Browse through our Interesting Nodes of International Affairs & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jun. 24)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κοσμοσυρροη στη Μητροπολη απο ανωνυμους και επωνυμους, που παρα την αφορητη ζεστη περιμενουν υπομονετικα να αποτισουν υστατο φορο τιμης στον Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Στις 2. 30 το μεσημερι της Τεταρτης η νεκρωσιμη ακολουθια, στην οποια θα παραστουν 80 ξενες αντιπροσωπειες και 60 εκπροσωποι σοσιαλιστικων κομματων απ'ολο τον κοσμο.
  • Συνεχιζεται η αποστολη συλλυπητηριων τηλεγραφηματων απο ξενους ηγετες. Ανοιξαν βιβλια συλλυπητηριων στη βουλη και στις ελληνικες πρεσβειες.
  • Εντονες διεργασιες στο ΠΑΣΟΚ, ενοψει του Συνεδριου και της μεταπαπανδρεικης εποχης. Συνεδριασε το Εκτελεστικο Γραφειο, αυριο συγκαλειται η Κοινοβουλευτικη Ομαδα.
  • Εκτεταμενα δημοσιευματα του Διεθνους Τυπου για την προσωπικοτητα του πολιτικου, του ηγετη και του ανθρωπου Ανδρεα Παπανδρεου.
  • Στον προεδρο της Βουλης απεσταλη ο φακελος της δικογραφιας για το καζινο του Φλοισβου.
  • Χωρις προβληματα συνεχισθηκαν οι εξετασεις. Σαφη και κατανοητα τα θεματα της Φυσικης για τις δυο πρωτες δεσμες και των Αρχαιων για την τριτη. Αυριο οι υποψηφιοι της Δ'Δεσμης διαγωνιζονται στα μαθηματικα.
  • Με την καταθεση του διευθυντη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, συνεχισθηκε η δικαστικη διερευνηση για τις ψηφιακες παροχες του ΟΤΕ.
  • Δυο νεαρα παιδια 13 και 16 χρονων πνιγηκαν στα νερα του Νεστου και του Αλιακμονα αντιστοιχα.
  • Τη συγκροτηση συμβουλιου Εθνικης Συμφιλιωσης προτεινε στο Μπορις Γιελτσιν ο κομμουνιστης ηγετης Γκεναντι Ζουγκανοφ.
  • Αυριο θ'αποφασισει η Τανσου Τσιλερ αν θα σχηματισει κυβερνηση συνασπισμου με τους ισλαμιστες.
  • Στο τελος του μηνα αρχιζει η αποχωρηση των ρωσικων δυναμεων απο την Τσετσενια.
  • Πτωση 0,87% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με αμειωτη ενταση συνεχιζεται η προσελευση χιλιαδων ανωνυμων και επωνυμων πολιτων, για να αποτισουν υστατο φορο τιμης στον Ανδρεα Παπανδρεου. Με μια ομπρελα, η μια εφημεριδα στο κεφαλι κι ενα μπουκαλι νερο στο χερι, για να προστατευθουν απο τον καυτο ηλιο και την αφορητη ζεστη που αγγιξε τους 37 βαθμους, χιλιαδες κοσμου περιμενει υπομονετικα στην ουρα για να αποθεσει ενα λουλουδι και να προσκυνησει τη σορο του ηγετη του ΠΑΣΟΚ. Απο τους επωνυμους τη Μητροπολη επισκεφθηκαν ο πρωην πρωθυπουργος Κωνσταντινος Μητσοτακης, ο Θεοδωρος Παγκαλος, επικεφαλης πολυμελους αντιπροσωπειας των υπαλληλων του υπουργειου Εξωτερικων, η Μαρια Δαμανακη, ο δημαρχος Αθηναιων, Δημητρης Αβραμοπουλος, που δηλωσε οτι θα συνελθει εκτακτως το Δημοτικο Συμβουλιο για ν'αποφασισει τον τροπο με τον οποιο θα τιμησει τον Ανδρεα Παπανδρεου. Τη Μητροπολη επισκεφθηκαν επισης βουλευτες απ'ολες τις παραταξεις, νυν και πρωην υπουργοι, δημαρχοι, ανθρωποι των Γραμματων και των Τεχνων και φορεις.

Λογω του πενθους ανεσταλλη καθε πολιτικη δραστηριοτητα μεχρι την ημερα της κηδειας. Συγκεκριμενα αναβληθηκε η προγραμματισμενη εκδηλωση της Πολιτικης Ανοιξης στο Βυρωνα, ενω στη διαρκεια συνεδριασης της Εκτελεστικης Επιτροπης αποφασισθηκε το κομμα να εκπροσωπησει αντιπροσωπεια υπο τον Αντωνη Σαμαρα. Επισης, αναβληθηκε η προγραμματισμενη για αυριο συγκεντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονικη, με ομιλητη το Χαριλαο Φλωρακη, ενω ο Νικος Κωνσταντοπουλος δεν θα μεταβει στη συμπρωτευουσα για να παρει μερος σε εκδηλωσεις του κομματος του. Χιλιαδες κοσμου αναμενεται να φθασει στην Αθηνα απο την επαρχια, για να παραστει στην κηδεια. Απο τη Θεσσαλονικη θα αναχωρησει την Τριτη τα μεσανυχτα ειδικα ναυλωμενο τρενο για την Αθηνα, καθως και λεωφορεια. Αναλογη κινητοποιηση θα γινει και απο την Πατρα και αλλες πολεις.

Την ιδια ωρα συνεχιζουν να καταφθανουν συλλυπητηρια τηλεγραφηματα στην οικογενεια του Ανδρεα Παπανδρεου, στην κυβερνηση και το κομμα. Μεταξυ αυτων που εστειλαν συλλυπητηρια σημερα ειναι ο αρχιεπισκοπος Αθηνων και Πασης Ελλαδος Σεραφειμ, ο Αυστριακος καγκελαριος Φραντς Βρανιτσκι, ο προεδρος της Γερμανιας, Ρομαν Χερτσογκ, ο ηγετης του κομμουνιστικου κομματος της Ρωσιας, Γκιεναντι Ζιουγκανοφ, ο Τουρκος υπουργος Εξωτερικων, Εμβρε Γκιονενσαι, ο ηγετης του Εργατικου Κομματος της Βρετανιας, Τονι Μπλερ, ο πρωθυπουργος της Βουλγαριας, Ζαν Βιντενοφ, καθως και ολοκληρη η πολιτικη ηγεσια της Γιουγκοσλαβιας. Το μεσημερι ανοιξε στη βουλη βιβλιο συλλυπητηριων, οπου δεκαδες πρεσβεις και διπλωματες προσηλθαν να υπογραψουν, με πρωτο τον πρωθυπουργο Κωστα Σημιτη. Βιβλια συλλυπητηριων εχουν ανοιξει και στις ελληνικες πρεσβειες και τα προξενεια, ενω το αυστραλιανο κοινοβουλιο απετισε σημερα φορο τιμης στον Ανδρεα Παπανδρεου. Την ημερα της κηδειας του η ομογενεια της Αυστραλιας θα τελεσει τρισαγιο στον ιερο ναο του Ευαγγελισμου. Τρισαγιο τελεσθηκε σημερα και στην Πατρα, οπου οι δημοσιες υπηρεσιες του νομου Αχαιας παρεμειναν κλειστες. Το πρωι πραγματοποιηθηκε συσκεψη στο υπουργειο Εξωτερικων, οπου συζητηθηκαν διαδικαστικα θεματα για την παρουσια των ξενων ηγετων και προσωπικοτητων που θα παραστουν στην κηδεια. Συμφωνα με πληροφοριες την κηδεια θα παρακολουθησουν 80 ξενες αντιπροσωπειες και 60 εκπροσωποι σοσιαλιστικων κομματων απ'ολο τον κοσμο. Η νεκρωσιμη ακολουθια θα ψαλλει στις 2. 30 το μεσημερι της Τεταρτης. Την ιδια μερα δεν θα λειτουργησουν οι υπηρεσιες του δημοσιου και ευρυτερου δημοσιου τομεα. Ο Ανδρεας Παπανδρεου θα ενταφιασθει διπλα στον πατερα του, το Γερο της Δημοκρατιας, στο Πρωτο Νεκροταφειο Αθηνων, με τιμες εν ενεργεια αρχηγου κρατους.

Ο θανατος του Ανδρεα Παπανδρεου βρισκει σε μια ιδιαιτερα κρισιμη καμπη το ΠΑΣΟΚ, το οποιο προσπαθει να ξεπερασει το σοκ, απο το θανατο του, αναζητωντας τις αντανακλαστικες εκεινες κινησεις, που θα το οδηγησουν ανωδυνα στη μεταπαπανδρεικη εποχη, η οποια τυπικα αρχισε οταν σταματησε η καρδια του ιδρυτη του κομματος. Το συνεδριο θα διεξαχθει κανονικα οπως ειχε προγραμματισθει με εισηγηση του Κωστα Σκανδαλιδη, την Πεμπτη το μεσημερι, ενω συνεδριασε εκ νεου το Εκτελεστικο Γραφειο, χωρις τη συμμετοχη του πρωθυπουργου και συζητησε διαδικαστικα θεματα του συνεδριου. Προηγηθηκε συναντηση των Κωστα Σκανδαλιδη και Κωστα Λαλιωτη, οπου συζητηθηκαν θεματα που αφορουν την κηδεια και το συνεδριο. Προβληματισμος επικρατει στο ΠΑΣΟΚ για το αν θα πρεπει να θεσπισθει θεση αντιπροεδρου. Κατα της θεσης αυτης φαινεται να τασσεται ο πρωθυπουργος, ενω υποστηριχτης της φερεται ο Ακης Τσοχατζοπουλος. Παντως τον τελικο λογο θα εχουν οι συνεδροι. Το πρωι συνεδριασε το προεδρειο της Κοινοβουλευτικης Ομαδας του ΠΑΣΟΚ και αποφασισε εκτακτη συγκληση του οργανου για αυριο το βραδυ, προκειμενου να αποτισει φορο τιμης στον ιδρυτη του κομματος. Η ιστορια γυριζει σελιδα και τα στελεχη του ΠΑΣΟΚ εχουν χρεος να αντιμετωπισουν τις προκλησεις των καιρων και να ανταποκριθουν στις υποχρεωσεις που πηγαζουν απο τα οραματα του Ανδρεα Παπανδρεου, για το μεγαλο και ενιαιο ΠΑΣΟΚ και για μια Ελλαδα της εθνικης αξιοπρεπειας, της κοινωνικης δικαιοσυνης και της προκοπης, δηλωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος.

Ο διεθνης εντυπος και ηλεκτρονικος Τυπος, παραθετει σημερα εκτεταμενα δημοσιευματα, για την προσωπικοτητα του πολιτικου, του ηγετη και του ανθρωπου Ανδρεα Παπανδρεου. Προκειται για εναν απο τους πλεον χαρισματικους ηγετες της συγχρονης Ευρωπης, που απολαμβανε μεγαλη λαικη απηχηση και αφοσιωση ανεφερε το ΒΒΨ, ενω το ΨΝΝ παρατηρησε οτι ηταν τελικα η φθινουσα υγεια του και οχι οι πολιτικοι του αντιπαλοι που εθεσαν τερμα στην ιστορικη εποχη Παπανδρεου. Κανενας αλλος Ελληνας πολιτικος δεν ενεπνευσε τοση αγαπη και τοσο μισος στο εσωτερικο, αλλα και συγχυση και εκνευρισμο στο εξωτερικο, τονιζουν οι Ταιμς της Νεας Υορκης, ενω η βρετανικη ΓΚΑΡΝΤΙΑΝ τον χαρακτηριζει ως μια απο τις πιο πολυπλοκες προσωπικοτητες, που θα μεινει στην ιστορια σαν τον ανθρωπο που πλησιασε τον κοσμο και εφερε την Αριστερα στη νομιμοτητα. Ο Ανδρεας Παπανδρεου πετυχε αναμφιβολα το στοχο του να εκσυγχρονισει την Ελλαδα επισημαινουν οι ΦΑ`Ι`ΝΑΝΣΙΑΛ ΤΑ`Ι`ΜΣ. Η Αθηνα κλαιει για τον Παπανδρεου. Η Ελλαδα χανει ενα συμβολο της Δημοκρατιας, αναφερουν σε αρθρα τους οι ιταλικες εφημεριδες ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑ και ΣΤΑΜΠΑ, ενω η ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕ ΛΑ ΣΕΡΑ αναφερει: Παπανδρεου - Το τελευταιο αντιο του πατριαρχη. Πατριαρχης, χαρισματικος ηγετης, που αλλαξε το πολιτικο σκηνικο της Ελλαδας ειναι μερικοι απο τους χαρακτηρισμους που δινουν στον Ανδρεα Παπανδρεου και τα γερμανικα μεσα ενημερωσης.

Ο εισαγγελεας του Αρειου Παγου, Αθανασιος Σιουλας, διαβιβασε σημερα στον προεδρο της βουλης, Αποστολο Κακλαμανη, το φακελο της δικογραφιας για την υποθεση αναθεσης του καζινο στο Φλοισβο, στην κοινοπραξια ΚΑΖΙΝΟ Αθηνων. Ο εισαγγελεας του ανωτατου δικαστηριου, υστερα απο εισαγγελικη ερευνα, εντοπιζει ορισμενες πλημμελειες στην επιμαχη υποθεση και ζητει απο τον κ. Κακλαμανη να κινησει αυτος τη διαδικασια τυχον διωξης των υπουργων, υφυπουργων και των συμμετοχων στην υποθεση αυτη.

Σαφη, κατανοητα, αλλα δυσκολοτερα απο περυσι, χαρακτηρισαν οι υποψηφιοι της πρωτης και δευτερης δεσμης τα θεματα στη Φυσικη και της τριτης στα Αρχαια. Η Ενωση Ελληνων Φυσικων σε ανακοινωση που εξεδωσε επεσημανε οτι τα θεματα ηταν σαφη ως προς την διατυπωση τους, διαπιστωνει οτι φετος τα θεματα Φυσικης στις εξετασεις ειναι σαφως υψηλοτερου επιπεδου απο τα περυσινα τα οποια ευνοουσαν την αποστηθιση σε μεγαλο βαθμο. Τα δεδομενα αυτα προστιθεται στην ανακοινωση φερνει για μια φορα στο προσκηνιο τις ανισοτητες που δημιουργουνται στην επιλογη για εισαγωγη στην τριτοβαθμια εκπαιδευση με την κατοχυρωση βαθμολογιας. Ο γενικος γραμματεας του υπουργειου Παιδειας Γιαννης Παναρετος, ειπε οτι σημερα η αποχη ανηλθε στο 7,06, ενω περυσι ηταν 9,04%. Αυριο οι υποψηφιοι της τεταρτης δεσμης διαγωνιζονται στα μαθηματικα.

Συνεχιζεται η δικαστικη διερευνηση για την υποθεση των ψηφιακων παροχων στον ΟΤΕ. Το πρωι, κατεθεσε στον εφετη ανακριτη ο Διευθυντης της εφημεριδας Καθημερινη, Αντωνης Καρκαγιαννης, ο οποιος ειπε οτι κατεθεσε ολα τα σχετικα δημοσιευματα της εφημεριδας που αναφερονταν στους επιμαχους λογαριασμους της ΙΝΤΡΑΚΟΜ σε γερμανικες τραπεζες.

Δυο νεαρα παιδια, πνιγηκαν το ενα στα νερα του Νεστου και το αλλο στα νερα του Αλιακμονα. Ακαρπες απεβησαν και σημερα οι ερευνες δυτων των ειδικων δυναμεων της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας Θεσσαλονικης και της Αστυνομιας για τον εντοπισμο του 13χρονου μαθητη Δημητρη Κοτσαριδη, που παρασυρθηκε και πνιγηκε χθες στα νερα του ποταμου Νεστου, στην περιοχη Κρηνη Παρανεστιου Δραμας, οπου ειχε παει για ψαρεμα με τον πατερα του, Γιωργο, 37 χρονων.

Τραγικο τελος βρηκε δεκαεξαχρονος Αλβανος λαθρομεταναστης, τον οποιο πνιγηκε στον Αλιακμονα, μπροστα στα ματια του θειου του, που δεν προλαβε να τον βοηθησει. Προκειται για τον 16χρονο Μπουκαρ Τοκα, ο οποιος μαζι με τον θειο του Μεντορ Βιβα, 24 χρονων, κατεβηκαν στις οχθες του Αλιακμονα στην περιοχη Βαρκα, κοντα στο χωριο Κυψελη Ημαθιας, για να δροσιστουν απο την αφορητη ζεστη αλλα και να πλυνουν τα ρουχα τους. Ο ατυχος Τοκα, μπηκε στο ποταμι και αρχισε να προχωρει καθετα στο ρευμα. Τον παρεσυρε ομως το ορμητικο ρευμα με αποτελεσμα να πνιγει. Επι τοπου εσπευσαν αστυνομικοι, που, ομως, δεν μπορεσαν να ανασυρουν το πτωμα και τωρα αναμενεται ειδικο συνεργειο δυτων απο την Αθηνα.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη συγκροτηση συμβουλιου εθνικης συμφιλιωσης με τη συμμετοχη ολων των πολιτικων δυναμεων της χωρας, προτεινε στον ρωσο προεδρο Μπορις Γιελτσιν ο κομμουνιστης ηγετης, Γκεναντι Ζιουγκανοφ. Εννεα μερες πριν απο τον δευτερο γυρο των προεδρικων εκλογων, ο Ζιουγκανοφ υποστηριζει οτι η χωρα βρισκεται σε κρισιμη κατασταση και για το λογο αυτο προτεινει τον σχηματισμο κυβερνησης συνασπισμου, με την συμμετοχη των κομμουνιστικων δυναμεων, δυναμεων της σημερινης κυβερνησης καθως και των υπολοιπων που εκπροσωπουνται στη ρωσικη βουλη.

Τουλαχιστον 200 ατομα τραυματισθηκαν στους δρομους της Αγκυρας, στην διαρκεια συγκρουσεων μεταξυ αριστερων διαδηλωτων και αστυνομιας. Τα επεισοδια ξεσπασαν οταν οι διαδηλωτες διαμαρτυρονταν για την εναρξη νομικης διαδικασιας με στοχο να τεθει εκτος νομου το Κομμα Εργασιας. Την ιδια ωρα, τριαντα στελεχη του Κουρδικου Δημοκρατικου Κομματος, Χαντεπ, μεταξυ των οποιων και ο ηγετης τους συνεληφθησαν μετα την ληξη των εργασιων κομματικου συνεδριου. Αυριο αναμενεται να ανακοινωσει η πρωην πρωθυπουργος της Τουρκιας, Τανσου Τσιλερ την αποφαση της για το εαν θα σχηματισει κυβερνηση συνασπισμου με το κομμα των ισλαμιστων. Κατα της προοπτικης αυτης ταχθηκε με δηλωση της απο το Στρασβουργο η προεδρος της κοινοβουλευτικης συνελευσης του Συμβουλιου της Ευρωπης, Λενι Φισερ.

Στο τελος του μηνα θα αρχισει η σταδιακη αποχωρηση των ρωσικων στρατιωτικων δυναμεων απο την Τσετσενια. Οπως μεταδιδει το πρακτορειο Ιταρ-Τασς, η αποχωρηση θα αρχισει στις 28 Ιουνιου και προκειται για μια μονομερη κινηση χωρις ορους.

Εξηγησεις απο το στρατιωτικο καθεστως της Βιρμανιας θα ζητησουν η Δανια και η Νορβηγια για το θανατο του επιτιμου προξενου τους σε φυλακη της χωρας. Ο 64χρονος αγγλο-βιρμανος Λεαντερ Νικολς ειχε συλληφθει κατηγορουμενος μεταξυ αλλων, οτι ειχε προμηθευτει συσκευη τελεφαξ χωρις επισημη αδεια και ειχε καταδικαστει σε ποινη τριετους φυλακισης.

Ο Πολ Ποτ βρισκεται στη ζωη και ασκει τα ηγετικα του καθηκοντα, βεβαιωνει με δηλωσεις του στο πρακτορειο Ροιτερ στρατιωτικο στελεχος των Ερυθρων Χμερ. Η δηλωση αναφερεται στις πληροφοριες που ειχαν κυκλοφορησει στις αρχες του μηνα οτι ο 68χρονος πρωην δικτατορας της Καμποτζης και ηγετης των Ερυθρων Χμερ, πεθανε απο ελονοσια. Ο Πολ Ποτ θεωρειται υπευθυνος για το θανατο ενος εκατ. ατομων κατα την διαρκεια της απανθρωπης δικτατοριας που εγκαθιδρυσε στην Καμποτζη, απο τον Απριλιο του 1975 ως τον Δεκεμβριο του 1978, οποτε εισεβαλαν στη χωρα τα βιετναμικα στρατευματα.

Περιπου 800 συνδικαλιστες ηγετες απο ολοκληρο τον κοσμο, συγκεντρωνονται αυριο στις Βρυξελλες για το 16ο συνεδριο της Διεθνους Ομοσπονδιας Ελευθερων Συνδικατων. Το συνεδριο που θα διαρκεσει ως τις 29 Ιουνιου, διεξαγεται στην εδρα της διεθνους ομοσπονδιας με τη συμμετοχη συνδικαλιστων απο 150 χωρες.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεα προκληση των Σκοπιανων σε βαρος της χωρας μας, σε αθλητικο επιπεδο. Με την ανοχη των Γιουγκοσλαβων διοργανωτων του 38-ου ποδηλατικου γυρου Σερβιας, η ομαδα των Σκοπιων παρηλασε με την ονομασια Μακεδονια, κοντρα στις αποφασεις του ΟΗΕ αλλα και της ΔΟΕ, που την αποκαλουν ΦΥΡΟΜ μεχρι να ξεκαθαρισει το θεμα. Οι συνοδοι της αντιπροσωπευτικης μας ομαδας εκαναν διαβηματα στους διοργανωτες, οι οποιοι ομως αδιαφορησαν. Ετσι η ελληνικη ομαδα απεχωρησε και δεν ελαβε μερος στον αγωνα. Η ελληνικη ομοσπονδια ποδηλασιας θα ενημερωσει τον Υφυπουργο Αθλητισμου, Ανδρεα Φουρα και στη συνεχεια θα καταγγειλει τους Γιουγκοσλαβους διοργανωτες στην διεθνη ομοσπονδια .

Την τριτη θεση στο Μεσογειακο κυπελλο κολυμβησης, που εγινε στο κολυμβητηριο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων , πηρε η ελληνικη ομαδα. Στη γενικη βαθμολογια η αντιπροσωπευτικη μας ομαδα συγκεντρωσε 306 βαθμους, ενω πρωτευσε η Ιταλια με 385 και ακολουθησε η Γαλλια με 327

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Πτωτικες τασεις επεκρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου, υπο το βαρος της πολιτικης ρευστοτητας που δημιουργειται απο το θανατο του Ανδρεα Παπανδρεου. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 891,83 μοναδες μειωμενος σε ποσοστο 0,87%. Η αξια των συναλλαγων κυμανθηκε σε χαμηλα επιπεδα φθανοντας τα 4,7 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν με τις εξης μεταβολες: Τραπεζες πτωση 0,22%, Ασφαλειες πτωση 5,32%, Ληζινγκ αμεταβλητες, Επενδυσεις πτωση 0,38%, Κατασκευες πτωση 2,20%, Βιομηχανιες πτωση 1,50%, Διαφορες πτωση 0,99%, Συμμετοχων πτωση 0,19%. Σημαντικες απωλειες σε ποσοστο 2,63% κατεγραψε ο δεικτης της Παραλληλης Αγορας.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Η ηλιοφανεια, η ανοδος της θερμοκρασιας που θα φθασει στα ορια του μινι καυσωνα και οι ασθενεις ανεμοι θα ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του αυριανου καιρου, που θα ειναι αιθριος σ'ολοκληρη τη χωρα, εκτος απο τα δυτικα και βορεια οπου θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι θα ειναι ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στα δυτικα και βορεια θα κυμανθει 18 με 35 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 19 με 38 και στο Αιγαιο 22 με 36. Αιθριο καιρο, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 22 με
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.00 run on Monday, 24 June 1996 - 23:50:38