Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-05-15

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


  • Κινδυνος επιδημιων απο τους χιλιαδες τοννους σκουπιδιων στην Αθηνα. Αγνωστο ποτε θα λυθει η απεργια των συμβασιουχων των ΟΤΑ. Αποσυρθηκε η σχετικη τροπολογια απο τη βουλη.
  • Εμμεση επιβεβαιωση του υφυπουργου Οικονομικων οτι θα μειωθει απο το 1998 ο φορος στα εισαγομενα μεταχειρισμενα αυτοκινητα.
  • Διευκρινιστικη δηλωση Ραλλη μετα τις εντονες αντιδρασεις που προκληθηκαν για τη στηριξη στην οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης.
  • Αντιδρασεις απο δικαστικους λειτουργους για την πειθαρχικη διωξη που ασκησε η εισαγγελια του Αρειου Παγου κατα οκτω δικαστων για υποθεση αποφυλακισης εμπορου ναρκωτικων.
  • Η πορεια του κοινωνικου διαλογου το αντικειμενο συσκεψης του πρωθυπουργου με κυβερνητικα και κομματικα στελεχη.
  • Κυπριακο και ελληνοτουρκικα συζητησαν ο Κωστας Σημιτης και οι Ακης Τσοχατζοπουλος και Θεοδωρος Παγκαλος.
  • Κυκλωμα παρανομων στοιχηματων εξαρθρωσε η αστυνομια στην Καλλιθεα. Συνεληφθησαν 16 ατομα.
  • Ενοπλη ληστεια με λεια 7,5 εκατ. δρχ. στην Τραπεζα Εργασιας στο Γαλατσι.
  • Συνεχιζεται η στρατιωτικη εκκαθαριστικη επιχειρηση της Τουρκιας στο βορειο Ιρακ κατα των Κουρδων. Προταση μομφης κατα του κυβερνητικου συνασπισμου, καταθετει αυριο ο Μεσουτ Γιλμαζ.
  • Δεκαεπτα τραυματιες στη νοτια Αλβανια απο εκρηξη σε αποθηκη πυρομαχικων. Στα Τιρανα βρισκεται ο Φραντς Βρανιτσκι.
  • Παγιδευμενο αυτοκινητο εξερραγη εξω απο αστυνομικο τμημα, κοντα στη Λιμα του Περου, τραυματιζοντας δεκα αστυνομικους.
  • Και νεα αυξηση 0,54% στο Χρηματιστηριο.
  • Τοπικες νεφωσεις αυριο σ'ολοκληρη τη χωρα, εξασθενουν οι βοριαδες, ανεβαινει η θερμοκρασια που θα φθασει τους 32 βαθμους. Στους 31 το θερμομετρο στην Αθηνα, στους 29 στη Θεσσαλονικη.


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον ασφυκτικο κλοιο σκουπιδιων, απεργιων και διαδηλωσεων βρισκεται η Αθηνα, ενω οι προβλεψεις ειναι μαλλον δυσοιωνες, καθως ο υπουργος Εσωτερικων, Αλεκος Παπαδοπουλος, απεσυρε απο τη βουλη τη σχετικη τροπολογια, με την οποια ικανοποιοταν το αιτημα των συμβασιουχων στους ΟΤΑ, για τη μονιμοποιηση 100 εκτακτων συναδελφων τους. Η τροπολογια αποσυρθηκε μετα την εντονη αντιδραση 20 βουλευτων του ΠΑΣΟΚ, οι οποιοι απειλησαν να την καταψηφισουν εκτιμωντας οτι καταστρατηγειται ο νομος Πεπονη για τις προσληψεις. Οι συμβασιουχοι θα συνεδριασουν αυριο για να καθορισουν την περαιτερω σταση τους, ενω οι χιλιαδες τοννοι σκουπιδια βρισκονται διασκορπισμενα στους δρομους και τις πλατειες της πρωτευουσας, σε συνδυασμο με την υψηλη θερμοκρασια αποτελουν εστια μολυνσης.

Εκτος ομως απο τα σκουπιδια οι Αθηναιοι ταλαιπωρουνται και απο τις απεργιες αλλα και απο τις αλλεπαλληλες διαδηλωσεις στο κεντρο της Αθηνας και του Πειραια, απο εργαζομενους διαφορων κλαδων. Η ταλαιπωρια συνεχιζεται με τις στασεις εργασιας που πραγματοποιουν οι εργαζομενοι, τα πρασινα λεωφορεια και τον ηλεκτρικο σιδηροδρομο και οι οποιες θα επαναληφθουν αυριο 11 το πρωι με 5 το απογευμα. Στον Κηφισσο τελος, συνεχιζεται ο Γολγοθας των οδηγων, καθως λογω των εργων κατεδαφισης της γεφυρας στον κομβο Ροσινιολ παρατηρειται μεγαλος κυκλοφοριακος φορτος και οι οδηγοι θα πρεπει να ειναι οπλισμενοι με μεγαλη υπομονη.

Η κυβερνηση δια του υφυπουργου Οικονομικων, Γιωργου Δρυ, επιβεβαιωσε εμμεσα οτι απο τον Ιανουαριο του 1998 θα μειωθει η φορολογια των μεταχειρισμενων καταλυτικων αυτοκινητων που εισαγονται στην Ελλαδα, απο χωρες - μελη της Ευρωπαικης Ενωσης. Η Κομισιον εχει προσφυγει στο Ευρωπαικο Δικαστηριο κατα της Ελλαδας, για την υποθεση αυτη, η οποια θα συζητηθει στις 29 Μαιου. Στη βουλη ο κ. Δρυς τονισε πως η κυβερνηση μελετα τα μετρα που θα παρει, αν υπαρξει καταδικαστικη αποφαση και προσθεσε πως ηδη εχει συσταθει επιτροπη απο υπαλληλους των συναρμοδιων υπουργειων, που θα προτεινει μετρα για την αντιμετωπιση της καταστασης, ωστε να διασφαλισθουν τα εσοδα του κρατους και να ελαχιστοποιηθουν οι περιβαλλοντικες επιπτωσεις. Παντως, ο κ. Δρυς τονισε οτι η κυβερνηση δεν θα επιτρεψει να μετατραπει η Ελλαδα σ'ενα απεραντο νεκροταφειο αυτοκινητων.

Εντονη δυσφορια εχει προκαλεσει στη Ρηγιλλης η στηριξη που παρεσχε ο Γεωργιος Ραλλης στην οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης, κατα τη χθεσινη επισημη παρουσιαση των αρχειων Καραμανλη. Ο κ. Ραλλης ειχε δηλωσει πως αν ο Ανδρεας Παπανδρεου εφαρμοζε την οικονομικη πολιτικη Σημιτη, τοτε η Ελλαδα θα ηταν μια απο τις πιο ανεπτυγμενες και ευημερουσες χωρες της Ευρωπης. Σε διευκρινιστικη του δηλωση ο κ. Ραλλης τονιζει πως δεν υποστηριξε τον κ. Σημιτη αλλα ειπε απλα πως η οικονομικη πολιτικη που ακολουθει ειναι αυτη που εχει εξαγγειλει κατα καιρους η ΝΔ. Η αποψη που διατυπωσε ο κ. Ραλλης εχει αξια μονο για τον εαυτο του, δηλωσε ο Γιαννης Κεφαλογιαννης, ενω ο στενος συνεργατης του Κωστα Καραμανλη, κ. Ορφανος, τονισε οτι ο πρωην πρωθυπουργος οφειλει μια συγγνωμη στους οπαδους του κομματος. Η Μαριετα Γιαννακου - Κουτσικου επιχειρησε να χαμηλωσει τους τονους λεγοντας πως ο κ. Ραλλης ηθελε να αντιδιαστειλει την οικονομικη πολιτικη που ασκειται σημερα μ'εκεινη του 1980. Απο την πλευρα του ο υπουργος Τυπου δηλωσε πως ειναι καλη η υποστηριξη που παρεχεται και απο αντιπαλους του πρωθυπουργου στην προσπαθεια του να βελτιωσει περαιτερω τη θεση της χωρας. Ο κ. Ρεππας υπενθυμισε οτι και επι κυβερνησεων Ανδρεα Παπανδρεου η Ελλαδα σημειωσε μεγαλα βηματα προοδου, αλλα παντα υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης.

Αντιδρασεις στο δικαστικο σωμα εχει προκαλεσει η ενεργεια της εισαγγελιας του Αρειου Παγου να ασκηθει πειθαρχικη διωξη κατα οκτω δικαστων, οι οποιοι φερονται ως υπευθυνοι για την αποφυλακιση εμπορου ναρκωτικων. Ο εφετης και πρωην γενικος γραμματεας της Ενωσης Δικαστων και Εισαγγελεων, Ευτυχιος Παλαιοκαστριτης, εκτιμησε πως με το θορυβο που δημιουργηθηκε γυρω απο το θεμα, ορισμενοι δικαστικοι λειτουργοι μετατρεπονται εκ των πραγματων σε εξιλαστηρια θυματα για ολες τις αδυναμιες στην πολιτικη αντιμετωπιση των σοβαρων προβληματων των ναρκωτικων. Προσθεσε επισης οτι οι δικαστες που διωκονται δεν εκαναν τιποτε αλλο παρα να δωσουν βαση σε πιστοποιητικα κρατικων νοσοκομειων και να εφαρμοσουν το νομο. Σημειωνεται οτι η υποθεση αφορα εμπορο ναρκωτικων, ο οποιος ειχε συλληφθει πριν αρκετα χρονια και μετα απο 14 συνεχεις αναβολες εκδικασθηκε η υποθεση. Ο εμπορος καταδικασθηκε σε 16 χρονια καθειρξη, αλλα αποφυλακισθηκε μετα απο ενα χρονο επειδη καθυστερησε να καθαρογραφει η αποφαση του δικαστηριου με αποτελεσμα να παραγραφει το αδικημα.

Η πορεια του κοινωνικου διαλογου ειναι το αντικειμενο συσκεψης που πραγματοποιειται στη Χαριλαου Τρικουπη, υπο την προεδρια του πρωθυπουργου και τη συμμετοχη κυβερνητικων και κομματικων στελεχων. Στη συσκεψη θα συζητηθει κυριως το θεμα της διευρυνσης του κοινωνικου διαλογου για το ασφαλιστικο και το συνταξιοδοτικο. Ο κυβερνητικος εκπροσωπος διευκρινησε παντως οτι στην παρουσα φαση θα συζητηθουν θεματα που αφορουν στην απασχοληση, την ανταγωνιστικοτητα και την αναπτυξη, ενω το ασφαλιστικο θα εξετασθει σε δευτερη φαση. Η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλεκα Παπαρηγα, καλεσε τους εργαζομενους να μη νομιμοποιησουν το ξεκινημα αυτου του διαλογου γιατι υπαρχει κινδυνος να ανατραπουν ολα τα κεκτημενα δικαιωματα τους. Η συμμετοχη στο διαλογο σημαινει πρασινο φως για κουτσουρεμα κατακτησεων, ειπε χαρακτηριστικα η κυρια Παπαρηγα. Αυριο θα συνεδριασει η κυβερνητικη επιτροπη η οποια θα ασχοληθει με το θεμα της ανεργιας και θα συζητησει την τροπολογια του υπουργου παιδειας για τη μισθολογικη και επαγγελματικη εξελιξη των καθηγητων των Ανωτατων Εκπαιδευτικων Ιδρυματων.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρα την διεθνη κατακραυγη για καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων, η Τουρκια συνεχιζει την ευρειας κλιμακας εκκαθαριστικη στρατιωτικη επιχειρηση κατα των κουρδων ανταρτων, στο βορειο Ιρακ. Χιλιαδες τουρκοι στρατιωτες, με την καλυψη αρματων μαχης και βαρεων πυροβολων, εισεβαλαν χθες στο ιρακινο εδαφος διωκοντας τους ανταρτες του Κουρδικου Εργατικου Κομματος. Ακολουθωντας την τακτικη του διαιρει και βασιλευε, η Τουρκια χαρακτηρισε την επιχειριση ανθρωπιστικη αποστολη, για την προστασια των κουρδων του ιρακινου Δημοκρατικου Κομματος του Κουρδισταν, οι οποιοι οπως υποστηριξε, κινδυνευουν απο εκεινους του Κουρδικου Εργατικου Κομματος. Στο εσωτερικο της χωρας ομως παραμενουν αλυτα τα μεγαλα πολιτικα προβληματα. Προταση μομφης καταθετει αυριο το μεγαλυτερο κομμα της αντιπολιτευσης, Μητερα Πατριδα, του Μεσουτ Γιλμαζ, με στοχο την ανατροπη του κυβερνητικου συνασπισμου των Ερμπακαν-Τσιλερ.

Ο χρονος θα δειξει εαν ειναι δυνατον να αποφευχθει μια νεα πολιτικη κριση στην Αλβανια, δηλωσε ο μεσολαβητης του ΟΑΣΕ, Φραντς Βρανιτσκι, ο οποιος εφθασε εσπευσμενα σημερα στα Τιρανα σε μια προσπαθεια να κατευνασει τα πνευματα που εχουν οξυνθει εξαιτιας της μονομερους ψηφισης του εκλογικου νομου απο το Δημοκρατικο Κομμα του προεδρου, Σαλι Μπερισα. Νοτια της χωρας, κοντα στο Αργυροκαστρο, δεκαεφτα ατομα τραυματισθηκαν, εκ των οποιων τα πεντε σοβαρα, απο εκρηξη σε αποθηκη πυρομαχικων. Η εκρηξη σημειωθηκε μετα απο πτωση κασονιου με εκπυρσοκροτητες, που κουβαλουσε νεαρος, σε σορο απο μπαρουτι.

Δυναμικη εμφανιση εκαναν στο Περου οι ανταρτες της οργανωσης Φωτεινο Μονοπατι, οι οποιοι τοποθετησαν εκρηκτικο μηχανισμο σε αυτοκινητο, το οποιο ηταν σταθμευμενο εξω απο αστυνομικο τμημα σε προαστειο της Λιμα. Απο την ισχυρη εκρηξη τραυματισθηκαν δεκα αστυνομικοι, ενω υλικες ζημιες υπεστησαν γειτονικα κτιρια. Οπως εκτιμα η αστυνομια, η επιθεση ενδεχεται να εχει σχεση με τη συλληψη ηγετικου στελεχους της οργανωσης.

Την διαλυση της Βουλης και την προκηρυξη προωρων βουλευτικων εκλογων στις 6 Ιουνιου, εξηγγειλε ο πρωθυπουργος της Ιρλανδιας, Τζον Μπρουτον. Συμφωνα με τις δημοσκοπησεις, πρωτο στις προτιμησεις των ψηφοφορων ερχεται το κεντροδεξιο κομμα της αντιπολιτευσης, Φιανα Φειλ. Απο την πλευρα του, ο κυβερνων κεντροαριστερος συνασπισμος ελπιζει να επωφεληθει απο την καλη οικονομικη κατασταση της χωρας.

Μεσα σε κλιμα βιας και τρομοκρατιας, αρχισε στην Αλγερια η προεκλογικη εκστρατεια ενοψει των βουλευτικων εκλογων της 5ης Ιουνιου. Φανατικοι ισλαμιστες σφαγιασαν 30 αμαχους, αναμεσα τους επτα γυναικες και δυο βρεφη, κατα την διαρκεια επιδρομης στο χωριο Τσεμπλι, της επαρχιας Μπλιντα, νοτια της πρωτευουσας Αλγερι.

Αρχιζει αποψε στο Κειπ Ταουν της νοτιας Αφρικης, η συναντηση μεταξυ του προεδρου Νελσον Μαντελα και του ηγετη των ζαιρινων ανταρτων, Λοραν Καμπιλα, σε μια υστατη προσπαθεια να τερματισθει ειρηνικα ο εμφυλιος που σπαρασσει το Ζαιρ. Συμφωνα με πληροφοριες, οι νοτιαφρικανοι μεσολαβητες που εχουν την πρωτοβουλια της συναντησης, εχουν καταρτισει σχεδιο ειρηνευτικης συμφωνιας, με το οποιο καλειται ο προεδρος του Ζαιρ, Μομπουτου, να παραδωσει την εξουσια σε μια μεταβατικη κυβερνηση, η οποια θα συγκεντρωνει στους κολπους της ολα τα κομματα της αντιπολιτευσης.

Την πρωτη επισημη επισκεψη αρχηγου του γαλλικου κρατους τα τελευταια 14 χρονια στην Κινα, πραγματοποιει απο σημερα και για τις υπολοιπες τρεις μερες, ο προεδρος της Γαλλιας, Ζακ Σιρακ. Ο γαλλος προεδρος θα εχει συνομιλιες στο Πεκινο με τον κινεζο ομολογο του Ζιαν Ζεμιν, με τον οποιο αναμενεται να υπογραψει κοινη πολιτικη δηλωση, για την προωθηση των σινο-γαλλικων σχεσεων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ελληνοτουρκικα και το Κυπριακο εξετασθηκαν στη σημερινη συσκεψη του πρωθυπουργου με τις ηγεσιες των υπουργειων Εξωτερικων και Αμυνης. Μετα τη συσκεψη δεν εγιναν δηλωσεις, αλλα συμφωνα με πληροφοριες συζητηθηκαν θεματα που αφορουν τη λειτουργια των επιτροπων εμπειρογνωμονων Ελλαδας - Τουρκιας, καθως και την επικειμενη συναντηση Κληριδη - Ντενκτας τον Ιουλιο. Ο αναπληρωτης υπουργος Εξωτερικων, Γιωργος Παπανδρεου, απαντωντας στη βουλξη σε ερωτηση του Γιαννη Βαρβιτσιωτη δηλωσε πως η κυβερνηση δεν διαπραγματευεται τα κυριαρχικα δικαιωματα της χωρας και οι θεσεις αυτες επαναλαμβανονται σε οποιες συναντησεις εχουν πραγματοποιηθει σε πολιτικο επιπεδο. Ο κ. Βαρβιτσιωτης εξεφρασε την ανησυχια του γιατι, οπως ειπε, η κυβερνηση διολισθαινει σ'ενα ελληνοτουρκικο διαλογο, ο οποιος κατα την εκτιμηση του εχει αρχισει, χωρις ορους και προυποθεσεις.

Θησαυρος απο παλια νομισματα αμυθητης αξιας βρεθηκε σε θυριδα της Ιονικης Τραπεζας, συμφωνα με συνδικαλιστες. Οπως αναφερουν σημερινα δημοσιευματα, απο τους πρωτους υπολογισμους, η αξια του θησαυρου φθανει στα 150 δισεκατομμυρια δραχμες. Ο θησαυρος ειχε κατατεθει απο ιδιωτη το 1957, τα στοιχεια του οποιου γνωριζει μονο η τραπεζα. Το ατομο αυτο, δεν εχει εμφανιστει εδω και σαραντα χρονια, με αποτελεσμα ο θησαυρος να περιελθει στα περιουσιακα στοιχεια της Ιονικης.

Εξαρθρωθηκε κυκλωμα διεξαγωγης παρανομων στοιχηματων, ιπποδρομιων και κυνοδρομιων. Τα παρανομα στοιχηματα διεξαγοντο στον τεταρτο οροφο πολυκατοικιας επι της λεωφορου Συγγρου 220 οπου συνεληφθησαν 16 ατομα ο διοργανωτης και δυο υπαλληλοι της εταιριας διεξαγωγης παρανομων στοιχηματων, καθως και 13 παικτες. Τα παρανομα στοιχηματα παιζονταν σε γραφεια με τον τιτλο Βιντεο Λαιν. Διοργανωτης των στοιχηματων ηταν ο Ανδρεας Γεωργιου, 46 ετων, και υπαλληλοι η Ελενη Αναγνου 23 ετων και ο Δημητρης Ρηνας 24 ετων. Οι συλληφθεντες οδηγηθηκαν στον Εισαγγελεα Πλημμελειοδικων Αθηνων ενω οι ερευνες συνεχιζονται γιατι στην κατοχη ενος παικτη βρεθηκαν εντυπα συμμετοχης σε παρανομο παιχνιδι τυπου πυραμιδα με την επωνυμια Τζοκερ 88 που ειναι γερμανικης προελευσης.

Συγκεντρωση διαμαρτυριας και πορεια στους δρομους του Πειραια, πραγματοποιησαν σημερα μελη τριων ναυτεργατικων σωματειων, διαμαρτυρομενοι για την ναυτιλιακη πολιτικη της κυβερνησης. Τα σωματεια των μηχανικων - ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩ και των ρυμουλκων, που προσκεινται στο ΚΚΕ, συγκεντρωθηκαν στην Ακτη Μιαουλη και μετεβησαν αρχικα στην ΠΝΟ, οπου επεδωσαν ψηφισμα και στη συνεχεια στο υπουργειο Εμπορικης Ναυτιλιας. Αντιπροσωπεια των ναυτεργατων επισκεφθηκε τον υπουργο, Σταυρο Σουμακη, ο οποιος τους διαβεβαιωσε για πολλοστη φορα οτι η πολιτικη της κυβερνησης δεν στελνει στην ανεργια τους ναυτικους, αλλα προσπαθει με τα μετρα που παιρνει να αυξησει τις θεσεις εργασιας.

Ποσο 7,5 εκ. δρχ. αρπαξαν δυο νεαροι με ακαλυπτα τα προσωπα και υπο την απειλη πιστολιων, απο το Υποκαταστημα της Τραπεζας Εργασιας, στο Γαλατσι. Η ληστεια εγινε λιγο πριν τις 12 και οι δυο ενοπλοι μπηκαν στην Τραπεζα προσποιουμενοι τους πελατες. Ξαφνικα εβγαλαν τα περιστροφα, ακινητοποιησαν τους παρευρισκομενους και ενας εξ'αυτων κατευθυνθηκε προς τον ταμια και του ζητησε τα χρηματα. Στη συνεχεια βγηκαν απο την τραπεζα τρεχοντας και επιβιβαστηκαν σε μοτοσυκλετα μεγαλου κυβισμου με την οποια και εξαφανιστηκαν.

Ιερεας μετεφερε-αντι αμοιβης-λαθρομεταναστες απο τα ελληνοαλβανικα συνορα στη θεσσαλονικη. Προκειται για το Σεραφειμ Ασημακοπουλο, 59 χρονων, απο την Αυγη Καστοριας, εφημεριο στο ναο του Αγιου Δημητριου της Αυγης, ο οποιος συνεληφθη χθες τ'απογευμα, στην οδο 26ης Οκτωβριου της Θεσσαλονικης, γιατι μετεφερε με το ΙΧ αυτοκινητο του τεσσερις Αλβανους λαθρομεταναστες, που ειχαν πληρωσει ως αμοιβη 20. 000 δραχμες ο καθενας.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η διοικηση της ομαδας μπασκετ του Ολυμπιακου με ανακοινωση της διαμαρτυρεται για επεισοδια που δημιουργησαν οι οπαδοι και ο παγκος της ΑΕΚ σε βαρος των παικτων της, στο δευτερο τελικο των πλει οφ, που εγινε στο κλειστο γηπεδο των Ολυμπιακων εγκαταστασεων. Στο μεταξυ μετα απο συσκεψη που εγινε στην ΕΣΑΚ αποφασιστηκε η ληψη αυστηροτερων μετρων στους τρεις αγωνες που απομενουν μεταξυ των δυο ομαδων, για την αναδειξη της πρωταθλητριας.

Διοικουσα επιτροπη διοριστηκε σημερα απο το Πρωτοδικειο της Αθηνας στον ΣΕΓΑΣ. Το τμημα ασφαλιστικων μετρων διορισε προσωρινη διοικηση απο 21 τακτικα και 7 αναπληρωματικα μελη, στα οποια δεν περιλαμβανεται ο Στρατος Μολυβας, ο οποιος στα τελευταια 14 χρονια διετελεσε συμβουλος και προεδρος του ΣΕΓΑΣ. Συμφωνα με την αποφαση πρεπει εντος 4 μηνων να διεξαχθουν εκλογες για την αναδειξη νεου ΔΣ και η ΔΕ να επιληφθει για τις επειγουσες υποθεσεις της ομοσπονδιας.

Η διοικηση της ΕΠΟ ταχθηκε υπερ της ΕΠΑΕ στο θεμα της επαναληψης της κληρωσης των διαιτητων. Στη σημερινη συνεδριαση οι παραγοντες της ΕΠΟ εκριναν οτι καλως επαναληφθηκε η κληρωση των διαιτητων χθες, αφου στην κληρωση της Τριτης δεν ειχε μπει στην κληρωτιδα ο Νικος Αγγελακης του συνδεσμου Θεσσαλονικης, που ειχε δικαιωθει απο την επιτροπη Εφεσεων.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε ανοδικη τροχια για 14η συνεδριαση, αλλα με πιο συγκρατημενους ρυθμους κινηθηκαν οι τιμες των μετοχων και στη σημερινη συνεδριαση. Ο γενικος δεικτης τιμων εκλεισε στις 1643,51 μοναδες, ενισχυμενος σε ποσοστο 0,54%. Κατακορυφη αυξηση παρουσιασε ο ογκος των συναλλαγων η αξια των οποιων εφθασε τα 34,5 δις. δρχ. Το αγοραστικο ενδιαφερον επικεντρωθηκε σε μετοχες των εταιριων Ληζινγκ και των Βιομηχανιων οι δεικτες των οποιων σημειωσαν ανοδο 4,06% και 1,52% αντιστοιχως. Οι υπολοιποι επιμερους δεικτες εκλεισαν ως εξης: Τραπεζες ανοδος 0,51%, Ασφαλειες ανοδος 0,35%, Επενδυσεις ανοδος 0,76%, Κατασκευων πτωση 0,35%, Συμμετοχων πτωση 1,49%, Διαφορες πτωση 0,70%. Ο Δεικτης Παραλληλης Αγορας ενισχυθηκε σε ποσοστο 1,24%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικα αιθριο καιρο θα εχει αυριο ολοκληρη σχεδον η χωρα, αλλα απο το απογευμα θ'αναπτυχθουν τοπικες νεφωσεις, οι οποιες ομως στη νοτια Ελλαδα θα πυκνωσουν. Θα συνεχισθουν οι βοριαδες, στα δυτικα ασθενεις και στ'ανατολικα μετριοι μεχρι ισχυροι, με μικρη εξασθενηση απο το βραδυ. Η θερμοκρασια θα σημειωσει και νεα μικρη ανοδο και στα ηπειρωτικα θα κυμανθει 14 με 32 βαθμους Κελσιου και στα νησια 17 με 28 βαθμους. Σχεδον αιθριο καιρο, ασθενεις μεχρι μετριους ανεμους και θερμοκρασια 19 με 31 και 15 με 29 αντιστοιχα, θα εχουν αυριο Αθηνα και Θεσσαλονικη.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Friday, 16 May 1997 - 12:00:45 UTC