Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Dec. 02)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Ανυποχωρητοι παραμενουν οι αγροτες που εχουν στησει μπλοκα σε ολα τα κομβικα σημεια των εθνικων οδων, αποσυντονιζοντας τις οδικες συγκοινωνιες. Ηδη αρχισαν να εμφανιζονται ελλειψεις στην αγορα. Ευρεια κυβερνητικη συσκεψη για το θεμα.
  • Και τεταρτος νεκρος, στα Τρικαλα, απο τη θεομηνια. Στην Ξανθη ο Κωστας Λαλιωτης για να διαπιστωσει επι τοπου το ευρος της βιβλικης καταστροφης που αφησε πισω της η κακοκαιρια. Προβληματα και στην Ηπειρο οπου ξεχειλισαν ολοι οι ποταμοι και σημειωθηκαν κατολισθησεις.
  • Συνεχιζεται ο πολεμος χαρακωματων στη Νεα Δημοκρατια.
  • Σειρα επαφων του πρωθυπουργου, με ομολογους του, στη Λισσαβωνα που βρισκεται για τη Συνοδο του ΟΑΣΕ.
  • Απορριπτει το τουρκικο υπουργειο Εξωτερικων τις αποκαλυψεις του τουρκικου Τυπου περι εμπρηστων που δρουσαν στα ελληνικα νησια.
  • Σε στραγγαλισμο οφειλεται ο θανατος της 69χρονης, που βρεθηκε νεκρη σε διαμερισμα στην Αθηνα.
  • Ληστεια με λεια 3 εκατ. δρχ. απο τρεις κουκουλοφορους σε βαρος του Ταχυδρομικου Ταμιευτηριου Μυλοποταμου Ρεθυμνης.
  • Εκκληση να αποφευχθει μια νεα διαιρεση της Ευρωπης, απηυθυνε ο Μπορις Γιελτσιν με μηνυμα του στη Συνοδο Κορυφης του ΟΑΣΕ.
  • Την ανησυχια του για τις επιπτωσεις απο τις συνεχιζομενες κινητοποιησεις της αντιπολιτευσης στο Βελιγραδι, εξεφρασε ο διεθνης μεσολαβητης Καρλ Μπιλτ.
  • Ογδοντα αριστεροι βουλευτες στην Τουρκια, ζητουν να παραπεμφθει στη δικαιοσυνη η Τσιλερ για διασυνδεσεις με ακροδεξιους κακοποιους.
  • Ανοδος 0,80% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον ασφυκτικο κλοιο των αγροτικων κινητοποιησεων και της κακοκαιριας βρισκεται ολοκληρη σχεδον η χωρα, ενω η κυβερνηση αναζητα τροπους αντιμετωπισης της καταστασης. Οι κινητοποιησεις των αγροτων εχουν παρει δραματικες διαστασεις, καθως εχουν στηθει μπλοκα με πανω απο 5. 000 τρακτερ, σε τουλαχιστον 15 κομβικα σημεια των εθνικων οδων, με αποτελεσμα να δημιουργουνται σοβαροτατα προβληματα στις οδικες μεταφορες. Την ιδια ωρα οι εμποροι κρουουν τον κωδωνα του κινδυνου για το ενδεχομενο να παρουσιασθουν ελλειψεις στην ομαλη τροφοδοσια της αγορας. Οι αγροτες απερριψαν την εκκληση του υπουργου Γεωργιας, Στεφανου Τζουμακα, να μεταβουν στο υπουργειο προκειμενου να συζητησουν τα προβληματα τους και αντιπροτειναν να μεταβει ο υπουργος στη Θεσσαλια. Η κυβερνηση δια του εκτελουντος χρεη κυβερνητικου εκπροσωπου Γιαννη Νικολαου καλεσε τους διοργανωτες των κινητοποιησεων να επιδειξουν καλη πιστη, ελευθερωνοντας τις εθνικες οδους, χαρακτηρισε τις κινητοποιησεις αντιστροφως αναλογες με το μεγεθος των προβληματων και τονισε οτι τοσο ο λαος οσο και η κυβερνηση δεν ειναι ουτε αισθανονται ομηροι τετοιων κινητοποιησεων. Ο κ. Νικολαου επαναλαβε οτι η κυβερνηση γνωριζει τα προβληματα των αγροτων, τα οποια μπορουν να λυθουν με διαλογο και καλη πιστη και επανελαβε οτι αυτη την ωρα δεν αντιμετωπιζεται θεμα συναντησης του πρωθυπουργου με αντιπροσωπεια των αγροτων.

Αναφορικα, τωρα, με τις κινητοποιησεις των αγροτων, τα μπλοκα που εχουν στηθει ειναι στην περιοχη της Θεσσαλιας, οπου εχει αποκλεισθει η παλαια και η νεα εθνικη οδος, στο Αιγιο, οπου επισης εχουν αποκλεισθει ολοι οι δρομοι απο και προς την Πατρα και η κυκλοφορια των οχηματων γινεται ειτε μεσω Τριπολεως, ειτε μεσω Ριου. Μπλοκα εχουν στηθει επισης στην εθνικη οδο Αθηνων - Θεσσαλονικης στα διοδια των Νεων Μαλγαρων, στο δρομο προς την Εδεσσα στο υψος της Χαλκηδονας, ενω απο το μεσημερι οι αγροτες της Αιτωλοακαρνανιας εστησαν μπλοκα εξω απο το Αντιρριο. Μπλοκα τελος εχουν στηθει στην εθνικη οδο Ιωαννινων - Αρτης στο υψος της γεφυρας Καλογηρου, κοντα στην Αρτα, καθως και στην περιοχη της Βοιωτιας. Στη Θεσσαλονικη η αστυνομια εχει παρει επικαιρες θεσεις προκειμενου να αποτρεψει τον αποκλεισμο του δρομου που οδηγει απο το κεντρο της πολης στο αεροδρομιο Μακεδονια, καθως ομαδες αγροτων απειλουν να κλεισουν και αυτη τη διοδο. Το απογευμα πραγματοποιηθηκε στη βουλη ευρεια κυβερνητικη συσκεψη με τη συμμετοχη των κυριων Πασχαλιδη, Τζουμακα, Γιαννοπουλου, Ρωμαιου, Παπαδοπουλου και του γραμματεα του ΠΑΣΟΚ, Κωστα Σκανδαλιδη. Το θεμα των αγροτικων κινητοποιησεων ηρθε και στη βουλη, με ερωτησεις που κατεθεσαν ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Μιλτιαδης Εβερτ και η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα.

Και απο τις αγροτικες κινητοποιησεις στη θεομηνια, η οποια αφησε πισω της βιβλικη καταστροφη στην περιοχη της Ξανθης, οπου εκτος απο τα τρια ατομα που εχασαν τη ζωη τους, προξενησε ανυπολογιστες καταστροφες σε σπιτια, δρομους, γεφυρες, εργα υποδομης και καλλιεργειες. Απο τις καταρρακτωδης βροχες εχασε τη ζωη του αλλο ενα ατομο στην περιοχη των Τρικαλων. Προκειται για τον Δημητρη Τζουβαλα 58 ετων, ο οποιος συμφωνα με τις πρωτες πληροφοριες υπεστη καρδιακη προσβολη και στη συνεχεια παρασυρθηκε απο τα ορμητικα νερα. Στην Ξανθη βρισκεται απο το μεσημερι ο υπουργος ΠΕΧΩΔΕ, Κωστας Λαλιωτης, ο οποιος θα προεδρευσει συσκεψεως των αρμοδιων φορεων και θα επισκεφθει τις πληγεισες περιοχες. Παρα το γεγονος οτι το υψος των υδατων του ποταμου Κοσσυνθου υποχωρησε, τα προβληματα παραμενουν, ενω συνεχιζεται η εφαρμογη του σχεδιου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ. Συνεργεια της Νομαρχιας αρχισαν ηδη την καταγραφη των ζημιων, ενω ξεκινησε επισης η καταβολη εκτακτης οικονομικης ενισχυσης 200. 000 δρχ σε καθε πλημμυροπαθη οικογενεια. Παραλληλα, εγιναν οι πρωτες μετακινησεις κατοικων απο τα χωρια Γενησεα και Πηγαδια, σε ξενοδοχεια, βρεφονηπιακους σταθμους, γηροκομεια και κοινωφελη κτιρια της πολης. Η νεροποντη επληξε και την περιοχη της Δραμας οπου πλημμυρισαν ισογεια διαμερισματα και αποθηκες, ενω στη δυτικη Ελλαδα ξεχειλισαν οι ποταμοι Καλαμας, Αχεροντας, Αραχθος και Λουρος και σημειωθηκαν κατολισθησεις σε πολλα σημεια του εθνικου και επαρχιακου οδικου δικτυου. Η κυβερνηση δια του εκπροσωπου της εξεφρασε θερμα συλλυπητηρια στις οικογενειες των θυματων και τη συμπαρασταση της στους πληγεντες, διαβεβαιωνοντας οτι θα αποκατασταθουν οι χαμενες περιουσιες τους. Η Μετεωρολογικη Υπηρεσια εμφανιζεται μαλλον επιφυλακτικη στις προγνωσεις της, καθως προβλεπει μεν προσκαιρη βελτιωση αλλα στα νησια του ανατολικου Αιγαιου θα συνεχισθουν οι καταρρακτωδεις βροχες.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκκληση να αποφευχθει μια νεα διαιρεση της Ευρωπης και να αποκτησει η ηπειρος μια νεα πολιτικη και νομικη δομη, απηυθυνε με μηνυμα του ο ρωσος προεδρος, Μπορις Γιελτσιν, προς τη Συνοδο Κορυφης του ΟΑΣΕ οι εργασιες της οποιας αρχισαν σημερα στη Λισαβονα. Νωριτερα, ο ρωσος πρωθυπουργος Βικτορ Τσερνομιρντιν, ειχε επαναλαβει την κατηγορηματικη αντιθεση της χωρας του στις προοπτικες επεκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολας. Στον αντιποδα των δηλωσεων αυτων, ο αμερικανος αντιπροεδρος Αλ Γκορ που αντιπροσωπευει τον Μπιλ Κλιντον στις εργασιες αυτες, προσπαθησε να αμβλυνει τις εντυπωσεις υποστηριζοντας οτι το ΝΑΤΟ ηταν και παραμενει μια αμυντικη συμμαχια και δεν αποτελει απειλη για οποιοδηποτε κρατος.

Την ανησυχια της για τις συνεχιζομενες κινητοποιησεις της αντιπολιτευσης στη Σερβια, εξεφρασε η δυση δια στοματος του διεθνους μεσολαβητη, Καρλ Μπιλτ, ο οποιος προειδοποιησε την κυβερνηση του Σλομπονταν Μιλοσεβιτς οτι οφειλει να παρει μετρα εκδημοκρατισμου και να αποσυρει καθε απειλη για καταστολη των διαδηλωσεων. Παραλληλα, εξεφρασε την βαθεια ανησυχια του για την πολιτικη κριση στο Βελιγραδι, φοβουμενος οτι μπορει να επηρεασει αρνητικα τις προσπαθειες εδραιωσης της ειρηνης στην πρωην Γιουγκοσλαβια. Την ιδια ωρα, η αντιπολιτευση συνεχιζει τις διαδηλωσεις για την ακυρωση των αποτελεσματων των δημοτικων εκλογων, ενω χθες σημειωθηκαν οι πρωτες συλληψεις εξαιτιας των επεισοδιων που προκληθηκαν τις τελευταιες ημερες στα κτιρια της κρατικης τηλεορασης και καποιων εφημεριδων.

Σφοδρη κακοκαιρια και σαρωτικες πλημμυρες πληττουν την νοτιο- ανατολικη Βουλγαρια τις τελευταιες ημερες, με αποτελεσμα να χασουν τη ζωη τους τρια ατομα, ενω πολλα χωρια εχουν εκκενωθει. Λογω βλαβων σε πολλα χωρια της περιοχης του Χασκοβο, εχει διακοπει η ηλεκτροδοτηση και η υδροδοτηση, ενω υπο συνεχη παρακολουθηση βρισκονται οι τρεις αποταμιευτηρες υδατος που βρισκονται στην ροη του ποταμου Αρδα.

Τουλαχιστον 12 ατομα εχασαν τη ζωη τους και αλλα 31 τραυματισθηκαν, απο ισχυρη εκρηξη που σημειωθηκε σε σιδηροδρομικη αμαξοστοιχια, στο κρατιδιο Παντζαμπ στη βορεια Ινδια. Απο την εκρηξη, τα αιτια της οποιας παραμενουν αγνωστα, δυο βαγονια ανατιναχθηκαν και αλλα δυο υπεστησαν σοβαρες ζημιες.

Αυξανει καθημερινα η δυσφορια στην Τουρκια εναντιον της υπουργου Εξωτερικων, Τανσου Τσιλερ, μετα τις αποκαλυψεις οτι ενεχεται στο σκανδαλο που εχει ξεσπασει εδω και μερικες εβδομαδες, το οποιο συνδεει τον πολιτικο κοσμο με την μαφια. Περιπου 80 μελη αριστερου κομματος, με αιτηση τους στην εισαγγελια, ζητουν να ασκηθει διωξη εναντιον της κατηγορωντας την για διασυνδεσεις με ακροδεξιους κακοποιους.

Η Βρετανια δεν βλεπει να υπαρχει λογος να σταλει μεγαλης κλιμακας πολυεθνικη δυναμη στο Ζαιρ, καθως βρετανικη αναγνωριστικη αποστολη που μετεβη στην αφρικανικη αυτη χωρα διαπιστωσε οτι ο αριθμος των προσφυγων, ειναι συγκριτικα μικρος, δηλαδη 200. 000 αντι 700. 000 που ειχαν εκτιμησει τα Ηνωμενα Εθνη. Αλλα οπου φτωχος και η μοιρα του. Δεν εφτανε η πικρα και η ταλαιπωρια της προσφυγιας, σημερα εξερραγη και το ηφαιστειο Νιαμουλαγκιρα, κοντα στην Γκομα, οπου υπαρχουν ακομα χιλιαδες προσφυγες απο την Ρουαντα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σειρα συναντησεων με αρχηγους ξενων κρατων και κυβερνησεων ειχε ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, στη Λισσαβωνα οπου βρισκεται για να παρει μερος στη Συνοδο Κορυφης του Οργανισμου για την Ασφαλεια και τη Συνεργασια στην Ευρωπη. Ο κ. Σημιτης συναντηθηκε με τους προεδρους της Ρουμανιας, Εμιλ Κονσταντινεσκου και της Αλβανιας, Σαλι Μπερισα, τους πρωθυπουργους της Ιταλιας, της Ιρλανδιας, της Νορβηγιας, της Πορτογαλιας και της Ισπανιας, καθως και με τους γενικους γραμματεις της Δυτικοευρωπαικης Ενωσης, κ. Κουτιλιειρο και του ΝΑΤΟ Χαβιε Σολανα. Αυριο ο κ. Σημιτης θα μιλησει ενωπιον της Συνοδου και ενδεχεται να συναντηθει με τον Αμερικανο αντιπροεδρο Αλ Γκορ. Στη Συνοδο συζητουνται θεματα που αφορουν την ασφαλεια και την αμυντικη συνεργασια στην Ευρωπη.

Προσπαθεια να αμβλυνθουν οι αρνητικες εντυπωσεις που δημιουργηθηκαν απο τις αποκαλυψεις για Τουρκους εμπρηστες στα ελληνικα νησια, καταβαλλει το τουρκικο υπουργειο Εξωτερικων, χαρακτηριζοντας αβασιμους και αναρμοστους ισχυρισμους τις πληροφοριες που ειδαν το φως της δημοσιοτητας στα τουρκικα μεσα ενημερωσης. Απορριπτουμε αυτους τους ισχυρισμους που αποσκοπουν να κλονισουν το κυρος της Τουρκιας και να βλαψουν τις σχεσεις της με αλλες χωρες τονιζεται σε ανακοινωση της Αγκυρας. Στην Αθηνα ο κυβερνητικος εκπροσωπος καλεσε την Τουρκια να προβει σε ολες τις ενεργειες για την πληρη διελευκανση της υποθεσης, επαναλαμβανοντας οτι η σχετικη καταγγελια χαρακτηριζεται πολυ σοβαρη. Ερωτηθεις ο εκπροσωπος για τη συνεντευξη του Αμερικανου πρεσβη στην Αθηνα, Τομας Ναιλς, που ταχθηκε υπερ του ελληνοτουρκικου διαλογου, ο εκπροσωπος ειπε οτι αρκετες θεσεις του κ. Ναιλς, οπως για τη Συνθηκη της Λωζανης και των Παρισιων ειναι αμεσα ευθυγραμμισμενες με τις ελληνικες θεσεις. Για το θεμα του ελληνοτουρκικου διαλογου ο εκπροσωπος περιορισθηκε να πει οτι η ελληνικη θεση ειναι παγια και δεδομενη.

Παραμενει η κριση στη Νεα Δημοκρατια, καθως συνεχιζεται ο πολεμος χαρακωματων μεταξυ των κορυφαιων στελεχων της παρατηξης, με αποτελεσμα η πορεια προς το συνεδριο να βρισκεται στο σημειο μηδεν. Ο κ. Εβερτ αποκλειει το ενδεχομενο εσωκομματικων εκλογων, επικαλουμενος το καταστατικο, ενω οι προσκειμενοι στον κ. Σουφλια δηλωνουν πως θα ζητησουν να αποφασισει η Κοινοβουλευτικη Ομαδα, αφηνοντας παρλαλληλα ανοικτο το ενδεχομενο να πανε διακοπες οταν διεξαγεται το συνεδριο. Την ιδια ωρα 20 πρωην βουλευτες και υπουργοι με ψηφισμα τους στηριζουν τις θεσεις Σουφλια και αφηνουν αιχμες κατα του κ. Εβερτ, υποστηριζοντας οτι η παρουσια του στην ηγεσια συνεπαγεται συνεχη συρρικνωση του κομματος και αποκλεισμο του απο την εξουσια.

Η αρμοδια επιτροπη του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου Θρακης παραδιδει σημερα το πορισμα της για τους νεους χωρους υγειονομικης ταφης των απορριμματων στην Αττικη. Την Τεταρτη κλεινει προειδοποιητικα η χωματερη των Ανω Λιοσιων.

Σε εγκληματικη ενεργεια απεδωσε ο ιατροδικαστης το θανατο ηλικιωμενης γυναικας, που βρεθηκε χθες νεκρη στο διαμερισμα της στην οδο Ατταλου, στην Αθηνα. Προκειται για την Ελενη Σκαλερη, 69 ετων, που ειχε βρεθει νεκρη στην κουζινα του σπιτιου της και εφερε δυο μικρα θλαστικα τραυματα στο πισω μερος του κεφαλιου. Αρχικα ειχε αποκλειστει το ενδεχομενο της εγκληματικης ενεργειας, αλλα απο τη νεκροψια διαπιστωθηκε οτι ο θανατος της επηλθε απο στραγγαλισμο. Ως πιθανο κινητρο θεωρειται η ληστεια.

Ακυβερνητο λογω μηχανικης βλαβης εμεινε το πρωι, το με σημαια Παναμα, ελληνικο φορτηγο πλοιο ΜΕΛΙΝΑ, ενω επλεε 470 ναυτικα μιλια ανατολικα απο τις Αζορες. Στην περιοχη πνεουν ανεμοι εντασης 8 μποφωρ. Τα 23 μελη του πληρωματος, μεταξυ των οποιων και τεσσερεις Ελληνες, ειναι καλα στην υγεια τους, ενω δεν υπαρχει αμεσος κινδυνος για την ασφαλεια του πλοιου, που μετεφερε ποτασα απο τον Καναδα στη Δανια.

Ενοπλη ληστεια σημειωθηκε το πρωι στο Ταχυδρομικο Ταμιευτηριο Γαραζου Μυλοποταμου Ρεθυμνης. Τρεις κουκουλοφοροι μπηκαν στο Ταμιευτηριο και με την απειλη περιστροφων πηραν σακο που περιειχε τρια εκατομμυρια δρχ. και εξαφανιστηκαν. Η αστυνομια εχει εξαπολυσει ανθρωποκυνηγητο για τον εντοπισμο και τη συλληψη των δραστων.

Μετα απο πολυμηνη ασθενεια, πεθανε η πρωην βουλευτης του ΠΑΣΟΚ , Καλλιοπη Μπουρδαρα. Ειχε γεννηθει το 1935 στην Αθηνα και ηταν κορη του βουλευτη Ευρυτανιας, Γεωργιου Μπουρδαρα. Ειχε ειχε εργασθει στο πλαισιο πολλων οργανωσεων, τοσο για τα δικαιωματα των γυναικων, την ισοτητα των δυο φυλων , οσο και για θεματα εξωτερικης πολιτικης. Η κηδεια της θα γινει αυριο, στις 4 το απογευμα, απο το Α` νεκροταφειο της Αθηνας.

Ανοιχτη τηλεφωνικη γραμμη υποστηριξης στους φορεις του Ειτζ, η δευτερη στην Ελλαδα, μετα την αντιστοιχη της Αθηνας, λειτουργει απο σημερα στη Θεσσαλονικη. Τις συμβουλευτικες υπηρεσιες προσφερουν δυο ειδικευμενοι ψυχιατροι. Η τηλεφωνικη γραμμη λειτουργει τις εργασιμες ημερες και ωρες και ο αριθμος ειναι 422021.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακος σε αγωνα της 10-ης ημερας για το πρωταθλημα ποδοσφαιρου της Α' εθνικης κατηγοριας, που εγινε σημερα στο γηπεδο της Νεαπολης, κερδισε 1-0 τον Ιωνικο, με γκολ του Αλεκου Κακλαμανου στο πρωτο λεπτο των καθυστερησεων. Ετσι τωρα προηγειται ο Ολυμπιακος με 26 βαθμους, εναντι 23 του Παναθηναικου, 22 του ΟΦΗ και 20 της ΑΕΚ ενω ο Ιωνικος ειναι στην 11-η θεση με 12 βαθμους.

Η Ελλαδα θα φιλοξενησει τον 9-ο προκριματικο ομιλο του παγκοσμιου πρωταθληματος βολει ανδρων 1998. Οι αγωνες θα γινουν τελη Αυγουστου 1997 στο σταδιο Ειρηνης και Φιλιας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ανοδικες τασεις επεκρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου και ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 917,83 μοναδες ενισχυμενος σε ποσοστο 0,80%. Η ανοδος του δεικτη οφειλεται κυριως στη ζητηση που υπηρξε για μετοχες βιομηχανιων και Τραπεζων. Η αξια των συναλλαγων εφθασε στα 10,4 δις. δρχ. , εκ των οποιων τα 7,3 δις. αφορουσαν τη μετακινηση πακετου 2. 400. 000 μετοχων της εταιριας ΕΤΕΜ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,58%, Ασφαλειες ανοδος 0,43%, Ληζινγκ ανοδος 0,45%, Επενδυσεις ανοδος 0,58%, Κατασκευες ανοδος 0,31%, Βιομηχανιες ανοδος 1,33%, Διαφορες πτωση 0,87%, Συμμετοχων ανοδος 0,18%. Ο Δεικτης Παραλληλης Αγορας εκλεισε με σημαντικη ανοδο 1,53%.

ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθει και αυριο η κακοκαιρια στις περισσοτερες περιοχες της χωρας, με νεφωσεις, βροχες και καταιγιδες που κατα τοπους στα ανατολικα και νοτια θα ειναι ισχυρες, ενω χιονια θα πεσουν στα κεντρικα και βορεια ορεινα, αλλα και σε περιοχες της Μακεδονιας και της Θρακης. Απο το απογευμα ο καιρος θα παρουσιασει βελτιωση απο τα βορειοδυτικα. Οι ανεμοι στα δυτικα, κεντρικα και βορεια θα ειναι βορειοι μεχρι ισχυροι και στις υπολοιπες περιοχες νοτιοι ισχυροι. Η θερμοκρασια στα βορεια θα κυμανθει 3 με 12 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 7 με 16 και στο Αιγαιο 13 με 18 βαθμους Κελσιου. Βροχη και καταιγιδα, μετριους ανεμους και θερμοκρασια 12 με 15 βαθμους θα εχει αυριο η Αθηνα. Στη Θεσσαλονικη θα βρεξει, ενω λιγα χιονια θα πεσουν στα γυρω ορεινα. Το θερμομετρο στην πολη θα δειξει απο 6 μεχρι 11 βαθμους.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.01 run on Monday, 2 December 1996 - 22:53:21