Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00
  • [02] Ρίτσαρντ Χάντερ: Ο νέος πρόεδρος του Αριστοτελείου
  • [03] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00
  • [04] Συνέχεια ερευνών για το χτύπημα στη ΝΔ - Συμμετείχε και γυναίκα
  • [05] Μανιτάκης: Έτος αξιολόγησης το 2013 - Εξήρε το έργο του ο Κ. Παπούλιας
  • [06] Βορίδης, Στρατούλης, Τριαντάφυλλος, Μαριάς για την έξαρση της βίας
  • [07] Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα στη ΝΕΤ
  • [08] Παπαδημούλης: Πιθανό το ενδεχόμενο να οφείλεται η χθεσινή επίθεση σε παρακρατικές δυνάμεις
  • [09] Α. Παπαγεωργίου: Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ
  • [10] Α. Ντινόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων βίας
  • [11] Με μια ματιά

    [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

    1. Σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη 2. Η ατζέντα της σύσκεψης 3. Νέα «κόντρα» Κεδίκογλου-Σκουρλέτη 4. ΚΚΕ: Καταδίκη των επιθέσεων - Eπιχείρηση αποπροσανατολισμού 5. Συνεχίζονται οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της ΝΔ 6. Α. Σαμαράς: Αρχίζουμε τον πόλεμο κατά της ανεργίας 7. Στο επίκεντρο οι αποκρατικοποιήσεις 8. Με υπόμνημα κατέθεσε ο Ι. Διώτης: Ναι, αντέγραψα το στικάκι με τη λίστα 9. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Α. Τσίπρα στη Γερμανία 10. Συναντήσεις Παπούλια με Μανιτάκη-Μουσουρούλη 11. Επιχείρηση εκκένωσης της «Λ. Καραγιάννη» 12. «Ελεύθερη» υπό όρους η 25χρονη 13. Μάλι: Ενισχύει η Γαλλία τις στρατιωτικές της δυνάμεις 14. Απεβίωσε ο Ναγκίσα Οσίμα 15. Αθλητικές ειδήσεις 16. Πρόγνωση καιρού

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 19:36

    Είδηση: 29557

    [02] Ρίτσαρντ Χάντερ: Ο νέος πρόεδρος του Αριστοτελείου

    Ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός του Κέιμπριτζ, Ρίτσαρντ Χάντερ, θα κρατά, από τις επόμενες ημέρες, μόλις εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη του διορισμού του από τον Υπουργό Παιδείας, το τιμόνι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο νέος πρόεδρος του Συμβουλίου του ΑΠΘ, μιλά για πρώτη φορά στην κάμερα, μετά την ενημέρωση που είχε από τις πρυτανικές αρχές και τους φορείς της πόλης.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ρεπορτάζ: Όλγα Νίκου

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:18

    Είδηση: 29537

    [03] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

    1. Το απόγευμα η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης 2. Ανάληψη ευθύνης μέσω ανυπόγραφης προκήρυξης για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Γ. Κεδίκογλου 3. Η έρευνα για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ 4. Η ατζέντα της σύσκεψης των κυβερνητικών εταίρων 5. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανάπτυξη 6. Συνάντηση Βενιζέλου με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ 7. Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ 8. Καταδίκασαν την επίθεση όλα τα κόμματα 9. Λίστα Λαγκάρντ - Με υπόμνημα η κατάθεση του Ι. Διώτη - Παραδέχεται ότι έκανε αντίγραφο ο Ι. Διώτης - Διάσκεψη προέδρων για τη διαδικασία - Τρεις ή τέσσερις οι κάλπες 10. Εκκενώθηκε κτήριο από καταληψίες στην Κυψέλη 11. Ο Γ. Στουρνάρας στη ΝΕΤ: Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας 12. Βράβευση του Λ. Παπαδήμου από το ΙΟΒΕ 13. Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την ανεργία 14. Συνάντηση Παπούλια - Μανιτάκη / Α. Μανιτάκης: Αταλάντευτη η προσήλωσή μας στη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση 15. Συνέντευξη Τύπου Α. Τσίπρα στο Βερολίνο - Α. Τσίπρας: Θέσαμε θέμα Χριστοφοράκου και κατοχικού δανείου στη γερμανική κυβέρνηση - Συνάντηση Α. Τσίπρα - Χ.Γ. Φούχτελ - Συνάντηση Τσίπρα-Σόιμπλε 16. Μήνυση Τ. Κουίκ εναντίον Π. Τόμσεν, Μ. Μορς, Κλ. Μαζούχ 17. ΚΕΔΕ: Ναι στον έλεγχο, όχι στη διαπόμπευση 18. Υψηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ 19. Τετράμηνη παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων 20. Θρησκευτικός τουρισμός: Πρωτόκολλο συνεργασίας υπ. Τουρισμού - Εκκλησίας 21. Τη ΔΟΥ Αιγάλεω κατέλαβαν από το πρωί οι κάτοικοι - Καταλήψεις σε ΔΟΥ ανά την Ελλάδα 22. Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις - Μειωμένες τιμές έως και 70% 23. Ο Ρίτσαρντ Χάντερ νέος πρόεδρος του ΑΠΘ 24. Μάλι / Φ. Ολάντ: Θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις στο έδαφος και τον αέρα - Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι εξαιτίας των επιχειρήσεων 25. Χιονοθύελλα και πολικό ψύχος σαρώνουν την Ισπανία 26. Μεγάλα μποτιλιαρίσματα από το χιόνι στην Ολλανδία 27. Παρέλυσε η Κροατία από τον χιονιά 28. Σε ετοιμότητα οι βρετανικές αρχές λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων 29. Αθλητικές ειδήσεις 30. Πρόγνωση καιρού

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:28

    Είδηση: 29524

    [04] Συνέχεια ερευνών για το χτύπημα στη ΝΔ - Συμμετείχε και γυναίκα

    Δεν είχε απλά άρωμα γυναίκας, αλλά τη φυσική συμμετοχή της το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Συγγρού.

    Τρία άτομα πιστοποιούν ότι στο χτύπημα πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας μάρτυρας από το σημείο της επίθεσης κατέθεσε με επιφύλαξη πως ίσως ο οδηγός του σκούρου Toyota ήταν γένους θηλυκού, ενώ ακόμη δυο μαρτυρίες επιβεβαίωσαν την πληροφορία. Δύο γυναίκες στο σημείο όπου οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν και έκαψαν το όχημα διαφυγής διαβεβαιώνουν ότι στο χτύπημα πήρε μέρος και μια γυναίκα.

    Ήταν μάλιστα όπως κατέθεσαν στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου.

    Όπως κατέθεσαν οι δύο μάρτυρες όταν το αυτοκίνητο έφτασε στην οδό Φλέμιγκ στο Παλιό Φάληρο είδαν από τη θέση του συνοδηγού και το πίσω κάθισμα να κατεβαίνουν δύο άνδρες. Από τη θέση του οδηγού και οι δύο μάρτυρες είναι βέβαιοι ότι βγήκε γυναίκα.

    Περιγράφουν μάλιστα με λεπτομέρεια πως ο τρομοκράτης που κατέβηκε από το πίσω κάθισμα ήταν αυτός που έριξε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου κάποιο εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά.

    Οι μάρτυρες περιγράφουν μάλιστα ότι οι τρεις τρομοκράτες άνοιξαν όλες τις πόρτες του αυτοκινήτου και το καπό ώστε να μπαίνει αέρας και να δυναμώσει η φωτιά και απομακρύνθηκαν τρέχοντας.

    Εν τω μεταξύ, με ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, άγνωστοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, στο σπίτι του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, στο λόφο Στρέφη.Σύμφωνα με το κείμενο, στόχος ήταν γραφείο στο ισόγειο της πολυκατοικίας που επισκέπτεται ο κ.Κεδίκογλου, ενώ επισημαίνεται ότι η επίθεση έγινε σε απάντηση των επιχειρήσεων της αστυνομίας για την εκκένωση καταλήψεων. Το κείμενο, που καταλήγει με τις λέξεις "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", εξετάζεται για τη γνησιότητα του από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

    Σχετική είδηση: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής - Αναμένουν προκήρυξη

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: NET FM

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 18:49

    Είδηση: 29525

    [05] Μανιτάκης: Έτος αξιολόγησης το 2013 - Εξήρε το έργο του ο Κ. Παπούλιας

    Σπουδαίο χαρακτήρισε το έργο του κ. Μανιτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο διάλογο που είχε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης πριν από την έναρξη της συνάντησής τους. Ο κ. Μανιτάκης από την πλευρά του ανέφερε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση ξεκίνησε και προχωρά με μέθοδο, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στόχο ενώ πρόσθεσε ότι προσκόμισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα νέα οργανογράμματα για το ΥΠΕΚΑ και το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

    Ο κ. Μανιτάκης ανέφερε ακόμη ότι εντός του μήνα θα είναι έτοιμες οι εκθέσεις για τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων προσθέτοντας ότι αυτό το έργο έχουν αναλάβει οι δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς αμοιβή με αυταπάρνηση και μέθοδο. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της δημόσιας διοίκησης, θέση με την οποία συμφώνησε ο Κάρολος Παπούλιας λέγοντας πως θα πρέπει να αποκαθαρθεί η δημόσια διοίκηση. «Δεν δέχομαι ότι είναι ένας θεσμός τεμπέληδων και καθυστερημένων» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

    Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μανιτάκης δήλωσε οτι το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης. Όπως είπε έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες από τις οποίες θα προκύψει εξοικονόμηση της τάξης του 50% ενώ έχει προγραμματιστεί εξορθολογισμός στην αξιοποίηση του προσωπικού.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:07

    Είδηση: 29506

    [06] Βορίδης, Στρατούλης, Τριαντάφυλλος, Μαριάς για την έξαρση της βίας

    Η πολιτική επικαιρότητα, με αιχμή την έξαρση βίας των τελευταίων ημερών, βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης που έγινε στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα, με τον βουλευτή της ΝΔ, Μ. Βορίδη, τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Στρατούλη, τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κ. Τριανταφύλλο και τον Νότη Μαριά κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η τρομοκρατία εμφανίζεται τώρα γιατί υπάρχει συγκεκριμένη πίεση από την κυβέρνηση σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους που είναι όμοροι και συμπαραστάτες με τον τρομοκρατικό χώρο εκτίμησε από πλευράς ΝΔ, ο Μάκης Βορίδης υπογραμμίζοντας ότι «δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί η Δημοκρατία, οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί, τα κόμματα». Η προσπάθεια για την επιβολή του νόμου, συμπλήρωσε, θα συνεχισθεί, είναι αιτούμενο της κοινωνίας και όπως υπογράμμισε όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να καταδικάσουν, ξεκάθαρα και χωρίς υποσημειώσεις τα φαινόμενα αυτά.

    Είναι λάθος να ταυτοποιείται ένας ολόκληρος πολιτικός χώρος που έχει να κάνει με αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, καταλήψεις σπιτιών, με την τρομοκρατία και την τυφλή βία σημείωσε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης.

    Η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα παραμύθι που δεν θέλουμε να το ακούμε πια συμπλήρωσε και χαρακτήρισε εμπρηστικές τις ανακοινώσεις της ΝΔ.

    Παρατήρησε επίσης ότι το όλο θέμα χρησιμοποιείται για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και τον εκφοβισμό της κοινωνίας ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του Μ. Γλέζου σημείωσε ότι « πρέπει να τον ακούμε προσεκτικά, έχουν δει πολλά τα μάτια του».

    Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάσεις την βία ανεξάρτητα από το θύμα σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλος υπογραμμίζοντας ότι η ρητορική περί εθνικών προδοτών που ακούστηκε χθες στη Βουλή, υποκινεί τέτοιου είδους φαινόμενα και τονίζοντας την ανάγκη ενός πολιτικά ορθού λόγου.

    Να λέμε την αλήθεια, να λέμε βασιμότητες, σημείωσε.

    Το φαινόμενο της τρομοκρατίας υπάρχει χρόνια στην Ελλάδα και η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι όπου οπηγαίνει το ΔΝΤ στήνονται και διάφορες προβοκάτσιες και στοιχεία παρακράτους σημείωσε από πλευράς Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Μαριάς επαναλαμβάνοντας την απερίφραστη καταδίκη του φαινομένου από την πλευρά του κόμματος.

    Ο ίδιος παρατήρησε, ότι δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιμετώπισε λεκτικά το ζήτημα έδωσε την ευκαιρία στην ΝΔ και τις άλλες δυνάμεις της κυβέρνησης για αλλαγή της πολιτικής ατζέντας.

    Και απαντώντας στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλο, σημείωσε, ότι υπάρχει μία αντικειμενική κατάσταση που και τίποτα να μην έλεγε κανείς χθες στη Βουλή, αν έχεις 1,5 εκ. ανέργους και ο άλλος δεν έχει να πάρει γάλα στο παιδί του, η κοινωνική έκρηξη, όχι η τρομοκρατική, θα υπήρχε.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Αννίτα Πασχαλινού

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 14:42

    Είδηση: 29504

    [07] Συνέντευξη του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα στη ΝΕΤ

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη. Όπως τόνισε από τα μέσα του 2013 και μετά αναμένει ανάκαμψη, και μείωση της ανεργίας, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά το 2014 θα υπάρχει σταθερά θετικό πρόσημο. Ο κ Στουρνάρας αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού, είπε ότι αυτές «πιάνουν τόπο» και αποδίδουν, ενώ χαρακτήρισε επίπονα αλλά αναγκαία τα μέτρα, καθώς -όπως υπογράμμισε- διορθώνουν λάθη περασμένων ετών.

    Ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε ότι η ύφεση προκαλείται από την κατάρρευση του αναπτυξιακού μοντέλου, ενώ ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην υπεκφεύγει με στείρα επιχειρήματα, αλλά να καταθέσει θετικές προτάσεις ακόμα και τώρα, ώστε να συμβάλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

    Αν και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 εκτελέστηκε καλύτερα από ότι περίμενε, παραδέχτηκε ότι τα έσοδα είναι λιγότερα από αυτά που έχουν προϋπολογιστεί, λόγω της ύφεσης, της μη αποτελεσματικής πάταξης της φοροδιαφυγής, αλλά και της νόμιμης φοροαποφυγής συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων.

    Ο κ. Στουρνάρας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας, πρωτογενούς πλεονάσματος, ώστε να γίνει βιώσιμο το χρέος, ενώ όπως υπογράμμισε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους θα ήταν ευπρόσδεκτο. Μάλιστα υπενθύμισε ότι στη τελευταία συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές, αυτοί αποδέχτηκαν όρο που προβλέπει ότι αν υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα αυτοί θα προχωρήσουν σε νέο κούρεμα, μέσω της μείωσης των επιτοκίων και αποπληρωμής των χρεολυσίων σε μεταγενέστερο χρόνο, ώστε να βοηθήσουν στην ανάκαμψη και σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.

    Όσον αφορά την φοροδιαφυγή, τόνισε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ζήτημα των ποινών και της αναστολής αυτών από τα δικαστήρια, γεγονός που δημιουργεί μια χαλαρότητα στους παραβάτες και πρότεινε να γίνει πιο αυστηρό το νομικό πλαίσιο στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ όπως είπε για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της χρειάζεται επίσης ένας συνδυασμός καλύτερων ελέγχων και διασταύρωσης στοιχείων.

    Ο Υπουργός Οικονομικών, σημείωσε ότι αν η χώρα καταφέρει να πιάσει τους στόχους του προγράμματος θα υπάρξουν ελαφρυντικές ρυθμίσεις για τους οικονομικά αδύνατους.

    Για τα μέτρα που προβλέπονται για το 2015 και 2016, σημείωσε ότι αυτά δεν αφορούν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ούτε νέους φόρους, αλλά την πάταξη τη φοροδιαφυγής και τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

    Ο κ. Στουρνάρας εκτίμησε ότι έως το τέλος του 2013 θα έχουν αποπληρωθεί όλες οι οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι να υπάρξει μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης, ενώ όπως είπε πλέον δημιουργείται ένα κλίμα ασφάλειας, για τον επαναπατρισμό των καταθέσεων.

    Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι έχει εκλείψει ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας, έκανε γνωστό ότι το Euroworking Group, μετά τη ψήφιση του φορολογικού και των προαπαιτούμενων δεσμεύσεων εισηγείται προς το επόμενο Eurogroup, την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.

    Σε σχετική ερώτηση για τη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι ο ίδιος θα παρέδιδε αμέσως τη λίστα στο ΣΔΟΕ και θα προχωρούσε σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους των ατόμων που βρίσκονται σε αυτή.

    Τέλος καταδίκασε τα φαινόμενα πολιτικής βίας, και κάλεσε όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, αφήνοντας ωστόσο αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει, ότι κάποιο καταδικάζουν χωρίς την έμφαση που πρέπει με βάση το μέγεθος του γεγονότος.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ert.gr

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 14:41

    Είδηση: 29510

    [08] Παπαδημούλης: Πιθανό το ενδεχόμενο να οφείλεται η χθεσινή επίθεση σε παρακρατικές δυνάμεις

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Όταν είναι δεδομένη, ομόθυμη, απόλυτη, η καταδίκη της τυφλής βίας που κλιμακώνεται με καλάσνικοφ, το να προσπαθούν ορισμένοι με μια άθλια πρακτική να φορτώσουν τα καλάσνικοφ, για να υπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, στην αξιωματική αντιπολίτευση, νομίζω ότι παίζει το παιχνίδι της βίας και όσων βρίσκονται από πίσω. Και για το ποιοι βρίσκονται από πίσω, σας λέω είτε είναι ακραίοι- μια νέα γενιά τρομοκρατίας- είτε είναι παρακρατικοί, βαλτοί, την ίδια ζημιά κάνουν, και για αυτό ζητώ να συλληφθούν. Πιστεύω, ότι αντί να κοκορεύεται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επιτιθέμενος στο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, θα πρέπει να δει τις ευθύνες του, για την τρύπια φύλαξη των γραφείων της ΝΔ...»

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Ο κος Γλέζος με το κύρος του και την εμπειρία του, είπε μια ολοφάνερη αλήθεια. Από τέτοιες εξελίξεις δεν κερδίζει ούτε ο τόπος, ούτε η Αριστερά και για αυτό έθεσε ως σενάριο και νομίζω ότι κακώς αποκλείεται από όσους αποκλείεται, αυτό να είναι και από παρακρατικές δυνάμεις...»

    Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ: «Φοβάμαι, ότι κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι στη κυβέρνηση και ιδιαίτερα στη ΝΔ, θεωρούν, ότι στοχοποιώντας το ΣΥΡΙΖΑ για τα καλάσνικοφ, θα διευκολυνθούν να μείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, να σκεπάσουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ, το σκάνδαλο Λαγκάρντ, την ανεργία, την ύφεση... Ο κόσμος έχει ξυπνήσει και δεν μασάει από αυτά. Επομένως, πρέπει να σκεφτούμε να μην κάνουμε ζημιά και στη δημοκρατία ακόμη μεγαλύτερη και στην οικονομία...»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: Α' Πρόγραμμα

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: B. Παπαστεφάνου

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:22

    Είδηση: 29503

    [09] Α. Παπαγεωργίου: Διευκρινίσεις για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ

    Για το πώς θα γίνουν οι αυξήσεις της ΔΕΗ, η διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου και το ποιοι άνεργοι τυγχάνουν έκπτωσης μίλησε ο υφυπουργός ενέργειας Ασημάκης Παπαγεωργίου σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή « Ρήσεις και αντιρρήσεις» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    Για αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΗ

    Α. Παπαγεωργίου: « Θα γίνει σε τρεις δόσεις με πρώτη δόση τον Ιανουάριο, δεύτερη τον Μάιο και τρίτη τον Ιούλιο. Περίπου στο 10% κυμανθεί η αύξηση. Η ρυθμιστική αρχή ενέργειας λέει γύρω στο 13% ότι πρέπει να είναι η προσαρμογή...»

    Για κοινωνικό τιμολόγιο

    Α. Παπαγεωργίου: « Η διεύρυνση περιλαμβάνει τις κατηγορίες χαμηλών εισοδημάτων με ή χωρίς παιδιά. Χαμηλό εισόδημα εννοούμε τα 12.000 ευρώ το έτος, το οποίο προσαυξάνεται με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Η μεγάλη αλλαγή είναι ότι δεν υπάρχει όριο. Τα 1.500 κιλοβάτ την τετραμηνία είναι ο μέσος όρος του έτους της κατανάλωσης»

    Για ανέργους

    Α. Παπαγεωργίου: «Στους 6 μήνες που είναι κάποιος άνεργος γίνεται δικαιούχους αυτού του προνομίου με έκπτωση 40% και ανάλογα τα οικονομικά στοιχεία του»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:18

    Είδηση: 29497

    [10] Α. Ντινόπουλος: Απερίφραστη καταδίκη των επιθέσεων βίας

    Άλλο είναι η κοινωνία να εκφράζει την αντίθεσή της προς οτιδήποτε και άλλο να έχουμε τέτοιες πράξεις βίας που μας οδηγεί σε ατραπούς ακανθώδεις, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα.

    Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη και τον Γιάννη Παντελάκη.

    Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

    ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣ

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Νομίζω ότι τέτοια περιστατικά πρέπει όλοι να τα καταδικάζουμε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Άλλο είναι η κοινωνία να εκφράζει την αντίθεσή της προς οτιδήποτε και άλλο να έχουμε τέτοιες πράξεις βίας που μας οδηγούνί σε ατραπούς ακανθώδεις. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει μια προσπάθεια για να ξεφύγει η Ελλάδα από αυτό το αδιέξοδο και βλέπετε ότι η κοινωνία δείχνει τουλάχιστον μια αναμονή. Θα φανεί μέσα στο 2013 αν αυτή η πολιτική θα μπορέσει να μας φέρει ένα φως στο τούνελ.»

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης. Απλώς η ανωριμότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε ένα ντόμινο δηλώσεων και «αμοιβαίων πολιτικών αντεγκλήσεων», εντός εισαγωγικών.»

    ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

    Α.ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: « Ασφαλώς και γίνονται και κάποια λάθη που υπαγορεύονται από την ανάγκη να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους. Δυστυχώς η Ελλάδα ζει με δανεικά. Είναι ένας αγώνας για την επανεκκίνηση της οικονομίας, είμαι αισιόδοξος.»

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013 17:12

    Είδηση: 29528

    [11] Με μια ματιά

    -Έως τις 31 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σταύρο Καλαφάτη.

    -Στη Βουλή προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που περιλαμβάνει και τροπολογίες για τις μετεγγραφές πρωτοετών και την εξεταστική για τους επί πτυχίω φοιτητές.

    -Ξεκινούν σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Η μεγάλη πτώση του τζίρου για το σύνολο της αγοράς αλλά και η μειωμένη κίνηση στις γιορτές αναγκάζουν τους επιχειρηματίες να αρχίσουν με μεγάλες μειώσεις τιμών.

    -Στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς στις ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκαταστημένες στην Ελλάδα και διαχειρίζονται πλοία ελληνικής ή ξένης σημαίας χωρητικότητας άνω των 500 κόρων και επιβατηγά πλοία της ακτοπλοΐας αλλά και εμπορικά πλοία που εκτελούν εσωτερικούς πλόες. - Έως τις 31 Μαΐου 2013 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων για την υπαγωγή στο νόμο 4014 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη.

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Είδηση: 29467


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 January 2013 - 17:49:51 UTC