Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cosmos FM: News in Greek, 98-08-17

Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: G.A.E.P.I.S. <http://www.gaepis.org>

* Προσφορά του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης G.A.E.P.I.S.*

* cosmos@panix.com - Tel 718 728-1500, P.O. Box 828 Suffern, NY 10901 *


ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Έφτασε η μεγάλη ώρα του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, καθώς κατέθεσε στο Διευρυμένο Σώμα Ενόρκων για το πολυσυζητημένο ροζ σκάνδαλο με τη Μόνικα Λιουίνσκι. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αλλεπάληλες συσκέψεις με τους συμβούλους του και με τους δικηγόρους του για το πως θα πείσει τους ενόρκους ότι η.. . ιδιότυπη σχέση του με τη Λιουίνσκι δε συνιστά σεξουαλική σχέση. Αν ο ανεξάρτητος εισαγγελέας Κένεθ Σταρ διαπιστώσει ότι ο Κλίντον είχε σεξουαλική επαφή με την πρώην μαθητευομένη υπάλληλο του Λευκού Οίκου και το κυριότερο αν την προέτρεψε να πει ψέματα για τη σχέση αυτή, τότε όλα δείχνουνν ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο τη διωξή του Προέδρου. Δεν έχει αποκλειστεί η περίπτωση ο κ. Κλίνττον να απευθυνθεί στον Αμερικανικό λαό σήμερα το βράδυ.

Από τις πιο πολύνεκρες ήταν η φετινή έξοδος του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, 41 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 458 τραυματίστηκαν σε 302 δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα από την περασμένη Παρασκευή, έως σήμερα το πρωί, τα περισσότερα σε επαρχιακούς δρόμους. Σήμερα υπέκυψε στα τραύματά της η 20χρονη Στέλλα Τρεμκάζη, η οποία τραυματίσθηκε σοβαρά σε πολύνεκρο τροχαίο χθες έξω από τη Νέα Καλλικράτεια και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Γεώργιος Παπανικολάου. Τραγική όμως είναι και η κατάσταση των τεσσάρων παιδιών που τραυματίσθηκαν στο δεύτερο μεγάλο τροχαίο της χθεσινή ημέρας, στην Πιερία, κατά την διάρκεια του οποίου έχασαν και τους δύο τους γονείς. Με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ αυξάνονται οι τροχονομικοί έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, και κατά των παραβατών θα εφαρμόζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα οι κείμενες διατάξεις.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο. Η πυρκαγιά ελέγχεται στα σημεία όπου υπάρχει πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή δεν είναι δυνατό να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί περισσότερα από 5. 000 στρέμματα, κυρίως ελαιώνες. Επίσης, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στον Αυχένα Κατάρας, ενώ στον Ταϋγετο αναζωπυρώθηκαν δύο μέτωπα. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στο Καλέντζι Ιωαννίνων. Με την κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση, θα δικασθεί αύριο στο Αυτόφωρο Αιγίου ο Γιώργος Σταυρόπουλος, 21 ετών, ο οποίος δηλώνοντας άθεος, έβαλε φωτιά στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, του Αιγίου. Στον ανακριτή Αγρινίου οδηγούνται σήμερα οι Γιώργος Βασιλείου και Βασίλης Πατσιαλός, οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εμπρησμό, στην Τριχωνίδα Αιτωλοακαρνανίας. Στην Αττική, ο νομάρχης Αθηνών ήρε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυκτερινές ώρες στις δασικές περιοχές του λεκανοπεδίου, που είχε επιβληθεί για την πρόληψη τυχόν πυρκαγιών. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, δήλωσε οτι η κυβέρνηση θα αρχίσει από το μηδέν το σχεδιασμό για την προστασία των δασών, τονίζοντας οτι την κύρια ευθύνη θα έχουν οι νέοι δήμοι του "Καποδίστρια".

Την αισιοδοξία του οτι η φετεινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης θα αντικατοπτρίζει την επιτυχημένη πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκφράζει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 63η έκθεση Θεσσαλονίκης που δόθηκε στην δημοσιότητα 2 εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη. Πραγματοποιώντας μια επισκόπηση των θετικών για την ελληνική οικονομία εξελίξεων της φετεινής χρονιάς, μεταξύ των οποίων η ένταξη της δραχμής στο Μηχανισμό των Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, το 3,5% του ρυθμού ανάπτυξης, η εισροή ξένων κεφαλαίων, καθώς και η πτωτική πορεία του πληθωρισμού, ο κ. Σημίτης σχολιάζει οτι οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν αναμφισβήτητα αισιοδοξία. Τόνισε ωστόσο, οτι σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογείται εφησυχασμός, καθώς όπως υποστήριξε, αμετακίνητος στόχος της χώρας μας είναι η ένταξή της στην τελική φάση της ΟΝΕ. Την απόψη οτι η ελληνική οικονομία έχει αρκετές ευκαιρίες να σταθεί με αξιώσεις στο διεθνή ανταγωνισμό, υπό την προϋπόθεση οτι θα απελευθερωθεί από τα ασφυκτικά δεσμά του κράτους, εξέφρασε σε μήνυμά του και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Πρωθυπουργό των χαμένων ευκαιριών και της διάψευσης των ελπίδων, χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος της ΝΔ τον κ. Σημίτη, ενώ το ΔΗΚΚΙ κάνει λόγο για εμπαιγμό του ελληνικού λαού και ωραιοποίηση της κατάστασης.

Δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης και προσβολής εθνικού αισθήματος, άσκησε η εισαγγελέας της Κω εναντίον των δύο Τούρκων, οι οποίοι τα ξημερώματα ανάρτησαν την τουρκική σημαία σε στύλο της ΔΕΗ, στο λιμάνι της Καλύμνου. Μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ η δίκη τους ορίσθηκε για τις 21 Μαρτίου 1999. Σε δηλώσεις τους οι κατηγορούμενοι, θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, υποστήριξαν οτι δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν, αλλά να εκδηλώσουν, όπως είπαν, τις φιλικές τους προθέσεις. Αργά το απόγευμα, το σκάφος απέπλευσε από την Κω με προορισμό την Τουρκία. Το συμβάν συνέβη την ώρα που στο νησί πραγματοποιείτο εκδήλωση από του δήμο του νησιού και ένας από τους συλληφθέντες βιντεοσκοπούσε και τραβούσε φωτογραφίες από την εκδήλωση. Μόλις έγιναν αντιληπτοί, οι κάτοικοι άρχισαν να τους καταδιώκουν στο λιμάνι όπου τους περίμενε με αναμμένη μηχανή μια τουρκική θαλαμηγός. Περιπολικό σκάφος του λιμενικού την καταδίωξε με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι έξι Τούρκοι που επέβαιναν σε αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση και βρίσκεται σε επαφή με όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες διπλωματικές ενέργειες, εάν αυτό κριθεί σκόπιμο. Για υποχωρητικότητα και ανοχή που αποθρασύνει την προκλητικότητα της Τουρκίας, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αρχές, ασύλληπτοι εξακολουθούν να παραμένουν 22 κρατούμενοι, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί, οι οποίοι απέδρασαν το βράδι του Σαββάτου από τις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 18 από αυτούς οι οποίοι την ώρα αυτή απολογούνται στον 5ο ειδικό ανακριτή. Ευθύνες στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά και στους αστυνομικούς που είχαν την επίβλεψη της εξωτερικής φρούρησης των φυλακών, επέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης, γιατί όπως επισημαίνει, δεν είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα και δεν ενήργησαν άμεσα. Δύο εισαγγελείς διεξάγουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια της απόδρασης και να εντοπίσουν τυχόν ποινικές ευθύνες των αρμοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για κυκλώματα τα οποία, όπως υποστηρίζουν, έδρασαν άψογα, απαιτώντας παράλληλα, την απομάκρυνση των φυλακών από την περιοχή. Ως τον κύριο υπεύθυνο της μαζικής αυτής απόδρασης κατηγορεί ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τονίζοντας οτι δεν μερίμνησε για την υποδομή των φυλακών.

Η Τουρκία απέρριψε σήμερα την αμερικανική πρόταση ενός μορατόριουμ των πτήσεων ελληνικών και τουρκικών στρατιωτικών αεροπλάνων υπεράνω της Κύπρου, σε "αντάλλαγμα" της αναστολής εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο. Στην Αγκυρα βρίσκεται ο αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, ο οποίος στη συνέχεια στην Αθήνα.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με την Κτηματική. Πάντως, περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το "γάμο" των δύο τραπεζών θα συγκεκριμενοποιηθούν μόνο στις αρχές του ερχόμενου μήνα, καθώς για τότε αναμένεται να αναβληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εθνικής. Η συνέλευση, που βάσει προγράμματος, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, μάλλον θα μετατεθεί χρονικά στις αρχές Σεπτεμβρίου, ελλείψει της απαιτούμενης πλειοψηφίας του 67% των μετόχων.

Τον κίνδυνο να κλείσουν εργοστάσια και να ιδιωτικοποιηθούν εξαναγκαστικά επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης επισημαίνουν οι Μ. Σπυριδάκης και Α. Σαχίνης υποψήφιοι νομάρχης και δήμαρχος Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Συγκεκριμένα σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε περιοχή εξυπηρέτησης των οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών συμφερόντων του "πολυεθνικού κεφαλαίου" στα Βαλκάνια και την παρευξείνια περιοχή.

Στην ’γκυρα βρίσκεται σήμερα ο αμερικανός μεσολαβητής Τόμας Μίλερ μεταφέροντας πακέτο ιδεών με σκοπό την επανέναρξη των συνομιλιών για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ο κ. Μίλερ θα επισκεφθεί την Αθήνα και τη Λευκωσία στις 9 Σεπτεμβρίου και στο τέλος του ίδιου μήνα θα φτάσει στην περιοχή ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Το Α΄ Συνέδριο Αποδήμων Χαλκιδικιωτών διοργανώνει η νομαρχία Χαλκιδικής από τις 21 ως τις 23 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου "Σιθωνία" στο Πόρτο Καρράς. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 150 απόδημοι και θα αναπτυχθούν θέματα εθνικού, οικονομικού και πολιτιστικού χαρακτήρα που απασχολούν τους ομογενείς. Στο μεταξύ, αρχίζει στις 24 Αυγούστου στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας το συνέδριο των Κεντρικών Συμβουλίων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Απόδημων Κυπρίων και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα. Σαράντα περίπου εκπρόσωποι αποδήμων Κυπρίων από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Αφρική και τον Καναδά θα συμμετάσχουν στο συνέδριο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα ονόματα με τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, από περιοχή σε περιοχή, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις τους, από τους προϊσταμένους των γραφείων εκπαίδευσης, ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παιδείας, αποσπώνται 3. 017 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, καθώς και 1. 960 καθηγητές.

Με το ερώτημα της δυνητικής αργίας, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων και απάτη σε βάρος του δημοσίου, παραπέμπονται 22 τελωνειακοί υπάλληλοι στο Γ'Πενταμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών. Η απάτη, όπως υποστηρίζει το υπουργείο, έγινε με τη μέθοδο των εικονικών εφοδιασμών σε θαλαμηγούς και πλοία.

Ακριβότερα από σήμερα τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, τα οποία θα πωλούνται προς 120 δραχμές, ενώ του ηλεκτρικού θα κοστίζουν 180 δραχμές. Επίσης μειώνεται κατά χίλιες δραχμές η κάρτα απεριορίστων διαδρομών και θα κοστίζει 5. 000 δραχμές. Τα παλαιά εισιτήρια θα ισχύουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Μέσα σε τέσσερις μήνες αναμένεται να παραδοθούν τα τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης, η σύμβαση για την προμήθεια των οποίων, υπογράφεται σήμερα μεταξύ Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και γαλλογερμανικής κοινοπραξίας. Το κόστος για την προμήθεια των ελικοπτέρων αυτών ανέρχεται σε 18 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ μεταξύ τους θα είναι και ένα ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων, παντός καιρού.

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς τρία από τα βασικά της στελέχη θα αγωνιστεί η εθνική Ελλάδας στίβου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, που αρχίζει αύριο. Απόντες από το "μεγάλο ραντεβού", θα είναι οι Γκατσιούδης, Βασδέκης και Ξάνθου. Οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς, ενώ η πρωταθλήτρια στο μήκος δήλωσε ανέτοιμη.

Για την τρίτη θέση του τουρνουά της ισπανικής πόλης Χουέλβα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός με αντίπαλο την Μπέτις. Οι ερυθρόλευκοι στον πρώτο αγώνα ηττήθηκαν από τη Σοσιεδάδ με 3-1, καθώς παρουσίασαν πάλι μεγάλα κενά στην άμυνα και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δέχθηκαν και τα τρία τέρματα.

Μεγάλη ζήτηση παρουσίαζουν τα εισιτήρια του αγώνα ρεβάνς με τη Στεάουα, από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ηδη, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 10. 000 εισιτήρια του αγώνα, που θα διεξαχθεί στις 26 Αυγούστου και δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της πράσινης ΠΑΕ.

ΧΡΗΜΑ-ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

Σε καθοδική τροχιά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να επηρεάζεται για μία ακόμη συνεδρίαση από την πτώση στα Διεθνή Χρηματιστήρια, που προκάλεσε η νομισματική κρίση στην Ρωσία. Πάντως, η συμπεριφορά της αγοράς ήταν σήμερα καλύτερη απ'αυτή της προηγούμενης εβδομάδος, καθώς αν και αρχικά η πτώση του δείκτη έφθανε το 2,80% στη συνέχεια περιορίστηκαν οι απώλειες και ο δείκτης έκλεισε στις 2. 539,35 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 1,63%.

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 170,05, γαλλικό φράγκο προς 50,75, λίρα Αγγλίας προς 494,50, ελβετικό φράγκο προς 204,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 209,94, τη λίρα Κύπρου προς 578,55 και την ECU προς 335,09 δραχμές.

The Dow Jones finisthed at its high for the day, up 149. 85 at 8574. 85.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναταραχή στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση στη Ρωσία, όπου η αξία του ρουβλίου θα κυμαίνεται πλέον μεταξύ 6 και 9,5 δολαρίων, κάτι που δημιούργησε πανικό στη χρηματιστήριο της Μόσχας. Την ίδια στιγμή, αναταραχή επικρατούσε και σε όλα τα χρηματιστήρια της Ασίας, ενώ για πρώτη φορά από τις 17 Ιουνίου ο δείκτης Νικέι του χρηματιστηρίου του Τόκιο έπεσε κάτω του ψυχολογικού ορίου των 15. 000 μονάδων. Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Γιέλτσιν ενέκρινε μία σειρά από αλλαγές στη νομισματική πολιτική της χώρας, ενώ η Δούμα θα συνεδριάσει εκτάκτως την Παρασκευή για να εξετάσει τη νομισματική κρίση, όπως δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης Γενάντι Ζιουγκάνοφ.

Με τη συμμετοχή 1. 700 στρατιωτών από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τους συμμάχους από την Ανατολική Ευρώπη βρίσκονται σε εξέλιξη στρατιωτικά γυμνάσια στην Αλβανία, που σκοπό έχουν την προετοιμασία των συμμαχικών δυνάμεων σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στο Κοσσυφοπέδιο. Στις ασκήσεις, που θα διαρκέσουν ως τις 22 Αυγούστου, συμμετέχουν και ελληνικές δυνάμεις. Ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη νότια Ευρώπη, ναύαρχος Τζόζεφ Λοπέζ δήλωσε ότι τα γυμνάσια αποτελούν ένα μήνυμα προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στο Κοσσυφοπέδιο ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο. Την ίδια ώρα, σχετική ηρεμία επικρατούσε στο Κόσοβο, μία ημέρα μετά την κατάλληψη από τις σερβικές δυνάμεις ενός από τα τελευταία οχυρά των αυτονομιστών ανταρτών.

Ενα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει Βρετανία και Ιρλανδία για τον εντοπισμό των δραστών της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Ομα, που στοίχισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους. Πέντε άνδρες, που πιστεύεται ότι είναι μέλη της οργάνωσης "Αληθινός ΙΡΑ" συνελήφθησαν στο Ομα το πρωί, χωρίς ωστόσο, να έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή τους στη βομβιστική επίθεση. Εξάλλου, ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αναχώρησε σήμερα από τη Βόρεια Ιρλανδία για να συνεχίσει τις οικογενειακές του διακοπές, αφού πρώτα κάλεσε τους ηγέτες της περιοχής να συνεχίσουν την ειρηνευτική διαδικασία, παρά τη βομβιστική επίθεση του Σαββάτου.

Νέα μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν οι αμερικανικές υπηρεσίες, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση σε Κένυα και Τανζανία. Ετσι, απομακρύνονται όλοι οι μη απολύτως αναγκαίοι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Πακιστάν, μετά τις απειλές που διατυπώθηκαν για βομβιστικές επιθέσεις. Το ίδιο ισχύει και για την πρεσβεία στο Μπαγκλαντές. Στο μεταξύ, ο Παλαιστίνιος που συνελήφθη στο Καράτσι ως ύποπτος για αναμιξή του στις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών, αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη. Πάντως, η ανακρισή του συνεχίζεται.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και οι βορειάδες στο Αιγαίο, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού καιρού. Ειδικότερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει λίγες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 17 έως 30, στο Ιόνιο 20 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, βόρειους μέτριους έως ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 22 με 32 βαθμούς Κελσίου θα έχει αύριο, η Αθήνα. Λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν το απόγευμα και πιθανόν να εκδηλωθεί καταιγίδα, ανέμους βόρειους ασθενείς και θερμοκρασία 20 με 30 βαθμούς, θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.
Cosmos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kosmos2html v1.03a run on Tuesday, 18 August 1998 - 0:12:06 UTC