Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-01-12

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ιδιαίτερα αρνητικός ήταν στη Σοφοκλέους ο αντίκτυπος της νέας χρηματιστηριακής κρίσης που πλήττει τις ασιατικές αγορές, καθώς ο γενικός δείκτης σημείωσε ελεύθερη πτώση μειωμένος σε ποσοστό 5,08%, κλείνοντας στις 1. 405,37 μονάδες, δηλαδή στα χαμηλότερα επίπεδα από την 25η Νοεμβρίου του 1997. Την αγορά επηρέασε σε μεγάλο βαθμό η κάθετη υποχώρηση που παρουσίασαν με την έναρξη της συνεδρίασης οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από τις τράπεζες. Στο μέτωπο της δραχμής η κατάσταση παρουσιάστηκε σχετικά ήρεμη, καθώς η ισοτιμία του εθνικού μας νομίσματος παρέμεινε σχεδόν σταθερή, υπήρξε εισροή περίπου 100 εκατ. δολαρίων, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα άνω του 20%. Χρηματιστηριακοί κύκλοι σημείωναν πως αν η κυβέρνηση συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα επιτόκια ως όπλο για την άμυνα της δραχμής, τότε θα υπάρξει αστάθεια στη διατραπεζική αγορά με αποτέλεσμα πληθωρισμός και επιτόκια να κινηθούν μάλλον ανοδικά. Θα απογοητευτούν οι κερδοσκόποι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα ενδεχόμενα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι πιέσεις κατά της δραχμής να συνεχιστούν και το προσεχές τρίμηνο, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας σε συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματός του, προέβλεψε νέα ισχυρότερη νομισματική κρίση και επέκρινε την κυβέρνηση για την οικονομική και νομισματική πολιτική που ακολουθεί.

Στην απόσυρση της επίμαχης διάταξης του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την αυτοπρόσωπη παρουσία μερίδας φορολογουμένων για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Το θέμα συζητήθηκε στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για αναξιοπιστία, παραπλάνηση του λαού και φοροεισπρακτική πολιτική. Μεταξύ άλλων, σημείο αιχμής αποτελεί και η διάταξη που προβλέπει την αυτοπρόσωπη παρουσία μερίδας φορολογουμένων, για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται στην απόσυρση της διάταξης. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας έχει προαναγγείλει κάποιες τροποποιήσεις επί των αρχικών διατάξεων του νομοσχεδίου, οι οποίες όμως δεν θα επηρεάζουν τη γενικότερη φιλοσοφία του, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά την είσπραξη των εσόδων. Για αναξιοπιστία και συστηματική παραπλάνηση του ελληνικού λαού, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΝΔ και την επικρίνει ότι καταφεύγει σε φοροεισπρακτικά μέσα.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός αρχίζει κύκλο επαφών με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενόψει μάλιστα των κρίσιμων επιλογών για την οικονομία, τα εθνικά θέματα και τις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Απόστολο Κακλαμάνη, από το απόγευμα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, Στέφανο Τζουμάκα, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χρήστο Πρωτόπαπα και Στέφανο Μανίκα, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Γεράσιμο Αρσένη. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος κατά των διαφωνούντων, τους οποίους χαρακτήρισε διασπαστές, ενώ η Βάσω Παπανδρέου σε συνέντευξή της στα ΝΕΑ τονίζει ότι ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να πάρουν ρεβάνς του συνεδρίου.

Αύριο παραδίδεται στον πρωθυπουργό η έκθεση Σπράου για τη δημόσια διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή προτείνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός διυπουργικού κλάδου ανωτάτων στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, που θα είναι ανεξάρτητο από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία και θα καταλαμβάνει τις κορυφαίες θέσεις διοίκησης των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών. Στην έκθεση αφήνεται ανοιχτό παράθυρο για την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη, συναντήθηκε το μεσημέρι ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Αλί Τουϊγκάν, μετά από αίτημα του τελευταίου. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Κρανιδιώτης επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας, με την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θ' αλλάξει στάση στην πολιτική της. Στο μεταξύ, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια συνεχίστηκε και σήμερα η τουρκική άσκηση στο Αιγαίο. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, που δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ελληνικό εναέριο χώρο δέκα μιλίων. Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να τεθούν προς διαπραγμάτευση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για επίσημη και ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπερνς. Για σχέδιο της Άγκυρας να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μιλάει σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και επικρίνει κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το θέμα.

Άλλοι 34 Ιρακινοί λαθρομετανάστες, κουρδικής καταγωγής, εντοπίσθηκαν από τους λιμενικούς, στριμωγμένοι σε μια ξύλινη βάρκα ενώ ετοιμάζονταν να αποβιβαστούν, στο Καστελόριζο. Κατά τη διάρκεια της αποβίβασης μια ηλικιωμένη γυναίκα χτύπησε στα βράχια και πνίγηκε. Όπως είπαν, για τη μεταφορά τους πλήρωσαν στους δύο Τούρκους δουλεμπόρους από χίλια δολάρια ο καθένας. Οι δουλέμποροι τους επιβίβασαν σε μια μηχανοκίνητη βάρκα και τους ρυμούλκησαν μέχρι τα μέσα της διαδρομής για το ελληνικό νησί, αλλά λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής η βάρκα άρχισε να βουλιάζει.

Την προσεχή Τετάρτη θα συνεδριάσει η διυπουργική επιτροπή για την προετοιμασία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δοθούν τις επόμενες ημέρες στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών που θα τεθούν επικεφαλής των οργανισμών για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Το θέμα αυτό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, το χειρίζεται ο πρωθυπουργός και οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύλογο χρονικό διάστημα

Το δρόμο του Χρηματιστηρίου θα πάρουν εντός του 1998 έξι δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί. Πρόκειται για τις ΕΥΔΑΠ, Ολυμπιακή Τουριστική, Ολύμπικ Κέτερινγκ, Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και Διώρυγα της Κορίνθου, οι οποίες θα μετοχοποιηθούν και μέρος των μετοχών τους θα διατεθεί σε ιδιώτες. Το χρονοδιάγραμμα της μετοχοποίησης συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας με διοικητές τραπεζών και αρμόδιους παράγοντες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε λαϊκή αγορά μετέτρεψαν το πρωί το κέντρο της Αθήνας, οι πωλητές λαϊκών αγορών, καθώς άδειασαν τελάρα με φρούτα και λαχανικά, μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού να χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές. Οι πωλητές λαϊκών αγορών, που πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Γιώργο Δρυ, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων τους. Στο μεταξύ, αποκλεισμένα παραμένουν και σήμερα τα λιμάνια της Καλύμνου και της Λέρου, από ψαροκάϊκα, οι ιδιοκτήτες των οποίων ζητούν φορολογικές ελαφρύνσεις και απειλούν να μπλοκάρουν και άλλα λιμάνια των νησιών. Λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών, δεν διεξάγονται οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Άρχισε το πρωί η δοκιμαστική εφαρμογή του συστήματος με τις ηλεκτρονικές μπάρες, στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, που απαγορεύει την είσοδο σε όσους οδηγούς δεν είναι εφοδιασμένοι με την ειδική κάρτα. Δυνατότητα πρόσβασης, έχουν όλο το 24ωρο μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι και οι έμποροι της περιοχής. Τα φορτηγά εφοδιασμού, θα έχουν δυνατότητα πρόσβασης για λίγες ώρες το πρωί και το απόγευμα. Επιφυλάξεις ως προς την εφαρμογή του μέτρου, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπήρξε προσυνεννόηση του υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, συνοδευόμενος από τον υπουργό εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο και ομάδα επιχειρηματιών. Στόχος της επίσκεψης, είναι η προώθηση των εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών.

"Απόδραση από την πόλη" ονομάζεται το φετινό πρόγραμμα εναλλακτικού τουρισμού της γγ Νέας Γενιάς, που απευθύνεται σε νέους ηλικίας μέχρι 30 ετών και περιλαμβάνει επισκέψεις σε βουνά και σπήλαια. Επίσης υπάρχουν τριήμερες εκδρομές στην ελληνική φύση, στις οποίες υπάρχουν οχτώ προτάσεις με σκι, ανεμοπορίες, καγιάκ και ράφτινγκ, καθώς και διαδρομές σε οικολογικά πάρκα.

Σε κατεδαφίσεις αυθαίρετων νυχτερινών κέντρων ή τμημάτων τους στην παραλιακή ζώνη, θα προχωρήσει σε λίγες μέρες η Νομαρχία Αθηνών. Οπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τα κέντρα "Νέα Δειλινά", "Ακρωτήρι", "Φαντασία", "Ζέφυρος", "Φλοίσβος", "Sea Park", "Κτίσμα", καθώς επίσης και εγκαταστάσεις του ΝΑΟ Αγ. Κοσμά, του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Αλίμου.

Καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν χθες βράδυ σε βάρος του ΚΕΠΥΟ και της εφορίας Καλλιθέας. Και οι δύο υπηρεσίες λειτούργησαν σήμερα κανονικά, καθώς οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στις εισόδους των κτιρίων, με αποτέλεσμα να μη σημειωθούν σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό τους.

Σκηνές από την "άγρια δύση" ζωντάνεψαν τα ξημερώματα σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας, όταν άγνωστος εισέβαλε σε αποθήκη που κοιμόντουσαν τρεις Αλβανοί και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας 26χρονος και οι άλλοι δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η Ασφάλεια Ημαθίας διεξάγει έρευνες για τη σύλληψη του δράστη.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Μεγάλη πτώση σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς η αγορά επηρεάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά απο την αναταρραχή που υπάρχει στα διεθνή χρηματιστήρια και απο την αναμενόμενη αύξηση των τραπεζικών επιτοκίων. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1405, 37 μονάδες, στα χαμηλότερα σημεία απο τις 25 Νοεμβρίου του 1997, σημειώνοντας πτώση 75,26 μονάδων ή σε ποσοστό 5,08%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 17,7 δισ. δραχμές. Ιδιαίτερη πίεση δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, καθώς δεν ευνοούνται απο την άνοδο των επιτοκίων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 6,02%, οι Ασφάλειες υποχώρησαν κατά 3,61%, με πτώση 3,98% έκλεισαν οι μετοχές των εταιριών Λήζινγκ, κατά 3,62% υποχώρησαν οι Επενδύσεις, με πτώση 5,31% έκλεισαν οι Κατασκευές, οι Βιομηχανίες υποχώρησαν κατά 4,25%, οι Διάφορες έκλεισαν με πτώση 2,98% και κατά 4,09% υποχώρησαν οι εταιρίες Συμμετοχών. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με απώλειες 3,78%. Επίσημη Τιμή Πώλησης Αμερικανικού Δολαρίου -- 291,07 δρχ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε τοπίο σφαγής έχει μετατραπεί πλέον η Αλγερία, όπου οι καθημερινές δολοφονίες αμάχων πολιτών, δεν ξαφνιάζουν παρά ελάχιστους. Άλλοι 103 πολίτες σφαγιάσθηκαν και 70 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, στο χωριό Σίντι Χαμέντ, νότια του Αλγερίου, ανεβάζοντας έτσι τους νεκρούς σε 1000, από τις 30 Δεκεμβρίου που άρχισε το Ραμαζάνι, η ιερή γιορτή των Μουσουλμάνων. Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, χαρακτήρισε τις σφαγές αυτές ο ηγέτης του εκτός νόμου Ισλαμικού Μετώπου Σωτηρίας, αρνούμενος όμως να διευκρινίσει ποιος ευθύνεται για το μακελειό αυτό. Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Άμυνας απέρριψε σήμερα την ιδέα αποστολής διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στην Αλγερία, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν επαρκείς λόγοι για την διεθνοποίηση της κρίσης στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα. Μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους μας, πρόσθεσε ο γάλλος αξιωματούχος, θα θέλαμε να δούμε κινήσεις καλής θέλησης από την ίδια την αλγερινή κυβέρνηση, για την εδραίωση της ειρήνης στη χώρα.

Περιοδεία στις χώρες της ανατολικής Ασίας, ξεκινούν από σήμερα ανώτατοι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ηνωμένων Πολιτειών, για συνομιλίες με τους ηγέτες της περιοχής, προκειμένου να τονωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών, μετά και την νέα σημερινή μεγάλη πτώση που σημείωσαν τα περισσότερα χρηματιστήρια της περιοχής, με πρώτο εκείνο του Χονγκ Κονγκ ο δείκτης του οποίου στο 8,70%. Η νέα αυτή πτωτική τάση οφείλεται στους φόβους για αύξηση των επιτοκίων και στην είδηση της χρεοκοπίας μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρίες του Χονγκ Κονγκ, της Περεγκρίν. Η πτώση αυτή παρέσυρε και το χρηματιστήριο της Ουόλ Στριτ, το οποίο κατά την έναρξη των συναλλαγών σημείωσε απώλειες της τάξης του 0, 60%.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθισαν σήμερα στο Μπέλφαστ, εκπρόσωποι προτεσταντικών και καθολικών κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι της βρετανικής και ιρλανδικής κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ειρηνευτική διαδικασία. Σύμφωνα με επίσημη ιρλανδική πηγή, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών συμφώνησαν σε ορισμένες κοινές προτάσεις, μεταξύ των οποίων τη σύσταση Κοινοβουλίου στο Μπέλφαστ και ενός εκτελεστικού συμβουλίου, με ευρείες εξουσίες, το οποίο θα χειρίζεται τα δύσκολα μεθοριακά ζητήματα ανάμεσα στη βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδική Δημοκρατία.

Νέα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στη Λαχώρη του ανατολικού Πακιστάν, καθώς εκατοντάδες διαδηλωτές πυρπόλησαν έναν κινηματογράφο, επιτέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο και επιχείρησαν να καταστρέψουν ένα δημόσιο κτίριο. Τα νέα επεισόδια στην επαρχία Πουντζάμπ, πυροδότησε η χθεσινή σφαγή 22 σιϊτών μουσουλμάνων, από τρεις ένοπλους στο κοιμητήριο της πόλης, με αποτέλεσμα η αστυνομία να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη την επαρχία.

Ψήφο εμπιστοσύνης απέσπασε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου από την Βουλή, την πρώτη αφότου παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Νταβίντ Λεβί. Οι προτάσεις μομφής αφορούσαν την αδράνεια της κυβέρνησης Νετανιάχου να αντιμετωπίζει σωστά το ολοένα αυξανόμενο κύμα της ανεργίας αφενός, και αφετέρου την απροθυμία της να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία με τους Παλαιστίνιους.

Προβλημάτων συνέχεια για την κυβέρνηση του Μεσούτ Γιλμάζ στην Τουρκία, μετά την απόρριψή σήμερα από το αριστερό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης του Ντενίζ Μπαϊκάλ, του αιτήματος που είχε εγείρει ο Γιλμάζ να στηρίξει άνευ όρων για ένα χρόνο την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα του πληθωρισμού. Σήμερα άλλωστε, ο δείκτης συναλλαγών στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημείωσε πτώση 9, 17%, εξαιτίας της πτώση των δεικτών στα ασιατικά χρηματιστήρια. Παρά τον πληθωρισμό όμως, ο οποίος βρίσκεται περίπου στο 100%, η τουρκική κυβέρνηση σκοπεύει να αγοράσει από τις ΗΠΑ 40 μαχητικά αεροσκάφη F-15.

Ως έδρα διακίνησης λαθρομεταναστών και ηρωίνης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος παρουσιάζει τη κατεχόμενη Κύπρο σε αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ η έγκυρη ιταλική εφημερίδα ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΑ ΣΕΡΑ. Η κατεχόμενη Λευκωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι μία "απίθανη" πόλη, στην οποία υπάρχουν 36 τράπεζες, όπου κατατίθενται τα χρήματα από τις παραπάνω δραστηριότητες, ενώ πολλές απ' αυτές είναι ιδιοκτησίας νονών του τουρκικού και τσετσενικού υποκόσμου. Αναφέρεται επίσης ότι το 90% της ηρωίνης που πουλιέται σε Ιταλία και Βρετανία προέρχεται από την Τουρκία, μέσω των κατεχόμενων.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 18 και στο Αιγαίο 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 17 και 2 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Tuesday, 13 January 1998 - 2:28:36 UTC