Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Mail - Eidhseis (Dec. 11)

From: Cosmos News <cosmos@PANIX.COM>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Αγωνια στο Ωνασειο για την υγεια του πρωθυπουργου.
  • Εντεινονται οι διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ. Συνεδριαζει το Εκτελεστικο Γραφειο. Υπερ οριστικης λυσης τασσεται ο Κωστας Σκανδαλιδης.
  • Κυβερνητικη επιτροπη αυριο για τη συνοδο κορυφης της Μαδριτης. Την Τεταρτη συνεδριαση της Οικονομικης επιτροπης για τον προυπολογισμο.
  • Σε δολοφονικη ενεργεια αποδιδει η αστυνομια τον εμπρησμο υπογειου στο Βυρωνα και τον θανατο τεσσαρων αλβανων.
  • Ληστεια τυπου Σικαγο στην Ηλιουπολη. Θυμα πρατηριουχος τσιγαρων, απο τον οποιο οι δυο δραστες πηραν τσαντα με 15 εκατμ. δρχ.
  • Την Παρασκευη υπογραφεται τελικα η συμβαση του εργου για τη ζευξη Ριου-Αντιριου, προυπολογισμου 200 δις δρχ.
  • Συνεχιζεται το αδιεξοδο στη Γαλλια, που ταλανιζεται απο πρωτοφανεις απεργιας. Σε αποτυχια η συναντηση Ζιπε με τα συνδικατα.
  • Τεσσερις νεκροι και 12 τραυματιες απο εκρηξη παγιδευμενου αυτοκινηστου στη Μαδριτη.
  • Εκκληση της Τανσου Τσιλερ στο Ευρωκοινοβουλιο να εγκρινει την τελωνειακη συνδεση. Συνεχιζεται η προεκλογικη βια.
  • Πτωση 0,20% στο χρηματιστηριο.
  • Συννεφια με βροχες στα Δυτικα και λιγα χιονια στα ορεινα και θερμοκρασια απο -4 μεχρι 15 βαθμους.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η επιπλοκη μιας νεας λοιμωξης που εφοβουντο οι γιατροι φαινεται οτι εκδηλωθηκε και δημιουργει αρκετα προβληματα στην πορεια της υγειας του Πρωθυπουργου, ο οποιος παρουσιασε πυρετο με αποτελεσμα η αναπνοη του να υποστηριζεται απο αναπνευστηρα, ενω συνεχιζεται και η υποστηριξη της νεφρικης λειτουργιας με τεχνητο νεφρο. Ο νεφρολογος κ.Βλαχακος, που διαβασε το ανακοινωθεν, απαντωντας σε ερωτησεις των δημοσιογραφων παραδεχθηκε οτι η εξελιξη αυτη ειναι επικινδυνη. Οι γιατροι διερευνουν το ενδεχομενο ενδονοσοκομειακης λοιμωξης την οποια αντιμετωπιζουν με αντιβιοτικα ευρεως φασματος.

Την ιδια ωρα σε εξελιξη βρισκονται διαβουλευσεις στο ΠΑΣΟΚ και το κυριο θεμα που απασχολει τα στελεχη του ειναι ο χρονος και ο τροπος εκδηλωσης των πρωτοβουλιων. Ο Κωστας Σκανδαλιδης προσδιοριζει χρονικα τις οποιες εξελιξεις τον Ιανουαριο και τασσεται υπερ της οριστικης λυσης στο θεμα της διαδοχης, ενω κατα τον Κωστα Λαλιωτη υπαρχουν δεσμευσεις για την ενοτητα του κινηματος. Εφοσον ο πρωθυπουργος πηγαινει απο το καλο στο καλυτερο το λογο εχει εκεινος, δηλωσε ο Ευαγγελος Γιαννοπουλος μετα τη συναντηση του με τον Κωστα Σκανδαλιδη. Απο τις 7 το απογευμα συνεδριαζει το Εκτελεστικο γραφειο, ενω ο αναπληρων τον πρωθυπουργο Ακης Τσοχατζοπουλος εχει συγκαλεσει για αυριο την κυβερνητικη επιτροπη, με αντικειμενο τη συνοδο κορυφης της Μαδριτης και την Τεταρτη την Οικονομικη επιτροπη για τον προυπολογισμο. Οι Βιομηχανοι, δια του προεδρου του συνδεσμου τους Ιασωνα Στρατου, ζητησε και ελαβε απο τους κυριους Τσοχατζοπουλο και Σκανδαλιδη τη δεσμευση, οτι θα συνεχισθει η οικονομικη πολιτικη που εφαρμοζεται, ωστε να μην καταστραφουν τα μεχρι τωρα θετικα αποτελεσματα.

Την ιδια ωρα εντεινονται οι διαβουλευσεις στο ΠΑΣΟΚ, με συναντησεις και δηλωσεις κορυφαιων στελεχων. Ο Γραμματεας του κομματος Κωστας Σκανδαλιδης, τασσεται υπερ της οριστικης λυσης στο θεμα της διαδοχης και υπερ ενος τακτικου και ουσιαστικου συνεδριου. Παραλληλα εκφραζει την αποψη οτι ο Ιανουαριος θα ειναι μηνας πρωτοβουλιων και εξελιξεων. Απο την πλευρα του ο Κωστας Λαλιωτης υποστηριζει οτι εχει διαμορφωθει ενας κοινος τοπος με δεσμευσεις μεταξυ των υποψηφιων ηγετων του ΠΑΣΟΚ και μια συμφωνια για την κατοχυρωση της ενοτητας, της φυσιογνωμιας και της προοπτικης του. Ο υπουργος τυπου επανελαβε οτι δεν υπαρχει κενο εξουσιας και εφαρμοζονται κατα γραμμα το συνταγμα και οι νομοι στο θεμα της αναπληρωσης του πρωθυπουργου. Απο το απογευμα συνεδριαζει εκ νεου το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, με αντικειμενο τις πολιτικες εξελιξεις και την πορεια κομματος και κυβερνησης.

Ο κ.Ακης Τσοχατζοπουλος, που αναπληρωνει τον πρωθυπουργο, εχει συγκαλεσει για αυριο το μεσημερι την Κυβερνητικη Επιτροπη, με αντικειμενο τη Συνοδο Κορυφης της Ευρωπαικης Ενωσης, της Μαδριτης. Την Τεταρτη αναμενεται να συνελθει η οικονομικη επιτροπη με αντικειμενο τον προυπολογισμο, η συζητηση του οποιου αρχιζει την προσεχη Δευτερα στην ολομελεια της Βουλης. Το μεσημερι ο κ.Τσοχατζοπουλος συναντηθηκε με τον προεδρο του ΣΕΒ Ιασωνα Στρατο και αυριο θα δεχθει το προεδρειο της ΓΣΕΕ. Ο υπουργος εσωτερικων κατεστησε σαφες οτι η κυβερνηση παραμενει αμετακινητη στην πολιτικη εξυγιανσης της οικονομιας και βελτιωσης της ανταγωνιστικοτητας που θα οδηγησουν σε θετικα αποτελεσματα για αναπτυξη της χωρας την οποια τοσο εχει αναγκη. Απο την πλευρα του ο κ.Στρατος, ο οποιος συναντηθηκε και με τον γραμματεα του ΠΑΣΟΚ Κωστα Σκανδαλιδη, διατυπωσε την ανησυχια των βιομηχανων για τη μειωμενη ανταγωνιστικοτητα και την ελλειψη παραγωγης και ζητησε απο την κυβερνηση επιβεβαιωση οτι δεν θ'αλλαξει η οικονομικη πολιτικη. Διατυπωσε επισης την αποψη οτι υπαρχει μια σχετικη χαλαρωση στις καθημερινες αποφασεις, εκφραζοντας την ελπιδα οτι αυτη ειναι στιγμιαια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρυθμη παραμενει η κατασταση στη Γαλλια, μετα την αποτυχια στην οποια κατεληξαν οι συνομιλιες μεταξυ του πρωθυπουργου Αλεν Ζιπε και του ηγετη του συνδικατου των σιδηροδρομικων, Λουι Βιανε. Οπως δηλωσε ο Βιανε μετα την συναντηση, ο Ζιπε αρνηθηκε την επαναδιαπραγματευση του προγραμματος μεταρρυθμισης που αφορα τις κοινωνικες ασφαλισεις, το παγωμα του οποιου ζητησε ο ηγετης του συνδικατου. Την ιδια ωρα, η χωρα βρισκεται για 18η μερα σε κατασταση μαρασμου, καθως οι συγκοινωνιες ειναι ανυπαρκτες, ενω σημειωνονται και περιοδικες διακοπες στο ηλεκτρικο. Απο την πλευρα του, ο Αλεν Ζιπε θα εχει αποψε χωριστες συναντησεις με τους ηγετες και αλλων συνδικατων.

Εκρηξη παγιδευμενου αυτοκινητου σημειωθηκε το απογευμα στη Μαδριτη, με αποτελεσμα να σκοτωθουν τεσσερα ατομα και να τραυματισθουν αλλα δωδεκα, μεταξυ των οποιων μερικα σοβαρα. Η εκρηξη εγινε την στιγμη που περνουσε διπλα απο το παγιδευμενο αυτοκινητο, ενα στρατιωτικο φορτηγο. Κανεις μεχρι στιγμης δεν εχει αναλαβει την ευθυνη.

Το τελευταιο της χαρτι, παιζει η πρωθυπουργος της Τουρκιας Τανσου Τσιλερ, λιγες μερες πριν την διεξαγωγη βουλευτικων εκλογων της 24ης Δεκεμβριου. Με πληρωμενη καταχωρηση στην αγγλοφωνη εφημεριδα, ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ ΧΕΡΑΛΝΤ ΤΡΙΜΠΙΟΥΝ, η Τσιλερ απευθυνει εκκληση προς το Ευρωπαικο Κοινοβουλιο να εγκρινει την τελωνειακη συνδεση της χωρας της με την Ευρωπη. Η ψηφοφορια του Ευρωκοινοβουλιου θα διεξαχθει την Τεταρτη και μεχρι τοτε, η Αγκυρα εχει ξεκινησει μια γιγαντιαια εκστρατεια υπερ της επικυρωσης. Στο εσωτερικο της χωρας ομως, η βια σηματοδοτει τον προεκλογικο αγωνα. Στην διαρκεια της νυκτας, αγνωστοι εκτοξευσαν αυτοσχεδιες βομβες μολοτοφ εναντιον γραφειων του Ισλαμιστικου Κομματος της Ευημεριας στην Κωνσταντινουπολη. Στην ιδια πολη, πριν δυο μερες αγνωστοι αποπειραθηκαν να δολοφονησουν υποψηφιο βουλευτη.

Η πρωτη δυναμη της παλαιστινιακης αστυνομιας εφθασε σημερα στην πολη Ραμαλα της Δυτικης Οχθης, την τελευταια απο τις εξι μεγαλυτερες πολεις ο ελεγχος των οποιων παραδινεται απο το Ισραηλ στην ΟΑΠ, βασει της συμφωνιας που επιτευχθηκε στον Σεπτεμβριο στην Ουασιγκτον. Η Οργανωση για την Απελευθερωση της Παλαιστινης εχει τωρα τον πληρη ελεγχο των πολεων Τζενιν και Τουλκαρμ, ενω εχουν σταλει οι πρωτες αστυνομικες δυναμεις στις πολεις Καλκιλια, Βηθλεεμ, Ναμπλους και Ραμαλα.

Τρεις χιλιαδες Τσετσενοι διαδηλωσαν σημερα στο Γκροζνι, με την ευκαιρια της πρωτης επετειου απο την επιθεση της Μοσχας εναντιον της δημοκρατιας αυτης. Ελικοπτερα πετουσαν χαμηλα υπο τις αποδοκιμασιες των διαδηλωτων, που φωναζαν αντιρωσικα συνθηματα και ελεγαν μουσουλμανικες προσευχες. Οι αρχες απεκλεισαν την περιοχη για να εμποδισουν την προσελευση ανθρωπων απο την υπαιθρο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεσσερις αλβανοι νεκροι, μεταξυ των οποιων και δυο παιδια, καθως και τεσσερις τραυματιες, ειναι ο απολογισμος εμπρησμου που σημειωθηκε τα ξημερωματα σε δυο υπογεια διαμερισματα, στον Βυρωνα. Η φωτια εκδηλωθηκε σχεδον ταυτοχρονα στα δυο διαμερισματα, πραγμα που οδηγει στην σκεψη οτι προκειται για δολοφονικη ενεργεια, καθως δεν βρεθηκε ουτε φιαλη υγραεριου μεσα στα διαμερισματα, ουτε διαπιστωθηκε βλαβη στον λεβητα της πολυκατοικιας. Νεκροι ειναι ο Βικτωρας Τσουκας, 38 χρονων, ο γιος του Σουλιτ, 7 χρονων, η κορη του Βαιζα, 10 χρονων και ο ανηψιος του Τουιν Γκιονι, 20 χρονων, ολοι μελη αλβανικης καταγωγης οικογενειων, οι οποιες συγκατοικουσαν στα δυο διαμερισματα. Οι υπολοιποι τραυματιες ειναι συγγενεος και νοσηλευονται στο Γενικο Κρατικο Αθηνων με σοβαρα εγκαυματα.

Εκτακτα μετρα οδικης ασφαλειας, ενοψει των εορτων αποφασισε το υπουργειο Μεταφορων. Μεταξυ των μετρων περιλαμβανονται ενισχυση του προσωπικου Τροχαιας εθνικων οδων, εξοπλισμος των σταθμων διοδιων με υλικα απαραιτητα για την αντιμετωπιση εκτακτων περιστατικων, επιθεωρηση του οδικου δικτυου απο τις αρμοδιες υπηρεσιες και ενημερωτικες εκπομπες απο το ραδιοφωνο και την τηλεοραση.

Κανονικα θα πραγματοποιηθουν ολες οι προγραμματισμενες πτησεις της Ολυμπιακης Αεροποριας κατα την εορταστικη περιοδο των Χριστουγεννων. Ο υπουργος Μεταφορων, Ευαγγελος Βενιζελος, ανεφερε οτι τα κενα που εχουν δημιουργηθει στις ταξεις των φροντιστων-συνοδων απο την προσφατη απολυση εποχικου προσωπικου θα καλυφθουν. Σημερα ο υπουργος Μεταφορων, δεν εδωσε σημερα στη δημοσιοτητα την εκθεση για εξυγιανση της Ολυμπιακης, επικαλουμενος το εμπορικο απορρητο. Ο κ.Βενιζελος ομως διευκρινησε οτι ειναι προθυμος να την δωσει στην κυβερνηση και στη Βουλη για περαιτερω ελεγχο. Η εκθεση ειναι ενα πολυσελιδο κειμενο που εσταλη με προσωπικη επιστολη του ιδιου προς κ.Κινοκ. Το περιεχομενο της βασιζεται σε εκτιμησεις της Υπηρεσιας Πολιτικης Αεροποριας και της Ολυμπιακης.

Την Παρασκευη υπογραφεται η συμβαση του εργου για την κατασκευη της ζευξης Ριου- Αντιρριου. Το εργο, προυπολογισμου 200 δις. δρχ., χρηματοδοτειται κατα 70 δις. απο το ελληνικο δημοσιο, κατα 30 δις. απο την κοινοπραξια Μπουικ, ενω το υπολοιπο ποσο εξασφαλισθηκε απο την Ευρωπαικη Τραπεζα Επενδυσεων. Η συμβαση προβλεπει εκμεταλλευση του εγου για 25 χρονια απο την αναδοχο κοινοπραξια.

Επεισοδια απειληθηκαν το πρωι εξω απο τη Βιομηχανια Φωσφορικων Λιπασματων της Νεας Καρβαλης Καβαλας, οταν περιπου 80 οδηγοι φορτηγων αυτοκινητων συγκεντρωθηκαν με τα οχηματα τους, για να εμποδισουν φορτωσεις λιπασματων που επροκειτο να γινουν σε οχηματα μεταφορικης εταιριας της Αθηνας. Οι ιδιοκτητες φορτηγων της Καβαλας διαμαρτυρονται γιατι τους αφαιρεθηκε, οπως υποστηριζουν, με αθεμιτο τροπο, το μεταφορικο εργο, που εκτελουσαν επι χρονια και τωρα μενουν ουσιαστικα χωρις εργασια.

Συσκεψη θα πραγματοποιηθει αυριο στο υπουργειο Μεταφορων υπο την προεδρια του Κιμωνα Κουλουρη με εκπροσωπους του Μετσοβειου Πολυτεχνειου και αλλων φορεων για την τυχη των λεωφορειοδρομων και ειδικοτερα της οδου Κηφισιας. Ο κ.Κουλουρης, ειχε αλλεπαλληλες συσκεψεις σημερα με τον υπουργο ΠΕΧΩΔΕ, Κωστα Λαλιωτη και πιθανολογειται οτι θα γινει αποδεκτο το αιτημα του Σωματειου Αυτοκινητιστων Ταξι για εισοδο τους σε αυτον τις ωρες μη αιχμης.

Παγκοσμια ημερα του παιδιου η σημερινη, αφιερωμενη απο τον ΟΗΕ στα αθωωτερα πλασματα του κοσμου. Και η σημερινη επετειος ομως βρισκει τα παιδια αντιμετωπα με τον πολεμο, τον πονο και τη δυστυχια. Μονο την τελευταια δεκαετια, περισσοτερα απο 2 εκατομμυρια παιδια εχουν χασει τη ζωη τους σε πολεμους, 5 εκατομμυρια εμειναν αναπηρα, ενα εκατομμυριο εμειναν ορφανα και 10 εκατομμυρια ζουν με σοβαρα ψυχολογικα τραυματα.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεκαπεντε εκατομμυρια δραχμες ηταν η λεια των δυο αγνωστων απο πρατηριουχο τσιγαρων στην Ηλιουπολη. Το περιστατικο συνεβη το πρωι οταν οι δυο αγνωστοι που επεβαιναν σε αυτοκινητο, επιτεθηκαν εναντιον του 62χρονου Παναγιωτη Μουχαλη και του γιου του Ιωακειμ, 36 χρονων, οι οποιοι μετεφεραν με το ΙΧ τους τα χρηματα προκειμενου να τα καταθεσουν σε τοπικο καταστημα της Ιονικης. Κατα την διαρκεια της συμπλοκης, οι δραστες πυροβολησαν τον γιο στον λαιμο και στην συνεχεια, διεφυγαν με τα χρηματα. Ο τραυματιας νοσηλευεται σε νοσοκομειο, ενω η ταυτοτητα των δραστων παραμενει αγνωστη.

Ληστεια παρομοιου τυπου σημειωθηκε ομως και στην εθνικη οδο Καβαλας-Ξανθης τα ξημερωματα, οταν δυο ΙΧ αυτοκινητα καταδιωξαν μικρο φορτηγο στο οποιο επεβαιναν ο Αχμετ Τοσουνογλου, 59 χρονων και ο γιος του Κανσις, 19 χρονων. Αφου του χτυπησαν πηραν γυρω στο 1 εκατ. δραχμες και στην συνεχεια, διεφυγαν. Διερχομενοι ομως οδηγοι, ειδοποιησαν την αστυνομια η οποια τους κατεδιωξε και καταφερε να αποκλεισει το ενα απο τα δυο ΙΧ, συλλαμβανοντας και τους δυο επιβαινοντες. Προκειται για τον Κωστα Κοτσαριδη, 59 χρονων και τον Παναγιωτη Υεπραιμογλου, 40 χρονων.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με το μεταλλιο της Βουλης των Ελληνων, τιμησε τους Ολυμπιονικες μας, ο προεδρος του Κοινοβουλιου, Αποστολος Κακλαμανης. Τους Ολυμπιονικες μας, οι οποιοι συνοδευονταν, απο τον υφυπουργο Αθλητισμου Γιωργο Λιανη, αντιπροσωπευαν οι Πυρρος Δημας, Στελιος Μηγιακης, Τασος Μπουντουρης, Πετρος Γαλακτοπουλος, Ηλιας Χατζηπαυλης, Θοδωρος Ρουμπανης και Χρηστος Ιακωβου. Ο προεδρος της Βουλης επεσημανε, οτι η Πολιτεια προσπαθει να ευαισθητοποιησει τους Ολυμπιονικες, ωστε να ``στρωσουν το εδαφος`` για τους επομενους.

Αναβληθηκε η προγραμματισμενη για σημερα συνελευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αναδειξη νεας διοικησης. Η αναβολη εγινε μετα απο επιστολη του προεδρου Θωμα Βουλινου, ο οποιος ως κατοχος του 64% των μετοχων εχει δικαιωμα σχετικου αιτηματος, γιατι οπως επικαλεστηκε βρισκεται στο τελικο σταδιο για την παραχωρηση των μετοχων του.

Στο μεταξυ, ο Σερβος προπονητης μπασκετ, Ντραγκαν Λουκαιτς, θα ειναι κατα πασα πιθανοτητα ο νεος προπονητης της ομαδας μπασκετ του ΠΑΟΚ. Ο Λουκαιτς προκειται να αντικαταστησει τον Ευθυμη Κιουμουρτζογλου, ο οποιος παραιτηθηκε το Σαββατο. Ο ξενος προπονητης αναμενεται στη Θεσσαλονικη για να επικυρωσει την σχετικη συμφωνια. Παντως η αποστολη του ΠΑΟΚ αναχωρησε για την Μοσχα, οπου αυριο θα αντιμετωπισει τη Δυναμο για τον τεταρτο αγωνα του ευρωπαικου κυπελλου.

Η Βεροια, σε αγωνα της 14-ης ημερας για το πρωταθλημα της δευτερης εθνικης κατηγοριας, αναδειχθηκε ισοπαλη 2-2 με την Καβαλα. Ετσι τωρα η Καβαλα ειναι στην πρωτη θεση με 32 βαθμους, ενω η Βεροια με 23 βαθμους βρισκεται στην 4-η θεση, μαζι με τον Λεβαδειακο.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ελαφρως χαμηλοτερα επιπεδα κινηθηκαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και ο Γενικος Δεικτης Τιμων εκλεισε στις 899,57 μοναδες, μειωμενος κατα 0,20% . Μεγαλη αυξηση παρουσιασε η αξια των συναλλαγων και εφθασε στα 27 δισεκατομμυρια δραχμες. Η αυξηση αυτη οφειλεται στη μετακινηση πακετων μεταξυ θεσμικων επενδυτων, με σκοπο να εμφανισουν υπεραξιες στα χαρτοφυλακια τους, ενοψει της ληξης του ετους. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,13%, Ληζινγκ πτωση 0,78%, Ασφαλειες ανοδος 2,89%, Επενδυσεις ανοδος 0,13%, Βιομηχανιες πτωση 0,36%, Κατασκευες πτωση 0,40%, Συμμετοχων πτωση 0,55%, Διαφορες ανοδος 0,26% Ο δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε απωλειες 0,71% Σε ελαφρως υψηλοτερα επιπεδα εκλεισε το δολαριο στην εγχωρια αγορα συναλλαγματος και θα πωλειται αυριο απο τις εμπορικες τραπεζες στις 241,585 δραχμες.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Νεφωσεις με ασθενεις βροχες στα δυτικα και λιγα χιονια στα ορεινα της Κεντρικης και Βορειας Ελλαδος, προβλεπει για αυριο η Μετεωρολογικη Υπηρεσια. Το πρωι η ορατοτητα κατα τοπους θα ειναι περιορισμενη. Οι ανεμοι στα δυτικα θα ειναι νοτιοι μετριοι μεχρι ισχυροι και στα ανατολικα μετριοι με την ιδια ενταση. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει -4 με 10 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα ενα με 15 και στο Αιγαιο 6 με 13 βαθμους. Λιγες νεφωσεις, κατα περιοδους αυξημενες, ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 6 με 11 και μειον 1 με 9 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.13 run on Tuesday, 12 December 1995 - 09:48:33