Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Mar. 13)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Τον εμβολιασμο ολων των παιδιων απο 12 μηνων συνιστα το υπουργειο Υγειας για να αντιμετωπιστει η εξαρση της ιλαρας.
  • Ο υφυπουργος Υγειας, Φραγκλινος Παπαδελης, τονισε οτι συμφωνα με τα στοιχεια που υπαρχουν δεν προκειται για επιδημια.
  • Η μερικη μετοχοποιηση του ΟΤΕ και η κατασκευη της αρτηριας Σπατων-Σταυρου-Ελευσινας εξεταστηκαν στην κυβερνητικη επιτροπη.
  • Ο Προεδρος της Δημοκρατιας, συναντηθηκε το μεσημερι με τον επικεφαλης του γραφειου συνδεσμου των Σκοπιων στην Αθηνα.
  • Αλλοι τεσσερις δραπετες κρατουμενοι, συνεληφθησαν το πρωι στην Κερκυρα.
  • Ο υπουργος Δημοσιας Ταξης, ανακοινωσε οτι θα διαταχθει ενορκη διοικητικη εξεταση για να διαπιστωθει αν υπαρχουν ευθυνες της αστυνομιας.
  • Ο Γλαυκος Κληριδης, δηλωνει στο ΑΠΕ οτι εχει σημειωθει προοδος στο Κυπριακο παρα το αμετακινητο των τουρκικων θεσεων.
  • Με προσωπικο ασφαλειας λειτουργουν και σημερα τα δημοσια νοσοκομεια.
  • Δυο πλοια συγκρουστηκαν τα μεσανυχτα στη θαλασσια περιοχη των Κυθηρων, χωρις ευτυχως θυματα.
  • Μακελειο σε δημοτικο σχολειο στην Σκωτια οπου σε ανταλλαγη πυροβολισμων σκοτωθηκαν τουλαχιστον 12 παιδια.
  • Αρχισαν το πρωι στην Ερυθρα Θαλασσα οι εργασιες της Συνοδου Κορυφης για την τρομοκρατια με τη συμμετοχη 29 ηγετων.
  • Αυριο το βραδυ κρινεται η προκριση των ομαδων μπασκετ του Ολυμπιακου και του Παναθηναικου στο φαιναλ φορ του Παρισιου.
  • Κρισιμη παραμενει η κατασταση της υγειας του προπονητη του Αντωνη Γεωργιαδη.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τον εμβολιασμο ολων των παιδιων απο 12 μηνων συνιστα το υπουργειο Υγειας αλλα και οι γιατροι προκειμενου να αντιμετωπιστει η ιλαρα που βρισκεται σε εξαρση και προσβαλει οχι μονο τα παιδια αλλα και ατομα μεγαλυτερης ηλικιας που δεν εχουν εμβολιαστει στο παρελθον. Ο υφυπουργος υγειας, Φραγκλινος Παπαδελης, τονισε το πρωι οτι με τα στοιχεια που υπαρχουν μεχρι τωρα, δεν προκειται για επιδημια, καθησυχαζοντας ετσι γονεις και γιατρους. Τονισε οτι το υπουργειο και οι γιατροι βρισκονται σε ετοιμοτητα, ωστε αν το φαινομενο παρει την εκταση της επιδημιας να ληφθουν μετρα για να αποτραπουν σοβαροτερες επιπτωσεις. Τα συμπτωματα της ιλαρας ειναι ο βηχας, τα ιδιαιτερα κοκκινισμενα και δακρυσμενα ματια των ασθενων, ο υψηλος πυρετος και τα εξανθηματα που εμφανιζονται γυρω απο τα αυτια και στη συνεχεια σε ολο το σωμα. Το υπουργειο Υγειας ανακοινωσε οτι υπαρχει επαρκεια εμβολιων κατα της ιλαρας, καθως επισης και επαρκεις ποσοτητες στις διευθυνσεις υγιεινης των νομαρχιων και τα κεντρα υγειας ολης της χωρας. Εκτιμαται οτι η εξαρση της ιλαρας θα εξακολουθησει για ενα ακομα μηνα οποτε θα αρχισει να υποχωρει σταδιακα.

Συνεδριασε το πρωι η κυβερνητικη επιτροπη υπο την προεδρια του Πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη και ασχοληθηκε με θεματα που αφορουν τη μερικη μετοχοποιηση του ΟΤΕ και ειδικοτερα τον καθορισμο της τιμης πωλησης της καθε μετοχης. Επισης εξεταστηκε η πορεια κατασκευης της μεγαλης οδικης αρτηριας Σπατων-Σταυρου-Ελευσινας, ενω εντος των προσεχων ημερων, ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης θα κανει την ανακηρυξη του οριστικου αναδοχου και στη συνεχεια η συμβαση του εργου θα κατατεθει προς κυρωση στη Βουλη. Σημειωνεται οτι αυριο συζητειται στην αρμοδια κοινοβουλευτικη επιτροπη η συμβαση για τη ζευξη Ριου-Αντιρριου . Επισης στη συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης εξεταστηκαν θεματα που αφορουν στη Διακυβερνητικη Διασκεψη που θα πραγματοποιηθει στα τελη του μηνα στο Τορινο.

Η Ελλαδα αποβλεπει σε σχεσεις καλης γειτονιας και συνεργασιας με ολες τις βαλκανικες χωρες, τονισε ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, μιλωντας στο Διαβαλκανικο Συνεδριο συνεργασιας στη Θεσσαλονικη. Ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, στην ομιλια του επεσημανε οτι η συντομη επιλυση των πολιτικων εκκρεμοτητων που αφορουν στην ονομασια των Σκοπιων θα δωσει ωθηση στην αναπτυξη των ελληνικων συμφεροντων στη γειτονικη χωρα. Ομως, ο υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος διαφωνησε με το κλεισιμο του Σκοπιανου με οποιοδηποτε κοστος.

Ο Προεδρος της Δημοκρατιας Κωστης Στεφανοπουλος δεχθηκε το μεσημερι σε εθιμοτυπικη επισκεψη τον επικεφαλης του Γραφειου Συνδεσμου της Πρωην Γιουγκοσλαβικης Δημοκρατιας της Μακεδονιας στην Αθηνα κ. Αρσοφσκι ο οποιος μετα τη συναντηση δεν εκανε καμια δηλωση.

Πραγματοποιειται σημερα στο Παρισι η συνοδος κορυφης της Ευρωπαικης Δημοκρατικης Ενωσης στην οποια μετεχει και ο Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ.Οι ηγετες των φιλελευθερων και συντηρητικων κομματων εξεταζουν το μελλον της Ευρωπης ενοψει και της Διακυβερνητικης Διασκεψης στο Τορινο. Ασχολουνται επισης με το προβλημα της σταθεροτητας και ασφαλειας στην Ευρωπη, το θεμα της απασχολησης αλλα και της αντιμετωπισης των ναρκωτικων και του οργανωμενου εγκληματος.Οι εργασιες του συνεδριου αναμενεται να ολοκληρωθουν με την εκδοση κοινου ανακοινωθεντος, ενω το απογευμα θα κανει δηλωσεις ο κ.Εβερτ.

Αλλοι τεσσερις δραπετες κρατουμενοι των φυλακων Κερκυρας, συνεληφθησαν το πρωι, ενω αφαντοι παραμενουν 18 βαρυποινιτες. Ηδη, απο το πρωι, βρισκεται σε εξελιξη γιγαντιαια επιχειρηση για τον εντοπισμο και τη συλληψη των υπολοιπων κρατουμενων, ενω στην επιχειρηση αυτη συμμετεχουν 300 αστυνομικοι που εφθασαν χθες το απογευμα στη Κερκυρα και 45 οχηματα.Στην Κερκυρα παραμενουν σημερα κλειστα τα σχολεια, ενω τοπικοι φορεις, μαθητες και γονεις ζητουν την απομακρυνση των φυλακων.

Το μεσημερι, ο υπουργος Δημοσιας Ταξης, Κωστας Γειτονας, ανακοινωσε οτι θα διαταχθει ενορκη διοικητικη εξεταση για να διαπιστωθει αν υπαρχουν ευθυνες της αστυνομιας για την αποδραση. Ο κ.Γειτονας προσθεσε οτι ενδεχομενως θα μπορουσε να αποφευχθει η αποδραση γιατι ειχαν δοθει αυστηροτατες εντολες και ειχαν διατεθει ολα τα μεσα. Επεσημανε δε, οτι η ΕΔΕ αυτη θα γινει για να μην υπαρξουν υπονοιες για συγκαλυψη ευθυνων.

Ο προεδρος της Κυπρου Γλαυκος Κληριδης σε αποκλειστικη του συνεντευξη προς το ΑΠΕ,εκτιμησε οτι εχει σημειωθει προοδος στο Κυπριακο,παρα το αμετακινητο των τουρκικων θεσεων.Προσθεσε οτι τωρα ολοι οι διεθνεις παραγοντες δεχονται πως το θεμα της ασφαλειας δε συνισταται στο να νοιωθουν ασφαλεις οι Τουρκοκυπριοι αλλα οτι ειναι θεμα εξισου σημασιας και για την ελληνοκυπριακη πλευρα.Ο κ.Κληριδης επεσημανε παραλληλα,οτι για πρωτη φορα ολοι δεχονται πως πρεπει να γινει μια διεθνης δυναμη, η οποια να σταθμευει στην Κυπρο και οτι πρεπει να γινουν αλλαγες στις συνθηκες εγγυησεως για να αισθανονται ασφαλεις και οι δυο πλευρες.Και ακομα, συνεχισε ο προεδρος της Κυπρου,για πρωτη φορα υπαρχει ομοφωνια μεταξυ Ηνωμενων Πολιτειων και Ευρωπαικης Ενωσης, οτι η Κυπρος πρεπει να μπει στην Ευρωπη.Αποκαλυψε παραλληλα, οτι υπαρχουν στον οριζοντα τρεις πρωτοβουλιες για την επιλυση του Κυπριακου, απο τις ΗΠΑ, τη Βρετανια και την ΕΕ και διευκρινισε οτι η αμερικανικη πρωτοβουλια αναμενεται να εκδηλωθει μεσα στον Ιουνιο.

Προτεραιοτητα στο Κυπριακο και στις δυνατοτητες επιλυσης του - το συντομοτερο δυνατο - θα δωσει ο Προεδρος των Ηνωμενων Πολιτειων,Μπιλ Κλιντον , κατα τη συναντηση με τον Τουρκο ομολογο του Σουλειμαν Ντεμιρελ, στον Λευκο Οικο , στις 29 Μαρτιου. Οπως μεταδιδει το ΑΠΕ απο την Ουασιγκτον, εκτος του Κυπριακου, κορυφαιο θεμα στο ημερησιο προγραμμα θα ειναι και η προσφατη κριση στο Αιγαιο, οπου ο κ. Κλιντον θα επαναλαβει την εκκληση του για ειρηνικη επιλυση των διαφορων μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας.

Αρχιζουν αυριο σε αιθουσα του Ολυμπιακου Σταδιου στην Αθηνα οι εργασιες του συνεδριου του Συνασπισμου, με τη συμμετοχη 1.200 μελων του κομματος. Οι εργασιες θα ολοκληρωθουν την Κυριακη με την εκλογη νεας ηγεσιας. Στην εναρξη των εργασιων του συνεδριου θα παραστει και ο Πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, ο οποιος θα απευθυνει και χαιρετισμο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλαχιστον 12 παιδακια εχασαν τη ζωη τους και οκτω τραυματιστηκαν στη διαρκεια ανταλλαγης πυροβολισμων ενοπλων σε δημοτικο σχολειο στη Σκωτια,ανακοινωσαν οι αρχες. Το μακελειο σημειωθηκε στην πολη Ντανμπλειν της κεντρικης Σκωτιας,μετεδωσαν βρετανικα πρακτορεια ειδησεων,διχως να αναφερουν αλλες λεπτομερειες για την ταυτοτητα των δραστων.

Αρχισαν το πρωι σε θερετρο της Αιγυπτου στην Ερυθρα Θαλασσα, οι εργασιες της συνοδου κορυφης για την τρομοκρατια. Στη συνοδο μετεχουν ο προεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, ο Ρωσος Προεδρος Μπορις Γιελτσιν και πολλοι ηγετες των χωρων της Μεσης Ανατολης. Το πρωι ο Προεδρος της Αιγυπτου Χοσνι Μουμπαρακ συναντηθηκε με τον προεδρο Κλιντον ο οποιος δηλωσε οτι το κοινο μηνυμα που θα κυριαρχησει στη διασκεψη ειναι οτι η ειρηνη θα νικησει. Πρεπει τονισε η τρομοκρατια να πολεμηθει με ολα τα μεσα γιατι οι κινδυνοι ειναι αμεσοι και η προκληση σαφης.Ο πρωθυπουργος του Ισραηλ, Σιμον Περες, κατηγορησε το Ιραν οτι κατευθυνει την τρομοκρατια και ζητησε τη συγκληση διεθνους διασκεψης για τη συγκροτηση ενος διαρκους συνασπισμου κατα του προβληματος αυτου.

Αποπειρα πραξικοπηματος για την ανατροπη του Γιασερ Αραφατ σχεδιαζε η οργανωση Χαμας των φανατικων μουσουλμανων,αλλα η συνωμοσια αποτραπηκε απο τις δυναμεις της Παλαιστινιακης εξουσιας ,δηλωσε σημερα ο επικεφαλης του ιδιαιτερου γραφειου του Αραφατ. Στο μεταξυ, 12 ακομη ανδρες της Χαμας και της Τζιχαντ συνεληφθησαν στη διαρκεια της νυχτας απο τον ισραηλινο στρατο, στην κατεχομενη Δυτικη Οχθη.

Ο νεος πρωθυπουργος της Τουρκιας, Μεσουτ Γιλμαζ, αποκαλυψε οτι ο στρατος εξεφρασε την επιθυμια του για το σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου αναμεσα στο κομμα της Μητερας Πατριδας και στο κομμα του Ορθου Δρομου. Τις δηλωσεις αυτες εκανε ο Γιλμαζ χθες και δημοσιευουν σημερα οι εφημεριδες Μιλλιετ και Χουριετ.

Συνεχιζονται και σημερα τα μεγαλης εκτασης αεροναυτικα γυμνασια με πραγματικα πυρα που πραγματοποιουν οι κινεζικες ενοπλες δυναμεις.Απο την πλευρα της η κυβερνηση της Ταιπει δηλωσε οτι ολα τα πλοια της Ταιβαν θα κινητοποιηθουν προκειμενου να προστατευσουν τα χωρικα υδατα της χωρας απο οποιαδηποτε παραβιαση τους απο την Κινα. Εκπροσωπος εξαλλου του κυβερνωντος κομματος της Ταιβαν δεν απεκλεισε το ενδεχομενο να πραγματοποιησει το Πεκινο και τριτη μεγαλη ασκηση πριν τις προεδρικες εκλογες στη νησιωτικη χωρα.

Σε κατασταση ετοιμοτητας τεθηκαν σημερα οι ανδρες της ειρηνευτικης δυναμης του ΝΑΤΟ, στη Γκρομπαβιτσα, το τελευταιο υπο σερβικο ελεγχο προαστειο, που προκειται να παραδοθει στη βοσνιακη κυβερνηση. Ανδρες του ΝΑΤΟ, περιπολουν στους δρομους του προαστειου για να αποτρεψουν εμπρησμους κτιριων και πιθανες λεηλασιες,καθως οι περισσοτεροι Σερβοι κατοικοι εγκαταλειπουν τις εστιες τους.

Σε τυπικη διαδικασια εξελισσεται πλεον η μαχη για την εξασφαλιση του προεδρικου χρισματος των Ρεπουμπλικανων μετα τη σαρωτικη νικη του επικεφαλης της πλειοψηφιας στη Γερουσια, Μπομπ Ντοουλ στις προκριματικες εκλογες της "Σουπερ Τριτης" σε επτα πολιτειες. Ο Ντοουλ εξασφαλιζει τουλαχιστον 350 εκλεκτορες και διαθετει πλεον πανω απο 730,γεγονος που σημαινει οτι για να λαβει και τυπικα το χρισμα χρειαζεται μολις 266 εκλεκτορες στις υπολοιπες προκριματικες εκλογες του Ρεπουμπλικανικου κομματος.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με προσωπικο ασφαλειας λειτουργουν και σημερα τα δημοσια νοσοκομεια λογω της τετραημερης απεργιας των εργαζομενων ς`αυτα. Η κινητοποιηση στην οποια συμμετεχουν οι εργαζομενοι στα κεντρα υγειας, το ΕΚΑΒ και τα ιδρυματα χρονιων παθησεων, ληγει αυριο. Εξαλλου, κλειστα παραμενουν σημερα για δευτερη ημερα τα φαρμακεια σε Αθηνα και Πειραια.

Δυο πλοια, ενα τουρκικο φορτηγο και το ελληνοκτητο δεξαμενοπλοιο,``ΣΠΙΡΙΤ``, συγκρουστηκαν τα μεσανυχτα στη θαλασσια περιοχη των Κυθηρων. Απο τη σφοδρη συγκρουση, υπεστη ρηγμα το τουρκικο πλοιο ενω το δεξαμενοπλοιο, που ειναι φορτωμενο με πετρελαιο, συνεχισε το ταξιδι του για την Κωνσταντζα της Ρουμανιας, αφου οι ζημιες που υπεστη ειναι μικρες. Κανεις απο τους ναυτικους των δυο πλοιων δεν επαθε τιποτα.

Σοβαρα προβληματα δημιουργει το νεο κυμα κακοκαιριας που πληττει τη βορεια Ελλαδα. Σε πολλες ορεινες περιοχες των νομων Κοζανης-Γρεβενων-Καστοριας-Φλωρινας-Σερρων και Ημαθιας τα αυτοκινητα κινουνται με αντιολισθητικες αλυσιδες. Επισης το θερμομετρο εχει πεσει σε πολυ χαμηλα επιπεδα.

Συνεχιζουν για δευτερη μερα την καταληψη του Δημαρχειου οι εργαζομενοι στο Δημο του Πειραια απαιτωντας να ανακαλεσει ο Δημαρχος, Στελιος Λογοθετης την αποφαση για αναθεση του δημοτικου παρκινγκ σε ιδιωτικη εταιρια. Δυο απορριμματοφορα βρισκονται και σημερα μπροστα στο Δημαρχειο εμποδιζοντας ετσι την εισοδο σε οποιον απο τους εργαζομενους θελει να εισελθει για να εργαστει.Τα σκουπιδια,που εχουν συσωρευθει στους δρομους του Πειραια προκαλουν την εντονη αντιδραση των κατοικων, οι οποιοι βλεπουν την πολη τους να μετατρεπεται σε χωματερη.

Παραιτηθηκε αιφνιδιαστικα ο Αρχηγος του Λιμενικου Σωματος, Αντιναυαρχος Μανωλης Πελοποννησιος ,ο οποιος κατειχε τη θεση αυτη για 2 1/2 χρονια. Αυριο , αναμενεται να συνελθει το ΚΥΣΕΑ για την επιλογη νεου Αρχηγου Λιμενικου Σωματος,θεση , για την οποια συζητουνται τα ονοματα των Αρχιπλοιαρχων, Ευσατζοπουλου, Κατσινα και Παπακωνσταντινου αλλα και των δυο υπαρχηγων του, Ζουμπουλη και Γιαννοπουλου.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

* Ποδοσφαιρο-Κυπελλο Ελλαδος: Η ΑΕΚ στον τελικο

Η ΑΕΚ προκριθηκε στον τελικο του Κυπελλου Ελλαδος στο ποδοσφαιρο, αφου και στον επαναληπτικο ημιτελικο που εγινε στο γηπεδο του Βυρωνα παρουσια 500 περιπου θεατων, νικησε 1-0 τον Αθηναικο.

Το γκολ του εκρινε την τυχη της συναντησης πετυχε ο Νικος Κωστενογλου στο 87`.

Ο αγωνας δεν παρουσιασε ιδιαιτερο ενδιαφερον, αφου η ``Ενωση`` που αγωνιστηκε με πολλες αλλαγες, ειχε εξασφαλισει το εισιτηριο απο το πρωτο παιχνιδι, το οποιο ειχε κερδισει 5-0 , ενω ο Αθηναικος δεν μπορεσε να ανατρεψει την κατασταση.

Ο αλλος ημιτελικος, αναμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αθηναικο, θα ξεκινησει στις 19.00.

* Τενις-Σατελαιτ ``ΕΛΛΑΣ Ι``: Αποκλειστηκε ο Βλαχος

Ο πρωταθλητης μας του τενις, Γιαννης Βλαχος (Νο 1269 στον κοσμο), αποκλειστηκε απο το διεθνες τουρνουα της Καλαματας, που ειναι το τριτο απο τα τεσσερα του διεθνους σατελαιτ ``ΕΛΛΑΣ Ι`` και εχει επαθλα συνολικης αξιας 25.000 δολλαριων, αφου στον πρωτο γυρο ηττηθηκε 2-0 (6-1, 6-4) απο τον Σλοβενο Πορουτ Ουνε (Νο 516).

Να σημειωθει οτι χθες στο πλαισιο του πρωτου γυρου της διοργανωσης, αποκλειστηκαν οι Παντελης Μοσχουτης (εχασε απο τον Γερμανο Σασα Μπαντερμαν), Κωστας Οικονομιδης (ηττηθηκε απο τον Κροατη Γκοραν Ορεζιτς και Νικος Ροβας (εχασε απο τον Πορτογαλο Βασκο Γκονσαλβες).

* Αρση Βαρων-Πρωταθλημα Ευρωπαικης Ενωσης

Με 11 αθλητες και 10 αθλητριες, αναχωρουν αυριο για την Δρεσδη της Γερμανιας, οι εθνικες μας ομαδες Αρσης Βαρων ανδρων και γυναικων, προκειμενου να συμμετασχουν στο Πρωταθλημα Ευρωπαικης Ενωσης που διεξαγεται εκει 15-17 Μαρτιου.

Προκειται για τους Λεωνιδα Σαμπανη (59κ.), Βαλεριο Λεωνιδη, Γιωργο Τζελιλη (64κ.), Χρηστο Σπυρου, Χρηστο Κωνσταντινιδη (70κ.), Βικτωρα Μητρου (76κ.), Πυρρο Δημα (83κ.), Λεωνιδα Κοκκα (91κ.), Κακι Κακιασβιλι (99κ.), Αλεξη Πανατιδη (108κ.), Παυλο Σαλτσιδη (+108κ.) και τις Αννα Στρουμπου (50κ.), Ευδοκια Χατζηαβραμιδου (54κ.), Μαρια Χριστοφοριδου, Αλεξια Παπαγεωργιου (59κ.), Ιωαννα Χατζηιωαννου, Ανδριανα Δελιπορανιδου (64κ.), Μαρια Τατση (70κ.), Γιωτα Αντωνοπουλου, Φιλιππια Κοχλιαριδου (76κ.) και Σταματια Μποντοζη (+83κ.).

Η διοργανωση αυτη, αποτελει τεστ για τους πρωταθλητες μας και τις πρωταθλητριες μας, ενοψει των Ολυμπιακων Αγωνων που θα διεξαχθουν το καλοκαιρι στην Ατλαντα.

* Ιστιοπλοια-Ξεκινουν προετοιμασια Μπουντουρης-Μπουκης

Απο το ιταλικο θερετρο Λαγκο Ντι Γκαρντα, ξεκινα ο μαραθωνιος της προετοιμασιας των πρωταθλητων μας της ιστιοπλοιας Τασου Μπουντουρη και Δημητρη Μπουκη, ενοψει της προκρισης τους για την Ολυμπιαδα της Ατλαντα.

Οι δυο αθλητες, φευγουν αυριο, προκειμενου να συμμετασχουν στους διεθνεις αγωνες ``Σταρ`` που θα διεξαχθουν στην ιταλικη πολη. Αμεσως μετα (20-30 Μαρτιου) θα αγωνισθουν στο Γιουρολιμπ του Ατζιο και θα επιστρεψουν πισω στην Γκαρντα για να παρουν μερος στους αγωνες προκρισης για το ολυμπιακο ιστιοπλοικο τουρνουα που θα διεξαχθει στη Σαβανα.

Εξαλλου, οι δυο ιστιοπλοοι, εχουν προγραμματισει να προπονηθουν στον ολυμπιακο στιβο της Σαβανα απο 13-20 Απριλιου μαζι με την εθνικη ομαδα των ΗΠΑ, ενω στη συνεχεια (21-26/4) θα παρουν μερος στο Γιουρολιμπ του Ιερ της Γαλλιας, με το οποιο θα ολοκληρωσουν και την προετοιμασια τους.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Προσκαιρη βελτιωση παρουσιαζει ο καιρος στις περισσοτερες περιοχες της χωρας. Ειδικοτερα, σημερα στην ανατολικη Ελλαδα επικρατουν νεφωσεις με βροχες και χιονια στα ορεινα αλλα και προοδευτικη βελτιωση. Στην υπολοιπη χωρα επικρατουν λιγες νεφωσεις, αλλα απο το απογευμα θα αρχισει να βρεχει στα νοτιοδυτικα. Οι βροχες τη νυχτα θα επεκταθουν βορειοτερα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι αλλα απο το βραδυ θα στραφουν σε ισχυρους με περαιτερω ενισχυση στα δυτικα. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια τους 9 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 14 και στα νησια τους 16 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, στη δυτικη, κεντρικη και νοτια Ελλαδα προβλεπονται νεφωσεις με τοπικες βροχες. Στην υπολοιπη χωρα θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις που γρηγορα θα αυξηθουν και θα βρεξει. Καταιγιδες θα εκδηλωθουν κυριως στα δυτικα και νοτια ενω χιονια θα πεσουν στα βορεια ορεινα. Κατα τοπους τα φαινομενα θα ειναι εντονα. Μετα το μεσημερι ο καιρος στη νοτια Ελλαδα θα παρουσιασει προσκαιρη βελτιωση. Οι ανεμοι θα πνεουν ισχυροι εως πολυ ισχυροι και τοπικα στα πελαγη θυελλωδεις. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Wednesday, 13 March 1996 - 15:22:51