Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Apr. 04)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων του δελτιου μας απο την εσωτερικη και εξωτερικη επικαιροτητα:

  • Πλαφον στις τιμες των αμνοεριφιων και των καυσιμων ανακοινωσε η κυβερνηση. Δεν θα ξεπερασει τις δυο χιλιαδες το κιλο το κατσικι εκτιμα ο Μιχαλης Χρυσοχοιδης και διαβεβαιωνει οτι ομαλοποιειται η λειτουργια της πασχαλινης αγορας.
  • Την απαντηση του Στεφανου Τζουμακα αναμενουν οι αστυκτηνιατροι για να αποφασισουν αν θα προχωρησουν στην απεργια διαρκειας.Στη χωματερη 25 χιλιαδες κοτοπουλα και 118 χιλιαδες αυγα της εταιριας ΒΟΚΤΑΣ. Σε ισχυ απο σημερα το πασχαλινο ωραριο των καταστηματων.
  • Αυριο κατατιθενται στη βουλη τα νομοσχεδια για το σωφρονιστικο συστημα και την αλλαγη του νομου περι ευθυνης υπουργων.
  • Ανακαλειται η αδεια για το καζινο στο Φλοισβο καθως και η προκηρυξη του διαγωνισμου για το καζινο της Παρνηθας.
  • Επιχειρηση διασωσης απο πολεμικο ελικοπτερο,του πληρωματος πλοιου που φλεγεται ανοιχτα των Κυθηρων.
  • Μετα το Πασχα στη βουλη το νομοσχεδιο για τους περιφερειακους διευθυντες και τη Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση.
  • Ικανοποιημενοι ο Θεοδωρος Παγκαλος και ο Βουλγαρος ομολογος του για τις διμερεις συμφωνιες. Υπο συζητηση ο πετρελαιαγωγος Μπουργκας - Αλεξανδρουπολης.
  • Εγκριθηκαν οι υποψηφιοτητες των κυριων Καρατζα και Τσαγκαρακη στην ηγεσια της Ολυμπιακης.Αιχμες του Χαρη Καστανιδη κατα του πρωην προεδρου της εταιριας.
  • Με επιθεση κατα του πολιτικου συστηματος,συνοδευσε την παρουσιαση του βιβλιου του ``Μετα το Μελλον``,ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος.
  • Στην Κροατια μεταβαινουν εμπειρογνωμονες της εταιριας Μποινγκ για να ερευνησουν τα αιτια της συντριβης του μοιραιου αεροσκαφους.
  • Τουλαχιστον 56 νεκροι απο χιονοθυελλα στο ανατολικο Θιβετ.
  • Σε κατασταση επιφυλακης τεθηκε ο ισραηλινος στρατος στη δυτικη οχθη μετα τη συλληψη τριων κομαντος αυτοκτονιας της ΧΑΜΑΣ.
  • Υποδοχη ηρωων επεφυλαξαν οι οπαδοι του Παναθηναικου στους παικτες και τον προπονητη της ομαδας για τη μεγαλειωδη νικη επι του Αγιαξ.
  • Αρχισαν οι διεργασιες για τη διεκδικηση των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004 απο τη χωρα μας.
  • Πτωση 1,63% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με πλαφον στις τιμες των αμνοεριφιων και των καυσιμων η κυβερνηση προσπαθει να αντιμετωπισει τις αυξητικες τασεις που επικρατουν στην αγορα και να συγκρατησει τον πληθωρισμο. Μια περιπου εβδομαδα πριν απο το Πασχα η κυβερνηση δια του υφυπουργου Αναπτυξης, Μιχαλη Χρυσοχοιδη, ανακοινωσε οτι η λιανικη τιμη του αρνιου δεν προκειται να υπερβει τις 2.000 δρχ. το κιλο,ενω εχουν ληφθει ολα τα μετρα ωστε να διασφαλισθει η ομαλη λειτουργια της πασχαλινης αγορας,τοσο ως προς την επαρκεια της αυξημενης ζητησης οσο και ως προς τη διαμορφωση των τιμων σε λογικα επιπεδα. Οπως δηλωσε ο κ.Χρυσοχοιδης οι αρμοδιες υπηρεσιες του υπουργειου διενεργουν συστηματικους ελεγχους και παρακολουθουν απο κοντα τη διακινηση των προιοντων που προοριζονται για το πασχαλινο τραπεζι. Σε οτι αφορα τα οπωροκηπευτικα ο κ.Χρυσοχοιδης τονισε οτι υπαρχει πληρης επαρκεια,ενω τις τελευταιες μερες οι τιμες παρουσιαζουν πτωση. Συγκεκριμενα η τιμη της ντοματας κυμανθηκε σημερα στην κεντρικη αγορα απο 220 εως 280 δρχ το κιλο, οι πατατες διατιθενται μεχρι και 60 δρχ φθηνοτερα απο περσι,ενω υψηλη παραμενει ακομη η τιμη στα μαρουλια που κυμαινονται απο 200 ως 220 δρχ το ενα. Στο μεταξυ, η ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΗ ανακοινωσε οτι απο την 1η Απριλιου μειωθηκε κατα 100 δρχ το κιλο η τιμη του λαδιου.

Οι αστυκτηνιατροι αναμενουν την απαντηση του υπουργου Γεωργιας, Στεφανου Τζουμακα, ο οποιος το μεσημερι συζητησε με τον Αλεκο Παπαδοπουλο το οικονομικο τους αιτημα και απο την απαντηση θα εξαρτηθει αν θα κατελθουν αυριο στην προγραμματισμενη απεργια διαρκειας, που θα συνεχισθει ολοκληρη τη Μεγαλη Εβδομαδα. Σημερα η αυριο αναμενεται να οδηγηθουν στη χωματερη 25 χιλιαδες ακαταλληλα κοτοπουλα της εταιριας ΒΟΚΤΑΣ,ενω στα Ιωαννινα κατασχεθηκαν 118 χιλιαδες ακαταλληλα αυγα που ειχαν διατεθει απο την ιδια εταιρια. Στη Λαρισα οι κτηνοτροφοι αποφασιζουν σημερα αν θα αποκλεισουν τελικα τους μεθοριακους σταθμους Δοιρανης, Προμαχωνα και Κηπων,ωστε να μην εισαχθουν αρνια και κατσικια απο γειτονικες χωρες. Απο σημερα, τελος, τεθηκε σε εφαρμογη το πασχαλινο ωραριο των καταστηματων. Ετσι, τα εμπορικα καταστηματα μεχρι και τη Μεγαλη Πεμπτη θα ειναι ανοιχτα απο τις 8.30 το πρωι μεχρι και τις 8.30 το βραδυ, τη Μεγαλη Παρασκευη απο τις 11 το πρωι μεχρι τις 7 το βραδυ και το Μεγαλο Σαββατο 8.30 το πρωι με 3 το απογευμα.

Μετρα για τη συγκρατηση των τιμων των καυσιμων ανακοινωσε ο υφυπουργος Αναπτυξης Μιχαλης Χρυσοχοιδης,προκειμενου οπως ειπε να παταχθουν τα φαινομενα κερδοσκοπιας που εμφανισθηκαν τις τελευταιες εβδομαδες, με την ανοδο των διεθνων τιμων πετρελαιου. Ο κ.Χρυσοχοιδης ειπε οτι θα ανακοινωνονται οι ανωτατες και κατωτατες λιανικες τιμες, ενω οπου χρειασθει θα μπει και πλαφον.

Αυριο θα κατατεθουν στη βουλη τα νομοσχεδια για την αναμορφωση του σωφρονιστικου συστηματος και την αλλαγη του νομου περι αλλαγης υπουργων, τα οποια μαζι με το νομοσχεδιο για την προστασια του ατομου απο την επεξεργασια των προσωπικων δεδομενων, συζητηθηκαν σημερα στο υπουργικο συμβουλιο.Οπως δηλωσε ο υπουργος Δικαιοσυνης η σπουδαιοτερη ρυθμιση στο νομοσχεδιο περι ευθυνης υπουργων ειναι οτι απαιτειται αυξημενη πλειοψηφια για την παραπομπη μελων της κυβερνησης στο Ειδικο Δικαστηριο. Συγκεκριμενα απαιτειται η πλειοψηφια των βουλευτων της συμπολιτευσης και του ενος δεκατου του αριθμου των βουλευτων της αντιπολιτευσης.

Κατα τον κ.Βενιζελο βαθειες τομες επερχονται με το νομοσχεδιο για τον εκσυγχρονισμο του σωφρονιστικου συστηματος. Συμφωνα με τις διαταξεις του νομοσχεδιου καταργειται η προφυλακιση για πλημμεληματα, ανακαθοριζεται ο θεσμος της αποφυλακισης υπο ορους, καταργειται η αυτεπαγγελτη ποινικη διωξη για ακαλυπτες επιταγες, ανακαθοριζεται το οριο για τους καταχραστες του δημοσιου σε πενηντα εκατομμυρια απο πεντε που ειναι σημερα, απαγορευεται η χρηση αποδεικτικων μεσων που αποκτηθηκαν παρανομα και προβλεπονται ειδικες ρυθμισεις για το σωφρονιστικο προσωπικο.

Νεα γραμμη πλευσης στο θεμα των καζινο,ενεκρινε η Κυβερνητικη Επιτροπη,η οποια εκτιμωντας οτι ο αριθμος των καζινο που εχει εξαγγελθει ειναι υπερβολικος, αποφασισε να μη δωσει στο συνολο τους τις αδειες για τα περιφερειακα καζινο. Παραλληλα, ανακαλεσε την αδεια που ειχε δοθει στην Κοινοπραξια Καζινο Αθηνων για το καζινο στο Φλοισβο, ενω ανακαλεσε και την προκηρυξη του διαγωνισμου για το καζινο Παρνηθας. Αποφασισε, ομως, να προκηρυξει ξανα - σε χρονο που δεν καθοριστηκε - διαγωνισμο για την εγκατασταση καζινο στην Αττικη, εκτος των οριων της μειζονος περιοχης πρωτευουσης.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναγνωρισθηκε το πτωμα του αμερικανου υπουργου εμποριου, μετα την χθεσινη συντριβη του αεροσκαφους στην Αδριατικη θαλασσα. Ο Ρον Μπραουν μετεβαινε με αλλους 32 αμερικανους επιχειρηματιες απο την Τουζλα στο Ντουμπροβνικ, οταν εξαιτιας κακων καιρικων συνθηκων το αεροσκαφος κατεπεσε εξω απο το Ντουμπροβνικ.Φορο τιμης απετισε στους νεκρους ο αμερικανος προεδρος, Μπιλ Κλιντον, ενω ο υπουργος Αμυνας Ουιλιαμ Περι διεκοψε εσπευσμενα την επισκεψη του στην Αιγυπτο. Τον τοπο του δυστυχηματος επισκεφθηκαν τις πρωτες πρωινες ωρες ο πρωθυπουργος της Κροατιας και ο αμερικανος πρεσβευτης στο Ζαγκρεμπ.

Τουλαχιστον 56 ατομα εχασαν τη ζωη τους στο ανατολικο Θιβετ, εξαιτιας σφοδρης χιονοθυελλας που πληττει την περιοχη της τελευταιες μερες.Εκατονταδες στρατιωτες βοηθουν στις προσπαθειες των σωστικων συνεργειων για τον εντοπισμο τυχον επιζωντων.Συμφωνα με τις αρχες, τα περισσοτερα θυματα ηταν προσκυνητες και πλανοδιοι πωλητες, ενω εκφραζονται φοβοι οτι ο αριθμος των νεκρων μπορει να αυξηθει.

Σε κατασταση επιφυλακης τεθηκαν χιλιαδες ισραηλινοι στρατιωτες, μετα τη συλληψη απο την παλαιστινιακη αστυνομια τριων κομμαντος αυτοκτονιας της Χαμας που μετεφεραν εκρηκτικες υλες στη Λωριδα της Γαζας. Για λογους ασφαλειας, οι ισραηλινες αρχες απαγορευσαν σημερα το πρωι τη μεταβαση ολων των ισραηλινων πολιτων στην πολη Ναμπλους της Δυτικης Οχθης.Τα μετρα αυτα κριθηκαν αναγκαια, καθως τις μερες αυτες εορταζεται το εβραικο Πασχα και εκφραζονται φοβοι οτι η Χαμας θα προβει σε νεες επιθεσεις αυτοκτονιας.

Καταλογο στοχων της βασκικης οργανωσης ΕΤΑ που περιελαμβανε 700 ονοματα, μεταξυ των οποιων και του βασκου υπουργου εσωτερικων, ανακαλυψε σημερα η ισπανικη αστυνομια.Στην ανακαλυψη αυτη προεβη μια εβδομαδα μετα τη συλληψη ενος απο τα πλεον καταζητουμενα μελη της οργανωσης που φερεται ως υπευθυνος για δυο δολοφονιες και συμμετοχη σε αλλες πεντε.

Η Νοτια Κορεα απειλησε σημερα οτι θα προβει σε αντιποινα σε περιπτωση οποιασδηποτε στρατιωτικης προκλησης εκ μερους της Βορειας Κορεας, υστερα απο την ανακοινωση της τελευταιας οτι δεν θα αναγνωριζει πλεον την ουδετερη ζωνη μεταξυ των δυο πλευρων.Απο την πλευρα τους, τα Ηνωμενα Εθνη εκτιμουν οτι προκειται για ενα επικινδυνο βημα της βορειας Κορεας η οποια προσπαθει να αχρηστευσει την συμφωνια ανακωχης του 1953 με την οποια τερματιστηκε ο κορεατικος πολεμος 1950-53.

Εκμηδενιστηκαν και οι τελευταιες ελπιδες για την επιτυχια της μονομερους καταπαυσης του πυρος στην Τσετσενια που ειχε προτεινει ο Μπορις Γιελτσιν, μετα τις ολονυκτιες σφοδρες συγκρουσεις μεταξυ των ρωσικων και των ανταρτικων δυναμεων.Οι μαχες εστιαζονται γυρω στο χωριο Γκοισκοε, που αποτελει ενα απο τα προπυργια των ανταρτων.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχιζει να φλεγεται στην θαλασσια περιοχη 10 ναυτικα μιλια δυτικα των Κυθηρων, το φορτηγο πλοιο Λαρκο Μπει,το οποιο εντοπισθηκε το μεσημερι απο αεροσκαφος της Πολεμικης Αεροποριας. Μεχρι στιγμης ελικοπτερο της Πολεμικης Αεροποριας εχει μεταφερει το Διακοφτο Κυθηρων εξι Ρωσους ναυτικους ενω διπλα στο πλοιο βρισκεται αλιευτικο και δυο παραπλεοντα πλοια.

Στις 22 Απριλιου θα κατατεθει στη βουλη το νομοσχεδιο για την οργανωση της περιφερειας ως ενιαιας διοικητικης μοναδας. Οπως δηλωσε ο αρμοδιος υπουργος Ακης Τσοχατζοπουλος το νομοσχεδιο προβλεπει την καταργηση των περιφερειακων διευθυντων στους νομους και στη θεση τους τοποθετουνται προσωπα που επιλεγονται απο την υπαλληλικη ιεραρχια και θα εχουν βαθμο αναπληρωτη γενικου διευθυντη. Ο γενικος γραμματεας της περιφερειας αποκτα σημαντικες αρμοδιοτητες και καθισταται ο πολιτικος προισταμενος των κρατικων υπηρεσιων στην περιφερεια. Με το νομοσχεδιο μεταβιβαζονται επισης αρμοδιοτητες της κεντρικης διοικησης στην Τοπικη και Νομαρχιακη Αυτοδιοικηση.

Την αποφαση τους να προωθησουν περαιτερω τη συσφιγξη των σχεσεων και τη συνεργασια Ελλαδας - Βουλγαριας,σε ολους τους τομεις, υπογραμμισαν οι υπουργοι Εξωτερικων των δυο χωρων Θεοδωρος Παγκαλος και Γκιοργκι Πιρινσκι.Ο κ.Πιρινσκι,που πραγματοποιει διημερη επισημη επισκεψη στην Αθηνα,εγινε δεκτος απο τον προεδρο της Δημοκρατιας, και τον προεδρο της βουλης.Οι δυο υπουργοι χαρακτηρισαν σημαντικες τις συμφωνιες μεταξυ των δυο χωρων για τα νερα του Νεστου και τη διανοιξη συνοριακων διοδων,ενω για το θεμα του πετρελαιαγωγου Μπουργκας - Αλεξανδρουπολης τονισαν οτι ειναι θεμα διμερους και τριμερους ενδιαφεροντος,που πρεπει να συζητηθει με εποικοδομητικο τροπο.

Οι δημοσιονομικες προσεγγισεις για την ελληνικη οικονομια δεν επαρκουν, προκειμενου να εισελθει η χωρα σε μια αναπτυξιακη πορεια. Απαιτειται ενα ριζικα διαφορετικο μοντελο αναπτυξης, συμβατο με την κοινωνικη συνοχη, ικανο να διασφαλισει τη διαφανη διαχειριση και πολλαπλασιαστικη αποδοση των εθνικων και Κοινοτικων πορων και να αξιοποιησει τα συγκριτικα πλεονεκτηματα της χωρας, που εντοπιζονται κυριως στην περιφερεια.Αυτο υπογραμμισε,ο προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης,παρουσιαζοντας δυο προγραμματα-μελετες,του κομματος του,που αφορουν,το πρωτο μετρα για την αναπτυξη των νησιωτικων περιοχων και το δευτερο την ευρωπαικη ζωνη διασυνοριακων δρασεων.

Νοθευμενο λαδι με σπορελαιο και επικινδυνες χρωστικες ουσιες, εντοπιστηκε στην αγορα της Ξανθης. Το λαδι διοχετευσε στην πολη και το νομο αντιπροσωπεια που εδρευει στη Χρυσουπολη Νεστου Καβαλας. Αγνωστη ποσοτητα απο το νοθευμενο λαδι δοθηκε και στο κρατικο νοσοκομειο Ξανθης, αλλα η αποθηκαριος κατι υποψιαστηκε και ενημερωσε τη Διευθυνση, με συνεπεια να δεσμευτει το λαδι.

Ογκοι σκουπιδιων συσσωρευονται στους δρομους της Θεσσαλονικης, απο τη συνεχιζομενη, για τεταρτη μερα σημερα, απεργια των υπαλληλων στο Δημο, οι οποιοι διεκδικουν την ικανοποιηση οικονομικων αιτηματων. Αυριο, οι εργαζομενοι θα πραγματοποιησουν τετραωρη σταση εργασιας και Γενικη Συνελευση, στην οποια και θα αποφασισουν την περαιτερω σταση τους.

Συνεδριαζει το Εκτελεστικο Γραφειο του ΠΑΣΟΚ, το οποιο ασχολειται με την εισηγηση προς τις συνεδριασεις του Εθνικου Συμβουλιου και της Κεντρικης Επιτροπης που θα πραγματοποιηθει το Σαββατοκυριακο.

Κατα πλειοψηφια ψηφιστηκαν απο την Επιτροπη Ακροασεων της Βουλης, οι υποψηφιοτητες των κυριων Ιορδανη Καρατζα και Μιλτου Τσαγκαρακη, για τις θεσεις του Διευθυνοντας Συμβουλου και Γενικου Διευθυντη της Ολυμπιακης. Κατα τη συζητηση, ο υπουργος Μεταφορων, Χαρης Καστανιδης, καταλογισε πολιτικες και διοικητικες ευθυνες στον πρωην Προεδρο της Ολυμπιακης, Ρηγα Δογανη, λεγοντας οτι επι ενα χρονο διοριζε με παρανομο τροπο τα Διοικητικα Συμβουλια των θυγατρικων και επετρεψε τη συγκρουση συμφεροντων στην Ολυμπικ Κετερινγκ χωρις να προασπισει τα ελληνικα συμφεροντα.

Το υπουργειο Παιδειας, ανακοινωσε οτι ρυθμιζεται νομοθετικα η δυνατοτητα χορηγησης επιδοτουμενων δανειων στους φοιτητες οι οποιοι εχουν εγγραφει σε μεταπτυχιακα προγραμματα ελληνικων πανεπιστημιων. Ηδη σε νομοσχεδιο που συζητειται εχει κατατεθει διαταξη νομου με την οποια προβλεπεται η παροχη εγγυησης του ελληνικου δημοσιου για τα δανεια των μεταπτυχιακων φοιτητων.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ο πρωην υπουργος Ανδρεας Ανδριανοπουλος μετα απο πολυμηνη απουσια στο εξωτερικο επανεμφανισθηκε στο πολιτικο προσκηνιο με την εκδοση του βιβλιου του με τιτλο Μετα το μελλον. Ο κ. Ανδριανοπουλος ειπε οτι εγραψα το βιβλιο αυτο απο οργη και αγωνια γιατι βρισκομαστε πισω τουλαχιστον 50 χρονια απο τις προηγμενες χωρες και περπαταμε προς τα πισω. Ο πρωην υπουργος τονισε οτι ο τοπος εχασε πολλες ευκαιριες και επεσημανε οτι απο δω και στο εξης θα ζουμε σ'ενα ευμεταβλητο ρευστο,συγκεχυμενο και χαοτικο περιβαλλον το οποιο δεν αποτελει μεταβατικη περιοδο,αλλα μια μονιμη κατασταση.Ο κ. Ανδριανοπουλος τονισε οτι ο τοπος δεν μπορει να παει μπροστα με παρωχημενες τοποθετησεις, με απαιδευτες προσωπικοτητες στην πολιτικη ηγεσια και με μια κοινωνια που προτιμα τη ραστωνη και την ξαπλα.

Ετησιο βραβειο Αντωνη Τριτση θεσπισε το Διοικητικο Συμβουλιο του Ιδρυματος με το οποιο θα επιβραβευεται η ωραιοτερη ελληνικη κατοικια, μετα απο πανελληνιο αρχιτεκτονικο διαγωνισμο. Στοχος του βραβειου ειναι η προβολη μιας σωστης αισθητικης για την ελληνικη κατοικια οπως παντα επεδιωκε ο Αντωνης Τριτσης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προσγειωμενοι στην πραγματικοτητα επεστρεψαν οι παικτες του Παναθηναικου. Με μια φωνη οι πρασινοι ειπαν, οτι ο Αγιαξ παραμενει το φαβορι για την προκριση στον τελικο του Τσαμπιονς Λιγκ και προσθεσαν, πως θα πρεπει να δουλεψουν παρα πολυ στη συνεχεια για να ανταπεξελθουν στο δυσκολο προγραμμα του ελληνικου πρωταθληματος που ακολουθει, με Ιωνικο στη Νικαια και την ΑΕΚ στο Ολυμπιακο σταδιο. Η ικανοποιηση, βεβαια, ηταν ζωγραφισμενη στα προσωπα ολων των παικτων, οι οποιοι ελεγαν, οτι εκαναν ολους τους Ελληνες φιλαθλους υπερηφανους και πως απο την νικη τους κερδισε κυριως το ελληνικο ποδοσφαιρο.Απο τον επαναληπτικο αγωνα που θα γινει την Τεταρτη 17 Απριλιου στο Ολυμπιακο σταδιο της Αθηνας θα απουσιασει ο Γ.Σ. Γεωργιαδης, ο οποιος παρατηρηθηκε με δευτερη κιτρινη καρτα.

Η αντιστροφη μετρηση για τον εορτασμο των 100 χρονων απο την αναβιωση των Ολυμπιακων Αγωνων αρχισε. Ο Ισπανος προεδρος της ΔΟΕ, Χουαν Αντονιο Σαμαρανκ, ηλθε στην Αθηνα και αναμενονται 23 αθανατοι, οι οποιοι θα παραστουν στις εκδηλωσεις, που θα κορυφωθουν το Σαββατο στο Παναθηναικο Σταδιο. Αυριο το πρωι θα συνεδριασει για πρωτη φορα στην Ολυμπια η 11μελης εκτελεστικη επιτροπη της ΔΟΕ και στη συνεχεια ο κ. Σαμαρανκ θα μεταφερει μηνυμα`για την χωρα μας και την θεση της στο Ολυμπιακο κινημα.

Αρχισαν οι διεργασιες για την διεκδικηση των Ολυμπιακων Αγωνων του 2.004 απο τη χωρα μας. Ο Δημαρχος Αθηναιων , Δημητρης Αβραμοπουλος, ανακοινωσε σε συνεντευξη τυπου την επιτροπη διεκδικησης , η οποια οπως διευκρινισε , συνεστηθη μετα απο συνενοηση με την Κυβερνηση και την Επιτροπη Ολυμπιακων Αγωνων και θα λειτουργησει ως νομικο προσωπο ιδιωτικου δικαιου μη κερδοσκοπικου χαρακτηρα. Στη συνθεση της Επιτροπης Διεκδικησης της διοργανωσης του 2.0004 μετεχουν οι εξης : Ανδρεας Ποταμιανος, Γιαννα Αγγελοπουλου - Δασκαλακη , Γιωργος Δαυιδ , Ζυλ Ντασσεν , Γιωργος Λιβανος, Δημητρης Κροντηρας , Παναγιωτης Φωτηλας , Μιχαλης Σαλλας , Αγγελος Τσακοπουλος, Μαριαννα Λατση και Αθανασιος Λαβιδας. Επικεφαλης της επιτροπης θα ειναι ο Δημαρχος Αθηναιων, Δημητρης Αβραμοπουλος, ενω ο συντονισμος ανατεθηκε στην κ. Αγγελοπουλου - Δασκαλακη.

Στο βολει,διεξαγεται σε λιγο στο ουδετερο γηπεδο της Χαλκιδας ο καθοριστικος αγωνας αναμεσα στον κατοχο του τιτλου Παναθηναικο και τον Αρη, το αποτελεσμα του οποιου θα κρινει τον φετινο πρωταθλητη.Οι δυο ομαδες ειναι ισοπαλες 2-2 στις νικες και ετσι οποιος κερδισει θα παρει τον τιτλο.Ο αγωνας θα αρχισει στις 8 και θα μεταδοθει απο την ΕΤ-3.

Αποψε διεξαγονται και οι πρωτες συναντησεις για τα ημιτελικα του Κυπελλου Κυπελλουχων Ευρωπης.Στο Ροτερνταμ της Ολλανδιας η Φεγενορντ υποδεχεται στις 8.15 την Αυστριακη Ραπιντ Βιεννης και στην Κορουνια της Ισπανιας η τοπικη Ντεπορτιβο φιλοξενει την Κυπελλουχο Γαλλιας Παρι Σεν Ζερμεν. Το παιχνιδι θα μεταδοθει μαγνητοσκοπημενο μιση ωρα μετα τα μεσανυκτα απο τον ΣΚΑ`Ι`.

Περναμε στο μπασκετ τωρα και συγκεκριμενα στον Σερβο προπονητη, Ζελικο Λουκαιτς, ο οποιος απολυθηκε σημερα απο την τεχνικη ηγεσια του ΠΑΟΚ, αφου κριθηκε υπευθυνος για τις ασχημες εμφανισεις της ομαδας. Αντικαταστατης του Λουκαιτς για τις επομενες αγωνιστικες υποχρεωσεις της ομαδας, θα ειναι ο μεχρι προτινος συνεργατης του, Δημητρης Ιτουδης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ισχυρες πιεσεις δεχθηκαν οι τιμες των μετοχων στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να καταγραψει κατακορυφη πτωση σε ποσοστο 1,63% και να κλεισει στις 975,23 μοναδες. Ιδιαιτερη πιεση δεχθηκαν οι μετοχες των Τραπεζων και των Κατασκευαστικων εταιριων. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 8,3 δις. δρχ. Συνολικα διακινηθηκαν 232 μετοχες απο τις οποιες 53 εκλεισαν με ανοδο, 155 υποχωρησαν και 24 παρεμειναν αμεταβλητες. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 2,68%, Ασφαλειες πτωση 3,22%, Ληζινγκ πτωση 1,94%, Επενδυσεις πτωση 0,09%, Κατασκευες πτωση 2,39%, Βιομηχανιες πτωση 0,62%, Διαφορες πτωση 0,01%, Συμμετοχων πτωση 0,66%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με σημαντικη υποχωρηση 1,21%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα ειναι και αυριο ο καιρος με τοπικες βροχες και σποραδικες καταιγιδες στα δυτικα,κεντρικα και βορεια αλλα και διαστηματα ηλιοφανειας στη νοτια Ελλαδα. Οι ανεμοι θα ειναι δυτικοι μετριοι μεχρι ισχυροι και η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 5 με 11 βαθμους,στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 7 με 17 και στο Αιγαιο 10 με 19. Συννεφια με τοπικη βροχη,μετριους ανεμους και θερμοκρασια 10 με 17 θα εχει αυριο η Αθηνα,ενω στη Θεσσαλονικη
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Thursday, 4 April 1996 - 21:29:45