Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Apr. 05)

From: Cosmos News <cosmos@panix.com>

Cosmos (ELOT 928) Directory

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panic.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Οι τιτλοι των κυριοτερων ειδησεων του δελτιου μας απο την εσωτερικη και διεθνη επικαιροτητα

  • Κρισιμες συνεδριασεις του Εθνικου Συμβουλιου του ΠΑΣΟΚ αυριο και της Κεντρικης Επιτροπης την Κυριακη ενοψει του συνεδριου το καλοκαιρι
  • Αιχμες του Μιλτιαδη Εβερτ κατα του Κωνσταντινου Μητσοτακη για τον πολιτικο του ρολο και το θεμα των Σκοπιων.Δεν περναει στο λαο ο πολιτικος λογος της Νεας Δημοκρατιας,διαπιστωνει ο Γιαννης Βαρβιτσιωτης.
  • Δεν βιαζομαστε να κλεισουμε κανενα εθνικο θεμα,δηλωνει απο την Αλεξανδρουπολη ο Κωστας Σημιτης.
  • Στις δυο χιλιαδες δρχ το κιλο κυμανθηκε η τιμη του αρνιου.Στη χωματερη τα 25 χιλιαδες ακαταλληλα κοτοπουλα ΒΟΚΤΑΣ.
  • Ποινικη διωξη κατα πεντε επιχειρηματιων και πεντε τελωνειακων για νεα κομπινα με λαθρεμποριο καυσιμων.
  • Κατατεθηκε στη βουλη η τροπολογια για την καταργηση των περιφερειακων διευθυντων.Προγραμματα υψους δυο τρις δρχ για την περιφερεια εξηγγειλε απο την Αλεξανδρουπολη ο Κωστας Σημιτης.
  • Επιθεση κατα της κυβερνησης απο την κοινοπραξια καζινο Αθηνων και αιχμες απο Πολιτικη Ανοιξη και Συνασπισμο.
  • Προθυμος για συναντηση με τον Τουρκο ομολογο του,υπο προυποθεσεις, δηλωνει ο Θεοδωρος Παγκαλος.Επισκεψη του Μεσουτ Γιλμαζ στον Οικουμενικο Πατριαρχη.
  • Συμφωνια στρατιωτικης συνεργασιας υπεγραψαν σημερα Τουρκια - Ισραηλ.
  • Την προσωρινη διακοπη αριστερης εφημεριδας αποφασισε τουρκικο δικαστηριο,επειδη κατηγγειλε καταπατηση Ανθρωπινων Δικαιωματων στη χωρα.
  • Εικοσιεπτα χιλιαδες μοσχαρια βρετανικης προελευσης διοχετευει στην αγορα το Βελγιο.
  • Δυνατη,κατα των Χουαν Αντονιο Σαμαρανκ,η υποψηφιοτητα της Αθηνας για την αναληψη των Ολυμπιακων Αγωνων του 2004.
  • Το εισιτηριο για τους Ολυμπιακους της Ατλαντα εξασφαλισε ο πρωταθλητης μας της πυγμαχιας Αγαθαγγελος Τσιριπιδης.
  • Πτωση 0,76% στο Χρηματιστηριο.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρισιμο διημερο συνεδριασεων,των κομματικων οργανων του ΠΑΣΟΚ αρχιζει αυριο, με το Εθνικο Συμβουλιο του κομματος και θα συνεχισθει με τη συνοδο της Κεντρικης Επιτροπης. Και στις δυο αυτες συνεδριασεις θα συζητηθουν θεματα που εχουν σχεση με τη στρατηγικη και τη φυσιογνωμια του ΠΑΣΟΚ,ενοψει του επικειμενου συνεδριου.Χαρακτηριστικο της κρισιμοτητας των συνεδριασεων,ειναι και το γεγονος οτι το Εκτελεστικο Γραφειο,επι πεντε μερες τωρα,προσπαθει να οριστικοποιησει το κειμενο της εισηγησης,που θα διαβασει αυριο ο γραμματεας του κυβερνωντος κομματος Κωστας Σκανδαλιδης.Το Εκτελεστικο Γραφειο κατεβαλε αλλη μια προσπαθεια να ξεπερασθουν καποιες διαφωνιες που ειχαν καταγραφει μεταξυ των μελων του οργανου,σε διαφορα θεματα,οπως η οικονομια,το Σκοπιανο και οι ελληνοτουρκικες σχεσεις.

Απο την Αλεξανδρουπολη που βρισκεται, ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης,τονισε οτι η κυβερνηση δε βιαζεται να κλεισει κανενα θεμα και οταν φθασει η στιγμη θα προχωρησει στην πιο σωστη λυση.Απο την πλευρα του ο Ακης Τσοχατζοπουλος αρνηθηκε να επιβεβαιωσει η να διαψευσει τις πληροφοριες που τον φερνουν να συμφωνει με τους κυριους Αρσενη και Βενιζελο,στο γεγονος οτι δεν πρεπει να υπαρξει βιασυνη στα εθνικα μας θεματα.

Και απο το ΠΑΣΟΚ,στη Νεα Δημοκρατια,οπου συνεδριασε σημερα η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κομματος.Στην εισηγηση του ο Μιλτιαδης Εβερτ αφησε δυο φορες αιχμες κατα του Κωνσταντινου Μητσοτακη λεγοντας χαρακτηριστικα οτι οσοι προσβλεπουν σε αδυναμες κυβερνησεις συνεργασιας,για να βρουν μια θεση στο πολιτικο σκηνικο θα απογοητευθουν.Παραλληλα χαρακτηρισε βλαπτικη την τακτικη ορισμενων που τασσονται δημοσια υπερ της συνθετης ονομασιας των Σκοπιων,τη στιγμη που η διαπραγματευση βρισκεται σε εξελιξη.Ο κ.Εβερτ κατηγορησε επισης την κυβερνηση οτι δεν παιρνει αποφασεις,θετει ψευτοδιλημματα, ενω δεν απεκλεισε το ενδεχομενο προωρων εκλογων,επαναλαμβανοντας οτι το κομμα του θα βγει αυτοδυναμο.Ο κ.Γιαννης Βαρβιτσιωτης τονισε οτι η Νεα Δημοκρατια χρειαζεται αυτοκριτικη και διαπιστωσε οτι ο πολιτικος λογος του κομματος δεν περναει στο λαο.Παραλληλα επερριψε ευθυνες σε ορισμενα στελεχη για τις διαδικασιες που ακολουθηθηκαν στις εσωκομματικες εκλογες,λεγοντας χαρακτηριστικα οτι οι βασιλικοτεροι του βασιλεως,παντοτε ζημιωναν τον ιδιο το βασιλια.

Οριο στις τιμες του αρνιου εθεσε η κυβερνηση προκειμενου να μην υπαρξουν κρουσματα αισχροκερδειας στην αγορα ενοψει του Πασχα. Η λιανικη τιμη του αρνιου δεν προκειται να υπερβει τις 2.000 δραχμες ενω εχουν ληφθει ολα τα μετρα ωστε να διασφαλιστει η ομαλη λειτουργια της αγορας τοσο προς την επαρκεια αγαθων οσο και ως προς τη διαμορφωση των τιμων.Στο μεταξυ,σε χωματερη της ανατολικης Αττικης, αρχισε η ταφη των 25.000 κοτοπουλων της εταιριας Βοκτας,που κριθηκαν ακαταλληλα.

Το ενας τρις δραχμες αγγιζει η φοροδιαφυγη απο το λαθρεμποριο καυσιμων, καθως σημερα η εισαγγελικη ερευνα εφερε στο φως τρεις νεες υποθεσεις.Ποινικη διωξη για ηθικη αυτουργια, ψευδεις βεβαιωσεις και λαθρεμπορια ασκησε ο εισαγγελεας εναντιον πεντε επιχειρηματιων οι οποιοι προμηθευσαν με 254 εικονικες παραδοσεις τρανζιτ πετρελαιο σε κοτερα και θαλαμηγους ζημιωνοντας το δημοσιο με 240. εκατ.δραχμες. Ο Εισαγγελεας ασκησε επισης ποινικη διωξη σε βαθμο κακουργηματος και κατα πεντε τελωνειακων υπαλληλων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την προσωρινη διακοπη της αριστερης εφημεριδας, Εβρενσελ, διεταξε σημερα δικαστηριο της Τουρκιας εξαιτιας αρθρου που κατηγγελε την παραβιαση των ανθρωπινων δικαιωματων στη χωρα.Ο εκδοτης της εφημεριδας καταδικασθηκε σε φυλακιση δυο χρονων και η ποινη του μετατραπηκε σε καταβολη προστιμου υψους 4 εκατ.λιρων.Στις Βρυξελλες, εκπροσωπος του εξοριστου κοινοβουλιου του Κουρδισταν συνεστησε στους τουριστες να μην επισκεφθουν την Τουρκια, καθως οπως υποστηριξε, ειναι μια χωρα που εχει κηρυξει τον πολεμο στους Κουρδους και ως εκ τουτου δεν παρεχει καμμια ασφαλεια.

Συμφωνια στρατιωτικης συνεργασιας που επιτρεπει την πραγματοποιηση εκπαιδευτικων πτησεων μαχητικων αεροσκαφων της καθε χωρας στον εναεριο χωρο της αλλης, υπεγραψαν σημερα το Ισραηλ και η Τουρκια. Παραλληλα, οι δυο πλευρες συμφωνησαν να συγκροτησουν ενα φορουμ ασφαλειας το οποιο θα συζητα στο μελλον για κοινα αμυντικα θεματα. Προκειται για την πρωτη στρατιωτικη συμφωνια τετοιου ειδους που υπογραφει το Ισραηλ.

Στην Κροατια, τα σωστικα συνεργεια περισυνελεξαν και τα 35 πτωματα του αμερικανου Μποινγκ που επεσε και συνετριβη πριν απο δυο μερες λιγο πριν την προσγειωση του στο αεροδρομιο του Ντουμπροβνικ. Αναμεσα σε αυτα περιλαμβανεται και αυτο του αμερικανου υπουργου εμποριου, Ρον Μπραουν.Στην περιοχη κυματιζουν μεσιστιες σημερα οι σημαιες, ενω 25 αμερικανοι ειδικοι εφθασαν για να ερευνησουν τα αιτια της τραγωδιας.

Εικοσι επτα χιλιαδες μοσχαρια βρετανικης προελευσης, σκοπευει να διοχετευσει στην αγορα το Βελγιο.Ο υπουργος Γεωργιας προβαινει στην κινηση αυτη, με το αιτιολογικο οτι δεν υπαρχει κανενας επιστημονικος λογος που να απαγορευει την καταναλωση του κρεατος αυτων των μοσχαριων. Αντιθετα, ο γαλλος ομολογος του επιβεβαιωσε την αποφαση του να θανατωθουν τα 70.000 βρετανικης προελευσης μοσχαρια που βρισκονται σημερα σε καραντινα στη Γαλλια.

Ομοφωνα ενεκρινε σημερα η ρωσικη Δουμα τη συμφωνια ενωσης μεταξυ Ρωσιας και Λευκορωσιας που υπογραφηκε την Τριτη στην Μοσχα. Η συμφωνια που εγκριθηκε με 320 ψηφους εναντι οκτω, αποσκοπει στην ενοποιηση των δυο χωρων στους τομεις της πολιτικης και της οικονομιας, ενω προβλεπει τη συγκροτηση υπερκρατικων οργανων μεταξυ Μοσχας και Μινσκ.

Εικοσι χιλιαδες Βρετανοι που ειχαν χαρακτηριστει αρνητικοι μετα απο τεστ για Ειτζ θα πρεπει να κανουν νεες αναλυσεις μετα τη διαπιστωση οτι η μεθοδος που χρησιμοποιειται στη χωρα εχει ορισμενες ατελειες.Συμφωνα με το βρετανικο υπουργειο Υγειας, ενδεχεται αρκετοι απο αυτους που ειχαν βρεθει αρνητικοι να ειναι στην πραγματικοτητα φορεις του ιου.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την αμεση καταργηση του Περιφερειακου Διευθυντη με ειδικη νομοθετικη ρυθμιση που κατατεθηκε ηδη στη Βουλη και θα συζητηθει μετα το Πασχα ανακοινωσε στην Αλεξανδρουπολη ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, κηρυσσοντας την εναρξη του 1ου Πανελληνιου Συνεδριου της Ενωσης Νομαρχιακων Αυτοδιοικησεων Ελλαδας. Ο πρωθυπουργος τονισε πως η κυβερνηση ειναι αποφασισμενη να προχωρησει γρηγορα στην ολοκληρωση της περιφερειακης συγκροτησης του κρατους και την ενδυναμωση των δυο βαθμων Αυτοδιοικησης. Στοχοι μας,ειπε,ειναι η καλυτερη εξυπηρετηση του πολιτη, ταχυτερα απο χθες και η καλυτερη αξιοποιηση του αναπτυξιακου ρολου της Αυτοδιοικησης, για την οικονομικη αναπτυξη της Περιφερειας.Ο κ.Σημιτης εξηγγειλε επισης τη χρηματοδοτηση των περιφερειακων επιχειρησιακων προγραμματων,υψους 2 τρις εκατο δις δρχ. Τελος, ο πρωθυπουργος δεσμευθηκε πως στις αρχες Μαιου θα επισκεφθει τη Θρακη για να διαπιστωσει απο κοντα τα προβληματα,προκειμενου να δρομολογηθουν οι λυσεις τους,ωστε να καταστει η ακριτικη αυτη περιοχη κεντρο αναπτυξης της χωρας.

Δριμυτατη επιθεση κατα της κυβερνησης και προσωπικα της Βασως Παπανδρεου,για την ανακληση της αδειας κατασκευης του Καζινο στο Φλοισβο,εξαπελυσαν οι εταιριας που απαρτιζουν την κοινοπραξια Καζινο Αθηνων,κανοντας λογο για αναξιοπιστια, αφερεγγυοτητα και καταλυση της νομιμοτητας.Οι εκπροσωποι των εταιριων θεωρουν ακυρη την κυβερνητικη αποφαση και μιλησαν για συμφεροντα χωρις να κατονομασουν,τα οποια, οπως υποστηριζουν,παρενεβησαν για να ματαιωσουν την εκτελεση της συμβασης που ειχε υπογραφει κανονικα.Η Κοινοπραξια καλεσε την κυβερνηση να συνειδητοποιησει το λαθος της και να ανακαλεσει την αποφαση της,διαφορετικα προειδοποιει με προσφυγη στη δικαιοσυνη και μπλοκαρισμα οποιουδηποτε νεο διαγωνισμο για καζινο στην Αττικη.

Ο υπουργος Τυπου δηλωσε οτι αν τελικως αποφασισθει να δοθει μια αδεια για καζινο στην περιοχη της Αττικης τοτε αυτη θα ειναι για το καζινο της Παρνηθας,διευκρινιζοντας παντως οτι απο την προκηρυξη υπαρχει η προβλεψη για δυνατοτητα μεταφορας του μετα απο παρελευση καποιου χρονου. Για χοντρο τζογο και πολεμο αλληλοσυγκρουομενων συμφεροντων στο θεμα των καζινο, κανει λογο η Πολιτικη Ανοιξη,ενω ο Συνασπισμος ζητα απο την κυβερνηση να δωσει σαφεις εξηγησεις.

Προθυμος να συζητησει με τον τουρκο ομολογο του μια φορμουλα που θα εξασφαλισει μια εντιμη ειρηνη και για τις δυο πλευρες, καθως και αρμονικες σχεσεις στους κολπους της Ευρωπαικης Ενωσης, δηλωνει ο υπουργος εξωτερικων Θοδωρος Παγκαλος σε συνεντευξη του στη βρετανικη εφημεριδα Γιουροπιαν.Ο κ.Παγκαλος χαρακτηριζει μετριοπαθη και αξιοπιστο τον τουρκο ομολογο του αλλα θετει ως προυποθεση, οτι το πρωτο βημα που πρεπει να κανει η Τουρκια ειναι να αποσυρει τις απειλες για πολεμο, να διακηρυξει οτι θα θεσει στο Διεθνες Δικαστηριο της Χαγης οποιες διεκδικησεις εχει σε βαρος της Ελλαδας και να σεβασθει το στατους κβο.

Με τον Οικουμενικο Πατριαρχη Βαρθολομαιο συναντηθηκε το πρωι στο Φαναρι ο πρωθυπουργος της Τουρκιας Μεσουτ Γιλμαζ. Πριν τη συναντηση,ο Μεσουτ Γιλμαζ εξεφρασε τη ελπιδα να βοηθησει ο Οικουμενικος Πατριαρχης στην αντιμετωπιση ορισμενων θρησκευτικων αναγκων της τουρκικης, οπως ειπε, μειονοτητας στη Δυτικη Θρακη.

Σε κατ`αρχην συμφωνια για το θεμα λειτουργιας των καταστηματων κατεληξαν το μεσημερι κατα τη συναντηση τους, ο υπουργος Εργασιας και Κοινωνικων Ασφαλισεων, Ευαγγελος Γιαννοπουλος και εκπροσωποι της ΓΣΕΕ, των επαγγελματοβιοτεχνων και των εμπορων. Ο κ.Γιαννοπουλος δηλωσε οτι θα θεσμοθετησει το ωραριο που προτεινουν αφου ομως του δοθει το κειμενο συμφωνιας παρα τη διαφωνια των ιδιοκτητων πολυκαταστηματων. Ηδη, εργοδοτες και εργαζομενοι εχουν συμφωνησει στην καθιερωση χρονικου πλαισιου λειτουργιας για τις καθημερινες και για τη διασφαλιση της κυριακατικης αργιας.

Ακαρπη απεβη και η τεταρτη κατα σειρα, συναντηση της ΟΤΟΕ με τους τραπεζιτες για τη Συμβαση του κλαδου.Οι συνδικαλιστες της ΟΤΟΕ ζητουν αυξηση τουλαχιστον 8,5% για να υπογραψουν μονοετη συμβαση.Οι δυο πλευρες θα εχουν νεα συναντηση τη Δευτερα.

Εμφαση στη στεγαστικη πολιτικη θα δωσει η κυβερνηση, τονισε ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, ο οποιος συναντηθηκε με τους διοικητες των κρατικων εμπορικων Τραπεζων.Ο υπουργος εδωσε οδηγιες για ελεγχο των δαπανων και συμπιεση του κοστους λειτουργιας τους, απεκλεισε την πωληση της Ιονικης Τραπεζας και προανηγγειλε πωληση της Τραπεζας Κρητης ως το τελος του χρονου. Ειπε επισης οτι συντομα θα κλεισει το θεμα της Τραπεζας Αττικης για αλλαγη του ιδιοκτησιακου καθεστωτος, ενω προχωρει και η διαδικασια πωλησης της Τραπεζας Κεντρικης Ελλαδος.

Τη διαβεβαιωση οτι συντομα θα προωθηθει λυση για την καλυψη ιατροφαρμακευτικης και νοσηλευτικης περιθαλψης των πρωταιτιων της 21ης Απριλιου, εδωσε στη Βουλη ο υφυπουργος Υγειας-Προνοιας κ. Παπαδελης.Ο βουλευτης της ΠΟΛΑΝ,Ανδρεας Λεντακης χαρακτηρισε απανθρωπο και αντιδημοκρατικο να στερουνται φυλακισμενοι-χουντικοι των βασικων ιατροφαρμακευτικων τους δικαιωματων.

Τη χορηγηση μηνιαιου ποσου 18.000-24.000 δραχμων ως πριμ παραγωγικοτητας για το πολιτικο προσωπικο του υπουργειου Δημοσιας Ταξης απο 1ης Ιανουαριου 1996, προβλεπει τροπολογια που κατατεθηκε σημερα στη Βουλη.

Για τις εξελιξεις στην ευρυτερη περιοχη καθως και για τις πρωτοβουλιες που προτιθεται να λαβει η Βουλγαρια, για την ασφαλεια και σταθεροτητα στη Βαλκανικη, συζητησαν ο υπουργος Εθνικης Αμυνας, Γερασιμος Αρσενης και ο Βουλγαρος υπουργος Εξωτερικων Γκεοργκι Πιρινσκι.Αναφερομενος στην προταση της Βουλγαριας να συναντηθουν οι υπουργοι Εξωτερικων και Αμυνας των δυο χωρων, το καλοκαιρι και το φθινοπωρο στη Σοφια, ο κ.Αρσενης ειπε οτι οι συναντησεις αυτες θα ειναι ανοικτες σε ολες τις χωρες των Βαλκανιων που ενδιαφερονται να συμμετασχουν.

Την αναστολη για δεκα μερες των αγωνιστικων κινητοποιησεων που ειχαν προγραμματισει τη Μ. Δευτερα και Μ. Τριτη, αποφασισαν σημερα οι εργαζομενοι στον τομεα καθαριοτητας του Δημου Αθηναιων, μετα τη συναντηση που ειχαν με το Δημαρχο Δημητρη Αβραμοπουλο. Οι εργαζομενοι ζητουν εφαρμογη της συλλογικης συμβασης του 1995, προσληψη 300 ατομων στον τομεα καθαριοτητας και ανανεωση της συμβασης των 220 εργαζομενων που εληγε στις 6 του μηνος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρουσια του προεδρου της Διεθνους Ολυμπιακης Επιτροπης (ΔΟΕ), Χουαν Αντονιο Σαμαρανκ, συνεδριασε στην Αρχαια Ολυμπια, η εκτελεστικη επιτροπη της ΔΟΕ.Ο κ. Σαμαρανκ, μαζι με αλλα 23 μελη της ΔΟΕ βρισκονται στη χωρα μας προκειμενου να παραστουν στις εορταστικες εκδηλωσεις για τα 100 χρονια απο την αναβιωση των Ολυμπιακων αγωνων. Ο κ. Σαμαρανκ θα συναντηθει και με τον Προεδρο της Δημοκρατιας, Κωστη Στεφανοπουλο στον οποιο θα χαρισει το ``χρυσο μεταλλιο`` της ΔΟΕ, ως ενδειξη τιμης για την προσφορα της Ελλαδας στο Ολυμπιακο κινημα. Προκειται για ανωτατη τιμιτικη διακριση που εχει δοθει σε λιγους ανθρωπους ς ολοκληρο τον κοσμο.Οι εκδηλωσεις για τα 100 χρονια, θα ολοκληρωθουν αυριο, με την αναπαρασταση των πρωτων Ολυμπιακων αγωνων, στο καλλιμαρμαρο Παναθηναικο σταδιο.Σε δηλωσεις του ο κ.Σαμαρανκ, χαρακτηρισε χαρακτηρισε δυνατη την υποψηφιοτητα της Αθηνας για την αναληψη των Αγωνων του 2.004 .

Ο χρυσος Μεσογειονικης της πυγμαχιας,Αγαθαγγελος Τσιριπιδης, εξασφαλισε τη συμμετοχη του στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα, αφου σε αγωνα καταταξης που εγινε στο Βειλε της Δανιας, οπου διεξαγεται το Ευρωπαικο πρωταθλημα, επικρατησε με 7-4 στα σημεια του Ιταλου Σερτζιο Σπαταφορα. Ετσι, ο Τσιριπιδης σφραγισε το εισιτηριο του για την Ατλαντα, ενω το ιδιο θα επιχειρησει και ο πρωταθλητης μας των 57 κιλων Τιγκραν Ουζλιαν, που δινει αυριο αγωνα καταταξης.

Ο διεθνης βολειμπολιστας, Νικος Σαμαρας θα συνεχισει την καριερα του στην Ορεστιαδα . Ο 26χρονος διεθνης ανανεωσε την συνεργασια με την Ορεστιαδα για τρια ακομη χρονια και οπως ανακοινωσε η ακριτικη ομαδα ο αθλητης θα παρει 120 εκατομμυρια δραχμες.

Ο Πειραιωτης διαιτητης, Διονυσης Στεφανοπουλος, κληρωθηκε να διευθυνει το μεγαλο ντερμπι του πρωταθληματος μεταξυ Παναθηναικου και ΑΕΚ, που θα γινει τη Μεγαλη Τεταρτη στο ΟΑΚΑ.Εποπτες θα ειναι οι κυριοι Ηλιαδης και Βεργης.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Παρα τους ισχυρους κραδασμους που δεχθηκε η αγορα του Χρηματιστηριου στην αρχη των συναλλαγων ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε με μικρη υποχωρηση.Διαμορφωθηκε στις 967,77 μοναδες μειωμενος κατα 0,76%, ενω αρχικα οι απωλειες του δεικτη εφθαναν μεχρι και 2,86%. Η αποφαση της κυβερνησης να ανακαλεσει την αδεια για το καζινο Αθηνων οδηγησε στην εκδηλωση κυματος πωλησεων για τις μετοχες των τεχνικων εταιριων που συμμετειχαν στην κοινοπραξια. Η αξια των συναλλαγων ανηλθε στα 6,4 δις. δρχ. Συνολικα διακινηθηκαν 241 μετοχες απο τις οποιες 83 εκλεισαν με ανοδο, 123 υποχωρησαν και 35 παρεμειναν αμεταβλητες.

Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες πτωση 1,33%, Ασφαλειες πτωση 2,14%, Επενδυσεις πτωση 0,76%, Κατασκευες πτωση 1,60%, Βιομηχανιες πτωση 0,14%, Συμμετοχων πτωση 0,06%, Διαφορες ανοδος 0,28%, Ληζινγκ ανοδος 0,33%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας υποχωρησε σε ποσοστο 0,87%.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα εκτος απο την ανατολικη Μακεδονια,τη Θρακη και τα νησια του βορειου Αιγαιου, οπου ενδεχεται να σημειωθουν προσκαιρες βροχες.Οι ανεμοι θα ειναι βορειοι ασθενεις μεχρι μετριοι και προσκαιρα ισχυροι.Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 4 με 14 βαθμους,στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο 8 με 18 και στο Αιγαιο 11 με 20.Νεφωσεις, ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 10 με 18 και 8 με 14 βαθμους αντιστοιχα θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
news2html v2.20 run on Friday, 5 April 1996 - 21:38:14