Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Aug. 26)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Εντεινεται ο προεκλογικος πυρετος, καθως τα κομματα ολοκληρωνουν τους σχεδιασμους τους.
  • Ο Κωστας Σημιτης ανακοινωνει την εκλογικη στρατηγικη του ΠΑΣΟΚ, ενω δινει το στιγμα της προεκλογικης εκστρατειας του.
  • Η πορεια της οικονομιας εξεταστηκε σε συσκεψη του Πρωθυπουργου με το οικονομικο επιτελειο της κυβερνησης.
  • Ο Αλεκος Παπαδοπουλος, σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, τονιζει οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρεπει να υποσχεθει καλυτερες μερες.
  • Οξυτατη επιθεση το μεσημερι του Θεοδωρου Παγκαλου, κατα του Μιλτιαδη Εβερτ.
  • Συνεδριαζουν αυριο απο κοινου στη Νεα Δημοκρατια η Κεντρικη Επιτροπη και η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κομματος.
  • Οι Ηνωμενες Πολιτειες επεβαλαν τις εκλογες, δηλωσε το μεσημερι, στο Ζαππειο η Αλεκα Παπαρηγα.
  • Ο Λεωνιδας Κυρκος, ο οποιος συναντηθηκε το πρωι με το Νικο Κωνσταντοπουλος, θα ειναι στο ψηφοδελτιο επικρατειας του Συνασπισμου.
  • Η Κυπριακη κυβερνηση γνωριζει τα ονοματα των δολοφονων των δυο νεων ελληνοκυπριων στα επεισοδια στη Δερυνεια.
  • Εως το τελος της εβδομαδας θα ανακοινωθουν οι βασεις για τα Ανωτατα Τεχνολογικα Εκπαιδευτικα ιδρυματα.
  • Ηρεμια επικρατει στις φυλακες Κορυδαλλου, ενω δεν εχει αναφερθει καμια αποδραση.
  • Ισχυει απο το πρωι ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας.
  • Νεα στοιχεια στο φως της δημοσιοτητας για την υποθεση των παιδεραστων στο Βελγιο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, ανακοινωσε το μεσημερι, την εκλογικη στρατηγικη του ΠΑΣΟΚ και εδωσε το στιγμα της προεκλογικης εκστρατειας του. Ανακοινωσε οτι το ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιησει μονο μια μεγαλη συγκεντρωση στις 20 Σεπτεμβριου στην Αθηνα, και προσθεσε οτι θα συμμετασχει σε τηλεοπτικη αντιπαραθεση με τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας Μιλτιαδη Εβερτ. Παραλληλα, ανακοινωσε τα ονοματα των τεσσαρων υπηρεσιακων υπουργων. Την τηλεοπτικη συναντηση του με τον κ. Εβερτ, ειπε οτι δεν τη βλεπει σαν μια μονομαχια, αλλα σαν μια δυνατοτητα διαλογου και αντιπαραθεσης για τις μεγαλες προκλησεις που συναντα η χωρα μας. Επεσημανε οτι δεν βλεπει τον Προεδρο της Νεας Δημοκρατιας ως μονομαχο, ουτε στην πολιτικη ζωη, ουτε στον εκλογικο αγωνα, οπου καποιος πρεπει να ριξει τον αλλον στο καναβατσο. Ο λαος τονισε, εχει αναγκη απο δημιουργικη σκεψη, λυσεις και προτασεις και οχι απο παλαιστες και μονομαχιες.

Στη συνεχεια ο κ. Σημιτης αναφερθηκε στους σταθμους της προεκλογικης πορειας και τονισε οτι αφετηρια θα ειναι η συνεδριαση του εθνικου συμβουλιου στις 3 Σεπτεμβριου ημερα μνημης, οπως ειπε, καθως τελειωνει ενας ιστορικος κυκλος 22 χρονων και ανοιγει μια νεα εποχη. Επισης στη Θεσσαλονικη στις 6 με 8 Σεπτεμβριου, θα δοθει η προταση για την αυτοτροφοδοτουμενη αναπτυξη την παραγωγικη ανασυγκροτηση, την κοινωνικη δικαιοσυνη και το θεσμικο εκσυγχρονισμο της χωρας. Στο διαστημα αυτο, απο καθε νομο της χωρας, θα περασουν, οπως ειπε, τα εξπρες της νικης, με κλιμακια στελεχων του ΠΑΣΟΚ σε μια νεου τυπου εκλογικη μαχη. Τονισε ο προεκλογικος αγωνας θα γινει χωρις πλαστικες σημαιες και πολυδαπανες, τεχνητες συγκεντρωσεις και δαπανηρη καμπανια που προσβαλει καθε πολιτη. Δεν θα υπαρξει αφισορυπανση ουτε προσωπικες αφισες των υποψηφιων σε χωρους εκτος των εκλογικων κεντρων. Δεν θα μεινουμε, ειπε, μονο στο ραδιοτηλεοπτικο διαλογο, αλλα θελουμε να υπαρχει ζωντανη επικοινωνια με το λαο για να αφουγκραστουμε το σφυγμο του. Τονισε οτι ειναι αντιθετος, οπως ειπε, με τις κοκορομαχιες, στην εκτοξευση υβρεων, στη μεθοδο των προσωπικων επιθεσεων, στη λεγομενη μαυρη διαφημιση, στα χτυπηματα κατω απο τη ζωνη. Ταχθηκε υπερ της διαφανειας, στον ελεγχο των εκλογικων δαπανων, στην ολοκληρωμενη εφαρμογη του νομου και στο σεβασμο των αποφασεων της διακομματικης επιτροπης.

Τελος, ο κ. Σημιτης, ανακοινωσε τα ονοματα των τεσσαρων υπηρεσιακων υπουργων. Ειδικοτερα, υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης τοποθετειται ο Βασιλης Κουρης, καθηγητης Πανεπιστημιου Θεσσαλονικης. Δικαιοσυνης, ο Αργυρης Φατουρος, καθηγητης Πανεπιστημιου Αθηνων. Δημοσιας Ταξης, Κωστας Μπεης, καθηγητης Πανεπιστημιου Αθηνων και Τυπου, ο Δημητρης Κωνστας, πρωην πρυτανης της Παντειου.

Ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, αμεσως μετα τη συσκεψη υπο τον Πρωθυπουργο στο Μεγαρο Μαξιμου, δηλωσε οτι αντικειμενο της συναντησης ηταν το περιεχομενο της ομιλιας του κ. Σημιτη στην εκθεση της Θεσσαλονικης για την πορεια της οικονομιας. Προχωραμε πολυ καλα, ειπε χαρακτηριστικα ο κ. Παπαντωνιου και τονισε οτι η ομιλια του κ. Σημιτη θα εχει το στιγμα που εχει συνηθως η ομιλια των πρωθυπουργων στην Εκθεση της Θεσσαλονικης. Θα ειναι μια ομιλια απολογισμου του εργου στην οικονομια καθως και προοπτικης για το μελλον. Προκειμενου, οπως ειπε, να διαμορφωσει ο ελληνικος λαος μια σαφη αντιληψη για το πολυ σημαντικο και γονιμο εργο που εχει επιτευχθει στο χωρο της οικονομιας και τη θετικη προοπτικη που διανοιγεται.

Ο υπουργος Οικονομικων, Αλεκος Παπαδοπουλος, σε συνεντευξη του σημερα στο ΕΘΝΟΣ, τονιζει οτι θα συνεχιστει και τα επομενα χρονια η ιδια οικονομικη πολιτικη και υπογραμμιζει οτι το ΠΑΣΟΚ, δεν θα πρεπει την προεκλογικη περιοδο, να υποσχεθει καλυτερες μερες. Επισημαινει πως το μεγαλο στοιχημα ειναι η παταξη της φοροδιαφυγης ενω τονιζει οτι θα απαιτηθουν ρηξεις για καποια μετρα.

Οξυτατη επιθεση κατα του Προεδρου της Ν.Δ. Μιλτιαδη Εβερτ εξαπελυσε το μεσημερι ο υπουργος Εξωτερικων, Θεοδωρος Παγκαλος κατηγορωντας τον για παλαιοκομματισμο στην πιο ξεπερασμενη και ωμη μορφη του. Ο κ. Παγκαλος ειπε οτι οταν ο κ. Εβερτ κατηγορει τον Πρωθυπουργο για αναξιοπιστια θα πρεπει να γνωριζει οτι ο πρωτος αναξιοπιστος ειναι ο ιδρυτης και εθναρχης τους, ο Κωνσταντινος Καραμανλης, ο οποιος δεν εξηντλησε ποτε καμια τετραετια. Ο υπουργος Εξωτερικων ειπε οτι οι λογοι που του εξεθεσε ο Πρωθυπουργος για την προωρη προσφυγη στις καλπες, τον καλυπτουν πληρως, επειδη οπως τονισε πειστηκε οτι το συνολο των παραμετρων καθιστουν απαραιτητη την προσφυγη στις καλπες τωρα. Τελος, ο κ. Παγκαλος επιτεθηκε με δριμυτητα στον κ. Εβερτ, για την δηλωση του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης οτι "ειναι υπερ του διαλογου με την Τουρκια, υπο τον ορο να γινει καταγραφη των προβληματων". Τονισε χαρακτηριστικα, οτι αυτο που ειπε ο κ. Εβερτ, αποτελει παγιο αιτημα της τουρκικης εξωτερικης πολιτικης εδω και δεκαετιες, το οποιο καμια ελληνικη κυβερνηση, συμπεριλαμβανομενης και της χουντας, δεν δεχθηκε να ικανοποιησει.

Στη Νεα Δημοκρατια, θα συνελθουν αυριο απο κοινου η Κεντρικη Επιτροπη και η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του κομματος, ενω σημερα συνεδριαζουν οι νομαρχιακες επιτροπες. Ο εκπροσωπος Τυπου της Νεας Δημοκρατιας, Προκοπης Παυλοπουλος, δηλωσε οτι οταν ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια, η Εκτελεστικη Επιτροπη θα συνελθει για να επικυρωσει τα αποτελεσματα και στη συνεχεια θα ανακοινωθουν οι λιστες των υποψηφιων. Συμφωνα με πληροφοριες, η Ντορα Μπακογιαννη, θα ειναι υποψηφια στην Α`Περιφερεια Αθηνας.

Στην Πολιτικη Ανοιξη, συνεδριαζει η πολιτικη επιτροπη του κομματος, ενω ο Προεδρος Αντωνης Σαμαρας ξεκιναει περιοδειες σε ολη τη χωρα αρχιζοντας απο τα Δωδεκανησα.

Η Γενικη Γραμματεας του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, ανακοινωσε το μεσημερι τις θεσεις και την προεκλογικη τακτικη του κομματος της, κατα τη διαρκεια συνεντευξης τυπου που εδωσε στο Ζαππειο Μεγαρο. Τονισε τις εκλογες τις επεβαλαν οι Ηνωμενες Πολιτειες, για να κλεισουν αρνητικα, οπως ειπε, θεματα - πακετο που εχουν σχεση με το Αιγαιο, το Κυπριακο και τα Βαλκανια. Ανακοινωσε οτι επικεφαλης του ψηφοδελτιου Επικρατειας του κομματος θα τεθει ο Χαριλαος Φλωρακης, ενω ο Μητσος Κωστοπουλος θα ειναι υποψηφιος στη Β`Αθηνωω. Οπως ειπε, βασικο συνθημα θα ειναι αντεπιθεση του ΚΚΕ, για την επιλυση των προβληματων του λαου και την αναδειξη και καταδικη του δικομματισμου.

Το πρωι στο Συνασπισμο ο Προεδρος Νικος Κωνσταντοπουλος, συναντηθηκε με τον Λεωνιδα Κυρκο, ο οποιος δηλωσε οτι θα συστρατευθει στο προσκλητηριο, οπως ειπε, ολων των αριστερων στο ψηφοδελτιο Επικρατειας του κομματος. Εντος της ημερας ο κ. Κωνσταντοπουλος αναμενεται να συναντηθει με τη Μαρια Δαμανακη και τον Μανωλη Δρεττακη. Τελος, ο προεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημητρης Τσοβολας, καθορισε τους ορους για τον προεκλογικο αγωνα ενω εθεσε αυστηρους κανονες συμπεριφορας για τους υποψηφιους βουλευτες του.

Το πρωι, ο βουλευτης Καβαλας του ΠΑΣΟΚ, Δημοσθενης Δημοσθενοπουλος, δηλωσε οτι για προσωπικους λογους δεν θα ειναι υποψηφιος στις εκλογες, προσθεσε δε, οτι στηριζει με ολες του τις δυναμεις την κυβερνηση, τον Πρωθυπουργο και το ψηφοδελτιο του Κινηματος στο νομο.

Συνεδριαζει στις 2 το Ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο μαζι με την διακομματικη επιτροπη προκειμενου να αποφασισουν για την κατανομη του τηλεοπτικου χρονου των κομματων. Το πρωι ο υπουργος Εσωτερικων, Δημοσιας Διοικησης και Αποκεντρωσης, Ακης Τσοχατζοπουλος, συναντηθηκε με τους νομαρχες της χωρας με αντικειμενο τη συγκροτηση διακομματικων επιτροπων ανα νομο.

Η κυπριακη κυβερνηση γνωριζει τα ονοματα των δολοφονων του Τασου Ισαακ και Σολωμον Σολωμου. Αυτο αποκαλυψε ο Προεδρος του Παγκυπριου Δικηγορικου Συλλογου, Ξενιος Ξενοπουλος, ο οποιος προσθεσε οτι τα στοιχεια, που υπαρχουν αναφορικα με τα επεισοδια στη Δερυνεια και τις εν ψυχρω δολοφονιες, επιτρεπουν διακρατικη αλλα και ατομικες προσφυγες πολιτων της Κυπριακης Δημοκρατιας εναντιον της Τουρκιας.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεα στοιχεια ερχονται στο φως της δημοσιοτητας για την υποθεση των παιδεραστων που εχει συγκλονισει την κοινωνια του Βελγιου και την παγκοσμια κοινη γνωμη. Χθες συνεληφθη ο επιθεωρητης της αστυνομιας Ζορζ Ζικο, με την κατηγορια οτι παρειχε καλυψη στο κυκλωμα της παιδεραστιας. Επισης συνεληφθησαν αλλα δυο ατομα που κατηγορουνται ως συνεργοι του. Στο μεταξυ εντεινονται οι ερευνες των βελγικων αρχων, για τον εντοπισμο των δυο κοριτσιων που ειχαν απαχθει απο τον Ντιτρου πριν ενα χρονο και αγνοειται η τυχη τους.

Στο μεταξυ, συμφωνα με δημοσιευμα εφημεριδας, μια 16χρονη βελγιδα που ειχε βρεθει νεκρη απο υπερβολικη δοση υπνωτικων χαπιων λιγες εβδομαδες μετα την εξαφανιση της το 1992, ενδεχεται να ηταν θυμα του εγκεφαλου της σπειρας των παιδεραστων, Μαρκ Ντιτρου

Στην εσχατη των ποινων καταδικαστηκε απο δικαστηριο της Σεουλ, ο πρωην δικτατορας της Νοτιας Κορεας, Τσουν Ντου Χουαν με την κατηγορια της διενεργειας του πραξικοπηματος του 1979 και της σφαγης εκατονταδων διαδηλωτων φοιτητων απο τον στρατο. Ο διαδοχος του Τσουν στην προεδρια της Νοτιας Κορεας, Ρο Ταε Βου, καταδικαστηκε επισης σε ποινη καθειρξης 22,5 ετων για συνεργεια. Μετα την ανακοινωση της καταδικαστικης αποφασης, πολλοι συγγενεις των θυματων αποπειραθηκαν να τους λιντσαρουν.

Δυο βομβες εξερραγησαν κατα τη διαρκεια της νυχτας σε δημοσια κτιρια στην Κορσικη προκαλωντας μονο υλικες ζημιες. Η αστυνομια εκτιμα οτι οι βομβιστικες επιθεσεις ειναι εργο των αυτονομιστων ανταρτων του εκτος νομου Εθνικου Απελεθερωτικου Μετωπου της Κορσικης.

Την προεκλογικη του εκστρατεια εγκαινιασε χθες ο προεδρος Μπιλ Κλιντον. Στο πλευρο του αμερικανου προεδρου βρισκονται η 16χρονη κορη του Τσελσι Κλιντον και η γυναικα του Χιλαρι. Ο κ. Κλιντον μετεβη με αμαξοστοιχια σε πολεις της δυτικης Βιρτζινιας του Κεντακι και του Οχαιο. Παραλληλα σημερα πραγματοποιειται στο Σικαγο με την συμμετοχη 4000 μελων, το συνεδριο του Αμερικανικου Δημοκρατικου Κομματος. Οι συνεδροι θα ορισουν τον Μπιλ Κλιντον και τον αντιπροεδρο Αλ Γκορ, ως τους υποψηφιους του κομματος στις προεδρικες εκλογες της 5ης Νοεμβριου.

Περισσοτερους απο 4. 000 παρανομους μεταναστες, απελασε η Ιαπωνια στο πλαισιο της εκστρατειας καταπολεμησης της παρανομης εργασιας σε ολη τη χωρα, που ξεκινησε στα τελη Μαιου με αρχες Ιουνιου.

Στην οργανωση των αυτονομιστων ανταρτων Εθνικο Απελευθερωτικο Μετωπο, αποδιδει η αστυνομια τις δυο βομβιστικες επιθεσεις που συγκλονησαν τη διαρκεια της νυχτας την Κορσικη. Απο τις εκρηξεις προκληθηκαν μονο υλικες ζημιες σε δημοσια κτιρια.

Οι εκπαιδευτικες αρχες στη Βιεννη σχεδιαζουν προγραμμα για τον περιορισμο του βαρους που μεταφερουν καθημερινα οι μαθητες στις τσαντες τους, προσπαθωντας ετσι να προλαβουν και να διορθωσουν προβληματα σκολιωσης των μαθητων. Εκαιδευτικοι επιθεωρητες θα εφαρμοσουν το προγραμμα σε πεντε σχολεια, οταν αρχισουν τα μαθηματα στις αρχες Σεπτεμβριου και θα εξετασουν αρκετους μαθητες που οι τσαντες τους θα ειναι βαριες και αλλους που δεν θα φερουν βαρος οταν πηγαινοερχονται στο σχολειο.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εως το τελος της εβδομαδας θα ανακοινωθουν οι βασεις για την εισαγωγη των υποψηφιων στα Ανωτατα και Τεχνολογικα Εκπαιδευτικα ιδρυματα της χωρας. Συμφωνα με ολες τις ενδειξεις αναμενεται πτωση των βασεων σε ολες τις σχολες.

Δεν αναφερθηκε καμια αποδραση κρατουμενων στις φυλακες Κορυδαλλου κατα την πρωινη καταμετρηση. Στις φυλακες επικρατει ηρεμια, ενω στην περιοχη παραμενουν ισχυρες αστυνομικες δυναμεις. Η εξεγερση των κρατουμενων εληξε τα ξημερωματα, ενω οι κρατουμενοι εχουν επιστρεψει στα κελια τους. Επισης, αφησαν ελευθερο και τον σωφρονιστικο υπαλληλο Νικο Χρα, τον οποιο κρατουσαν ως ομηρο. Πεντε κρατουμενοι, εχουν μεταφερθει στο νοσοκομειο με αναπνευστικα και καρδιολογικα προβληματα , ενω στις φυλακες εχουν προκληθει σημαντικες ζημιες στους κοινοχρηστους χωρους.

Ισχυει απο το πρωι, μετα τις διακοπες, ο δακτυλιος στο κεντρο της Αθηνας. Ετσι σημερα απο τις 7 το πρωι εως τις 8 το βραδυ θα κυκλοφορουν μονο τα αυτοκινητα με ζυγο αριθμο.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχημενο ηταν και το τελευταιο διεθνες τεστ για την ομαδα ποδοσφαιρου του Ολυμπιακου, αφου σε φιλικο αγωνα που εγινε στο Σαο Παολο της Ναπολι, αναδειχθηκε ισοπαλος με 1-1 με την ομονυμη ομαδα. Ο Ολυμπιακος, προηγηθηκε στο σκορ με τον Αλεκο Κακλαμανο. Ομως, στον αγωνα αυτο τραυματιστηκε στο χερι, ο τερματοφυλακας των "ερυθρολευκων" Αλεκος Ραντος, ο οποιος διαπιστωθηκε οτι εχει καταγμα στο πεμπτο δακτυλο και θα μεινει ενα μηνα εκτος αγωνων.

Ο ΠΑΟΚ κατεκτησε το διεθνες τουρνουα μπασκετ που διοργανωθηκε στο Αλεξανδρειο της Θεσσαλονικης, αφου νικησε στον τελικο 73-56 την ιταλικη ΤιμΣιστεμ Μπολονια.

Την πρωτη θεση και το χρυσο μεταλλιο κατεκτησε στο συνθετο θαλασσιου σκι η πρωταθλητρια μας Αγγελικη Ανδριοπουλου, στους αγωνες του ευρωπαικου πρωταθληματος, που διεξαγονται στη Δανια.

Εκτος κινδυνου βρισκεται ο ρωσος "χρυσος" Ολυμπιονικης της κολυμβησης Αλεξαντερ Ποποφ, ο οποιος υποβληθηκε χθες το βραδυ σε επειγουσα χειρουργικη επεμβαση μετα τις μαχαιριες που δεχθηκε σε δρομο της Μοσχας απο ομαδα πλανωδιων πωλητων καρπουζιων, με τους οποιους διαπληκτισθηκε. Ο 24-χρονος Ποποφ ειναι ο μοναδικος κολυμβητης στην ιστορια που κατεκτησε χρυσα μεταλλια στα 50 και 100 μετρα ελευθερο σε δυο συνεχομενους Ολυμπιακους Αγωνες στη Βαρκελωνη και στην Ατλαντα.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος ειναι σημερα ο καιρος σε ολη τη χωρα. Τις απογευματινες ωρες στα κεντρικα και βορεια ηπειρωτικα θα αναπτυχθουν νεφωσεις και ειναι πιθανον να εκδηλωθουν λιγες σποραδικες βροχες η καταιγιδες στα βορεια και κυριως στα βορειοαντολικα ορεινα. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις εως μετριοι. Η θερμοκρασια στα ηπειρωτικα φθανει τους 34 βαθμους και στα νησια τους 30. Για αυριο προβλεπεται σχεδον αιθριος καιρος και μονο στα κεντρικα και βορεια το απογευμα θα αναπτυχθουν νεφωσεις. Η θερμοκρασια δεν θα σημειωσει αξιολογη μεταβολη. Αιθριος ειναι και σημερα ο καιρος σε Αθηνα και Θεσσαλονικη. Το απογευμα αναπτυχθουν νεφωσεις και στις δυο πολεις. Οι ανεμοι πνεουν ασθενεις και η θερμοκρασια φθανει αντιστοιχα τους 34 και 32 βαθμους Κελσιου.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Monday, 26 August 1996 - 16:07:09