Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Oct. 06)

Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Πυρετος διαβουλευσεων παρατηρειται στο οικονομικο επιτελειο της κυβερνησης, ενοψει των προγραμματικων δηλωσεων και της καταρτισης του προυπολογισμου για το 1997. Στοχος ειναι η εξασφαλιση των επιπλεον εσοδων που χρειαζεται ο προυπολογισμος, χωρις να επιβληθουν νεοι φοροι. Για το ρολο αυτο, η κυβερνηση ετοιμαζει πακετο μετρων, για την αυξηση των εσοδων, κυριως απο περικοπες δαπανων και φοροαπαλλαγων, παταξη της φοροδιαφυγης, αυξηση των κριτηριων διαβιωσης και αυξηση των εμμεσων φορων σε ποτα και τσιγαρα. Την Τριτη, ο υπουργος Εθνικης Οικονομιας, Γιαννος Παπαντωνιου, συνεχιζοντας τις επαφες του με τις παραγωγικες ταξεις θα συναντηθει με εκπροσωπους των Εμπορικων Συλλογων της χωρας.

Την αναγκη η νεα συνθηκη της Ευρωπαικης Ενωσης να καλυπτει ζητηματα εδαφικης ακεραιοτητας και να διασφαλιζει τα εξωτερικα συνορα των χωρων, που αποτελουν και εξωτερικα συνορα της κοινοτητας, τονισε ο πρωθυπουργος Κωστας Σημιτης, στην παρεμβαση του, κατα τη διαρκεια της εκτακτης συνοδου κορυφης στο Δουβλινο. Ο πρωθυπουργος εκτιμησε οτι υπηρξε βραδεια αλλα σταθερη ανταποκριση των εταιρων μας στις ελληνικες θεσεις.

Κατα τα αλλα οι 15 της Κοινοτητας συμφωνησαν να προχωρησουν κανονικα οι διαδικασιες για την αναθεωρηση της Συνθηκης του Μααστριχτ, μεσα στο προβλεπομενο χρονοδιαγραμμα, και εμφανιστηκαν προθυμοι οι διαδικασιες αυτες να ολοκληρωθουν μεχρι τον προσεχη Ιουνιο, που θα πραγματοποιηθει η Διακυβερνητικη Διασκεψη.

Τις επομενες κινησεις τους μελετουν τα κορυφαια στελεχη της Νεας Δημοκρατιας, μετα την εκλογη νεου αρχηγου. Συμφωνα με πληροφοριες, ο κ. Εβερτ σχεδιαζει ανοιγμα προς τον Γιωργο Σουφλια και τους εσωκομματικους του αντιπαλους, με παραλληλη ανασυγκροτηση της οργανωτικης δομης του κομματος. Ο Κωστας Καραμανλης σε συνεντευξη του στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δεν αποκλειει το ενδεχομενο να θεσει υποψηφιοτητα για την προεδρια, στο συνεδριο και παραδεχεται οτι του εκαναν προταση για την αρχηγια, την οποια ομως δεν αποδεχθηκε γιατι, οπως υποστηριζει, αυτη η εκλογη ηταν σε συνθηκες πασαρελας. Ο Γεωργιος Ραλλης σε συνεντευξη του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, επιρριπτει ευθυνες στον Κωνσταντινο Μητσοτακη για την κατασταση στην οποια βρισκεται το κομμα ενω ο Ανδρεας Ανδριανοπουλος υποστηριζει στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, πως η δημιουργια νεου κομματος ειναι απαιτηση της κοινωνιας και οχι προσωπικη του φιλοδοξια.

Δυο 18χρονες απο τη Γεωργια, επεσαν θυματα τροχαιου δυστυχηματος, που σημειωθηκε τα ξημερωματα, κοντα στην εισοδο του αεροδρομιου του Ελληνικου. Το αυτοκινητο που τις παρεσυρε, οδηγουσε η 28χρονη Ολλανδεζα τουριστρια Λουιζα Οκμαν, εναντιον της οποιας ασκηθηκε ποινικη διωξη.

Επαναλαμβανονται σημερα στη Νεα Υορκη οι διαπραγματευσεις για το Σκοπιανο υπο την αιγιδα του Σαιρους Βανς. Ο αξιωματουχος των Ηνωμενων Εθνων εχει συναντησεις με τους πρεσβεις Χρηστο Ζαχαρακη και Ιβαν Τοσεφσκι, οι οποιοι στη συνεχεια θα επιστρεψουν στην Αθηνα και τα Σκοπια για διαβουλευσεις με τις πολιτικες ηγεσιες των χωρων τους.

Στην ουσιαστικη της φαση εισερχεται σημερα η ασκηση ``Νικηφορος`` της Εθνικης Φρουρας της Κυπρου. Το προγραμμα της ασκησης προβλεπει για σημερα ριψεις Ελληνων αλεξιπτωτιστων, στο πλαισιο της ελληνικης ασκησης ``Τοξοτης`` η πρωτη φαση της οποιας αρχιζει σημερα.

Με τον καθιερωμενο αγιασμο και την ορκωμοσια των 300 βουλευτων, αρχιζουν αυριο οι εργασιες της νεας Βουλης. Την Τριτη και την Τεταρτη θα γινει η εκλογη του νεου προεδρου του Σωματος, που αναμενεται να ειναι και παλι ο Αποστολος Κακλαμανης και του προεδρειου. Την Πεμπτη θα αρχισει η αναγνωση των προγραμματικων δηλωσεων της κυβερνησης, που θα ολοκληρωθουν τα μεσανυχτα του Σαββατου.

Συνεχιζονται και ολοκληρωνονται σημερα, στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας, οι εργασιες της διημερης συνοδου της Κεντρικης Πολιτικης Επιτροπης του Συνασπισμου. Στην εισηγηση του ο Νικος Κωνσταντοπουλος οτι ο Συνασπισμος δεν θα γινει αλλοθι κανενος και δεν προκειται να συνεργησει με καμια του πραξη στη συνεχιση των αδιεξοδων πολιτικων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Με απωτερο στοχο την επιτευξη αμεσων και απτων αποτελεσματων, ιδιαιτερα σε οτι αφορα την αποχωρηση του ισραηλινου στρατου απο τη Χεβρωνα, αφιχθη σημερα στη Μεση Ανατολη ο αμερικανος υπουργος Εξωτερικων, Ουωρεν Κριστοφερ. Ο επικεφαλης της Αμερικανικης διπλωματιας θα εχει συντομες επαφες με ισραηλινους και παλαιστινιους αξιωματουχους, πριν την εναρξη των συνομιλιων, εντος της ημερας σε μεθοριακο σταθμο της Λωριδος της Γαζας, ενω σε δηλωσεις του υπενθυμισε τη δεσμευση των ηγετων των δυο πλευρων Νετανιαχου και Αραφατ για προσωπικη τους αναμιξη στην περιπτωση που δεν σημειωθει προοδος. Την ενεργη συμμετοχη της Ευρωπαικης Ενωσης στο Μεσανατολικο, αποφασισαν χθες οι 15 στο Δουβλινο και στελνουν στην περιοχη τον Ιρλανδο υπουργο εξωτερικων.

Με τελικο προορισμο τις Βρυξελλες, ανεχωρησε σημερα απο τη Μοσχα, ο γραμματεας του εθνικου συμβουλιου Αμυνης της Ρωσιας, Αλεξαντρ Λεμπεντ, ο οποιος θα επισκεφθει το αρχηγειο του ΝΑΤΟ. Ο Λεμπεντ θα συνατηθει διαδοχικα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Χαβιερ Σολανα, τους απεσταλμενους των 16 χωρων μελων της Συμμαχιας και τον Προεδρο της Στρατιωτικης Επιτροπης, ενω την Τριτη θα επισκεφθει την εδρα της Δυτικοευρωπαικης 'Ενωσης.

Τεσσερεις Τουρκοι στρατιωτες σκοτωθηκαν και 17 αλλοι τραυματιστηκαν χθες σε ανταλλαγη πυρων με ανδρες του Εργατικου Κομματος του Κουρδισταν Πε Κα Κα, στην επαρχια Σιβας της κεντρο-ανατολικης Τουρκιας. Στην περιοχη εχουν σταλει ενισχυσεις ενω και απο την πλευρα των Κουρδων ανταρτων υπηρξαν πολλα θυματα.

Το ντερμπι της τριτης ημερας του πρωταθληματος μπασκετ της Α1 αναμεσα στον Παναθηναικο και τον Ολυμπιακο, στις εγκαταστασεις του ΟΑΚΑ, ξεχωρισει στη σημερινη αθλητικη κινηση, καθως δεν εχουμε πρωταθλημα της Α εθνικης στο ποδοσφαιρο, λογω των υποχρεωσεων της εθνικης ομαδας. Ο αγωνας μπασκετ θα αρχισει στις 18:30 και θα μεταδοθει απο την τηλεοραση του ΑΝΤ1.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι βροχες και οι τοπικες καταιγιδες ειναι τα κυρια χαρακτηριστικα του σημερινου καιρου. Στα δυτικα κεντρικα και βορεια προβλεπονται αρχικα νεφωσεις και θα εκδηλωθουν τοπικες βροχες. Οι ανεμοι θα πνεουν μετριοι εως ισχυροι που γρηγορα απο τα δυτικα θα γινουν δυτικοι νοτιοδυτικοι μετριοι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 14 με 21 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα και το Ιονιο 17 με 24 και στο Αιγαιο 18 με 27 βαθμους. Στην Αττικη προβλεπονται αρχικα νεφωσεις με τοπικες βροχες, αλλα βαθμιαια ο καιρος θα παρουσιασει βελτιωση. Η θερμοκρασια θα κυμανθει απο 18 εως 24 βαθμους. Νεφωσεις με τοπικες βροχες και θερμοκρασια απο 16 εως 21 βαθμους Κελσιου θα εχει η Θεσσαλονικη.
Cosmos (ELOT 928) Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html cv1.00 run on Sunday, 6 October 1996 - 13:40:24