Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jul. 23)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Υπεκυψε το πρωι στο Ιατρικο Κεντρο Αθηνων η Αλικη Βουγιουκλακη.
  • Η κηδεια της θα γινει δημοσια δαπανη, ενω η σορος της θα εκτεθει απο τις 6 το απογευμα σε λαικο προσκηνυμα στο παρεκκλησι της Μητροπολης.
  • Η νεκρωσιμη ακολουθια θα ξεκινησει την Πεμπτη στις 3 το μεσημερι και θα ταφει στο Α`Νεκροταφειο.
  • Τη βαθια οδυνη τους για το θανατο της δημοφιλους ηθοποιου εξεφρασαν με δηλωσεις τους εκπροσωποι της πολιτικης ηγεσιας.
  • Σε εξελιξη μεγαλη πυρκαγια στην περιοχη της Βαρης.
  • Αρνηση του Γλαυκου Κληριδη για το στρατιωτικο διαλογο στην Κυπρο αν συμμετασχουν εκπροσωποι των τουρκοκυπριακων δυναμεων.
  • Ο Προεδρος Κλιντον καλεσε τις δυο πλευρες στην Κυπρο να εκμεταλλευθουν τη μοναδικη οπως αναφερει ευκαιρια για λυση του Κυπριακου.
  • Στην παραταση της καραντινας των εξαγωγων ελληνικου κρεατος προσανατολιζεται η Κτηνιατρικη Επιτροπη της Κοινοτητας που συνεδριαζει εκ νεου σημερα.
  • Με τον Γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη, συνανταται το απογευμα ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, ενοψει της συνοδου της Κεντρικης Επιτροπης την Πεμπτη για τις οργανωτικες αλλαγες στο Κινημα
  • Ο ελληνικος λαος απολαμβανει ολες τις ελευθεριες που παρεχει το πολιτευμα δηλωνει με μηνυμα του ο Προεδρος της Δημοκρατιας με αφορμη την αυριανη επετειο αποκαταστασης του πολιτευματος.
  • Ενα ατομο τραυματιστηκε στη χωρα των Βασκων στην Ισπανια απο εκρηξη παγιδευμενου αυτοκινητου.
  • Το δευτερο αργυρο μεταλλιο των Ολυμπιακων αγωνων χαρισε στην Ελλαδα ο πρωταθλητης μας της αρσης βαρων Βαλεριος Λεωνιδης.
  • Αποψε στην ελληνορωμαικη παλη αγωνιζεται στην κατηγορια των 90 κιλων ο Ιορδανης Κωνσταντινιδης, ο οποιος μπορει να διεκδικησει ακομη και το χρυσο μεταλλιο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπεκυψε στις 10. 15 το πρωι, υστερα απο ανιση μαχη με το θανατο η δημοφιλης ηθοποιος Αλικη Βουγιουκλακη. Υπεκυψε απο ηπατικο κωμα υστερα απο δυο μηνες περιπου νοσηλειας στο Ιατρικο Κεντρο. Την αναγγελια του θανατου της εκανε ο θεραπων ιατρος της καθηγητης Γιαννης Πουλαντζας. Οπως εγινε γνωστο η κηδεια της θα γινει δημοσια δαπανη, ενω η σορος της θα εκτεθει απο σημερα το απογευμα στις 6 σε λαικο προσκυνημα στο παρεκκλησι της Μητροπολης Αθηνων. Την Πεμπτη στις 3 το μεσημερι θα ψαλλει η νεκρωσιμη ακολουθια και στη συνεχεια η σορος της θα μεταφερθει στο Α` Νεκροταφειο για την ταφη. Η οικογενεια της ευχαριστησε τους γιατρους, τους δημοσιογραφους και τον κοσμο για τις προσπαθειες, την ευαισθησια και τη συμπαρασταση τους και παρακαλεσε αντι για στεφανια να κατατεθουν τα χρηματα σε ειδικο λογαριασμο που θα ανοιχθει για την ενισχυση του παιδικου χωριου ΣΟΣ.

Αυτη η βασιλισα της σκηνης και της οθονης, υπηρξε ενα προσωπο μυθικο που λατρευτηκε απο ακρη σε ακρη στην Ελλαδα αγαπηθηκε και θαυμαστηκε απο μικρους και μεγαλους. Τους τελευταιους τεσσερις μηνες η εθνικη σταρ εδωσε τη μαχη με αξιοπρεπεια απο την πρωτη στιγμη που πληροφορηθηκε οτι ειχε χτυπηθει απο τον καρκινο. Ταξιδεψε πρωτα στη Γερμανια και στη συνεχεια στην Αμερικη. Η διαγνωση ηταν καρκινος στο ηπαρ και το παγκρεας. Πορεια μη αναστρεψιμη.

Η Αλικη Βουγιουκλακη πρωταγωνιστησε σε περισσοτερες απο 40 κινηματογραφικες ταινιες και σε δεκαδες θεατρικα εργα στη διαρκεια της καριερας της. Το 1955 παιρνει το διπλωμα της απο τη Δραματικη Σχολη και βγαινει στο Ελευθερο Θεατρο, οπου γνωριζει τις πρωτες επιτυχιες της. Η Αλικη θα γινει θιασαρχης το 1961. Το 1964 θα γινει συνθιασαρχης με το Δημητρη Παπαμιχαηλ. Η συνεργασια αυτη θα διαρκεσει δεκα χρονια. Θα τιμηθει με το βραβειο ηθοποιιας α'γυναικειου ρολου στο Α' Φεστιβαλ Ελληνικου Κινηματογραφου της Θεσσαλονικης για την ερμηνεια της στην ταινια ``ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ`` του 1960. Τα μιουζικαλ ηταν το αγαπημενο της θεατρικο ειδος τα τελευταια χρονια ενω το καλοκαιρι του 1986 ανεβαζει τη Λυσιστρατη σε σκηνοθεσια του Αλεξη Σολωμου. Το θεατρικο σοκ προκαλειται στα 1990 οταν η Αλικη αποφασιζει να γινει ``Αντιγονη`` του Σοφοκλη σε σκηνοθεσια Μινω Βολονακη. Η τελευταια παρασταση δινεται στο θεατρο της Θεσσαλονικης, την Κυριακη 28 Απριλιου ``Χρειαζομαι την αγαπη σας-απευθυνεται στο κοσμο-τον τελευταιο καιρο δεν αισθανομαι καλα''. Το 1965 ειχε παντρευτει το Δημητρη Παπαμιχαηλ, ενας γαμος που διηρκεσε εννεα χρονια. Ο Γιαννης ο γιος τους γεννηθηκε το 1969. Ο δευτερος γαμος της εγινε στις αρχες της δεκαετιας του '80 με τον Κυπριο επιχειρηματια, Γιωργο Ηλιαδη, αλλα δεν ειχε διαρκεια παρα πανω απο δυο χρονια.

Ο υπουργος Πολιτισμου, Σταυρος Μπενος, μολις πληροφορηθηκε το θανατο της Αλικης Βουγιουκλακη, δηλωσε οτι μας εμαθε πως αξιζουμε τη χαρα του παραμυθιου με τετοια συνεπεια, ωστε το ειχαμε ξεχασει πως ο χρονος ειναι κοινος για ολους. Ο Προεδρος της ΝΔ Μιλτιαδης Εβερτ τονισε οτι προκειται για απωλεια που ξεπερναει τα ορια του καλλιτεχνικου κοσμου. Περα απο μεγαλη ηθοποιος υπηρξε ενα συμβολο που σε δυσκολες μαλιστα ωρες εδωσε χαρα και αισιοδοξια στο κοσμο. "Το διασημο χαμογελο της ζωης, της δρασης και της ομορφιας εσβησε", αναφερει στη δηλωση του ο Προεδρος της Πολιτικης Ανοιξης, Αντωνης Σαμαρας ενω ο Προεδρος του Συνασπισμου Νικος Κωνσταντοπουλος δηλωσε οτι εφυγε ορθια μια σπουδαια καλλιτεχνης, ενας αξιος και δυνατος ανθρωπος. Η Αλικη Βουγιουκλακη κερδισε την αγαπη του κοσμου. Ο Επιτιμος Προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωνσταντινος Μητσοτακης, δηλωσε οτι η Αλικη παλεψε σκληρα και με το ταλεντο και τη ζωντανια αναδειχθηκε σε ινδαλμα του ελληνικου λαου που θα τη θυμαται παντα με αγαπη.

Και μια ματια στις υπολοιπες ειδησεις:

Συγχαρητηρια προς τους Ελληνες πρωταθλητες αρσης βαρων εξεφρασε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης οπως ανακοινωσε ο κυβερνητικος εκπροσωπος Δημητρης Ρεππας. Ο εκπροσωπος εξεφρασε τη βεβαιοτητα οτι θα υπαρξει συνεχεια στη συγκομιδη μεταλλιων απο την ελληνικη ολυμπιακη αποστολη ενω χαρακτηρισε ως την πιο καλη ολυμπιαδα για την Ελλαδα αυτη της Ατλαντα. Ερωτηθεις αν η πολιτεια σκοπευει να κανει κατι γι'αυτους τους αθλητες ορισμενοι απο τους οποιους ζουν στα ορια της φτωχειας ο κ. Ρεππας δηλωσε οτι θα ηταν κατωτερο των περιστασεων να προβει σε εξαγγελιες οπως εχει συμβει στο παρελθον. Προσθεσε παντως οτι η ελληνικη πολιτεια θα αντιμετωπισει τα προβληματα που υπαρχουν.

Την επεμβαση του Εισαγγελεα ζητησε ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ, για εκατονταδες παρανομες προσληψεις, οπως ειπε, δηθεν ατομων με ειδικες αναγκες στο Δημοσιο. Μετα απο συναντηση που ειχε το μεσημερι με το Προεδρειο της ΑΔΕΔΥ, ο κ. Εβερτ, αναγνωρισε οτι ο θεσμος του ΑΣΕΠ εξασφαλιζει αξιοκρατικες προσληψεις, αλλα επεσημανε οτι τελευταια εχει βρεθει ενα μεγαλο παραθυρο κι' αυτο ειναι οι προσληψεις των ατομων με ειδικες αναγκες, που, ομως, δεν εχουν προβλημα υγειας . Εξαλλου, ο κ. Εβερτ, επεκρινε την κυβερνηση, γιατι, οπως ειπε, εχει απορροφησει μονο το 4% των Κοινοτικων κονδυλιων που διατιθενται για την πληροφορικη. Ο προεδρος της ΝΔ δεν εκρυψε τη δυσφορια του για το γεγονος οτι γινεται διαφημιση των δημοσιων εργων, λεγοντας οτι εχουν δαπανηθει εξι δισεκατομμυρια δραχμες για κρατικη διαφημιση, ενω την ιδια ωρα τα πανεπιστημια που χρειαζονται πεντε δισεκατομμυρια για να λειτουργησουν, κλεινουν .

Οι αναλυτικες βαθμολογιες των υποψηφιων που συμμετειχαν στις Γενικες Εξετασεις εισαγωγης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χωρας θ'αναρτηθουν αυριο Τεταρτη σε ολα τα Λυκεια της χωρας, ανακοινωσε το υπουργειο Παιδειας. Ηδη, αναφερει σχετικη ανακοινωση του υπουργειου, ολοκληρωθηκαν στα Βαθμολογικα Κεντρα οι απαραιτητοι ελεγχοι για την ορθη μεταφορα της βαθμολογιας απο τα γραπτα δοκιμια στις μηχανογραφικες κατατασεις, ωστε ν'αποφευχθει οποιοδηποτε τυπογραφικο λαθος. Εντος της ημερας ολοκληρωνονται οι εκτυπωσεις των μηχανογραφικων καταστασεων, κατα Λυκειο, τις οποιες θα παραλαβουν αυριο το πρωι οι προισταμενοι των Γραφειων και Διευθυνσεων Δευτεροβαθμιας Εκπαιδευσης, προκειμενου να τις διανειμουν στα Λυκεια αρμοδιοτητας τους. Οι πινακες με τις βαθμολογικες επιδοσεις των υποψηφιων σε καθε μαθημα που εξεταστηκαν θα τοιχοκολληθουν στα Λυκεια αυριο στις 6 το απογευμα. Ενδεχεται σε ορισμενα Λυκεια απομακρυσμενων περιοχων της χωρας οι καταστασεις αυτες ν'αναρτηθουν την Πεμπτη το πρωι.

Με αγωνιστικες κινητοποιησεις αντιδρουν οι τριακοσιοι πενηντα εργαζομενοι του εργοστασιου ελαστικων ΓΟΟΔ ΥΕΑΡ στο αιφνιδιαστικο κλεισιμο της επιχειρισης γεγονος που τους οδηγει στην ανεργια. Μετα την γνωστοποιηση για την αποφαση του κλεισιματος του εργοστασιου της γνωστης πολυθενικης εταριας, που ειναι εγκατεστημενο στην περιοχη της Σινδου Θεσσαλονικης, αποφασιστηκε σημερα σε συσκεψη της διοικησης του σωματειου των εργαζομενων και αυτης του εργατικου κεντρου Θεσσαλονικης, να γινει περιφρουρηση των εγκαταστασεων ετσι ωστε να μην επιτραπει η μεταφορα μηχανηματων, εμπορευματων και εξοπλισμου του εργοστασιου. Αυριο, θα πραγματοποιηθει ευρεια συσκεψη σωματειων και αλλων μαζικων φορεων, στην οποια κληθηκε να παρει μερος και εκπροσωπος της κυβερνησης.

Μεγαλη πυρκαγια ξεσπασε στις 11 το πρωι στην περιοχη της Βαρης, πανω απο τη Σχολη Ευελπιδων. Η φωτια καιει εκτασεις με βλαστηση, κοντα σε κατοικημενο χωρο. Στις προσπαθειες κατασβεσης της παιρνουν μερος 22 οχηματα, 4 πυροσβεστικα αεροσκαφη, ενα ελικοπτερο και 31 δασοκομαντος.

Η ελληνοκυπριακη πλευρα δεν προκειται να παρακαθησει στον στρατιωτικο διαλογο μεταξυ του αρχηγου της Εθνικης Φρουρας και του Διοικητη των κατοχικων δυναμεων στην Κυπρο αν σε αυτο συμμετασχει και ο διοικητης των λεγομενων τουρκοκυπριακων δυναμεων. Τη δηλωση αυτη εκανε ο Προεδρος της Κυπρου, Γλαυκος Κληριδης ο οποιος νωριτερα ενημερωσε για την κυπριακη θεση τον απεσταλμενο του προεδρου Κλιντον, Ριτσαρντ Μπιτι. Ο κ. Κληριδης παντως, επεσημανε οτι ο αμερικανος αξιωματουχος τον διαβεβαιωσε πως δεν υπαρχει θεμα συμμετοχης του διοικητη των τουρκοκυπριακων δυναμεων.

Ο Προεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλιντον, καλεσε τις δυο πλευρες στην Κυπρο, να εκμεταλλευθουν τη μοναδικη οπως ανεφερε ευκαιρια που παρουσιαζεται τωρα για εξευρεση λυσης του Κυπριακου. Στην επιστολη της διμηνιαιας εκθεσης του προς το Κογκρεσο, αναφερει επισης οτι οι ΗΠΑ, θα βοηθησουν στις προσπαθειες εξευρεσης λυσης του κυπριακου, μονο αν οι δυο πλευρες ενδιαφερονται ειλικρινα να κανουν τα ρεαλιστικα οπως σημειωνει βηματα, που απαιτουνται για μια δικοινοτικη συμφωνια.

Συνεδριαζει εκ νεου σημερα η Μονιμη Κτηνιατρικη Επιτροπη της Κοινοτητας προκειμενου να παρει την οριστικη αποφαση για τα μετρα που θα προτεινει σχετικα με τα κρουσματα αφθωδους πυρετου στον Εβρο. Συμφωνα παντως με πληροφοριες, η επιτροπη προσανατολιζεται στην παραταση της καραντινας που εχει επιβληθει στις εξαγωγες των ελληνικων κρεατων. Η κυβερνηση εχει εκφρασει τη δυσφορια της στο ενδεχομενο να παραταθει η καραντινα χαρακτηριζοντας το ενδεχομενο αυτο ως ακατανοητο, αδικαιολογητο, υπερβολικο και σκληρο. Στον Εβρο εχουν ηδη θανατωθει περισσοτερα απο 1000 ζωα. Παραλληλα, συνεργεια κτηνιατρων συνεχιζουν την επιδημιολογικη ερευνα σε ολες τις μοναδες του Εβρου, χωρις παντως να εχει διαπιστωθει κανενα νεο κρουσμα.

Συνεχιζεται αυτη την εβδομαδα η κινητικοτητα και οι διαβουλευσεις στο ΠΑΣΟΚ ενοψει των οργανωτικων αλλαγων που σχεδιαζει ο Προεδρος του Κινηματος, Κωστας Σημιτης. Την Πεμπτη, θα συνελθει η Κεντρικη Επιτροπη του Κινηματος, οπου θα συζητηθει η ιδεολογικη, πολιτικη και οργανωτικη ανασυγκροτηση του ΠΑΣΟΚ. Στη διαρκεια της ομιλιας του ο κ. Σημιτης αναμενεται να τονισει για μια ακομη φορα οτι η κυβερνηση δεν προτιθεται να προχωρησει σε προωρες εκλογες. Ενοψει της μεθαυριανης συνοδου ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ θα εχει το απογευμα συναντηση με τον Γραμματεα της Κεντρικης Επιτροπης Κωστα Σκανδαλιδη.

Εορταζεται αυριο η 22η επετειος της αποκαταστασης της Δημοκρατιας. Με αφορμη την επετειο αυτη θα δοθει αυριο στο Προεδρικο Μεγαρο η ετησια δεξιωση οπου για πρωτη φορα φετος θα παραβρεθουν, τιμης ενεκεν ολα τα επιζωντα μελη της πρωτης μεταδικτακτορικης βουλης του 1974. Σε μηνυμα του, ο Προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος τονιζει οτι τα τελευταια 22 χρονια η Δημοκρατια λειτουργησε αδιαταρακτα και ο ελληνικος λαος απολαμβανει με τον πλεον απολυτο τροπο ολων των ελευθεριων που παρεχει το δημοκρατικο μας πολιτευμα. Δυο απο τα σημαντικα θετικα στοιχεια της περιοδου αυτης που αξιζει να μνημονευθουν, τονιζει ο κ. Στεφανοπουλος, ειναι η ενταξη της Ελλαδας στην ευρωπαικη οικογενεια καθως και η ασκηση μιας εξωτερικης πολιτικης φιλιας και συνεργασιας προς ολες τις κατευθυνσεις. Η δημοκρατια, καταληγει ειναι το πολιτευμα του μετρου. Οι υποχρεωσεις μας βαρυνουν ολους κατα το ιδιο μετρο και οφειλουμε απο κοινου να τις εκπληρωσουμε προκειμενου να βαδισουμε εκ του ασφαλους προς την προοδο και την ευημερια.

Αναρτωνται εως την Πεμπτη στα Λυκεια ολης της χωρας, οι πινακες με τις βαθμολογιες των υποψηφιων των φετινων γενικων εξετασεων. Τα ονοματα των υποψηφιων που εισαγονται κατα σχολη θα αναρτηθουν στο τελος Αυγουστου.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρηξη παγιδευμενου αυτοκινητου σημειωθηκε σημερα το πρωι σε δρομο του Σαν Σεμπαστιαν, στη χωρα των Βασκων, με αποτελεσμα να τραυματιστει ενα ατομο. Τα τοπικα μεσα ενημερωσης αφησαν να εννοηθει οτι πισω απο την επιθεση βρισκεται η οργανωση των βασκων αυτονομιστων ΕΤΑ. Λιγο αργοτερα μεταδοθηκε οτι συνεληφθησαν στη νοτια Γαλλια δυο ηγετικα στελεχη της ΕΤΑ.

Ο αριθμος των απεργων πεινας στις τουρκικες φυλακες αυξηθηκε σημερα, 65η ημερα της απεργιας, στους 227, με την προσχωρηση σ'αυτην αλλων 52 κρατουμενων σε 11 φυλακες. Την Κυριακη πεθανε ενας 25χρονος πολιτικος κρατουμενος στις φυλακες Ουμρανιγιε της Κωνσταντινουπολης μετα απο απεργια πεινας 63 ημερων.

Ο υπουργος Εξωτερικων της Γαλλιας Ερβε ντε Σαρετ εφτασε σημερα στη Βηρυτο για συνομιλιες με λιβανεζους ιθυνοντες που θα περιστραφουν στο θεμα της ειρηνευτικης διαδικασιας στη Μεση Ανατολη και τα προβληματα που ανεκυψαν απο την εκλογη της νεας ισραηλινης κυβερνησης. Ο ντε Σαρετ εφτασε στη Βηρυτο προερχομενος απο τη Δαμασκο, οπου ειχε συζητησεις με τον Συρο προεδρο Χαφεζ αλ Ασσαντ. Ο αρχηγος της γαλλικης διπλωματιας προκειται επισης να επισκεφθει στη συνεχεια την Αιγυπτο, την Ιορδανια, το Ισραηλ και τις αυτοδιοικουμενες παλαιστινιακες περιοχες.

Ο Εχουντ Γιατομ, ανωτατος αξιωματουχος των ισραηλινων μυστικων υπηρεσιων, παραδεχθηκε σε συνεντευξη του, οτι το 1984, δολοφονησε μετα τη συλληψη τους, δυο αραβες που ειχαν καταλαβει ενα λεωφορειο και πως ειναι πολυ υπερηφανος για την πραξη του αυτη. "

Οι αρχες του Μπουρουντι απελασαν χιλιαδες ακομη προσφυγες Χουτου απο τη Ρουαντα την περασμενη νυκτα κατηγορωντας τους οτι υποκινουν τους ανταρτες της φυλης τους. Εκπροσωπος του ΟΗΕ δηλωσε οτι αλλοι 6. 000-7. 000 προσφυγες αναμενεται να εκδιωχθουν σημερα.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πρωταθλητης μας της Αρσης Βαρων Βαλεριος Λεωνιδης χαρισε στην χωρα μας το δευτερο μεταλλιο της στους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντα, αφου πηρε τη δευτερη θεση στην κατηγορια των 64 κιλων, χανοντας ομως για μια ακομη φορα απο τον περιφημο Τουρκο Ναιμ Σουλειμανογλου. Στην ιδια κατηγορια, ο Γιωργος Τζελιλης προσπαθησε αλλα δεν καταφερε να ανεβει στο βαθρο, αφου τελικα κατεταγη 4-ος με 322. 5 κιλα, οσα σηκωσε και ο Κινεζος Ζιανγκαν που ομως ηταν ελαφρυτερος και ετσι κατεκτησε το χαλκινο μεταλλιο.

Σε τροχια για διεκδικηση, ακομη και του χρυσου μεταλλιου, τεθηκε ο πρωταθλητης μας της ελληνορωμαικης παλης στην κατηγορια των 90 κιλων για τους Ολυμπιακους Αγωνες της Ατλαντας, Ιορδανης Κωνσταντινιδης, ο οποιος στους δυο πρωτους αγωνες πετυχε ισαριθμες νικες και με πιθανη επιτυχια επι του Πολωνου Φαφινσκι, θα διεκδικησει την πρωτη θεση στη διοργανωση.

Το Ρωσο ``γιγαντα`` Αλεξαντερ Καρελιν, θα βρει στο δρομο του, ο πρωταθλητης μας στην κατηγορια των 130 κιλων Παναγιωτης Ποικιλιδης, αφου στους δυο πρωτους αγωνες γνωρισε ισαριθμες νικες , ενω περασε χωρις αγωνα στον τριτο. Τελος, ο Αριστειδης Ρουμπινιαν στην κατηγορια των 62 κιλων αποκλειστηκε απο τη διοργανωση, αφου γνωρισε δυο ηττες.

Τελος στις εμφανισεις του με την εθνικη ομαδα μπασκετ της Κροατιας αποφασισε να θεσει μετα την ολοκληρωση των Ολυμπιακων, ο Τονι Κουκοτς, δηλωσε χθες ο προπονητης της εθνικης Κροατιας, Πεταρ Σκανσι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος στη δυτικη και νοτια Ελλαδα καθως και στα νησια του ανατολικου Αιγαιου. Το απογευμα στα ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν νεφωσεις ενω στην υπολοιπη χωρα σημειωνονται ασθενεις βροχοπτωσεις. Οι ανεμοι πνεουν στα δυτικα μετριοι, στα ανατολικα ισχυροι μεχρι πολυ ισχυροι και τοπικα στο Αιγαιο θυελλωδεις. Η θερμοκρασια φθανει στα βορεια ηπειρωτικα τους 26 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 30 και στις νησιωτικες περιοχες τους 28 βαθμους Κελσιου. Για αυριο, σε ολη τη χωρα προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος με λιγες νεφωσεις, το απογευμα στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα. Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι και στο Αιγαιο τοπικα πολυ ισχυροι. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Tuesday, 23 July 1996 - 16:31:05