Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 14)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Τουρκικα στρατευματα δολοφονησαν το μεσημερι αλλον εναν ελληνοκυπριο, οταν εβαλλαν με καταιγιστικα πυρα, εναντιον πληθους που ειχε συγκεντρωθει στη νεκρη ζωνη της Δερυνειας, μετα την κηδεια του Τασου Ισαακ. Απο τα πυρα των τουρκικων στρατευματων τραυματιστηκαν τουλαχιστον αλλα δυο ατομα, απο τα οποια το ενα ειναι μελος της ειρηνευτικης δυναμης των Ηνωμενων Εθνων. Οι Τουρκοι αρχισαν να βαλλουν με ρυπες οταν ενας απο τους διαδηλωτες επεχειρησε να ανεβει στον ιστο της τουρκικης σημαιας. Συμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφοριες, Τουρκος στρατιωτης πυροβολησε απο αποσταση μερικων μετρων το νεαρο Ελληνοκυπριο που επεχειρησε να ανεβει στον ιστο για να κατεβασει την τουρκικη σημαια. Ο νεος συμφωνα με τις ιδιες πληροφοριες, χτυπηθηκε στην καρδια.

Στη συνεχεια τα κατοχικα στρατευματα, αρχισαν να βαλλουν με ρυπες εναντιον του πληθους, τραυματιζοντας ακομα ενα νεαρο Ελληνοκυπριο και τον ειρηνευτη στο ποδι. Οι διαδηλωτες οπισθοχωρησαν και επεσαν στο εδαφος, ενω οι σφαιρες περασαν πανω απο τα κεφαλια τους. Αργοτερα, με την επεμβαση ειρηνευτων οι διαδηλωτες αποχωρησαν απο την περιοχη και πηγαν πισω απο το φυλακιο της Εθνικης Φρουρας.

Ο στρατος κατοχης εχει αναπτυξει κατα μηκος της γραμμης αντιπαραταξης πολυαριθμους στρατιωτες. Ιδιαιτερα στην περιοχη της ελευθερης Αμμοχωστου οι Τουρκοι βρισκονται ακροβολισμενοι κατα μηκος της γραμμης. Στην περιοχη εχουν παρατηρηθει επισης κινησεις τουρκικων αρματων μαχης. Συνεχεις περιπολιες διενεργουν και οι βρετανικες δυναμεις των βασεων. Οι αρχες των βασεων εχουν αποκοψει το δρομο που οδηγει απο τη Δεκελεια στην Αμμοχωστο. Η Εθνικη Φρουρα βρισκεται σε συνεχη επιφυλακη.

ΤΙΤΛΟΙ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Με οδυνη και οργη κηδευτηκε το μεσημερι στο Παραλιμνι, ο Τασος Ισαακ ο οποιος δολοφονηθηκε απο Τουρκους την περασμενη Κυριακη.
  • Η κηδεια προσελαβε χαρακτηρα αντικατοχικης διαδηλωσης ενω ειχαν ληφθει δρακοντεια μετρα ασφαλειας.
  • Ο Θεοδωρος Παγκαλος δηλωσε οτι η δολοφονια αυτη, οξυνει την κατασταση και να επιδεινωνει τις σχεσεις μας με την Τουρκια.
  • Συνεχιζονται σε ολο τον κοσμο οι αντιδρασεις του ελληνισμου για τη στυγερη δολοφονια.
  • Αποκολληθηκε το μεσημερι απο ρυμουλκα του πολεμικου μας ναυτικου η τουρκικη φρεγατα "Γιαβουζ" απο τα αβαθη της Κω.
  • Σε κακο χειρισμο απεδωσε το συμβαν ο Γερασιμος Αρσενης, ενω ο Θεοδωρος Παγκαλος τονισε οτι η Αγκυρα δεν αμφισβητησε τα κυριαρχικα μας δικαιωματα.
  • Ερημη πολη θυμιζει η Αθηνα καθως την εγκαταλειπουν και οι τελευταιοι εκδρομεις τον δεκαπενταυγουστο.
  • Χωρις προβληματα η κινηση στα λιμανια. Εκτακτα μετρα λαμβανονται στις δυο εθνικες οδους.
  • Με επικεντρο την Παναγια της Τηνου και την Παναγια Σουμελα, γιορταζεται αυριο η Κοιμηση της Θεοτοκου και η Ημερα των Ενοπλων Δυναμεων.
  • Οι τσετσενοι αυτονομιστες τηρουν απο το μεσημερι την καταπαυση του πυρος παρα τις διαψευσεις της Ρωσιας.
  • Δεκα αμαχοι σκοτωθηκαν κατα τη διαρκεια αεροπορικης επιδρομης φαλαγγας προσφυγων που εβγαινε απο το Γκροζνι.
  • Η νοτιοκορεατικη αστυνομια εισεβαλε σημερα σε Πανεπιστημιο της Σεουλ και διελυσε βιαια φοιτητικη εκδηλωση.
  • Επαφες εχει στη Γενευη ο Ουορεν Κριστοφερ με τους ηγετες της Βοσνιας, της Κροατιας και της Σερβιας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με οδυνη και οργη για τον αδικο χαμο του, κηδευτηκε το μεσημερι στη γενετειρα του, Παραλιμνι, κοντα στην "πρασινη γραμμη", ο Τασος Ισαακ, ο οποιος δολοφονηθηκε απο Τουρκους την περασμενη Κυριακη στην ουδετερη ζωνη της Κυπρου. Τη σορο του ατυχου νεου συνοδευσαν απο το νοσοκομειο Λαρνακας στην εκκλησια δεκαδες μοτοσυκλετιστες που ηταν ντυμενοι στα μαυρα και εφεραν ελληνικες, κυπριακες και μαυρες σημαιες. Η κηδεια προσελαβε χαρακτηρα αντικατοχικης διαδηλωσης ενω ειχαν ληφθει δρακοντεια μετρα ασφαλειας απο την αστυνομια. Χιλιαδες κοσμου συνοδευσαν τον ατυχο νεο στην τελευταια του κατοικια. Στη νεκρωσιμη ακολουθια που εψαλη απο τον Αρχιεπισκοπο Κυπρου Χρυσοστομο, παρεστησαν συσσωμη η πολιτικη ηγεσια της Κυπρου, με επικεφαλης τον Προεδρο Γλαυκο Κληριδη. Την κυβερνηση εκπροσωπησε ο υφυπουργος Οικονομικων Γιωργος Δρυς, ενω παρεστησαν και εκπροσωποι των κομματων. Οι καμπανες ολων των Εκκλησιων της ελευθερης Κυπρου χτυπουσαν πενθιμα. Συμφωνα με πληροφοριες, οι μοτοσυκλετιστες θα προσπαθησουν να καταθεσουν στεφανι στο σημειο οπου δολοφονηθηκε ο ατυχος νεος απο τη θηριωδια του Αττιλα.

Ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, κατα τη διαρκεια εκτακτης συνεντευξης τυπου το μεσημερι αναφερθηκε στα τραγικα γεγονοτα της Κυριακης και τονισε οτι η δολοφονια του Τασου Ισαακ αποτελει ενα επιπλεον στοιχειο που δεν μπορει, παρα να οξυνει την κατασταση και να επιδεινωνει τις σχεσεις μας με την Τουρκια. Η Ελληνικη κυβερνηση, προσθεσε, θα συνεχισει την προσπαθεια της μεχρι να επιτυχει την ικανοποιητικη καταδικη του Ντενκτας και της Τουρκιας. Ειπε οτι απο την πρωτη στιγμη, η κυβερνηση κατηγγειλε την δολοφονια στον ΟΗΕ, την Ευρωπαικη Ενωση και τις ΗΠΑ, ενω ανακοινωσε οτι η κυβερνηση αποφασισε να ειναι το ελληνικο κρατος ο αναδοχος του παιδιου που θα φερει στον κοσμο η συζυγος του Ισαακ. Ο κ. Παγκαλος κατηγορησε τις δυναμεις του ΟΗΕ στην Κυπρο για τη σταση τους ενω χαρακτηρισε ως ενοχλητικες τις δηλωσεις του κ. Φευσσελ. Εκανε λογο για οργανωμενο σχεδιο του καθεστωτος Ντενκτας, αφου στη δολοφονια του ατυχου πηραν μερος στρατιωτες και αστυνομικοι με πολιτικα καθως και παραστρατιωτικοι απο την Τουρκια.

Συνεχιζονται σε ολο τον κοσμο οι αντιδρασεις του ελληνισμου για τη στυγερη δολοφονια. Στο Λονδινο περιπου δυο χιλιαδες ελληνες και ελληνοκυπριοι, πραγματοποιησαν χθες το βραδυ μεγαλη διαδηλωση εξω απο το κτιριο της τουρκικης πρεσβειας. Στη Μελβουρνη, εκατονταδες ομογενεις, πραγματοποιησαν σημερα πορεια εξω απο το τουρκικο προξενειο, ενω αυριο θα πραγματοποιηθει συγκεντρωση διαμαρτυριας και εξω απο το τουρκικο προξενειο στο Σιδνευ. Εξαλλου, το συμβουλιο αποδημου ελληνισμου εκφραζει την αγανακτηση του για τα τραγικα γεγονοτα και σημειωνει οτι θα ερθει σε επαφη με τις ομογενειακες οργανωσεις προκειμενου να συντονισει την κινητοποιηση των ομογενων για την καταδικη της Τουρκιας και του Ντενκτας.

Αποκολληθηκε το μεσημερι απο ρυμουλκα του Πολεμικου μας Ναυτικου, η τουρκικη φρεγατα "Γιαβουζ" η οποια προσαραξε τη νυχτα στην περιοχη Αμμογλωσσα, στα αβαθη της Κω, στα ελληνικα χωρικα υδατα. Ηδη, η φρεγατα ρυμουλκηθηκε στην οριογραμμη και παραληφθηκε απο τουρκικα ρυμουλκα. Την επιχειρηση συντονιζε ανωτατος Ελληνας αξιωματικος, ενω ελαβε μερος και δυναμη βατραχανθρωπων. Ο Τουρκος πλοιαρχος, ισχυριστηκε οτι η ναυαρχιδα του τουρκικου στολου, πραγματοποιουσε αβλαβη διελευση.

Ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος, δηλωσε οτι η τουρκικη κυβερνηση, δεν αμφισβητησε ουτε για μια στιγμη την ελληνικη κυριαρχια αλλα αντιθετα ακολουθησε την επιβαλλομενη οδο της συνεργασιας. Αφησε σαφως να εννοηθει οτι το συμβαν αυτο στερειται πολιτικης σημασιας επισημαινοντας οτι τετοιου ειδους διελευσης ειναι συχνες απο τα πλοια των δυο χωρων. Το υπουργειο Εθνικης Αμυνας απο την αρχη του γεγονοτος βρισκοταν σε ετοιμοτητα ενω την επιχειρηση συντονιζε ο υπουργος Εθνικης Αμυνας Γερασιμος Αρσενης, ο οποιος επεστρεψε εσπευσμενα στην Αθηνα απο διακοπες. Ο κ. Αρσενης απεδωσε το συμβαν σε κακο χειρισμο ναυσιπλοιας. "Φαινεται προσθεσε, οτι ηταν λαθος, δεν βλεπουμε εσκεμμενη προθεση ς`αυτο το γεγονος" .

Ερημη πολη θυμιζει η Αθηνα, καθως την εγκαταλειπουν και οι τελευταιοι εκδρομεις τον 15Αυγουστο. Στα λιμανια παρατηρειται αυξημενη κινηση αλλα δεν παρουσιαζονται προβληματα. Απο το μεσημερι η Τροχαια θα λαβει και στις δυο εθνικες οδους εκτακτα μετρα για την διευκολυνση των αυτοκινητων. Παραλληλα με εκτακτα δρομολογια εξυπηρετει την αυξημενη κινηση η Ολυμπιακη Αεροπορια. Τη νυχτα σημειωθηκε βλαβη στο πλοιο "Παναγια Τηνου" το οποιο επεστρεψε στον Πειραια με αποτελεσμα να ταλαιπωρηθουν οι επιβατες του οι οποιοι προωθηθηκαν στον προορισμο τους με αλλα δρομολογια.

Γιορταζεται αυριο η Ημερα των Ενοπλων Δυναμεων και της Κοιμησης της Θεοτοκου. Επικεντρο των εκδηλωσεων θα ειναι η Παναγια της Τηνου και η Παναγια Σουμελα. Στην Αθηνα θα ψαλει δοξολογια στο Μητροπολιτικο Ναο ενω το απογευμα θα δοθει δεξιωση στις εγκαταστασεις του Αγιου Ανδρεα παρουσια της πολιτικης και στρατιωτικης ηγεσιας. Η πολιτειακη και πολιτικη ηγεσια της χωρας στα μηνυματα τους επισημαινουν οτι οι Ενοπλες Δυναμεις εγγυωνται την ασφαλεια και την ακεραιοτητα της χωρας. Αναφερονται στις τουρκικες προκλησεις και προσθετουν οτι η τουρκικη αδιαλλαξια θετει σε κινδυνο την ειρηνη στην περιοχη.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τσετσενοι αυτονομιστες θα τηρησουν απο σημερα το μεσημερι την καταπαυση του πυρος που συμφωνηθηκε χθες με τις ρωσικες δυναμεις, παρα τις σημερινες διαψευσεις της ρωσικης στρατιωτικης διοικησης. Αυτο δηλωσε ο εκπροσωπος των αυτονομιστων, ενω απο την πλευρα του εκπροσωπος του ρωσικου στρατου, ο οποιος νωριτερα ειχε διαψευσει τα περι συμφωνιας για καταπαυση του πυρος, τονισε στο πρακτορειο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ οτι οι συνομιλιες για την επιτευξη εκεχειριας θα συνεχιστουν και οτι οι δυο πλευρες συμφωνησαν να βοηθησουν τους αμαχους. Ομως, τουλαχιστον 10 αμαχοι σκοτωθηκαν το πρωι κατα τη διαρκεια αεροπορικης επιδρομης εναντιον φαλαγγας προσφυγων που εβγαινε απο το Γκροζνι. Οπως δηλωσε εκπροσωπος των Τσετσενων αυτονομιστων ελικοπτερα επιτεθηκαν και εναντιον χωριου κοντα στο Γκροζνι. Η επιδρομη οπως επισημαινουν εγινε πεντε λεπτα μετα την εφαρμογη καταπαυσης του πυρος.

Χιλιαδες ανδρες των ειδικων δυναμεων καταστολης της νοτιοκορεατικης αστυνομιας εισεβαλαν σημερα στον χωρο Πανεπιστημιου της Σεουλ και διελυσαν βιαια φοιτητικη εκδηλωση υπερ της ενοποιησης της κορεατικης χερσονησου. Οπως δηλωσαν αυτοπτες μαρτυρες ελικοπτερα και τεθωρακισμενα οχηματα εξαπελυσαν κατα των φοιτητων δακρυγονα, ενω οι αστυνομικοι εισεβαλαν στον χωρο του πανεπιστημιου για να διαλυσουν την συγκεντρωση στην οποια μετειχαν περιπου 2. 000 ατομα. Μετα την εισβολη ακολουθησαν πολυωρες συγκρουσεις της αστυνομιας με ομαδες φοιτητων που βρισκονταν εξω απο το Πανεπιστημιο.

Ο υπουργος Εξωτερικων των ΗΠΑ Ουωρεν Κριστοφερ αρχισε σημερα στη Γενευη σειρα συναντησεων με τους ηγετες της Βοσνιας, της Κροατιας και της Σερβιας, με τους οποιους θα εξετασει τους τροπους ομαλης διεξαγωγης των εκλογων στη Βοσνια τον ερχομενο μηνα. Ο κ. Κριστοφερ συναντηθηκε ηδη με τον βοσνιο προεδρο Αλια Ιζετμπεγκοβιτς και τον κροατη προεδρο Φρανιο Τουτζμαν. Αργα το μεσημερι θα συναντηθει με τον σερβο προεδρο Σλομπονταν Μιλοσεβιτς. Το απογευμα θα ακολουθησει νεος κυκλος συναντησεων.

Βομβα εξερραγη χθες βραδυ στο Παρισι, εξω απο τα γραφεια εκδοτικου Οικου που προσκειται στην ακρα Δεξια, με αποτελεσμα να τραυματιστει ελαφρα ο νυχτοφυλακας. Μεχρι στιγμης καμμια οργανωση δεν εχει αναλαβει την ευθυνη.

Σεισμικη δονηση μεγεθους 5,6 βαθμων της κλιμακας Ριχτερ σημειωθηκε σημερα στην κεντρικη Τουρκια, με αποτελεσμα να τραυματιστουν πεντε ανθρωποι και να προκληθουν σημαντικες ζημιες σε αρκετα σπιτια. Το επικεντρο του σεισμου εντοπιστηκε κοντα στην πολη Τσορουμ, αλλα εγινε αισθητος στην Αγκυρα και στις κοντινες επαρχιες.

Η "πυρηνικη τρομοκρατια" και η αμφιβολη ασφαλεια του πυρηνικου οπλοστασιου της Ρωσιας αποτελουν μια μεγαλη απειλη για την διεθνη ασφαλεια, συμφωνα με εκθεση για την καταργηση των πυρηνικων οπλων, που δοθηκε σημερα στην δημοσιοτητα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απο το υπουργειο Αναπτυξης ανακοινωθηκε το μεσημερι οτι απο αυριο μεχρι τις 22 του μηνος, οι λιανικες τιμες πωλησης των βενζινων αυξανονται κατα 0,40 δραχμες το λιτρο λογω αυξησης των διεθνων τιμων, ενω και η λιανικη τιμη πωλησης του ντηζελ αυξανεται κατα 0,70 δραχμες.

Ασυλληπτος παραμενει ο δραστης του στυγερου εγκληματος με θυμα τον 32χρονο υπαλληλο διαφημιστικου γραφειου Παυλο Παναγο που βρεθηκε χθες τα ξημερωματα κατακρεουργημενος στο σπιτι του στη Θεσσαλονικη. Συμφωνα παντα με την αστυνομια που προσανατολιζεται στο ενδεχομενο του σεξουαλικου εγκληματος ο δραστης ηταν γνωστος του θυματος και μπηκε στο διαμερισμα κανονικα καθως δεν υπαρχουν ιχνη διαρρηξης.

Στον ανακριτη Καβαλας αναμενεται να καταθεσει σημερα η Ελενη Σεχιδη, θεια του δραστη, η οποια οδηγησε στην αποκαλυψη του τραγικου συμβαντος. Οι ψυχιατροι του κρατικου νοσοκομειου Καβαλας, εξετασαν το Θεοφιλο Σεχιδη, τον χαρακτηρισαν ως ατομο ψυχικα αρρωστο και χρηζει αμεσης ιατρικης παρακολουθησης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρις τους ``ξενιτεμενους`` Βασιλη Τσαρτα, Γιωργο Δωνη και Νικο Μαχλα, η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου αντιμετωπιζει αποψε στις 9. 00 το βραδυ την αντιστοιχη της Αλβανιας σε φιλικο αγωνα προετοιμασιας ενοψει των υποχρεωσεων της για τα προκριματικα του Παγκοσμιου Κυπελλου 1998 και συγκεκριμενα τον αγωνα με την Βοσνια, ο οποιος θα διεξαχθει την 1-η Σεπτεμβριου στην Καλαματα. Η συναντηση θα διεξαχθει στο Ολυμπιακο Σταδιο της Αθηνας και θα μεταδοθει απ' ευθειας τηλεοπτικα απο το συνδρομητικο καναλη ``Σουπερ Σπορ``.

Χθες, η εθνικη μας ομαδα ποδοσφαιρου των Ελπιδων, σε φιλικο αγωνα που εγινε στην Φινλανδια, εχασε με 1-0 απο την αντιστοιχη της σκανδιναβικης χωρας. Το μοναδικο τερμα της συναντησης πετυχε ο Γιοχανσον, ενω το αντιπροσωπευτικο μας συγκροτημα εχασε πεναλτι.

Εξαλλου, ο Ολυμπιακος σε φιλικο αγωνα που εγινε στο σταδιο Καραισκακη νικησε 2-1 τον Ηρακλη. Τα τερματα των Πειραιωτων σημειωσαν οι Γιαννακοπουλος και Τζορτζεβιτς, ενω για τον Ηρακλη σκοραρε ο Γιοβανοβιτς. Ηταν η τριτη νικη του Ολυμπιακου σε φιλικο αγωνα μετα την επιστροφη των Πειραιωτων απο την Γερμανια, οπου πραγματοποιησαν το βασικο σκελος της προετοιμασιας τους. Σε αλλα χθεσινοβραδυνα φιλικα παιχνιδια, η Καλαματα νικησε 2-1 στην Πατρα την Παναχαικη και ο Αθηναικος επεβληθη με 3-1 στον Βυρωνα του Εθνικου Ασιας, ο οποιος αγωνιζεται στην δευτερη κατηγορια του Κυπριακου πρωταθληματος.

Η ομαδα μπασκετ του Αρη, σε φιλικο αγωνα που εγινε κεκλεισμενων των θυρων στο Αλεξανδρειο Μελαθρο της Θεσσαλονικης, νικησε 89-83 την Χεμορφαμ Βελιγραδιου. Με τον Αρη αγωνιστηκε για πρωτη φορα και ο νεοαποκτηθεις Αμερικανος Τσαρλς Σακλεφορντ που σημειωσε 13 ποντους.

Παρελθον αποτελει οριστικα ο Στογιαν Βρανκοβιτς για την ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου. Ο προεδρος των ``πρασινων`` Παυλος Γιαννακοπουλος ειχε χθες τηλεφωνικη επικοινωνια με τον Κροατη γιγαντα, ο οποιος και του ανακοινωσε οτι η συνεργασια τους δεν θα συνεχιστει και τη φετινη χρονια. Οι ``πρασινοι`` θα στρεψουν τωρα το ενδιαφερον τους στην αποκτηση του 32χρονου Αμερικανου σεντερ των Γκολντεν Στειτ Γουοριορς, Κεβιν Γουιλις. Τελος, η αποκτηση του Ζαρκο Πασπαλι απο τον Ολυμπιακο την οποια οπως ειναι γνωστο επιβεβαιωσε ο προπονητης της ομαδας, Ντουσαν Ιβκοβιτς, ειναι πλεον ενα βημα πριν την πραγματοποιηση της.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αιθριος ειναι σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα. Μονο το απογευμα στα βορεια ηπειρωτικα θα συννεφιασει τοπικα. Οι ανεμοι πνεουν βορειοι στα δυτικα ασθενεις, στα ανατολικα μετριοι και τοπικα στο Αιγαιο ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια φθανει τους 32, στα υπολοιπα ηπειρωτικα τους 34 και στα νησια τους 30 βαθμους Κελσιου. Ο ιδιος καιρος θα επικρατησει και αυριο, ενω υπαρχει πιθανοτητα να εκδηλωθουν τοπικες καταιγιδες το απογευμα στα ορεινα της Ηπειρου και της Μακεδονιας. Η θερμοκρασια αυριο θα σημειωσει μικρη ανοδο. Στην Αττικη σημερα ο καιρος ειναι αιθριος οι ανεμοι πνεουν ασθενεις μεχρι μετριοι και η θερμοκρασια στην Αθηνα φθανει τους 34 βαθμους. Και στη Θεσσαλονικη ο καιρος ειναι αιθριος ενω το απογευμα θα υπαρχουν λιγες νεφωσεις. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις ενω η θερμοκρασια στην πολη φθανει τους 31 βαθμους Κελσιου.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Wednesday, 14 August 1996 - 22:03:30