Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-01-05

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημαντικές καινοτομίες στα φορολογικά δεδομένα επιφέρει το φορολογικό νομοσχέδιο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή. Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει 31 άρθρα και αποτελεί ένα ακόμη όπλο, μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί φέτος η αύξηση των δημοσίων εσόδων και ο περιορισμός του δημοσίου ελλείμματος κάτω του 3% του ΑΕΠ. Μεταξύ άλλων καθορίζονται η νέα φορολογική κλίμακα, αντικειμενικότερη κλίμακα παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών, ενώ αυξάνονται οι εκπτώσεις φόρου εισοδήματος για τα παιδιά. Επίσης αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά 10%, τα αντικειμενικά κριτήρια για εμπόρους και ελεύθερους επιχειρηματίες, η φορολόγηση των μη εισηγημένων στο Χρηματιστήριο Ανωνύμων Εταιριών, ενώ επιβάλλεται φόρος 3 τοις χιλίοις στις πωλήσεις μετοχών, αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του τεκμαρτού εισοδήματος απο ιδιοκατοίκηση, επιβάλλεται αναλογικό τέλος στα κινητά τηλέφωνα και αυξάνεται από 7,5 σε 10% η φορολόγηση των τόκων των κρατικών τίτλων. Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει επιπλέον έσοδα περίπου 300 δισ. δρχ. και δίνει μεγάλη σημασία στην υπερψήφιση του.

Για φορολογική λαίλαπα με την οποία αφαιρείται από τον πολίτη κάθε πρόσθετο εισόδημα για να τροφοδοτηθεί το σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, και κατηγορεί την κυβέρνηση οτι έχει μετατρέψει το κράτος σε δυνάστη του πολίτη. Η κυβέρνηση προκαλεί την αντοχή και τη νοημοσύνη των πολιτών, τονίζει ο Συνασπισμός, ενώ το ΔΗΚΚΙ μιλάει για αδιέξοδη οικονομική και κοινωνική πολιτική με δυσβάσταχτα βάρη στα πλατιά λαϊκά στρώματα.

Καμία αεροπορική ή ναυτική δραστηριότητα δεν παρατηρήθηκε από την πλευρά των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στις περιοχές μεταξύ Λέσβου - Χίου και Ανδρου, τις οποίες είχαν δεσμεύσει οι τούρκοι επιτελάρχες για να εκτελέσουν ασκήσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αιγαίο. Οι Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρισκόντουσαν σε κατάσταση επιφυλακής, προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προκλητική κίνηση των Τούρκων, οι οποίοι ωστόσο δεν υλοποίησαν τα σχέδιά τους για την εξέλιξη της άσκησης σε περιοχή που βρίσκονται οι ελληνικές βραχονησίδες Καλόγηροι. Επόμενη επιχειρησιακή δραστηριότητα των Τούρκων, την οποία δεν έχει εγκρίνει η ελληνική πλευρά, έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιανουαρίου, στην περιοχή μεταξύ Ικαρίας και Μυκόνου. Σήμερα άρχισαν στην Ανατολική Μεσόγειο τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια Τουρκίας - ΗΠΑ και Ισραήλ, τα οποία εχουν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του Αραβικού κόσμου.

Την ίδια ώρα η Τουρκία έχει ανοίξει μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, κυρίως σε ότι αφορά την πολιτική της στο Κουρδικό, μετά το μαζικό κύμα μετανάστευσης, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες. Το θέμα θα εξετασθεί την Τετάρτη στη Ρώμη, από τους επικεφαλής της Αστυνομίας πέντε χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ηδη έχουν παγώσει οι σχέσεις Αγκυρας και Ρώμης για το θέμα αυτό, ενώ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κούκ, η χωρα του οποίου ασκεί την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε οτι η Τουρκία δεν αποτελεί αξιόπιστο υποψήφιο μέλος για ένταξη στο προβλεπτό μέλλον, εξ αιτίας της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα έκανε λόγο και για τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας. Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ δήλωσε πως αν τα ανθρώπινα δικαιώματα γίνονταν σεβαστά στην Τουρκία, δεν θα υπήρχε μαζική έξοδος προσφύγων. Στην Κωνσταντινούπολη οι αρχές Ασφαλείας συνέλαβαν περίπου 200 λαθρομετανάστες που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε πλοίο με προορισμό την Ευρώπη.

Στην Αθήνα συνωστισμός παρατηρήθηκε και σήμερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, από εκατοντάδες λαθρομετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έντυπο για την υποβολή δικαιολογητικών νομιμοποίησης εργασίας στη χώρα μας. Τα γραφεία του οργανισμού επισκέφθηκε το πρωί ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας, για να διαπιστώσει τη διαδικασία καταγραφής των αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας. Επίσης ζήτησε να εξευρεθούν τρόποι για την καλύτερη διάθεση στους αλλοδαπούς του εντύπου για τα δικαιολογητικά, ώστε να μην πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης.

Τις κατηγορίες της διακεκριμένης εισαγωγής και κατοχής όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και μηχανισμών, σε βαθμό κακουργήματος και της εισαγωγής και κατοχής χασίς κατά συναυτουργία, απήγγειλε ο εισαγγελέας Κατερίνης στην Ντόνα Γουίλκινς, χήρα του διαβόητου κακοποιού Γιώργου Καλτσά, σε αποθήκη της οποίας στο Δίον Πιερίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, τα οποία όπως εκτιμά η αστυνομία προέρχονται από την Αλβανία, καθώς ο Καλτσάς διατηρούσε στενές σχέσεις με την αλβανική μαφία. Τα όπλα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα προκειμένου να γίνει βαλλιστικός έλεγχος, καθώς οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο ορισμένα από αυτά να έχουν χρησιμοποιηθεί σε ληστείες ή δολοφονίες.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία διερευνά τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα στη χαρτοβιομηχανία DIANA, με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες. Στο εργοστάσιο έχει φτάσει και ομάδα ειδικών, της ιταλικής εταιρίας Μπόνο, προκειμένου να διαπιστώσει αν η έκρηξη οφείλεται σε κατασκευαστική ατέλεια του λέβητα ή σε άλλες αιτίες. Το εργοστάσιο επισκέφθηκε και εξαμελές κλιμάκιο της ΓΣΕΕ και ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα.

ΑΛΛΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξανακτύπησε η επιτροπή Σπράου, με την έκθεση που παραδίδει στις 13 του μηνός στον πρωθυπουργό και αφορά τη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή προτείνει τη δημιουργία ενός διυπουργικού κλάδου ανωτάτων στελεχών δημόσιας διοίκησης, το οποίο θα είναι ανεξάρτητο από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραχία και θα καταλαμβάνει τις κορυφαίες θέσεις διοίκησης όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Παράλληλα σημειώνει ότι η μονιμότητα και τα πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων στο δημόσιο, έχουν αρνητικά αποτελέσματα. Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και ΑΔΕΔΥ. Ενδιαφέρουσες χαρακτήρισε τις προτάσεις Σπράου ο υπουργός εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, σημειώνοντας ότι το 1998 θα είναι η χρονιά της δημόσιας διοίκησης και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες τομές.

Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση 1. 088 θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Αμυνας και το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι θέσεις αυτές είναι διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αφορούν σε όλες σχεδόν τις νομαρχίες και τα επαρχεία της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 9 έως τις 28 Ιανουαρίου στα νομαρχιακά καταστήματα.

Δεκάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Παιδείας με πανό και συνθήματα, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση της επετηρίδας. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αναγνωριστεί και να κατοχυρωθεί νομοθετικά το δικαίωμα για συνεχή, μόνιμη εργασία και σταδιακό διορισμό στη Δημόσια Εκπαίδευση όλων των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, με κριτήριο τη σειρά εγγραφής στην επετηρίδα. Οι εκπαιδευτικοί επέδωσαν ψήφισμα στο υπουργείο, τονίζοντας οτι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Υπεγράφη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ευάγγελο Γιαννόπουλο και στάλθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τα περαιτέρω, το Διάταγμα οριστικής παύσης από την υπηρεσία, του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Γεωργίου Σακελλαρόπουλου, ύστερα απο τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.

Το λιμάνι του Πειραιά θα είναι αύριο στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων, όπου θα παραστούν τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός. Στο μεταξύ, επίσκεψη στη Χίο και τα Ψαρά ξεκινάει από το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατας, Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των Φώτων.

Ιδιαίτερα ικανοποιητική χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, η υλοποίηση του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 1997. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι επενδύσεις υπερβαίνουν τα 1,6 τρις. , εκ των οποίων τα 700 δις προήλθαν από τα Κοινοτικά Ταμεία. Για το 1998 προβλέπονται συνολικές επενδύσεις άνω των δύο τρις, ενώ επισημαίνεται ότι από τα Ταμεία της ΕΕ θα δοθούν 840 δις. Εφέτος, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας θα προσλάβει ειδικό σύμβουλο ποιοτικού ελέγχου έργων, ο οποίος θα ελέγξει 2. 000 έργα, τα επόμενα δύο χρόνια.

Μία πρωτότυπη μουσική εξόρμηση στην ακριτική Ελλάδα, εγκαινιάζει το φετινό χειμώνα η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής. Η μουσική αυτή εξόρμηση που έχει σκοπό να αναζωογονήσει τις ψυχές των ξεχασμένων ελληνικών περιοχών της άγονης γραμμής, έχει τίτλο Ωδή- Πορείας, ενώ η αρχή θα γίνει από την Καβάλα, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο συναυλίες, στις οποίες θα ακουστούν μουσικά μοτίβα από όλη την Ελλάδα και ρυθμοί διαχρονικοί από αποσπάσματα λαϊκών ωδών. Την πολυμελή ορχήστρα θα διευθύνει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βοσνία επέστρεψε ο Βερεσάνοβιτς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού Λούβαρη, όπου και επισημοποιήθηκε το τέλος της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο αμυντικός, που αμφισβητήθηκε περισσότερο ίσως από κάθε άλλο παίχτη του Ολυμπιακού, θα επιστρέψει στην ομάδα του Σεράγεβο, απ' όπου και ξεκίνησε την καριέρα του.

Παρελθόν αποτελεί για την Καβάλα ο Κώστας Ιωσηφίδης. Ο προπονητής, μετά το νέο παραπάτημα του μακεδονικού συγκροτήματος υπέβαλε την παραιτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Παρελθόν, όμως, αποτελεί και ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Πανηλειακού Μπίκα, τον οποίο έδιωξε η ομάδα του μετά από μία σειρά παραπτωμάτων. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του ταλαντούχου αμυντικού Τρούπκου από τη Βέροια, στην προσπαθειά της να ενισχυθεί και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ισόπαλο έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στους Λύκους και την ομάδα του Παναιτωλικού με 1-1, που έγινε το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Έντονα ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά κατά πολύ το ''ψυχολογικό'' φράγμα των 1500 μονάδων. Εκλεισε στις 1525,02 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,87%. Παρά την άνοδο του δείκτη η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 11,2 δισ. δρχ. Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Τράπεζες άνοδος 2,27%, Ασφάλειες άνοδος 3,15%, Λήζινγκ πτώση 0,50%, Επενδύσεις άνοδος 2,14%, Κατασκευές άνοδος 0, 94%, Βιομηχανίες άνοδος 3,99%, Διάφορες άνοδος 3,79%, Συμμετοχών άνοδος 3, 54%, ο δείκτης Παράλληλης Αγορας έκλεισε με ανοδο 2,78%.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ AΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νικητής εξήλθε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, στην πρώτη του σοβαρή δοκιμασία αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς πριν από λίγο κατά την διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, ο οποίος ήταν η αιτία να παραιτηθεί ο υπουργός εξωτερικών, Νταβίντ Λεβί, ο κυβερνητικός συνασπισμός που μέχρι το μεσημέρι φυλλορρούσε, κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία. Επί συνόλου 120 εδρών, η Βουλή ενέκρινε με 58 ψήφους υπέρ τον προϋπολογισμό, έναντι 52 κατά και μίας αποχής. Από την πλευρά του, ο παραιτηθείς υπουργός εξωτερικών Νταβίντ Λεβί, δηλώνει οτι όχι μόνο δεν πρόκειται να αποσύρει την παραίτησή του, αλλά απεναντίας σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού στις προσεχείς εκλογές.

Την διαβεβαίωση οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εισάγει πουλερικά από το Χονγκ Κονγκ, τα οποία είναι πιθανόν να προκαλέσουν γρίπη στον άνθρωπο, ορισμένες φορές θανατηφόρο, έδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επικαλούμενος ευρωπαϊκό διάταγμα της 22ης Ιουνίου του 1995, ο αξιωματούχος τόνισε οτι οι χώρες αυτές δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των χωρών οι οποίες επιτρέπεται να εξάγουν πουλερικά στην Ευρώπη. Την Τετάρτη, θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες η διαρκής κτηνιατρική επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν οι επικεφαλής των κτηνιατρικών υπηρεσιών των 15 χωρών-μελών της Ενωσης, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που αφορά άλλα πτηνά από την Ασία, όπως παπαγάλους και καναρίνια.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον εννέα άτομα να χάσουν τη ζωή τους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν καθηλώσει στα λιμάνια όλα τα πλοία, έχουν αποκλείσει δρόμους και έχουν ξεριζώσει εκατοντάδες χιλιάδες δέντρα, προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλης έκτασης ζημιές σε σπίτια και καλλιεργημένες εκτάσεις. Η Ισπανία πλήττεται από καταιγίδες και ανεμοθύελλες, ενώ η χαλαζοθύελλα έχει στοιχίσει τη ζωή τριών ατόμων στη Γαλλία. Στη νότια Γερμανία, ένας 16χρονος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Ηδη οι καταιγίδες που πλήττουν από χθες τη Βρετανία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερα άτομα, ενώ οι αρχές προειδοποιούν το κοινό για τον κίνδυνο υπερχείλισης τουλάχιστον 30 ποταμών. Πολικό ψύχος όμως σαρώνει και το Μπαγκλαντές από το οποίο τουλάχιστον 85 άτομα βρήκαν το θάνατο, στην πλειοψηφία τους άστεγοι και παιδιά.

Συμφωνία για την προώθηση της συνεργασίας τους, με στόχο την πάταξη της τρομοκρατίας από την πλευρά των φανατικών μουσουλμάνων, ενέκριναν σήμερα στην Τύνιδα οι υπουργοί εσωτερικών είκοσι αραβικών χωρών. Η συμφωνία αποσκοπεί στην ενίσχυση των ελέγχων για την πρόληψη της διείσδυσης τρομοκρατικών στοιχείων μέσω των συνόρων, καθώς και τη διευκόλυνση των διαδικασιών για την έκδοση αυτών που κατηγορούνται ή έχουν δικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες. Το τελικό κείμενο θα υπογραφεί στον Απρίλιο στο Κάιρο.

Τη θέση του Ανδρα της Χρονιάς για το 1997 στη Ρωσία, κατέλαβε ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μεταρρυθμιστής Μπορίς Νεμτσόφ, ενώ στο .. .πλάι του, δημοφιλέστερη γυναίκα της χώρας αναδείχθηκε η τραγουδίστρια του μουσικού θεάτρου Αλα Πουγκάτσοβα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σφυγμομέτρησης του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Βίζιον, ο Νεμτσόφ αναδείχθηκε ο πιο δημοφιλής άνδρας στη Ρωσία το 1997 από το 23% των Ρώσων, ξεπερνώντας κατά πολύ σε δημοτικότητα τον Γιούρι Λουζκόφ, δήμαρχο της Μόσχας, τον οποίο υποστήριξε το 14% των Ρώσων.

Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της σφοδρής σύγκρουσης δύο αμαξοστοιχιών, στο βόρειο Τατζικιστάν, η οποία σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα. Το δυστύχημα συνέβη όταν μία επιβατική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν από το Ουρτζέντς του γειτονικού Αζερμπαϊτζάν στο Αντιτζάν του Τατζικιστάν, συγκρούστηκε με ατμομηχανή κοντά στην πόλη Καρατσκούμ. Από την σύγκρουση ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφούν 4 βαγόνια.

ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αναμένονται τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά, τη Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και το βράδυ θα στραφούν σε Βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί παροδική βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 6 January 1998 - 2:20:29 UTC