Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-04-03

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη συμπαράσταση των ευρωπαίων ηγετών για την απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τη δραχμή στο σύστημα ευρωπαϊκών ισοτιμιών, είχε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια των επαφών του, στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης κορυφής Ευρώπης - Ασίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συναδέλφων του και την εκτίμησή τους ότι η ελληνική οικονομία πραγματοποιεί σταθερά βήματα για την τελική φάση της ΟΝΕ. Ο έλληνας πρωθυπουργός είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις με ομολόγους του της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ απόψε θα έχει και νέα συνάντηση με τον βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ. Στην Αθήνα, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς, εκτίμησε ότι θα υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του πληθωρισμού λόγω της υποτίμησης, η οποία όμως θα απορροφηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Ελπίδες συμφωνίας και άρσης του αδιεξόδου διαφάνηκαν κατά την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ της διοίκησης της Ολυμπιακής και των εργαζομένων εδάφους. Μετά από 4ωρη συζήτηση, υπήρξε προσέγγιση των δύο μερών ως προς το ελαστικό ωράριο και την επανεξέταση της χορήγησης του επιδόματος τροφής. Ο διάλογος θα συνεχιστεί αύριο το πρωί στις 10. 30. Στις έξι το απόγευμα άρχισε ο νέος κύκλος διαλόγου με το ιπτάμενο προσωπικό με παρόμοιες προοπτικές για σύγκλιση απόψεων. Στο θέμα των πτήσεων η εικόνα σήμερα ήταν σαφώς καλύτερη από τη χθεσινή, αν και δεν έλειψαν οι μικροκαθυστερήσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε εθνική ντροπή την κατάσταση που επικρατεί στην Ολυμπιακή, σημειώνοντας όμως ότι έχουν μερίδιο και οι κυβερνήσεις της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάναμε την εταιρία ρημαδιό. Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων, ο κ. Καραμανλής επανέλαβε την πρότασή του για πώληση της Ολυμπιακής, ενώ απέδωσε ευθύνες και στους εργαζόμενους και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε κρίσιμο χρόνο για να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.

Άκαρπη ήταν και η νέα συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τις εργοδοτικές οργανώσεις, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η εργοδοσία προτείνει αυξήσεις στις τάξεις του 3,5%, δηλαδή 1% παραπάνω από τις αυξήσεις που δίνει το δημόσιο και από τη σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα. Παράλληλα, αποκλείει το ενδεχόμενο διορθωτικού ποσού σε περίπτωση που υπογραφεί συμφωνία μονοετούς διάρκειας. Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ διεκδικεί αυξήσεις της τάξης του 6%, αν και σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνδικάτα θα υπέγραφαν σύμβαση ακόμη και με 4%. Οι δύο πλευρές θα έχουν νέα συνάντηση στις 10 Απριλίου, ενώ συμφώνησαν να συγκροτήσουν επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα θεσμικά αιτήματα των εργαζομένων.

Την εκτίμηση ότι θα απορροφηθεί σύντομα το σοκ της υποτίμησης στις τιμές των προϊόντων και ότι δεν θα προκαλέσει αναζωπύρωση του πληθωρισμού, διατυπώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο εμφανίζεται αισιόδοξο για την εξέλιξη των τιμών στην αγορά. Στη διάρκεια σύσκεψης που έγινε το πρωί υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου, εκτιμήθηκε ότι τον Απρίλιο οι τιμές στην αγορά θα είναι καλές και ότι οι επιπτώσεις από την κακοκαιρία θα είναι ασήμαντες. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στην αγορά αλλά και σε επιχειρήσεις. Οπως ανακοινώθηκε από ελέγχους που έκανε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αποκαλύφθηκε κύκλωμα που παρήγαγε και χρησιμοποιούσε πλαστά ένσημα του ΙΚΑ, καθώς και φορολογικά στοιχεία. Το κύκλωμα ανακαλύφθηκε στην εταιρία "ΚΟΜΒΟΣ ΕΠΕ", που ασχολείται με την παραγωγή και εμπορία ενδυμάτων και όπως διαπιστώθηκε, οι υπεύθυνοι του λογιστηρίου είχαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς διάτρησης φορολογικών εντύπων, σφραγίδες υπαλλήλων του ΙΚΑ και της Εφορίας με τα οποία εξέδιδαν πλαστά φορολογικά στοιχεία, αλλά και ένσημα του ΙΚΑ. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης ότι διέταξε την αναστολή λειτουργίας 18 επιχειρήσεων για φορολογικές παραβάσεις.

Κριτικές επισημάνσεις προς την κυβέρνηση, αυτοκριτικές για τις κυβερνήσεις της ΝΔ και αιχμηρές για τις προηγούμενες ηγεσίες του κόμματος, περιείχε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή σε στελέχη επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα υπάρχει αντιπολίτευση που σπρώχνει την κυβέρνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε ο Μιλτιάδης Εβερτ. Ο κ. Καραμανλής είπε ακόμη πως η ΝΔ καθυστέρησε αδικαιολόγητα στην προώθηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, την περίοδο '90-93 και άφησε να εννοηθεί ότι διαφωνεί πλήρως με τα επιχειρήματα του κ. Μητσοτάκη ότι η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων θα πρέπει να συγκλίνει στον οικονομικό τομέα. Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε απρεπή την κριτική που άσκησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Ανδρέα Παπανδρέου, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ …

Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, προέβη σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών για τους πρωτοφανείς βανδαλισμούς στο νεκροταφείο του Αγίου Ελευθερίου της Κωνσταντινούπολης. Το διάβημα επιδόθηκε στον υπεύθυνο της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τη σημείωση ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έντονα δυσαρεστημένη και για το γεγονός ότι οι δράστες τόσο αυτού του βανδαλισμού, όσο και άλλων που έχουν γίνει στην ελληνική κοινότητα της Τουρκίας, παραμένουν ασύλληπτοι.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φθίνουσα πορεία εμφανίζει η υγεία του αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εδώ και 40 ημέρες νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οπως δηλώνουν οι θεράποντες γιατροί ο αρχιεπίσκοπος δεν πάσχει από κάποια συγκεκριμένη νόσο, αλλά δίνει μάχη να αντιμετωπίσει τα γηρατειά, καθώς ο οργανισμός του είναι εξαντλημένος από την πρόσφατη λοίμωξη. Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια στους κόλπους της εκκλησίας για την αντικατάστασή του.

Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου η εκδίκαση της μήνυσης που έχει υποβάλει το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Ωνάση, κατά του Τιερί Ρουσέλ για συκοφαντική δυσφήμηση. Η συζήτηση αναβλήθηκε προκειμένου η αγωγή να συνεκδικαστεί με ανάλογες αγωγές που κατέθεσε ο Ρουσέλ πριν από δύο εβδομάδες κατά μελών του Ιδρύματος, για συκοφαντική σε βάρος του δυσφήμηση σχετικά με δικές του δηλώσεις. Η συνεκδίκαση θα γίνει τις 23 Ιανουαρίου 1999. Ο Τιερί Ρουσέλ πρσήλθε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τη συζυγό του και τον γάλλο δικηγόρο του. Στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι θα επανέλθει τον Οκτώβριο για να αποδείξει την αθωοτητά του και ότι θα παραμείνει στην Ελλάδα για μερικές μέρες.

Στιγμές γνήσιας γκαγκστερικής δράσης έζησε χθες η Λάρισα και σήμερα το πρωί η Αμαλιάδα, καθώς το οργανωμένο έγκλημα έκανε και στις δύο περιπτώσεις από τις πιο προκλητικές του εμφανίσεις. Στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο κέντρο διανομής της εταιρίας ΦΑΓΕ, τέσσερις πάνοπλοι κουκουλοφόροι "γάζωσαν" κυριολεκτικά τους δύο υπαλλήλους της εταιρίας με σκοπό να αρπάξουν τις εισπράξεις του πρατήριου και από θαύμα τραυματίστηκε ελαφρά μόνο ο 33χρονος Αθανάσιος Ζυγούρας, τον οποίο απήγαγαν στη συνέχεια για να τον πετάξουν σε επαρχιακό δρόμο αιμόφυρτο αμέσως μετά. Στην Αμαλιάδα, λίγο πρις τις 7 το πρωί, τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι, αφού παραβίασαν την κλειδαριά, μπήκαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Αμαλιάδα άρπαξαν τρεις ταχυδρομικούς σάκκους, που περιείχαν δύο εκατ. δρχ και εξαφανίστηκαν με φορτηγό αυτοκίνητο. Και στις δύο περιπτώσεις η αστυνομία δεν έχει εντοπίσει τους δράστες.

Στη Βουλή, ο υπουργός δημόσιας τάξης, δήλωσε ότι μέσα στον Απρίλιο θα βγούν στους δρόμους της Αθήνας 250 νέα περιπολικά αυτοκίνητα. Ο κ. Ρωμαίος πρόσθεσε ότι η αστυνομία, με ψυχραιμία θα πατάξει τη βίαιη εγκληματικότητα, που παρουσιάστηκε τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας, χωρίς, ωστόσο, να δίδεται η εντύπωση "πογκρόμ" και χωρίς να ενισχύεται ένα ρατσιστικό κλίμα.

Για τα ανθρωπιστικά προγράμματα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού που αφορούν τους Ελληνες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΣΑΕ Αντριου Αθενς τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη. Ηδη, το ΣΑΕ παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω ενός Ιατρικού Κέντρου που οργάνωσε στην Τιφλίδα, ενώ προετοιμάζει τη δημιουργία άλλων 14, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες στη Γεωργία, το Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν, όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο Ελληνες.

Την κάλυψη περίπου 4. 000 θέσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, μέσα στο 1998, ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Κώστας Γείτονας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη βουλή. Οπως δήλωσε ο υπουργός, ήδη έχουν εγκριθεί 350 θέσεις από το υπουργικό συμβούλιο και μετά το Πάσχα θα εγκριθούν και οι υπόλοιπες. Κάνοντας έναν απολογισμό στο τομέα της υγείας για το 1997, ο κ. Γείτονας είπε ότι νοσηλεύθηκαν στα νοσοκομεία 1. 400. 000 ασθενείς, δώδεκα εκατομμύρια πέρασαν από τα εξωτερικά ιατρεία, ενώ το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε 2. 000 αερομεταφορές εκτάκτων περιστατικών.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι Έλληνες φοιτητές στη σεξουαλική τους ζωή, όπως προκύπτει από έρευνα που ανακοινώθηκε στο 4ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής, που διεξάγεται στα Ιωάννινα. Σεξουαλικές δυσλειτουργίες παρουσιάζει το 9% των φοιτητών, ενώ το 25% των φοιτητριών παρουσιάζει πρόβλημα ανοργασμικότητας και πόνου κατά την επαφή. Πολλοί φοιτητές χαρακτήρισαν ελλιπή την ενημέρωση τους, θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα Γυμνάσια και Λύκεια. Προφυλακτικά μέτρα χρησιμοποιεί το 78% των φοιτητών και το 85% των φοιτητριών, ενώ ελάχιστοι προφυλάσσονται αποκλειστικά λόγω του AIDS.

Με συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έξω από τα υπουργεία Παιδείας και Μακεδονίας - Θράκης αντίστοιχα, συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί τη σημερινή 24ωρη απεργία τους, αντιδρώντας στο νόμο Αρσένη για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Προς στιγμήν σημειώθηκε ένταση έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν διαδηλωτές πέταξαν αυγά και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν την είσοδο του υπουργείου. Λίγο νωρίτερα άγνωστοι έριξαν βόμβες μολότοφ σε τέσσερα αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα κρατικό, έξω από το Πολυτεχνείο και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αλλαγές στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αναβλήθηκαν για τη νέα σεζόν, μετά την ταπεινωτική ήττα από τη Στεφανέλ, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του πράσινου ΤΑΚ. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές μέχρι το τέλος της περιόδου και καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να συμπαρασταθούν στην προσπαθειά της για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντως, το ΤΑΚ καλύπτει ως ένα σημείο παίχτες και προπονητή, καθώς υποστηρίζει πως οι τραυματισμοί ήταν αυτοί που στέρησαν στον Παναθηναϊκό την πρόκριση στον τελικό του Ευρωκυπέλλου, καταλήγει αναφέροντας ότι ο απολογισμός για όλους θα γίνει μετά τη λήξη της περιόδου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας ενήμερωσε σήμερα την ΕΠΟ σχετικά με το σχέδιο νόμου για τον αθλητισμό. Ο κ. Φούρας δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ότι δεν προτίθεται να κάνει νόμο-κουρελού και πως θα γίνει διάλογος με όλους, αλλά δεν θα αλλάξουν οι βασικές αρχές του σχεδίου. Την αντιθεσή της εξέφρασε η ΕΠΑΕ, ενώ ο ο πρόεδρός της Σφακιανάκης είπε για το σχέδιο νόμου ότι επιτρέπει την κρατική παρέμβαση στον αθλητισμό.

ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Εντονα ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει κέρδη 3,43% και να κλείσει στις 2. 063,50 μονάδες. Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 65 δισ. δρχ. Το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σήμερα σε μετοχές Τραπεζών ο δείκτης των οποίων κέρδισε 4,11%. Οι υπόλοιποι επιμέρους δείκτες έκλεισαν ως εξής: Ασφάλειες άνοδος 3,10%, Λήζινγκ άνοδος 0,99%, Επενδύσεις άνοδος 2,71%, Κατασκευές πτώση 1,02%, Βιομηχανίες άνοδος 3,19%, Διάφορες άνοδος 2,48%, Συμμετοχών άνοδος 2,03%, ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,77%.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 21 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 22 και στο Αιγαίο 9 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 8 με 21 και 6 με 21 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρατείνεται η πολιτική κρίση στη Ρωσίας, μετά την αποπομπή σύσσωμης της κυβέρνησης από τον πρόεδρο, Μπόρις Γιέλτσιν, και τον διορισμό νέας. Η κάτω Βουλή ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα έναρξη της κρίσιμης συζήτησης και την ψηφοφορία για την επικύρωση του διορισμού του 35χρονου Κιριένκο στο αξίωμα του πρωθυπουργού, μετά από συμβιβασμό στον οποίο κατέληξε με τον πρόεδρο Γιέλτσιν. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του σώματος, Γκενάντι Σελεζνιόφ, η νέα ημερομηνία για την συζήτηση θα ορισθεί την ερχόμενη Τρίτη, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών στρογγυλής τραπέζης της ηγεσίας των κυριότερων πολιτικών κομμάτων γύρω από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Στην άρνηση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα, προσέκρουσε η πρόταση του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσουν οι Σέρβοι για τις διαπραγματεύσεις με τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. Ο κ. Σολάνα χαρακτήρισε λάθος κίνηση και ελιγμό του Μιλόσεβιτς την πρόταση αυτή, υποστηρίζοντας ότι αυτό που πραγματικά αποσκοπεί είναι να κερδίσει χρόνο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, χαρακτήρισε μη σοβαρή την πρόταση αυτή, τονίζοντας ότι η καλύτερη λύση είναι η ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής.

Τον Οκτώβριο του 1999 προσανατολίζεται η τουρκική κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δήλωσε σήμερα στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Μεσούτ Γιλμάζ. Ο Γιλμάζ, που αντιμετωπίζει προβλήματα στην διακυβέρνηση της χώρας, εξαιτίας των απειλών του κυβερνητικού του εταίρου, Ντενίζ Μπαϊκάλ οτι θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση, καθώς έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα, είχε δηλώσει χθες οτι θα ζητήσει από τον κοινοβούλιο να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον επόμενο χρόνο. Στο μεταξύ εισαγγελείς ζήτησαν σήμερα ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως ενάμισι χρόνο, για τον πρώην ισλαμιστή πρωθυπουργό, Νετζμετίν Ερμπακάν, με την κατηγορία προσβολής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Για άλλη μία φορά το Ιράν απέρριψε τις απευθείας συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως δήλωσε ανώτατος ιρανός διπλωμάτης, η Ουάσιγκτον έχει υιοθετήσει μία εχθρική πολιτική απέναντι στην Τεχεράνη από την ισλαμική επανάσταση του 1979 και μέχρι σήμερα, δεν έχει διαπιστωθεί καμία πρακτική αλλαγή. Ουάσιγκτον και Τεχεράνη δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν το Ιράν ότι είναι από τους κύριους υποστηρικτές της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ το Ιράν από την πλευρά του, αποκαλεί μεγάλο σατανά τον Λευκό Οίκο.

Δυσάρεστα τα νέα για τους λάτρεις των λαχταριστών χάμπουργκερ, καθώς βρετανοί γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατανάλωση άψητων ή μέτρια ψημένων χάμπουργκερ, η οποία ενέχει τον κίνδυνο προσβολής από το βακτήριο Ε. coli, το οποίο προκαλεί θανατηφόρα μορφή τροφικής δηλητηρίασης. Οι γιατροί κατέληξαν στην διαπίστωση αυτή έπειτα από εκτεταμένες έρευνες κυβερνητικής επιστημονικής ομάδας, διάρκειας δύο χρόνων. Σε ανακοίνωσή της η ομάδα αυτή αξιώνει τη διεξαγωγή τοπικών επιθεωρήσεων στα κτίρια υπηρεσιών τροφοδοσίας, οι οποίες προμηθεύουν με κρέατα τα εστιατόρια που σερβίρουν χάμπουργκερ.


Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.02 run on Saturday, 4 April 1998 - 3:12:10 UTC