Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] από το δελτίο ειδήσεων των 21.00
  • [02] Eurogroup: Εγκρίθηκε η επόμενη δόση προς την Ελλάδα ύψους 9,2 δισ. ευρώ
  • [03] Μ. Ομπάμα: Ενώπιον ενός πλήθους που τον επευφημούσε ορκίσθηκε για δεύτερη θητεία
  • [04] Στους «Πυρήνες της Φωτιάς» παραπέμπει το υλικό της επίθεσης

    [01] από το δελτίο ειδήσεων των 21.00

    1. Τρομο-χτύπημα στο Μαρούσι - Οι κάμερες ασφαλείας «έγραψαν» την εικόνα του βομβιστή - Εξετάζονται εξονυχιστικά όλα τα ευρήματα από την τρομοκρατική επίθεση -Μεθοδολογία «Πυρήνων» δείχνει η χύτρα -Απερίφραστη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο

    2. Τρομο-χτύπημα στο Μαρούσι -Η τρομοκρατική εξετάζει όλα τα σενάρια

    3. Οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στο «The Mall» -Γυναικεία φιγούρα κατέγραψαν οι κάμερες -Ομοιότητες με τη βόμβα στο μετρό

    4. Κόντρα για τις μη προφυλακίσεις υπόπτων τρομοκρατίας -Αντιπαράθεση Ν. Δένδια -δικαστικών -Δικαστές: «Πιο προσεκτικοί οι πολιτικοί με τη δικαιοσύνη» -Ν. Δένδιας: «Μειοψηφία δικαστών εθελοτυφλεί στην τρομοκρατία»

    5. Απεργία στις συγκοινωνίες -Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης -απεργών Κ. Χατζηδάκης: «Απεργεί μια μειοψηφία, οι περισσότεροι πληρώνονται» Γενική συνέλευση για το μέλλον των κινητοποιήσεων την Τρίτη

    6. Απεργιακό «έμφραγμα» στις συγκοινωνίες -Στα άκρα η κόντρα για την απεργία στο ΜΕΤΡΟ -Κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο - Επιμένουν στην απεργία παρά την δικαστική απόφαση -Κυβέρνηση: «Απεργούν, αλλά πληρώνονται»

    7. Πράσινο φως στη δόση 9,2 δις ευρώ από το Eurogroup - Το μνημόνιο της Κύπρου στο Eurogroup -Τον διάδοχο του Γιούνκερ εκλέγει το Eurogroup -Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ νέος πρόεδρος

    8. - «Γκάζι» στις αποκρατικοποιήσεις -Επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων ζητά ο Α. Σαμαράς -Σε πρώτο πλάνο ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ -Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου -69 εκατ. € φέρνει στα ταμεία το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης -Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

    9 Β. Σόιμπλε: «Οι όροι για το πρόγραμμα βοήθειας πρέπει να εκπληρωθούν»

    10. 13 τα μέλη της προανακριτικής για Γ. Παπακωνσταντίνου -Χωρίς εκπρόσωπο στην προανακριτική οι Ανεξάρτητοι βουλευτές

    11. Τα πυρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ και πρώην μελών της κυβέρνησης Παπανδρέου δέχεται ο Α. Λοβέρδος - Κόντρα για το ΔΝΤ -Συνέχεια στην αντιπαράθεση Γ. Παπανδρέου-Α. Λοβέρδου -Γ. Πεταλωτής: «υπήρξε ομοφωνία για το μνημόνιο» -Λ. Κατσέλη: «Ο Λοβέρδος στήριζε το μνημόνιο όταν άλλοι διαμαρτύρονταν»

    12. Σε πανηγυρικό κλίμα η ορκωμοσία Μ. Ομπάμα -Λαμπρή τελετή -¶ρχισε η δεύτερη θητεία Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

    13. Λαμπρή τελετή -ορκωμοσία της δεύτερης θητείας Ομπάμα -Επιθετικός στους πλούσιους ο Ομπάμα - «Αναγκαία μία δυνατή μεσαία τάξη»

    14. Δεύτερη θητεία Ομπάμα -Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δεξίωση της ομογένειας - Θετική για την Ελλάδα η νέα τετραετία στο Λευκό Οίκο

    15.Φοροκλοιός σε 4.100 πλούσιους φορολογούμενους - Το δρόμο για τον εισαγγελέα παίρνουν 128 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής

    16. Αντιμέτωποι με νέες περικοπές στη σύνταξή από το 2014 - Ενοποίηση ταμείων: τρία ή τέσσερα αντί των 90 σήμερα -Απογραφή των συντάξεων χηρείας -ΙΚΑ-ΟΑΕΕ: Διασταυρώσεις με ληξιαρχεία -ΟΓΑ: Απογραφή με φυσική παρουσία

    17. ΟΑΕΔ: 16.000 επιπλέον άνεργοι τον Δεκέμβριο

    18. Αυτοκινητόδρομοι: Η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη συντομεύει κατά 20 λεπτά -Ένας ακόμη σταθμός διοδίων-αλλαγές στις τιμές -Στην Ε.Ε. το σχέδιο για να αρχίσουν ξανά τα έργα

    19. Αστυνομικά τμήματα και γραφεία για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας -Νέος αριθμός καταγγελιών 11414 από την ΕΛ.ΑΣ.

    20. «Επώδυνη» ήττα Μέρκελ στην Κάτω Σαξωνία -Νίκη Σοσιαλδημοκρατών -Πρασίνων με μία έδρα -Δεν έπεισε η ρητορική του φιλελεύθερου Ρέσλερ κατά του νότου

    21 «Λίφτινγκ» Μπερλουσκόνι στο κόμμα του -Αφήνει εκτός διεφθαρμένους-συνομιλητές μαφίας

    22. Παρέλυσε η Δυτική Ευρώπη από τη νέα επέλαση του χιονιά Λευκή επέλαση- ¶δειοι δρόμοι στο χιονισμένο Παρίσι -Ακυρώσεις πτήσεων σε Γαλλία , Γερμανία, Ολλανδία

    Αθλητικά

    ERT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:25

    Είδηση: 30003

    [02] Eurogroup: Εγκρίθηκε η επόμενη δόση προς την Ελλάδα ύψους 9,2 δισ. ευρώ

    Το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας της ευρωζώνης ενέκρινε σήμερα την παροχή της επόμενης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα συνολικού ύψους 9,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,2 δισ. ευρώ αφορούν τον τραπεζικό τομέα και τα 2 δισ. ευρώ κρατικές δαπάνες.

    Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές το Συμβούλιο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα είναι εντάξει σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι της ευρωζώνης και άναψε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η σχετική με την Ελλάδα συζήτηση στο Συμβούλιο κράτησε σχεδόν 10 λεπτά και είχε μάλλον τυπικό χαρακτήρα, ενώ το γενικότερο κλίμα ήταν μάλλον θετικό για το ελληνικό ζήτημα.

    Σχετική είδηση: Τo Eurogroup αποφασίζει και τυπικά την εκταμίευση 9,2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:20

    Είδηση: 30001

    [03] Μ. Ομπάμα: Ενώπιον ενός πλήθους που τον επευφημούσε ορκίσθηκε για δεύτερη θητεία

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε την ορκωμοσία του σε δημόσια τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα ενός πλήθους εκατοντάδων χιλιάδων παρισταμένων, οι οποίοι τον επευφήμησαν κατά την επίσημη έναρξη της δεύτερης θητείας του πρώτου μαύρου προέδρου των ΗΠΑ.

    Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς ανέγνωσε τον όρκο, καθώς ο Ομπάμα ενέθεσε τα χέρια του σε δύο Βίβλους με συμβολικό χαρακτήρα: η μία ανήκε στον ιστορικό πρόεδρο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ η δεύτερη στον προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

    Καθώς ο πρόεδρος Ομπάμα ανέβαινε τα σκαλιά της εξέδρας στο δυτικό κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου, το πλήθος φώναζε ρυθμικά το όνομά του.

    Μετά τον Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τη σειρά του ορκίστηκε για τη δεύτερη θητεία του ως δεύτερος τη τάξει της αμερικανικής κυβέρνησης.

    Ως «ένα έθνος» και «ένας λαός» παρότρυνε να δράσουν οι πολίτες για την ευημερία της χώρας ο Μπ. Ομπάμα κατά την εναρκτήρια ομιλία της δεύτερης θητείας του

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, κατά την εναρκτήρια ομιλία του μετά την ορκωμοσία του για την δεύτερη θητεία του στον Λευκό Οίκο, κάλεσε το αμερικανικό έθνος να ενώσει τις δυνάμεις του «ως μία χώρα» και «ένας λαός», προσθέτοντας πως ο τόπος αφήνει πίσω του πλέον την οικονομική κρίση και τους δύο πολέμους--στο Ιράκ και το Αφγανιστάν--που είχαν διχάσει τη χώρα πριν αναλάβει την προεδρία προ τετραετίας.

    «Αυτή η γενεά των Αμερικανών δοκιμάσθηκε από τις κρίσεις που χαλύβδωσαν την αποφασιστικότητά μας και τις αντοχές μας», πρόσθεσε στην εναρκτήρια ομιλία του. «Μία δεκαετία πολέμου τελειώνει. Μία οικονομική ανάκαμψη ξεκινά», επεσήμανε.

    Ο ίδιος υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ διαθέτουν «το χάρισμα να επανεφευρίσκουν τον εαυτό τους».

    «Αμερικανοί συμπολίτες μου, είμαστε γεννημένοι για τούτη τη στιγμή και θα την αδράξουμε--όσο μπορούμε να την αδράξουμε μαζί», επισήμανε.

    «Πάντοτε κατανοούσαμε πως όταν οι καιροί αλλάζουν πρέπει να αλλάζουμε κι εμείς--αυτή η προσήλωσή μας στις ιδρυτικές μας αρχές απαιτεί νέες απαντήσεις στις νέες προκλήσεις», δήλωσε ενδεικτικά.

    Ο Ομπάμα ζήτησε να συνδυασθούν οι νέες ιδέες με την τεχνολογία, ώστε «να ξαναφτιάξουμε την κυβέρνησή μας, να μεταρρυθμίσουμε τον φορολογικό μας κώδικα, να αναδιαμορφώσουμε τα σχολεία μας και δώσουμε ώθηση στους πολίτες μας με ικανότητες που χρειάζονται για να εργασθούν σκληρότερα, να μάθουν περισσότερα και να φθάσουν ψηλότερα».

    Ο Ομπάμα σημείωσε πως χρειάσθηκαν «σκληρές επιλογές» προκειμένου να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα και το κόστος της δημόσιας υγείας και δήλωσε πως η χώρα «θα απαντήσει στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, διατηρώντας το πνεύμα του ότι η απραξία συνιστά μία προδοσία προς τα παιδιά μας και τις επερχόμενες γενεές».

    Στην ομιλία του, ο Ομπάμα δεν απέφυγε να αναφερθεί στην ανάγκη δράσης σε πολλά και διαφορετικά επείγοντα ζητήματα, όπως η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής, τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και στη μάχη κατά της ένοπλης βίας.

    Κάνοντας μια επίκληση στο κείμενο της ιδρυτικής διακήρυξης της ανεξαρτησίας, ο Ομπάμα δήλωσε στο παριστάμενο πλήθος πως «το ταξίδι δεν πρόκειται να σταματήσει» όσο δεν επιλύονται αυτά τα θέματα.

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των παραμέτρων της πολιτικής του κατά τη δεύτερη θητεία του, ο Ομπάμα δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τις «σθεναρές συμμαχίες» της χώρας σε όλον τον κόσμο και πως θα ενισχύσει τους θεσμούς εκείνους που θα διευκολύνουν την αντιμετώπιση των κρίσεων στο εξωτερικό: «κανείς δεν έχει μεγαλύτερο συμφέρον για έναν ειρηνικό κόσμο από τις πιο ισχυρή χώρα», επεσήμανε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχόμενος να κάνει ό,τι μπορεί για «να στηριχθεί η δημοκρατία στην Ασία, την Αφρική, την Αμερικανική Ήπειρο και τη Μέση Ανατολή».

    Ο Ομπάμα ζήτησε οι προσπάθειες να εστιασθούν στην ευημερία της μεσαίας τάξης, αντί για την επαύξηση μίας αφρόκρεμας ολίγων και κάλεσε τους πολιτικούς να βάλλουν στο περιθώριο τις κομματικές διαφορές τους όταν αντιμετωπίζουν πιεστικά οικονομικά προβλήματα.

    «Η αμερικανική ευημερία θα πρέπει να στηρίζεται στους ευρείς ώμους της μεσαίας τάξης. Δεν μπορούμε να αναγάγουμε λανθασμένα την απολυταρχία σε αρχή, ή να αντικαθιστούμε την πολιτική με το θέαμα, ή να θεωρούμε την βωμολοχία ως έλλογο διάλογο. Θα πρέπει να δρούμε, έχοντας γνώση πως η δουλειά μας δεν είναι πάντοτε τέλεια», πρόσθεσε ο Ομπάμα στην ομιλία του από το κλιμακοστάσιο του Καπιτωλίου.

    Στον απόηχο των παρατηρήσεων του προέδρου για συνεργασία μεταξύ των δύο αντιπάλων κομμάτων του Κοινοβουλίου στα επείγοντα και πιεστικά οικονομικά θέματα, οι επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων προγραμμάτισαν νέα ψηφοφορία στο Σώμα την Τετάρτη για την τετράμηνη επέκταση της δανειοληπτικής ικανότητας των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο στο νέο νομοσχέδιο να προστίθεται το ανώτατο όριο του δυνατού δανεισμού.

    Στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής δηλώνεται πως το νομοσχέδιο αποβλέπει στην «πλήρη διασφάλιση και την έγκαιρη αποπληρωμή των υποχρεώσεων της κυβέρνησης των ΗΠΑ έως τις 19 Μαΐου 2013».

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:21

    Είδηση: 29986

    [04] Στους «Πυρήνες της Φωτιάς» παραπέμπει το υλικό της επίθεσης

    Στο μικροσκόπιο των αρχών το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του εμπορικού κέντρου Mall. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές, από τις 11 κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τις κινήσεις του μεταμφιεσμένου δράστη, παρέμεινε στο σημείο όπου τοποθέτησε τη βόμβα επί 4 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων αξιωματικών, η συνδεσμολογία της βόμβας παραπέμπει στην οργάνωση "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς", ωστόσο, αναμένεται η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση.

    Σχετική είδηση: Στα ίχνη αγνώστου που «είδαν» οι κάμερες του The Mall

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΝΕΤ FM

    Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

    Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 23:18

    Είδηση: 29963


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 January 2013 - 21:49:37 UTC