Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 97-07-24

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


Ημερα μνημης η σημερινη, καθως συμπληρωνονται 23 χρονια απο την πτωση της δικτατοριας και την αποκατασταση της Δημοκρατιας στη χωρα μας. Το πρωι το Κοινοβουλιο τιμησε την ιστορικη επετειο και ολες οι πτερυγες της Βουλης αναφερθηκαν στην αναγκη αραγους ενοτητας, στη συνεχιζομενη κατοχη της Κυπρου και στα εθνικα μετωπα. Το βραδι, ο προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, θα παραθεσει δεξιωση στο Προεδρικο Μεγαρο, ενω στο μηνυμα που απηυθυνε εμφανιζεται συγκρατημενα αισιοδοξος, τονιζει οτι δεν υπαρχει προβλημα Δημοκρατιας και επισημαινει οτι απαιτειται παραπερα βελτιωση της οικονομιας και επιτυχης αντιμετωπιση των εθνικων μας ζητηματων. Απο την πλευρα του ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης, τονιζει οτι σημερα η προκληση ειναι ο εκσυγχρονισμος της χωρας και η δημιουργια μιας ισχυρης Ελλαδας. Μηνυματα για τη σημερινη επετειο εξεδωσαν ολα τα πολιτικα κομματα, καθως και τα κομματα της Κυπρου.

Στο παγωμα των τιμων των τροφιμων μεχρι το τελος του χρονου, συμφωνησαν οι βιομηχανοι τροφιμων και οι ιδιοκτητες σουπερ μαρκετ, μετα τη συναντηση που ειχαν το μεσημερι με τον υφυπουργο Αναπτυξης, Μιχαλη Χρυσοχοιδη και εκπροσωπους του ΣΕΒΤ, του ΣΕΣΜΕ, του ΕΔΕΑ και της ΓΣΒΕ. Οπως τονισε αμεσως μετα ο κ. Χρυσοχοιδης, με τη συμφωνια αυτη θα υπαρξει ωφελεια για τους καταναλωτες, τις επιχειρησεις, αλλα και την ιδια την εθνικη μας οικονομια, καθως τωρα, προσθεσε, θα πρεπει ολοι οι εταιροι της αγορας να συμπραξουν στους στοχους που εχει θεσει η Ελλαδα για τη νομισματικη της ενωση με την Ευρωπη, αλλα και για το στοχο της κυβερνησης να μειωθει ο πληθωρισμος στο 2,8% μεχρι τελος του '98. Αποφασισθηκε επισης να συσταθει μια ομαδα εργασιας, η οποια θα αποτελειται απο εξειδικευμενους επιστημονες εκπροσωπους του καθε φορεα, η οποια θα εχει στοχο μεχρι τελος Αυγουστου να καταθεσει στο υπουργειο Αναπτυξης εκθεση - πορισμα για την επικρατουσα κατασταση στην ελληνικη αγορα.

Στον Εισαγγελεα Πειραιως θα οδηγηθουν οκτω ατομα, αναμεσα τους και ενας υπαλληλος του υπουργειου Οικονομικων, που συνεληφθησαν το πρωι ως ενεχομενοι σε κυκλωμα λαθρεμποριας πετρελαιου. Συμφωνα με την αστυνομια, το κυκλωμα λειτουργουσε εδω και τεσσερα χρονια μεσω της παρανομης εταιριας, ΠΟΛΥΠΕΤΡΟΛ, που εδρευει στον Αγιο Ιωαννη Ρεντη και ανηκει στον 34χρονο Ιωαννη Αναστασιαδη, που φερεται ως εγκεφαλος της σπειρας. Τα υπολοιπα μελη ειναι ο Ιωαννης Σταθοπουλος 33 ετων οδηγος, ο Ευστρατιος Σαμαρας 45 ετων υπαλληλος υπουργειου Οικονομικων, η Παγωνα Γαγριλη 24 ετων, ο Ευαγγελος Πολυκανδριωτης 33 ετων οδηγος, ο Ιωαννης Αγγελοπουλος 23 ετων, ο Ιωαννης Παπαντωνιου 48 ετων οδηγος και ο Δημητρης Σωτηριου 70 ετων, συνταξιουχος. Το ποσο της φοροδιαφυγης εκτιμαται οτι ξεπερνα τα 150 εκατ. δραχμες.

Σφοδρη επιθεση κατα της κυβερνησης εξαπελυσε ο προεδρος της Νεας Δημοκρατιας, Κωστας Καραμανλης, για το θεμα των προμηθειων του Δημοσιου.Ο κ. Καραμανλης δηλωσε οτι το υπαρχον καθεστως ειναι αδιαφανες και διατρητο και προσθεσε οτι το κομμα του δεν μπορει να συμπραττει στην συντηρηση του καθεστωτος αυτου, δια των εκπροσωπων του στις σχετικες κοινοβουλευτικες επιτροπες.

Εφθασε το πρωι στο λιμανι της Θεσσαλονικης το αρματαγωγο ΧΙΟΣ, που μετεφερε το πρωτο τμημα της ελληνικης στρατιωτικης δυναμης που συμμετειχε στην πολυεθνικη δυναμη στην Αλβανια, ενω το απογευμα περασαν οδικως απο την Κακαβια, αλλοι 80 ελληνες στρατιωτες. Η διαδικασια της επιστροφης ολης της ελληνικης δυναμης θα ολοκληρωθυει στις 10 Αυγουστου. Την ιδια ωρα, στα ελληνο-αλβανικα συνορα ενισχυονται οι αστυνομικες και στρατιωτικες δυναμεις για την παταξη της δρασης των αλβανικων συμμοριων, αλλα και τον περιορισμο της λαθρομεταναστευσης. Τις τελευταιες ημερες μαλιστα, εχουν συλληφθει εκατονταδες Αλβανοι σε ολη τη χωρα, που στερουνται τα απαραιτητα χαρτια. Η κατασταση ομως, χειροτερευει στα χωρια της ελληνικης μειονοτητας στην Αλβανια και ιδιαιτερα στην περιοχη του Αργυροκαστρου. Οι εναπομειναντες Ελληνες κατοικοι τους, βρισκονται σε απογνωση καθως οι ενοπλες συμμοριες δρουν ανενοχλητες, ληστευοντας και καιγοντας τις περιουσιες τους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αρση του στρατιωτικου νομου, που ισχυει απο την 1η Μαρτιου, ειναι η πρωτη αποφαση που ελαβε σημερα η νεα αλβανικη βουλη. Δευτερο σημειο της ημερησιας διαταξης ειναι η αποδοχη απο το Σωμα της παραιτησης Μπερισα και την εκλογη του Γενικου Γραμματεα του Σοσιαλιστικου Κομματος Ρετζεπ Μειντανι στο ανωτατο αξιωμα του προεδρου της Δημοκρατιας, ενω θα ακολουθησει ο σχηματισμος της νεας κυβερνησης υπο τον πρωθυπουργο Φατος Νανο. Να σημειωθει οτι στις εργασιες της νεας βουλης δεν μετεχουν οι βουλευτες του Δημοκρατικου Κομματος. Ωστοσο, η κατασταση στη χωρα παραμενει εκρυθμη, ενω μερες απογνωσης ζουν οι εναπομειναντες κατοικοι των ελληνικων χωριων του Αργυροκαστρου. Οι συμμοριες εχουν μετατρεψει σε πεδιο δρασης τους την περιοχη, ενω χθες θυμα ληστειας των ενοπλων συμμοριων επεσε ακομα ενας Βορειοηπειρωτης, ο Μαρκος Σιουγκρος, που τον ξυλοκοπησαν και του απεσπασαν εμπορευματα αξιας 5,5 εκατομμυριων δραχμων.

Οι βρετανοι επιστημονες που κλωνοποιησαν την "Ντολυ" ανακοινωσαν σημερα οτι κλωνοποιησαν και ενα αρνι που φερει ανθρωπινα γονιδια. Το ονομα του, Πολυ. Η Πολυ και οι τεσσερις σχεδον πανομοιοτυπες αδελφες της ειναι προβατα, αλλα φερουν ανθρωπινα γονιδια. Αυτο σημαινει οτι οι επιστημονες μπορουν να κλωνοποιησουν ολοκληρα κοπαδια πανομοιοτυπων προβατων που παραγουν ανθρωπινες πρωτεινες η προιοντα αιματος για ιατρικη χρηση.

Νεκρο ανακαλυψε τον υποπτο για τον φονο του Τζιανι Βερσατσε Αντριου Κουναναν η αστυνομια του Μαιαμι, σε πλωτη κατοικια στο Μαιαμι Μπιτς. Ο διευθυντης της τοπικης αστυνομιας Μπαρετο δηλωσε πως δεν ειναι ακομα βεβαιος για το αν προκειται για αυτοκτονια. Ο Μπαρετο τονισε οτι στο χωρο που βρεθηκε το πτωμα, οι αστυνομικοι ανακαλυψαν επισης ενα οπλο που εμοιαζε πολυ με εκεινο που αναζητει η αστυνομια και ειχε χρησιμοποιηθει στους τρεις απο τους πεντε φονους για τους οποιους καταζητουσε τον Κουναναν.

Απερριψε για μια ακομα φορα ο ισραηλινος πρωθυπουργος, Βενιαμιν Νετανιαχου, την ιδεα δημιουργιας ανεξαρτητου παλαιστινιακου κρατους στη Δυτικη Οχθη και τη Λωριδα της Γαζας, ενω επιδοκιμασε και την προσφατη νομοθετικη ρυθμιση που αποτρεπει την επιστροφη των Υψιπεδων του Γκολαν στη Συρια. Απο την πλευρα του ο υπουργος Εξωτερικων Νταβιντ Λεβι, απο τις Βρυξελλες οπου βρισκοταν, ταχθηκε χθες κατα του νομοσχεδιου, τονιζοντας οτι "προκειται για μια ενεργεια που κινδυνευει να αποδειχθει αντιπαραγωγικη και μπορει να βλαψει το Ισραηλ". Ο Λεβι εξεφρασε την ελπιδα οτι θα βρεθει μια φορμουλα που θα επιτρεψει την τροποποιηση του κειμενου.

Τα συνδικατα και η εργοδοσια της Ρενω στη Βιλβορντ του Βελγιου, υπεγραψαν σημερα το πρωι επισημο εγγραφο με το οποιο αποδεχονται το κοινωνικο προγραμμα που συνοδευει το κλεισιμο του εργοστασιου. Σε δημοψηφισμα που διεξηχθη προχθες, το 92% των εργατων ενεκριναν το περιεχομενο του προγραμματος. Η εγκριση του σχεδιου αναμενεται να οδηγησει αυριο στη ληξη της καταληψης του χωρου σταθμευσης του εργοστασιου απο τους εργαζομενους.

Ενας ακομα βουλευτης του κομματος της Ευημεριας του πρωην πρωθυπουργου Νετζμετιν Ερμπακαν παραιτηθηκε σημερα μειωνοντας σε 151 τον αριθμο των βουλευτων του κομματος. Ο Μετιν Ιζικ, βουλευτης της Κωνσταντινουπολης, ειχε ψηφισει κατα της κυβερνησης συνασπισμου του Μεσουτ Γιλμαζ στην ψηφοφορια εμπιστοσυνης της 12ης Ιουλιου. Συνολικα 27 βουλευτες του πρωην κυβερνητικου συνασπισμου εχουν παραιτηθει απο τα κομματα τους μετα την αναληψη της εντολης σχηματισμου κυβερνησης απο τον Γιλμαζ στις 20 Ιουνιου.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε εξελιξη βρισκεται η φωτια που μαινεται απο χθες στην περιοχη Σκρα του Κιλκις. Υπο μερικο ελεγχο τεθηκαν οι φωτιες στη Μοσχοκαρυα Φθιωτιδας, στις Βολιμες Ζακυνθου, στην περιοχη Εξαρχου στην Αταλαντη και στο Γραμματικο Εδεσσας.

Εντονες επιφυλαξεις απο αρκετες χωρες, μεταξυ των οποιων και της Ελλαδας, συναντησε η προταση για απαγορευση απο 1ης Ιανουαριου 1998 της καταναλωσης κεφαλιου και νωτιαιου μυελου ζωων ανω των 12 μηνων και σπληνας ανεξαρτητως ηλικιας, βοοειδων και αμνοεριφιων. Η προταση παρουσιαστηκε ως μετρο προληψης απο τη νοσο των τρελων αγελαδων, συναντησε ομως αντιδρασεις μεταξυ των υπουργων Γεωργιας των "15" και το θεμα παραπεμφθηκε στην Ευρωπαικη Επιτροπη. Ο υπουργος Γεωργιας, Στεφανος Τζουμακας, υποστηριξε οτι δεν πρεπει να αντιμετωπιζονται με τον ιδιο τροπο οι χωρες-μελη που κινδυνευουν απο τη σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια, με τις χωρες που δεν εχουν προβλημα. Ο υπουργος τονισε οτι τα ασκοπα μετρα προκαλουν αρνητικες αντιδρασεις στους καταναλωτες και κλονιζουν χωρις λογο την εμπιστοσυνη τους στα προιοντα.

Η απελευθερωση της αγορας ενεργειας και η αμυντικη βιομηχανια, θα απασχολησουν αυριο την κυβερνητικη επιτροπη, η οποια θα συνεδριασει υπο την προεδρια του πρωθυπουργου. Οπως δηλωσε σημερα ο κυβερνητικος εκπροσωπος, ειναι πολυ πιθανον να συζητηθει και το θεμα της κατασκευης μοναδας ηλεκτροπαραγωγης στη Φλωρινα, θεμα για το οποιο υπαρχει ομοφωνη αποφαση του Διοικητικου Συμβουλιου της ΔΕΗ, αλλα και αντιρρησεις μεσα στο κυβερνων κομμα.

Με τον προεδρο του Συμβουλιου Αποδημου Ελληνισμου Αντριου Αθενς, συναντηθηκε το μεσημερι ο πρωθυπουργος, Κωστας Σημιτης. Στη συνεχεια ειχε συναντηση με τον ομολογο του του Λιβανου Ραφικ Αλ Χαριρι, ο οποιος πραγματοποιει διημερη επισημη επισκεψη στη χωρα μας. Το απογευμα ο κ. Χαριρι συναντηθηκε με τον προεδρο της Βουλης, Αποστολο Κακλαμανη.

Την αισιοδοξια της οτι ο τουρισμος θα παρουσιασει σημαντικη ανοδο κατα 8 - 10% σε σχεση με περσι εξεφρασε η υπουργος Αναπτυξης, Βασω Παπανδρεου, σε ομιλια της προς τους εκπροσωπους τουριστικων φορεων, στην οποια παρευρεθηκε ο γ.γ. του ΕΟΤ, Νικος Σκουλας. Οσον αφορα την απορροφοτητικοτητα των κονδυλιων του προγραμματος Τουρισμος και Πολιτισμος, η κυρια Παπανδρεου τονισε οτι η εξελιξη ειναι ηδη θετικη και ανηγγειλε οτι το Σεπτεμβριο θα πραγματοποιηθει συναντηση με ολους τους φορεις, για τον καθορισμο χρονοδιαγραμματος με στοχο την καλυτερη αξιοποιηση του.

Με το υπηρεσιακο του οπλο αυτοκτονησε τα ξημερωματα στο στρατοπεδο στο Πετροχωρι Ξανθης, ο 30χρονος επιλοχιας τεθωρακισμενων, Κωνσταντινος Γεωργαντας του Ιωαννη, απο την Ξανθη. Συμφωνα με ανακοινωση του Γενικου Επιτελειου Στρατου, ο ατυχος επιλοχιας που ηταν διαζευγμενος και πατερας ενος ανηλικου παιδιου, αντιμετωπιζε οικογενειακα και οικονομικα προβληματα. Διαταχθηκε ενορκη προανακριση.

Προβληματισμο εχει προκαλεσει στους Ελληνες επιστημονες, ο εντοπισμος στην Αλβανια, του ασιατικου κουνουπιου "τιγρης", το οποιο επιτιθεται χωρις διακριση σε ανθρωπους και ζωα, με αποτελεσμα να μεταφερει επικινδυνα παρασιτα και ιους στον ανθρωπο. Τα παρασιτα αυτα μπορουν να προκαλεσουν στον ανθρωπο κιτρινο πυρετο, ιωσεις, πονο στις αρθρωσεις και στους μυς, λοιμωξεις κατω απο το δερμα και τα ματια και μηνιγγοεγκεφαλιτιδες. Το εντομο αυτο ειναι σχετικα μεγαλο, εχει ασπρομαυρες ραβδωσεις στη ραχη του και δεν περιοριζεται μονο στις νυχτερινες επιθεσεις, αλλα τσιμπαει ακομη και το μεσημερι. Συμφωνα με το υπουργειο Υγειας, προς το παρον τουλαχιστον, δεν υπαρχει κανενας κινδυνος για τη δημοσια υγεια.

Ενημερωτικη καμπανια για την προληψη των τροχαιων ατυχηματων ξεκινα το υπουργειο Μεταφορων. Οπως δηλωσε ο υπουργος Μεταφορων και Επικοινωνιων Χαρης Καστανιδης, η καμπανια με ραδιοφωνικα και τηλεοπτικα "σποτς" θα ξεκινησει συντομα και θα διαρκεσει μεχρι τα μεσα Σεπτεμβριου. Τελος, ο υπουργος δηλωσε οτι η εκστρατεια προληψης θα συμπληρωθει με διανομη ενημερωτικων φυλλαδιων στους σταθμους διοδιων.

Συνεχιζονται οι ερευνες για τον εντοπισμο της Κατερινας Γιαννακοπουλου, που φερεται να εχει δολοφονησει τον αρχιμανδριτη Ανθιμο Ελευθεριαδη. Σημερα βρεθηκε το αυτοκινητο που χρησιμοποιηθηκε στη δολοφονια, ενα μπλε Σουζουκι, στην περιοχη Ασυρματου, κοντα στο παλιο νεκροταφειο στη Νεα Σμυρνη. Στην αστυνομια εκτιμουν οτι η Γιαννακοπουλου ειχε προγραμματισει τη διαφυγη της, ακομα και στο εξωτερικο, και αυτο ενισχυεται απο το οτι δεν βρεθηκε σπιτι της το διαβατηριο της. Οι ερευνες συνεχιζονται προς καθε κατευθυνση, ενω εχει δοθει εντολη να επιτηρουνται ολες οι εξοδοι της χωρας, ωστε να μην ειναι εφικτη η διαφυγη της Γιαννακοπουλου στο εξωτερικο.

Με το Μεγαλοσταυρο του Ταγματος του Φοινικος τιμησε σημερα ο προεδρος της Δημοκρατιας, Κωστης Στεφανοπουλος, τους διακεκριμενους πολιτικους ανδρες, Μανωλη Γλεζο, Κωνσταντινο Καλλια, Νικολαο Μαρτη, Ιωαννη Πεσπαζογλου και Σπυρο Πλασκοβιτη για τις πολυτιμες πολιτικες υπηρεσιες τις οποιες προσεφεραν προς την πατριδα. Την ιδια διακριση, η οποια διδεται με την ευκαιρια της 23ης επετειου της αποκαταστασης της Δημοκρατιας στη χωρα μας, ο κ. Στεφανοπουλος θα απονειμει και στον Ιωαννη Ζιγδη εντος των ημερων.

Την οδυνη της για το θανατο, σημερα το πρωι, της Λουλας Λογαρα, παλαιμαχης κομμουνιστριας και σημαντικης ηγετικης προσωπικοτητας του λαικου κινηματος, εκφραζει με ανακοινωση της, η Κεντρικη Επιτροπη του ΚΚΕ. Η Λουλα Λογαρα στρατευθηκε στο Κομμουνιστικο Κομμα απο τα νεανικα της χρονια και, οπως αναφερεται στην ανακοινωση, εμεινε αλυγιστη στην παρανομια και τις φυλακες και ανυποχωρητη στις αρχες και τις αξιες που υπηρετησε στην 55χρονη κομμουνιστικη διαδρομη της. Η κηδεια της θα γινει τη Δευτερα το απογευμα, απο το Νεκροταφειο Καισαριανης.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χαλκινο μεταλλιο θα διεκδικησει τελικα η εθνικη μας ομαδα πολο των εφηβων στο παγκοσμιο πρωταθλημα, που διεξαγεται στην Αβανα, αφου ηττηθηκε τα ξημερωματα απο την Ουγγαρια με 7-4 και θα παιξει στον μικρο τελικο με την Αυστραλια. Η εθνικη μας σταθηκε πολυ καλα στην αρχη, αλλα στη συνεχεια δεν τα καταφερε και κυριως επιθετικα, αφου η ομαδα μας εχασε πολλες ευκαιριες για ευκολα γκολ.

Την ερχομενη Κυριακη, θα γινει κατα πασα πιθανοτητα, η πρωτη εμφανιση του διασημου Βραζιλιανου ποδοσφαιριστη, Ροναλντο, με τα χρωματα της Ιντερ, μετα το αισιο τελος που ειχε τοσο για τον ιδιο, οσο και για την ομαδα του Μιλανου, το πολυκροτο σηριαλ της μεταγραφης του απο την Μπαρτσελονα. Ο 20χρονος επιθετικος αποτελει την πιο ακριβη μεταγγραφη στην ιστορια του ποδοσφαιρου, ισως και ολων των σπορ, καθως θα κοστισει στον Μασιμο Μορατι, προεδρο της Ιντερ, πανω απο 15 δις δρχ!

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονες ανοδικες τασεις επεκρατησαν στη σημερινη συνεδριαση του Χρηματιστηριου με αποτελεσμα ο γενικος δεικτης τιμων να κλεισει στα υψηλοτερα επιπεδα της ημερας, στις 1569,15 μοναδες καταγραφοντας κερδη 1,68%. Η ανοδος του δεικτη τροφοδοτηθηκε κυριως απο το εντονο αγοραστικο ενδιαφερον για μετοχες Τραπεζων και Βιομηχανιων. Η αξια των συναλλαγων εφθασε τα 10,7 δισεκ. δρχ. Οι επιμερους δεικτες παρουσιασαν τις εξης μεταβολες: Τραπεζες ανοδος 2,00%, Ληζινγκ ανοδος 0,26%, Ασφαλειες ανοδος 0,74%, Επενδυσεις ανοδος 0,94%, Βιομηχανιες ανοδος 1,32%, Κατασκευων ανοδος 0,80%, Συμμετοχων ανοδος 1,75%, Διαφορες ανοδος 2,53%. Ο δεικτης Παραλληλης Αγορας κατεγραψε κερδη σε ποσοστο 2,06%. Σημαντικη ανοδο 115 δρχ. σημειωσε και η μετοχη του ΟΤΕ κλεινοντας στις 6. 380 δρχ.

Νεο ιστορικο ρεκορ σημειωσε σημερα η τιμη του δολαριου, το οποιο αυριο θα πωλειται πανω απο 290 δρχ. Η ισοτιμια του αμερικανικου νομισματος διαμορφωθηκε στο φιχινγ στις 285,75 δρχ αυξημενη κατα 0,12% και οι εμπορικες τραπεζες θα το πωλουν απο αυριο προς 290,036 δρχ.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Λιγες νεφωσεις προβλεπονται αυριο στα δυτικα κεντρικα και βορεια και μετα το μεσημερι ισως εκδηλωθουν προκαιρες βροχες και καταιγιδες. Τα φαινομενα στη βορεια Ελλαδα θα ειναι κατα τοπους εντονα. Οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις και το πρωι στο νοτιο Αιγαιο βορειοι μεχρι μετριοι. Η θερμοκρασια θα κυμανθει στα βορεια ηπειρωτικα 18 με 35 βαθμους, στα υπολοιπα ηπειρωτικα 20 με 38 και στα νησια 23 με 34 βαθμους Κελσιου. Σχεδον αιθριο καιρο ασθενεις ανεμους και θερμοκρασια 22 με 37 βαθμους θα εχει αυριο η Αθηνα. Στη Θεσσαλονικη ειναι πιθανο να εκδηλωθει βροχη η καταιγιδα το απογευμα, οι ανεμοι θα πνεουν ασθενεις και το θερμομετρο στην πολη θα δειξει 20 με 35 βαθμους.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Thursday, 24 July 1997 - 22:40:10 UTC