Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 13-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00
  • [02] Έντονες αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τρομοκρατία λόγω δηλώσεων
  • [03] Προβλήματα και την Τετάρτη στις μετακινήσεις - Αντίδραση από διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

    [01] Δείτε το βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

    1. Στα άκρα η σύγκρουση: Συνεχίζουν την απεργία στις συγκοινωνίες.

    Σφοδρή σύγκρουση για την απεργία στο Μετρό. Απεργία στις συγκοινωνίες: Παράνομη την έκρινε και νέα δικαστική απόφαση. Έρευνα για τις αμοιβές τις μέρες της απεργίας. Κυβέρνηση: Απεργούν και πληρώνονται. Εργαζόμενοι: «πλασματικά» τα στοιχεία. Κυκλοφοριακό έμφραγμα για έκτη μέρα στην Αθήνα. Ποιά ενδεχόμενα εξετάζει η κυβέρνηση για την απεργία στο Μετρό.

    2. Οξύτατη αντιπαράθεση: την παραίτηση Δένδια ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ν. Δένδιας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει φάση μετάβασης στη νομιμότητα». Κυβέρνηση: Ο Ν. Δένδιας δέχεται επιθέσεις από τα άκρα, άρα κάνει καλά τη δουλειά του.

    3. Νέα κόντρα για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Διαμαντόπουλου.

    Β. Διαμαντόπουλος: «Ανομία είναι το Mall που είναι αυθαίρετο».

    4. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής: Γυναίκα ή αδύνατο άνδρα βομβιστή δείχνουν οι κάμερες.

    Ν. Δένδιας: «Μας ανησυχεί η τρομοκρατία, υπάρχει στη χώρα από το ΄74». Αγώνας δρόμου για το DNA - τί δείχνουν οι έρευνες.

    5. Ποινικές διώξεις για «φούσκωμα» του ελλείμματος του 2009.

    6. Νέα θερμά πολιτικά μέτωπα.

    7. Λίστα Λαγκάρντ: Αύριο συγκροτείται σε σώμα η προανακριτική.

    8.Εντός στόχων έκλεισε ο προϋπολογισμός 2012.

    9. Συναντήσεις Σαμαρά με Αμερικανούς επιχειρηματίες.

    10. Απάτη στην Πάτρα: παρίσταναν τους γιατρούς για φακελάκι.

    11. Λ. Ρακιντζής: «Η κρίση έκανε φθηνότερο το φακελάκι».

    12. Ελλείψεις φαρμάκων: Παράνομες εξαγωγές από φαρμακαποθήκες.

    13. Καραμπόλα στην Εγνατία: Mία νεκρή - 23 τραυματίες.

    14. Άνιση μάχη: Έσβησε το βρέφος με συμπτώματα ασιτίας.

    15. Εξαρθρώθηκε κύκλωμα: νομιμοποιούσαν παράνομους μετανάστες.

    16. Δυσφορία και βήχας από τη ρύπανση. Στο μικροσκόπιο η αιθαλομίχλη από τα τζάκια.

    17. Kατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ. Κινητοποιήσεις πολιτών για ειδικό τέλος - αυξήσεις.

    18. Ανασφάλιστος ένας στους τρείς: Η κρίση φέρνει έκρηξη της μαύρης εργασίας.

    19. Συνάντηση Αβραμόπουλου - Βενιζέλου.

    20. 50 χρόνια γαλλογερμανική φιλία. Πάγωσαν και οι τρομπέτες από το κρύο.

    21. Διαρροή αερίου: αφόρητη δυσοσμία «έπνιξε» τη μισή Γαλλία.

    22. Χιούστον - Τέξας: Πυροβολισμοί σε κολλέγιο.

    23. Το πάρτυ του Ομπάμα. Ο πρώτος χορός της νέας θητείας στο Λευκό Οίκο.

    ΑΘΛΗΤΙΚΑ

    ΕRT.GR

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 23:00

    Είδηση: 30088

    [02] Έντονες αντιπαραθέσεις Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τρομοκρατία λόγω δηλώσεων

    Nέο γύρο αντιπαράθεσης προκαλούν δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλου που στοχοποιεί το Mall, σύμφωνα με βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

    Σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σημειώνει ότι ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα. Ο κ. Κεδίκογλου ζητά άμεσα την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει επιτέλους, σαφή θέση και τον κ. Διαμαντόπουλο να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία. Για άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης αναφερόμενος σε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ότι: «Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες. Καλούμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ. Το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

    Οι λαλίστατοι και συνωμοσιολόγοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν να μη λένε κουβέντα για την ταμπακιέρα ανταπάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πιό συγκεκριμένα:

    Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά η κυβέρνηση μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.

    «Ο κατά δήλωσή του αναρχικός και φιλοτρομοκράτης Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο οποίος παραμένει ακόμα και τώρα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποιεί σε ομιλία του το Mall, 4 ημέρες πριν από το τρομοκρατικό χτύπημα και καλεί απροκάλυπτα τους συντρόφους του να πάρουν τα όπλα.

    Μετά από αυτό περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

    Επίσης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα «να πάρει, επιτέλους, σαφή θέση» και τον κ. Διαμαντόπουλο «να ξεκαθαρίσει τη σχέση του με την ανομία και την τρομοκρατία».

    Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

    Για «άθλια επίθεση εκ μέρους της κυβέρνησης με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας» κάνει λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου που αναφέρονταν σε τοποθέτηση του βουλευτή Β. Διαμαντόπουλου.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αποκαλύπτονται πλήρως οι σχεδιασμοί του κ. Δένδια και των ομοίων του, οι οποίοι πλέον στρέφονται ευθέως εναντίον της δημοκρατίας. Η στρατηγική της έντασης και του εμφύλιου διχασμού επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει την εξοντωτική πολιτική του μνημονίου».

    Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης

    «Οι μάσκες και οι κουκούλες στην πολιτική μας ζωή ήρθε η ώρα να πέσουν μια για πάντα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του από χθες το βράδυ, επειδή ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας τον κάλεσε να συνταχθεί, μαζί με όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, υπέρ της προάσπισης της νομιμότητας. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το θεωρεί προσβολή!

    Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί προσβολή να ανήκει σε αυτόν ο κατά τη δήλωσή του «αναρχικός» βουλευτής Καστοριάς Β. Διαμαντόπουλος, ο οποίος, όπως αποκαλύπτεται, τέσσερις μόλις ημέρες πριν την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Mall είχε χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο κτίριο «ανομία» σε συνέντευξη Τύπου. Αλλά και είχε υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί στέλνει στους πολίτες το μήνυμα «αυτοκτόνα ή πάρε όπλο», απειλώντας μάλιστα τους πάντες ότι «οι μέρες τους είναι μετρημένες»!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε η ώρα να επιλέξει: συντάσσεται με τη νομιμότητα ή συγκαλύπτει την ανομία; Ανέχεται την στοχοποίηση ή όχι από βουλευτή του; Δικαιολογεί τη βία, ως αντίδραση ή όχι; Ας αφήσει τις προφάσεις περί ευθιξίας και ας ξεκαθαρίσει τη σχέση του με τις συνιστώσες του. Η πρόταση μομφής εις βάρος του από την ελληνική κοινωνία έχει ήδη υποβληθεί».

    Σχετική είδηση: Στα ύψη η αντιπαράθεση Ν. Δένδια και ΣΥΡΙΖΑ - Δήλωση Κεδίκογλου

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή:

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια:

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 23:30

    Είδηση: 30089

    [03] Προβλήματα και την Τετάρτη στις μετακινήσεις - Αντίδραση από διοίκηση της ΣΤΑΣΥ

    Στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου, προχωρά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να υλοποιήσουν αύριο, τις νέες εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις τους, παρά και την σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που τις κρίνει «παράνομες».

    Για αύριο Τετάρτη, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό από την έναρξη έως τη λήξη της λειτουργίας τους ενώ χειρόφρενο θα τραβήξουν από τις 12.00 έως τις 16.00 το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος. Αντίθετα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν κανονικά.

    Η διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών δηλώνει «πως έχει εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, και ως εκ τούτου δεν θα παραμείνει απαθής αλλά απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου».

    Εφόσον οι εργαζόμενοι εμείνουν στις κινητοποιήσεις, βάσει του νόμου, προβλέπονται απολύσεις εργαζομένων αλλά και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης.

    Η διοίκηση με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει επίσης τα σωματεία ότι ακολουθούν «παρελκυστική τακτική, τροποποιώντας τα αιτήματά τους, αιφνιδιαστικά και χωρίς να τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο». Τέλος, καλεί «τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».

    Από την πλευρά τους, τα Σωματεία εργαζομένων στο μετρό Σ.Ε.Λ.Μ.Α. - Σ.Η.Α.Μ., αφού κάνουν λόγο για εξαθλίωση «οικονομική και εργασιακή», για «κατάργηση και των τελευταίων κεκτημένων (δικαίωμα στην απεργία και ΣΣΕ), καταγγέλλουν την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «πόλεμο λάσπης».

    «Έχετε μεθοδεύσει ένα πόλεμο λάσπης διοχετεύοντας ψευδή στοιχεία στα Μ.Μ.Ε., προσπαθώντας να υπονομεύσετε τον δίκαιο αγώνα μας» αναφέρουν χαρακτηριστικά και καταλήγουν λέγοντας: «Εφαρμόστε επιτέλους το νόμο ενοποίησης ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ - ΤΡΑΜ και μην απαξιώνετε την απορροφούσα εταιρεία Α.Μ.Ε.Λ. Α.Ε»

    Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει, στάση εργασίας και γενική συνέλευση από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

    Τέλος, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αποφάσισαν σήμερα Τρίτη, σε κοινή σύσκεψη, στάσεις εργασίας για την επόμενη Τρίτη 29 Ιανουαρίου και 24ωρη απεργία σε όλα τα μέσα συμπεριλαμβανομένου και του προαστιακού για την επόμενη Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

    Σχετική είδηση: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ

    Πρόσθετες Πληροφορίες

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ρεπορτάζ:

    Επιμέλεια: Ανδρέας Ροδίτης

    Ανταπόκριση:

    Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 23:02

    Είδηση: 30084


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 22 January 2013 - 21:49:44 UTC