Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos Nea - Eidhseis (Jan. 02)

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορα του μη κερδοσκοπικου οργανισμου Μεσων Ενημερωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Παραιτηθηκε για λογους υγειας ο υφυπουργος Εξωτερικων, Χρηστος Ροζακης. Δεν θα αντικατασταθει.
  • Τα περι ασθενεις προσβαλλουν τη νοημοσυνη του λαου, δηλωνει ο Μιλτιαδης Εβερτ. Για ελλειψη στρατηγικης και σχεδιασμου, κανει λογο ο Συνασπισμος.
  • Βυθιστηκε τελικα το μοιραια πλοιο ΔΥΣΤΟΣ σε βαθος 32 μετρων. Συνεχιζονται οι προσπαθειες για την ανευρεση των τριων αγνοουμενων ναυτικων.
  • Στον εισαγγελεα οι εξι απο τους 32 νεαρους, που συνεληφθησαν σε ρειβ παρτι με κοκτειλ ναρκωτικων.
  • Πρωτη συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπης αυριο για τις προτεραιοτητες της κυβερνησης.
  • Παρεμβαση του Δημητρη Αβραμοπουλου στα εσωκομματικα της Νεας Δημοκρατιας. Το Σαββατο μαλλον η συναντηση Εβερτ - Σουφλια - Βαρβιτσιωτη.
  • Μετρα στο αεροδρομιο της Θεσσαλονικης, ωστε ν'αντιμετωπισθουν οι ματαιωσεις πτησεων απο τις ομιχλες.
  • Ασυνειδητη οδηγος παρασυρει μοτοσικλετιστη και τον εγκαταλειπει αιμοφυρτο στην ασφαλτο.
  • Με αντικλειδι εκλεψαν απο το χρηματοκιβωτιο του υπουργειου Εργασιας 15 εκατ. δρχ.
  • Σταματησαν οι αιγυπτιακες αρχες τις ανασκαφες της ελληνιδας αρχαιολογου, Γιαννας Σουλβατζη.
  • Εκρηξη βομβας σε λεωφορειο στη Δαμασκο, σκοτωνει 15 ατομα και τραυματιζει αλλα τριαντα.
  • Τουρκικα αεροσκαφη βομβαρδισαν βαση Κουρδων ανταρτων στο βορειο Ιρακ.
  • Νεο αγκαθι στις διαπραγματευσεις Ισραηλινων - Παλαιστινιων για τη συμφωνια σχετικα με την αυτονομια της Χεβρωνας.
  • Ανοδος 2,26% στο Χρηματιστηριο.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την παραιτηση του, επικαλουμενος λογους υγειας, υπεβαλε σημερα στον πρωθυπουργο, ο υφυπουργος Εξωτερικων Χρηστος Ροζακης. Στην επιστολη ο κ. Ροζακης σημειωνει οτι οι λογοι της παραιτησης ειναι προσωπικοι, λογω αρνητικης εξελιξης στην υγεια του, η οποια απαιτει ιδιαιτερη προσοχη, ενω τα καθηκοντα του ως υφυπουργου συνεπαγονται εξαντλητικες πολιτικες και διανοητικες δραστηριοτητες που δυσκολα συμβιβαζονται με την τρεχουσα αυτη κατασταση. Ο παραιτηθεις υφυπουργος σημειωνει πως θα παραμεινει ενθερμος οπαδος των αποψεων και των οραματων του Πρωθυπουργου για μια συγχρονη Ελλαδα, ισοτιμο μελος της ευρωπαικης οικογενειας. Στην απαντητικη επιστολη του, με την οποια κανει αποδεκτη την παραιτηση, ο κ. Σημιτης σημειωνει οτι οι λογοι της παραιτησης ειναι δεσμευτικοι και ζητα απο τον κ. Ροζακη να παραμεινει στη θεση του για να ολοκληρωσει τις εργασιες που εχει αναλαβει και να συμμετασχει στις συσκεψεις που εχουν προγραμματιστει. Σε γραπτη δηλωση του ο κ. Ροζακης εκφραζει τη λυπη του για ορισμενες αδικες επιθεσεις που δεχθηκε στη διαρκεια της θητειας του. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος χαρακτηρισε ως θετικοτατο το εργο που προσεφερε ο κ. Ροζακης, ο οποιος, οπως τονισε θα αξιοποιηθει σε αποστολες για την προωθηση των θεματων της εξωτερικης πολιτικης, εφοσον το επιτρεπει η υγεια του και ειπε πως δεν θα υπαρξει αντικαταστατης του.

Ως δειγμα των αντιθεσεων και αντιφασεων που διατρεχουν την εξωτερικης πολιτικη της κυβερνησης και εκθετουν διεθνως τη χωρα μας, χαρακτηριζει ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας την παραιτηση Ροζακη, υποστηριζοντας παραλληλα οτι οι δηλωσεις περι ασθενεις του υφυπουργου προσβαλλουν τη νοημοσυνη του λαου και επιτεινουν τη συγχυση. Για ελλειψη στρατηγικης και σχεδιασμου κανει λογο ο Συνασπισμος, τονιζοντας την αναγκη ριζικου επαναπροσδιορισμου της εξωτερικης μας πολιτικης. Ο Αντωνης Σαμαρας καλει τον πρωθυπουργο να απαντησει αν η ασκουμενη εξωτερικη πολιτικη, ειναι πολιτικη προσωπων, κυβερνησης η ομαδων.

Σε βαθος 32 μετρων βυθιστηκε τελικα, το πλοιο ΔΥΣΤΟΣ, ενα ναυτικο μιλι, ανοιχτα της Κυμης. Οπως ανακοινωθηκε θα συνεχισθουν οι ερευνες για την ανευρεση και ανασυρση των τριων υπολοιπων ναυτικων που αγνοουνται, δηλαδη του τριτου μηχανικου, Νικου Χαλεβα, του ναυτη Θαναση Παπαιωαννου και του λιπαντη Παναγιωτη Αρμαμεντου. Το πορισμα για τα αιτια του ναυαγιου θα παραδοθει στον υπουργο Εμπορικης Ναυτιλιας τις προσεχεις μερες, αφου ολοκληρωθει η επιχειρηση ανευρεσης των τριων μελων του πληρωματος. Στο μεταξυ, νεα στοιχεια ερχονται στο φως της δημοσιοτητας για τα αιτια του ναυαγιου. Ο μοναδικος διασωθεις, δοκιμος Χρηστος Αναγνωστου, συμφωνα με πληροφοριες αποκαλυψε πως οταν το πλοιο απεπλευσε ειχε μικρη κλιση μιας μοιρας. Ο Αναγνωστου θα δωσει και νεα καταθεση στο Λιμεναρχειο Χαλκιδας και τα οσα θα πει μαζι με τις καταθεσεις των δυτων θα συμπεριληφθουν στο πορισμα των εμπειρογνωμονων που θα παραδοθουν στον υπουργο. Το απογευμα εγινε στο Βολο η κηδεια του πλοιαρχου Γιαννη Τσιτσιρικη, το πτωμα του οποιου βρεθηκε χθες.

Στον εισαγγελεα οδηγηθηκαν εξι απο τα 32 ατομα που συνεληφθησαν χθες σε υπογειο διαμερισμα, στην περιοχη του Κολωνου, γιατι στη διαρκεια ρειβ παρτυ εκαναν χρηση ναρκωτικων ουσιων. Οι αστυνομικοι, που εκαναν εφοδο, υστερα απο καταγγελια γειτονων, βρηκαν στο υπογειο χαρτακια εμποτισμενα σε ΛΣΔ, χαπια εκστασις και μικροποσοτητες κοκαινης και χασις. Μεταξυ των συλληφθεντων ειναι ο Οδυσσεας Κοκκινακης, που ειχε νοικιασει το διαμερισμα και ο αποτακτος αστυνομικος Δημητρης Γεωργακοπουλος, που θεωρειται ως ο διοργανωτης του παρτυ. Οι αλλοι 26 νεαροι αφεθησαν ελευθεροι γιατι δεν προεκυψαν στοιχεια εις βαρος τους.

Με κυριο θεμα τις προτεραιοτητες της κυβερνησης κατα τον πρωτο μηνα του 1997, συνεδριαζει αυριο η κυβερνητικη επιτροπη, υπο την προεδρια του πρωθυπουργου Κωστα Σημιτη. Εντος του μηνος θα συνεδριασουν ολα τα κυβερνητικα οργανα, καθως και η Κεντρικη Επιτροπη και η Κοινοβουλευτικη Ομαδα του ΠΑΣΟΚ, προκειμενου να γινει απολογισμος των πεπραγμενων και να προσδιορισθει η τακτικη που θα ακολουθησουν κυβερνηση και κομμα το νεο ετος.

Το 1997 αναμενεται ομως να ειναι σταθμος και για την αξιωματικη αντιπολιτευση, καθως τα βλεμματα ολων ειναι στραμμενα στο συνεδριο που θα γινει στις αρχες Μαρτιου και το οποιο θα ειναι καθοριστικο και την περαιτερω πορεια του κομματος. Τις αμεσως προσεχεις ημερες θα γινει η συναντηση των κυριων Εβερτ, Σουφλια και Βαρβιτσιωτη για να συζητησουν θεματα που αφορουν τη διευρυνση του συνεδριου, ενω την προσεχη Τριτη θα συνελθει εκ νεου το Πολιτικο Συμβουλιο του κομματος για να παρει τις οριστικες αποφασεις. Ο δημαρχος Αθηναιων Δημητρης Αβραμοπουλος, σε συνεντευξη του στο ΕΘΝΟΣ, τονιζει οτι η εικονα που παρουσιαζει σημερα η Νεα Δημοκρατια, δεν ειναι καθολου ευχαριστη και προσθετει οτι οι ηγετες δεν αναδεικνυονται μεσα απο διαδικασιες διαδοχης αλλα μεσα απο την αρμονικη και υγιη σχεση με την κοινωνια.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουλαχιστον 15 ατομα σκοτωθηκαν και αλλα τριαντα τραυματισθηκαν, απο εκρηξη που σημειωθηκε το απογευμα της Τριτης στην πρωτευουσα της Συριας, Δαμασκο. Η εκρηξη σημειωθηκε σε λεωφορειο στη λαικη συνοικια Μπαρακμεχ, το οποιο κατευθυνοταν στις βορειες συνοικιες της πολης. Απο την εκρηξη πολλα κτιρια της περιοχης υπεστησαν ζημιες, ενω τζαμια εσπασαν σε μεγαλη ακτινα. Κανεις δεν εχει αναλαβει ακομα την ευθυνη.

Με βομβαρδισμους υποδεχθηκαν οι Κουρδοι το νεο ετος. Τουρκικα πολεμικα αεροπλανα βομβαρδισαν σημερα βαση κουρδων ανταρτων στο βορειο Ιρακ, στην διαρκεια επιχειρησης εναντιος ανταρτων στο ιρακινο εδαφος. Συμφωνα με τουρκικες πηγες, 72 ανταρτες και δυο στρατιωτες εχουν σκοτωθει απο την εναρξη της επιχειρησης, το βραδι της Δευτερας.

Οι διαπραγματευσεις για την αποχωρηση των ισραηλινων στρατευματων και απο αλλα σημεια της Δυτικης Οχθης, πλην της Χεβρωνας, εμποδισαν τους Παλαιστινιους και τους Ισραηλινους να πραγματοποιησουν σημερα συνοδο κορυφης, προκειμενου να επισφραγισουν οριστικα τη συμφωνια για την αυτονομια της Χεβρωνας. Ωστοσο, ειναι πολυ πιθανο να συναντηθουν αποψε οι Γιασερ Αραφατ και Μπεντζαμιν Νετανιαχου για το τελικο ξεκαθαρισμα, ως προς την αναδιαταξη των ισραηλινων δυναμεων στη Χεβρωνα. Την ιδια ωρα, διενεργειται διοικητικη ερευνα για την περιπτωση του ισραηλινου στρατιωτη που πυροβολησε και τραυματισε, χθες στη Χεβρωνα, επτα Παλαιστινιους.

Κλιμακωνεται η ενταση στο Περου με την υποθεση των ομηρων. Οι ανταρτες Τουπακ Αμαρου σε μια κινηση καλης θελησης απελευθερωσαν αλλους επτα ομηρους, γεγονος που ανησυχει την περουβιανη και ιαπωνικη κυβερνηση, καθως τωρα ο αριθμος των ομηρων, 74 το συνολο, ειναι τετοιος που επιτρεπει στους ανταρτες να τους ελεγχουν, και ως εκ τουτου δεν φαινονται διατεθειμενοι να τερματισουν την καταληψη της ιαπωνικης πρεσβειας, που διαρκει 15 ημερες, εαν δεν ικανοποιηθουν τα αιτηματα τους.

Σε τεντωμενο σχοινι βρισκονται οι ηδη ευθραστες σχεσεις ΗΠΑ-Λιβυης. Θανατικες ποινες, για την κατηγορια της κατασκοπειας υπερ των ΗΠΑ, επεβληθησαν χθες απο το Ανωτατο Στρατοδικειο της Λιβυης σε εξι ανωτερους αξιωματικους, δυο συνταγματαρχες, εναν αντισμηναρχο, τρεις κυβερνητες, καθως και σε δυο πολιτες. Ενας απο τους κατηγορους δηλωσε οτι οι καταδικασθεντες χρησιμοποιουσαν υψηλης τεχνολογιας συσκευες που τους ειχε προμηθευσει η ΣΙΑ, δεν προσδιορισε ομως την φυση των συσκευων, ουτε και υπο ποιες συνθηκες κατεστη δυνατος ο εντοπισμος και η συλληψη τους.

Μισο τονο εκρηκτικων σε φορτηγο που ειχε εγκαταλειψει απο το βραδι της Τριτης ο ΙΡΑ σε προαστειο του Μπελφαστ, ανακαλυψε σημερα ο βρετανικος στρατος. Συμφωνα με την αστυνομια, τα εκρηκτικα ηταν τοποθετημενα σε δυο δοχεια απορριματων στο εσωτερικο του φορτηγου που εφερε πλαστες πινακιδες κυκλοφοριας.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε δραστικες παρεμβασεις, τοσο στους αεροδιαδρομους, οσο και στον ηλεκτρονικο εξοπλισμο του αεροδρομιου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Θεσσαλονικης, θα προχωρησει το υπουργειο Μεταφορων, προκειμενου να αντιμετωπισθει το προβλημα που δημιουργειται με την ομιχλη που επικρατει στην περιοχη και τις αναβολες πτησεων που παρατηρουνται. Οπως δηλωσε ο υπουργος Μεταφορων, Χαρης Καστανιδης, μεχρι το τελος του Φεβρουαριου θα ανακοινωθουν η μελετη και το χρονοδιαγραμμα των εργων που θα γινουν στο αεροδρομιο, ενω θα αγοραστει ο καλυτερος δυνατος εξοπλισμος, που θα επιτρεπει την τυφλη προσγειωση των αεροσκαφων. Στο μεταξυ, σε ετοιμοτητα 24ωρης βασης τεθηκε το αεροδρομιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Καβαλας, για να εξυπηρετησει τις πτησεις που προοριζονται για τη Θεσσαλονικη και δεν ειναι δυνατον να πραγματοποιηθουν λογω της πυκνης ομιχλης.

Αλλο ενα κρουσμα ασυνειδητου οδηγου, που εγκατελειψε το θυμα του, σημειωθηκε λιγο μετα τα μεσανυχτα στην περιοχη της Φιλοθεης. Συγκεκριμενα, ΙΧ αυτοκινητο μαρκας ΡΕΝΟ χρωματος κοκκινου, με οδηγο μια γυναικα, αγνωστων στοιχειων, παρεσυρε το μοτοσικλετιστη Χρηστο Κωστοπουλο, 31 χρονων και αφου τον αφησε αβοηθητο εξαφανισθηκε. Λιγα λεπτα αργοτερα και ενω το θυμα βρισκοταν αιμοφυρτο στο δρομο, τον χτυπησε διερχομενο αυτοκινητο που οδηγουσε ο 26χρονος στρατιωτικος Γιωργος Μπαμπατσικος, ο οποιος σταματησε να τον βοηθησει, αλλα ο Κωστοπουλος ηταν ηδη νεκρος. Η αστυνομια συνεχιζει τις ερευνες για τον εντοπισμο και τη συλληψη της ασυνειδητης οδηγου.

Αγνωστοι διερρηξαν την Πρωτοχρονια το χρηματοκιβωτιο της οικονομικης υπηρεσιας του υπουργειου Εργασιας και απεσπασαν περιπου 15 εκατομμυρια δραχμες. Οι υπαλληλοι του υπουργειου, επιστρεφοντας στις εργασιες τους, διαπιστωσαν την κλοπη και ειδοποιησαν την αστυνομια. Οι υποψιες στρεφονται σε υπαλληλους της διευθυνσης, καθως το χρηματοκιβωτιο δεν ειχε παραβιασθει, αλλα ειχε ανοιχθει με αντικλειδι.

Την πρωτη εκδοση κρατικων τιτλων για το νεο ετος, κυκλοφορησε το υπουργειο οικονομικων. Σημειωνεται οτι ειναι η πρωτη σειρα που φορολογειται με ποσοστο 7,5%. Το επιτοκιο για τα ετησια γραμματια ειναι 11,20%, τα εξαμηνης διαρκειας 10,5% και τα τριμηνης 10,3%.

Τον οριστικο τερματισμο των ανασκαφων που πραγματοποιουσε η ελληνιδα αρχαιολογος Λιανα Σουβαλτζη, για την ανευρεση του ταφου του Μεγαλου Αλεξανδρου, αποφασισαν οι αιγυπτιακες αρχες. Η κα Σουβαλτζη ισχυριστηκε τον Φεβρουαριο του 1995 οτι ανακαλυψε τον ταφο του Μεγαλου Αλεξανδρου, βασιζομενη σε επιγραφες που βρεθηκαν στην περιοχη των ανασκαφων στην Οαση της Σιουα. Ωστοσο, το Συμβουλιο των Αιγυπτιακων Αρχαιοτητων αποφασισε τη συνεχιση των εργασιων 32 ξενων και αιγυπτιακων αποστολων, υπογραμμιζοντας τη σπουδαιοτητα τους για την ιδια την Αιγυπτο.

Παρα τις βαριες ποινες που επιβαλουν τα ελληνικα δικαστηρια, οι τουρκοι δουλεμποροι δεν φαινεται να πτοουνται. Ανδρες του Λιμενικου εντοπισαν στη νησιδα Διαβατων της Συμης,15 Ιρακινους λαθρομεταναστες κουρδικης καταγωγης, οι οποιοι οπως δηλωσαν πληρωσαν στον τουρκο δουλεμπορο που τους μετεφερε,1000 δολαρια ο καθενας.

Ενα υγιεστατο κοριτσακι γεννησε το πρωι η 23χρονη Βικτωρια Γεωργοπουλου επανω στο επιβατηγο-οχηματαγωγο πλοιο "Θεοφιλος" που εκτελουσε το δρομολογιο Λεσβου-Πειραια. Ηδη, η μητερα και το νεογεννητο εχουν μεταφερθει στο μαιευτηριο Αλεξανδρα και ειναι καλα στην υγεια τους.

Ακεφαλο γυναικειο πτωμα σε αποσυνθεση βρεθηκε στην παραλια Μπαρμπατι της βορειας Κερκυρας. Το πτωμα ηταν γυμνο απο τη μεση και πανω, ενω στο κατω μερος υπηρχαν υπολειμματα απο τζιν παντελονι. Οι λιμενικες αρχες ζητησαν τη συνδρομη της αστυνομικης διευθυνσης Κερκυρας, καθως και των αρχων της Αλβανιας για τη διαπιστωση της ταυτοτητας της αγνωστης γυναικας.

Στις φυλακες Διαβατων Θεσσαλονικης οδηγηθηκε μετα την απολογια της η 30χρονη Μαρια Μερσεντες Ντιαζ απο τη Νικαραγουα, η οποια συνεληφθη απο τελωνειακους στον Προμαχωνα Σερρων να μεταφερει απο τη Βουλγαρια 2. 210 γραμμαρια ηρωινης αριστης ποιοτητας. Απο την προανακριση προκυπτει οτι η Ντιαζ ειναι μελος της βουλγαρικης μαφιας που προωθει μεγαλες ποσοτητες ναρκωτικων στην Ελλαδα και σε αλλες ευρωπαικες χωρες.

ΑΘΗΛΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η μαχη των μεταγραφων αναμενεται να αναψει τις επομενες ημερες στο ποδοσφαιρο ενω με τη νεα χρονια οι φημολογιες δινουν και παιρνουν τοσο για ντοπια οσο και για ξενα αστερια που ειναι πιθανο να στελεχωσουν τις Ελληνικες ομαδες. Ο Ολυμπιακος, συμφωνα με πληροφοριες ενδιαφερεται για την αποκτηση του διεθνη αμυντικου του Ηρακλη Γιωργου Ανατολακη και του επιθετικου Νικου Μαχλα, ενω ακουστηκε και το ονομα του Βασιλη Τσαρτα, που αγωνιζεται στην Ισπανικη Σεβιλλη.

Παναθηναικος και ΑΕΚ βρισκονται παντα στην αναζητηση ενος ξενου παικτη, για να καλυψουν τα κενα που αφησαν στους πρασινους ο Χουαν- Χοσε Μπορελι και στην Ενωση ο Βραζιλιανος Βεριντιανο Μαρτσελο. Η ΑΕΚ βρισκεται κοντα στην αποκτηση του Πολωνου επιθετικου Βαλτερ Ανταμτσουκ. Ο Παναθηναικος, μαλλον δεν θα αποκτησει καποιον ξενο παικτη, αφου οι διαθεσιμοι ποδοσφαιριστες δεν ικανοποιουν τον Βελιμιρ Ζαετς, ενω μπορει να γινει και το ``μπαμ`` με τον Κωστα Φραντζεσκο.

Να περασουμε στο στιβο, οπου 22 πρωταθλητες και πρωταθλητριες μας συμπεριλαμβανονται στους 50 καλυτερους της παγκοσμιας καταταξης των αγωνισματων τους, αναλογα με τις επιδοσεις τους μεσα στο 1996. Μεταξυ αυτων στις καλυτερες σχετικα θεσεις πλασαρονται η Ολυμπιονικης μας Νικη Μπακογιαννη, η Νικη Ξανθου, ο Κωστας Γκατζιουδης, η Ολγα Βασδεκη και ο Λαμπρος Παπακωστας.

Η ομαδα μπασκετ του Παναθηναικου ανακοινωσε επισημα την αποκτηση του Νιγηριανου μπασκετμπολιστα Τζουλιους Νουοσου, ο οποιος θα παρει τη θεση του Αμερικανου Αντονι Ειβεντ. Ο Νουοσου, που ειναι 25 χρονων, εχει υψος 2. 08μ και αγωνιζεται στη θεση του σεντερ, υπεγραψε ηδη συμβολαιο με τους πρασινους.

Η εθνικη μας ομαδα των νεων κατεκτησε την πρωτη θεση στο διεθνες τουρνουα Χριστουγεννων που διεξηχθη στο Ισραηλ, αφου στον τελευταιο της αγωνα επικρατησε της αντιστοιχης της Ουγγαριας με 1-0 χαρις σε τερμα που πετυχε ο Βεκοπουλος στο 12-ο λεπτο.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Ποδαρικο με το δεξι εκανε το 1997 στη Σοφοκλεους. Ο γενικος δεικτης τιμων στη σημερινη συνεδριαση απεκομισε υψηλα κερδη 2,26% και διαμορφωθηκε στις 954,54 μοναδες. Εντονο ηταν το επενδυτικο ενδιαφερον για μετοχες τραπεζων και τιτλους βιομηχανιων. Η αξια των συναλλαγων εφτασε τα 6,6 δις. δρχ. Οι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 3,08%, Ασφαλειες ανοδος 1,11%, Ληζινγκ ανοδος 0,13%, Επενδυσεις ανοδος 2,16%, Κατασκευες ανοδος 1,04%, Βιομηχανιες ανοδος 1,44%, Διαφορες ανοδος 0,77%, Συμμετοχων ανοδος 0,67%. Ο δεικτης της παραλληλης αγορας σημειωσε σημαντικη ανοδο σε ποσοστο 2,09%.

ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδον αιθριος θα ειναι αυριο ο καιρος σ'ολοκληρη τη χωρα εκτος απο τη δυτικη, κεντρικη και βορεια Ελλαδα, οπου προβλεπονται νεφωσεις με πιθανοτητα σποραδικων βροχων. Οι ανεμοι θα ειναι νοτιοι στα δυτικα μετριοι μεχρι ισχυροι και στα ανατολικα ασθενεις μεχρι μετριοι. Η θερμοκρασια θα διατηρηθει σε υψηλα για την εποχη επιπεδα και στα βορεια θα κυμανθει 2 με 16 βαθμους, στο Ιονιο και τα υπολοιπα ηπειρωτικα 7 με 21 και στο Αιγαιο 11 με 22 βαθμους Κελσιου. Σχεδον αιθριο καιρο, με λιγες νεφωσεις, ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 10 με 20 και 7 με 14 βαθμους αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 3 January 1997 - 3:26:02 UTC