. Στο Υπ. Ανάπτυξης ο Πρωθυπουργός 4. Η ανάπτυξη στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ 5. Όργιο φοροδιαφυγής αποκάλυψε το ΣΔΟΕ 6. Οι αποδείξεις βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής 7. Κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα - Ο δύσκολος χειμώνας στη Φλώρινα και το Νευροκόπι 8. Επιστροφή στο παρελθόν: τζάκια και ξυλόσομπες ζεσταίνουν τα σπίτια 9. Κατάργηση-Συγχώνευση φορέων του Δημοσίου/ Συζήτηση στη Βουλή 10. Απολογείται ο πρώην ταμίας του Δήμου Θεσσαλονίκης 11. Είκοσι ήμερες ακόμα για τακτοποίηση των αυθαιρέτων 12. Μετρό : με καθυστερήσεις και σήμερα τα δρομολόγια 13. Αλλαγές στον τρόπο τοποθέτησης των εκπαιδευτικών 14. Δηλώσεις Δένδια για κατάληψη γραφείων ΔΗΜΑΡ 15. Βενεζουέλα: Νέα αναβολή της ορκωμοσίας του Ουγκο Τσάβες - Ανταλλαγή όπλων με tablets στο Μεξικό 16. Ιταλία: Μπερλουσκόνι κατά δικαστών και υπέρ ομοφυλοφίλων 17. Λονδίνο: να κόβονται τα κοινωνικά επιδόματα στους παχύσαρκους 18. Πολικός χειμώνας σε Τουρκία και Κίνα - Ξηρασία στη Βραζιλία 19. ΗΠΑ: υποψηφιότητες για το βραβείο του Σωματείο των Σκηνοθετών 20. Συνέντευξη Τύπου Αντ. Σαμαρά - Κ. Χατζηδάκη (απευθείας) - Δράσεις ανάπτυξης για το 2013.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 16:21

    Είδηση: 29066

    [05] Γεροντόπουλος: «Δεν μπορούμε να στοχοποιούμε ένα κομμάτι ανθρώπων»

    «Για τον μόνο που υπάρχουν στοιχεία πιθανής ποινικής ευθύνης είναι για τον κο Παπακωνσταντίνου. Για αυτό και γίνεται η παραπομπή. Το να αρχίσουμε για όλο τον κόσμο για όλες τις κυβερνήσεις να αποφασίσει η προκαταρκτική δεν είναι ό,τι καλύτερο» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ, Άκης Γεροντόπουλος.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Α.ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: « Για τον μόνο που υπάρχουν στοιχεία πιθανής ποινικής ευθύνης είναι για τον κο Παπακωνσταντίνου. Για αυτό και γίνεται η παραπομπή. Το να αρχίσουμε για όλο τον κόσμο για όλες τις κυβερνήσεις να αποφασίσει η προκαταρκτική δεν είναι ό,τι καλύτερο. Βλέπεις αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για κάποιον και εκείνον τελικά παραπέμπεις. Δεν μπορούμε να στοχοποιούμε ένα ολόκληρο κομμάτι ανθρώπων.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:56

    Είδηση: 29067

    [06] Νότης Μηταράκης στη ΝΕΤ: Η οικονομία μπορεί να ανακάμψει

    Την πεποίθηση ότι η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, εξέφρασε την πρωινή εκπομπή ΝΕΤ στα Γεγονότα ο υφυπουργός ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το 2012 επιτεύχθηκε ο «πυλώνας δημοσιονομική σταθερότητα».

    «Τελειώσαμε με τα δημοσιονομικά μέτρα. Για πρώτη φορά καταφέραμε να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους και το 2013 αναμένεται να έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό» είπε και εκτίμησε ότι το 2013 θα υπάρξει αισθητή βελτίωση στις επενδύσεις.

    Μεταφέροντας το ενδιαφέρον που διαπιστώθηκε από πλευράς του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι πλέον σε θέση να προσελκύσει επενδυτές διότι ανακάμπτει, εκσυγχρονίζεται, ενώ κατέχει θέση στρατηγικής σημασίας.

    Η Ελλάδα κάνει διαρθρωτικές αλλαγές, η ρευστότητα επιστρέφει, τόνισε ο κ. Μηταράκης. Όπως είπε, εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση για την αποκατάσταση της ρευστότητας χρειάζονται άλλα δύο βήματα: επιστροφή των καταθέσεων και οι τράπεζες να μη δανείζονται μόνο από την Τράπεζα της Ελλάδος.

    Τέλος, είπε πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι το 2013 θα υπάρξει σταθεροποίηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 12:10

    Είδηση: 29051

    [07] Λαφαζάνης: «Έχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες οι Παπανδρέου, Παπαδήμος και Σαμαράς»

    «Αν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής προκύψουν νέα στοιχεία και δεδομένα που τυχόν κάνουν βάσιμες τις υπόνοιες για ποινικές ευθύνες και σε κάποιους άλλους, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συμπληρωματική πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων» τόνισε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Φτάσαμε στην Ελλάδα του 2013 το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να διαμορφώνει την ατζέντα. Άνθρωποι να πεθαίνουν στο δρόμο και να διαμορφώνεται η ατζέντα με βάση υποτιθεμένους αντιπολιτευόμενους οι οποίοι υποτίθεται απειλούν και διαταράσσουν την τάξη στην ελληνική κοινωνία, έλεος πια.»

    ΓΙΑ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Γιατί εξαιρείτε τον κο Παπανδρέου;»

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: «Αν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής προκύψουν νέα στοιχεία και δεδομένα που τυχόν κάνουν βάσιμες τις υπόνοιες για ποινικές ευθύνες και σε κάποιους άλλους, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε συμπληρωματική πρόταση για προκαταρκτική επιτροπή προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και άλλων προσώπων.»

    Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: « Πολιτικά η πρόταση των ΑΝ.ΕΛ είναι μια πρόταση που με βάση τους δικούς τους προβληματισμούς την κατέθεσαν και νομίζουν ότι πρέπει η Βουλή να προχωρήσει αυτή τη στιγμή και για τον κο Παπανδρέου και τον κο Παπαδήμο, δεν συμφωνούμε σε αυτή την κατεύθυνση αυτή τη στιγμή. Έχει πελώριες πολιτικές ευθύνες ο κος Παπανδρέου, μεγάλες πολιτικές ευθύνες ο κος Παπαδήμος και ο κος Σαμαράς. Θα τις αναδείξουμε αυτές τις πολιτικές ευθύνες.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:29

    Είδηση: 29061

    [08] Τσούκαλης: «Η πλειοδοσία των κομμάτων είναι ό, τι πιο επικίνδυνο»

    «Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα όπου έφτασε η λίστα Λαγκάρντ δεν ασχολήθηκε καθόλου η κοινωνία διότι οι θεσμοί οι δομές έκαναν τη δουλειά τους, το καθήκον τους» δήλωσε στο Α' Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Παναγιώτη Τσούτσια.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: « Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα όπου έφτασε η λίστα Λαγκάρντ δεν ασχολήθηκε καθόλου η κοινωνία διότι οι θεσμοί οι δομές έκαναν τη δουλειά τους, το καθήκον τους. Η μη τιμωρία, η μη εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων πρωτίστως οφείλεται στις πολιτικές δυνάμεις, στο πολιτικό σύστημα και δευτερευόντως στην κακή διατύπωση του νόμου. Η πλειοδοσία των κομμάτων είναι ό,τι πιο επικίνδυνο, το να βγαίνει το ένα κόμμα μετά το άλλο και να πλειοδοτεί σε υπόπτους και στοχοποιήσεις.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2013 13:04

    Είδηση: 29060


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 January 2013 - 17:49:47 UTC